PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Android aplikacije (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=207579)

kvaju 02.08.2016. 15:42

Na kraju krajeva uslikaš sliku neku bezveze i probaj

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Wannabes 03.08.2016. 12:54

Jel ima kvalitetna alternativa Cerberusu, ili ga još koristite? Vidim da su poništili lifetime licence i da je sada 5eura godišnja pretplata.

xlr 03.08.2016. 14:34

Citiraj:

Autor Wannabes (Post 2952840)
Jel ima kvalitetna alternativa Cerberusu, ili ga još koristite? Vidim da su poništili lifetime licence i da je sada 5eura godišnja pretplata.

Ima vec neko vrijeme da su izigrali paid usere, mnogu su ih odlucili bojkotirati. Na kraju sam se osobno prebacio na Android Devices i bok. S obzirom da hodam okolo s otkljucanim bootloaderom, nikakav password ni fingerprint mi ne pomaze jer se to sve lako overridea preko recoveryja. Imho najbolje da imas enkripciju i mogucnost da remotely zakljucas mob. Nisam duuugo citao da je netko uspio preko Cerberusa ili sl appa vratio mob.

kvaju 03.08.2016. 14:48

Jesi probao Prey?

Tvrdi 06.08.2016. 20:19

Ima li još netko problem da mu je u Fifi 16 glas/zvuk engleskog komentatora često isprekidan? Jel ima fix za to. Igram na Redmi noteu 3 pro i uvijek gasim sve appove u poazdini i igra radi inače glatko.

c-shadow 10.08.2016. 12:12

Preporuke za app za sinkronizaciju sadržaja SD kartice na PC preko wifi?
Otkako je Google od androida 4.x onemogućio montiranje SD kartice preko USB kao block devicea nemam više jednostavni sync sadržaja, MTP mode radi sporo i nepouzdano.
Na 4.4 sam se još nekako snalazio preko USBa, ali sad sam na 5.1 i nula bodova, samo MTP/PTP.

xlr 10.08.2016. 12:22

Citiraj:

Autor c-shadow (Post 2955051)
Preporuke za app za sinkronizaciju sadržaja SD kartice na PC preko wifi?
Otkako je Google od androida 4.x onemogućio montiranje SD kartice preko USB kao block devicea nemam više jednostavni sync sadržaja, MTP mode radi sporo i nepouzdano.
Na 4.4 sam se još nekako snalazio preko USBa, ali sad sam na 5.1 i nula bodova, samo MTP/PTP.

Mozda preko Foldersynca ako podesis nekakav FTP? Nekad sam koristio CIFS za tu svrhu, ali brijem da je od verzije 4.4 ili 5.0 i to bilo izmjenjeno ili ubijeno, developer vise nije updejtao app i izgubio sam tu funkciju. Na kraju sam presao na sync s cloudom.

https://play.google.com/store/apps/d...oldersync.full

Ako uspijes sta smisliti mozes napisati kako, mozda mi da neku ideju ;)

coconut 10.08.2016. 13:32

Neki proizvođači su rekli 'ne' Googlu za tu funkciju pa pretpostavljam da je u pitanju neki Nexus mobitel.
AirDroid nije primarno za to, ali može poslužiti svrsi.

c-shadow 10.08.2016. 20:33

Da pojasnim, dva mobača su problematični, jedan LG i jedan Xiaomi i linux mašina na koju sam to spajao preko USB kabla. Tablet je srećom još na 4.2 i ne updateam ga na 5.1 niti pod razno :)
LG naravno pravi više problema, na neku foru mora biti screen on i otključan da bi se MTP uopće montirao. Na starijem androidu jednostavno bi sustav sam SD karticu prepoznao i montirao kao eksterni usb device, imam gotovu skriptu koju bi pokrenuo i koja sinkronizira sadržaj (rsync) u backup folder na jednom mrežnom driveu. Datoteke koje sam obrisao na mobu obrišu se i tamo, nove i mijenjane se ponovno prebace. Klasika, full jednostavno.
MTP sad komplicira stvari jer se ponaša kao nekakav servis, funkcija štogod, montira se on u file mnager automatski, ali nema lijepi "mount point" (na windozerima to je slovo: D,E,F,...), tj. staza do datoteka postoji, ali je svaki put drugačija pa mi se ne da postojeću skriptu svaki put mijenjati :-)
Moglo bi se to na linuxu vjerojatno riješiti, ali nije jednostavno pa sam odustao od takvog rješenja i idem na nešto što mogu na mogu pokrenuti i preko wifi na tu mašinu u LAN-u prebaciti što mi treba.

Probao sam foldersync lite i izgleda upravo ono što mi treba, ali naletio na 2 problema:
1. na xiaomiju koji je rootan i svim aplikacijama je dozvoljen pristup do SD kartice nešto zeza, želi raditi samo sa internom memorijom, ne mogu uopće odabrati SDcard.
2. password autentikacija na lokalni SFTP server ne prolazi nikako, CIFS (samba) share radi ok, čudno.

Idem sad dalje istraživati u tom smjeru, ako imate kakvih preporuka, slušam :)

Airdroid nije baš za to, nije mi problem s file managera na mobu (koristim x-plore na svim mobačima još od symbiana) na mrežni share preko wifi kopirati datoteke, ali ja bi baš sync.

E, da, još nešto - MTP izgleda ima gadnih problema s brzinom rada. Kopiranje većih datoteka ide punom brzinom USB 2.0, ali pretraživanje po folderima s puno datoteka je koma sporo, mislim da mi rsync radi jedno 3x sporije nego ranije. Dok pretraži datoteke, usporedi datume, veličine i odredi što treba kopirati, to traje poprilično.

HumWeed 14.08.2016. 00:29

Ima tko prwporuku nekog laganog widgeta koji bi pokazivao koliko sati/minuta jos baterija izdrzi, nailazim samo na charging time i postotak kolko je napunjena, to mi netreba...

Black_Dragon 14.08.2016. 00:39

Citiraj:

Autor HumWeed (Post 2956392)
Ima tko prwporuku nekog laganog widgeta koji bi pokazivao koliko sati/minuta jos baterija izdrzi, nailazim samo na charging time i postotak kolko je napunjena, to mi netreba...

Nisam probao, ali navodno nije loš: https://play.google.com/store/apps/d...id.reborn.beta

Na storu ima i neka pro verzija koja se naravno plaća, pa vidi jel ti odgovara.

HumWeed 14.08.2016. 12:20

Da, problem sto sve.te uopce ne daju tocan rezultat :(

kvaju 14.08.2016. 12:22

Ova će ti uraditi posao https://play.google.com/store/apps/d...m.gsamlabs.bbm
Samo što nije najljepša

HumWeed 14.08.2016. 17:05

Isto krive podatke daje :(

xlr 14.08.2016. 18:34

A sto je tocan podatak? Kada aktivno koristis mob drain ti je vjerojatno oko 20%/h. Kada ne koristis mob onda je oko 1%/h. Jedan dan vise gledas youtube, drugi dan je nedjelja i skoro nikako ne koristis mob. Nijedan app ti nece reci "u ponedjeljak ce ti baterija trajati do 20h" jer sve one se baziraju na uzimanju prosjeka trenutne potrosnje (kao i stock android battery graf). Ako negdje postoji app koji bi to mogao reci, taj app bi ti trebao barem 7 dana snimati tvoj nacin koristenja moba da bi uopce mogao nesto reci. Sto vise snima i prati kako se baterija krece kroz dane, to bi trebao bolje prognozirati "koliko ce mi baterija trajati u srijedu, ako recimo u podne imam 80% baterije" ;)

HumWeed 14.08.2016. 21:22

Je samo sto npr razlike su prevelike bile

Jucer npr, baterija 1%
Jedan widget, veli jos 1 min
Drugi veli oko 12 min (taj je manje vise pogodio)
Treci veli 12 sati...

Danas bat na 50%
(drugi skinuti)
Jedan onaj koji je jucer bio najblizi, veli 6h
Drugi veli 15h
Treci veli 2 dana ...
Cetvrti "kalibrira" satima...

A ovaj stock android isto daje nebuloze, daje dan i pol prognozu...

Mislim netrazim ja ovo sto ti se tak ljepo meni sprdas :)
Ali valjda mogu kalkulirati po trenutnom dischargu mA i napraviti refresh
svakih 5 min i napisati otprilike izracun...

xlr 14.08.2016. 22:43

Ne sprdam se, ozbiljno ti govorim :) samo karikiram primjer iz zivota jer sam mislio da na tako nesto ciljas.

To sto si opisao uopce ne bi trebao biti problem napraviti, slazem se. To je najjednostavniji primjer situacije "koliko ce mi jos baterija zivjeti".

Iz osobnog iskustva nisam nasao app koji bi bio precizan u tome. Jednostavno, mislim da je tako iz razloga sto tu ima previse faktora koje bi jedan app trebao uzeti u obzir. Zato sam si dao vremena da upoznam mob i kako radi baterija kad ga koristim ili ne. Tako da lako mogu reci kako mi trosi 17%/h dok igram ingress, 10%/h dok chatam i 1%/h max dok spava. Ako imam 30% baterije i 3 sata dok dodjem do prvog punjaca znam vec sto mogu i otprilike koliko dugo raditi na mobu dok ne crke ;) Ako saznas za kakav dobar app napisi pa cu ga probati

Forace 14.08.2016. 23:04

Aplikacija za preseljenje app data iz jednog u drugi android ili čak može i za sync dva androida.

Helium mi odbija odraditi posao. Sve napravio, on navodno napravi recovery ali nula bodova.

Selim sa G4 na K7. (ako se tko pita prvi je završio u bootlopu, a drugi je privremeni i sad hoću neki program koji je u stanju syncat aplikacije na dva androida.

Mora raditi bez roota.
I ako ima tko kakvu preporuku za imenik. Na K7 imam nekakvu glupost od defaultne aplikacije nemam pojma zašto je drugačija od ove na G4.

trpi 15.08.2016. 09:25

postoji li aplikacija ili nacin za blokirati nepoznate brojeve, ne nepoznate u smislu nepostojanja u imeniku vec od "private number", sakriven broj?

Mikeyy 15.08.2016. 10:49

http://ccm.net/faq/33706-how-to-bloc...ers-on-android
Ne treba ti aplikacija

coconut 15.08.2016. 10:51

Imaš negdje u samom OS mogućnost blokiranja nekih brojeva tj. sastavljanja black liste.

trpi 15.08.2016. 10:54

Citiraj:

Autor Mikeyy (Post 2956706)

:goood: hvala to je to, vidio sam vec tu opciju no mislio kako ce to blokirati sve brojeve nepoznate imeniku

Bodisson 16.08.2016. 14:02

1 privitaka
Citiraj:

Autor c-shadow (Post 2955254)
E, da, još nešto - MTP izgleda ima gadnih problema s brzinom rada. Kopiranje većih datoteka ide punom brzinom USB 2.0, ali pretraživanje po folderima s puno datoteka je koma sporo, mislim da mi rsync radi jedno 3x sporije nego ranije. Dok pretraži datoteke, usporedi datume, veličine i odredi što treba kopirati, to traje poprilično.

A da probaš MyPhoneExplorer? Radi i preko USB i preko WiFi...
Ovdje je spojen Galaxy S5, ali radi sa svim Android mobitelima koje sam probao, kao i sa LG GPad tabletom... S5 nije rootan, Android 6.01 CPG2 (BTU)

Ups, sad vidim da je u pitanju Linux mašina...

tOta 17.08.2016. 18:52

Koju aplikaciju koristite za Facebook? :D

Do sada koristio Tinfoil for Facebook, ali pošto sada nije moguće čitati poruke iz nje nego zahtijeva instalaciju Messengera, a to mi je zadnja opcija.

Vidim imaju neka Lite izdanja, iskustva?

OuttaControl 17.08.2016. 19:13

Chrome/Opera i www.facebook.com, najbolja mi je ta

Ag008 17.08.2016. 19:17

Ja koristim Lite FB ali u grupama ne vidiš privitke (niti ih možeš skinuti, recimo pdf, zip) kao ni komentare na njih.

erda 17.08.2016. 19:26

A zašto ne koristiti FB aplikaciju s Googleplaya?

tOta 17.08.2016. 19:40

Citiraj:

Autor erda (Post 2957565)
A zašto ne koristiti FB aplikaciju s Googleplaya?

Kao prvo zato što je odbojno neoptimizirano smeće koje ždere bateriju i traži 1001 permission za neznamNiSamŠta. :D

Swipe for Facebook
Toffeed for Facebook

U par minuta dobio preporuku i probao obje, odlično rade, štoviše lete, a developeri su našli workaround za forsiranje Messengera za čitanje poruka tako da su poruke riješene. :)

Carnage Gloom 18.08.2016. 13:42

Imam problema s whatsapp aplikacijom, tj ne mogu je instalirati. Prodjem verifikaciju broja, dođem na ekran gdje me traži da upišem ime profila i postavim sliku, ali kad tu kliknem Next samo mi na trenutak bljesne ekran od whatsappa s "initializing" i vrati se opet na ovaj prethodni ekran, naravno ništa se ne dogodi. Probao sam reinstalirati preko gugl playa, "ručno" skinuti apk pa instalirati, restartati telefon no ništa nije pomoglo. Ima tko kakav savjet?

edit: rješeno, trebalo je uključiti podatkovnu vezu (isključiti wifi)...

HumWeed 18.08.2016. 17:29

Meni toffeed nece ni da se spoji
Ono kao ulogira se ali ekran je bjel i to je to...
Mogu samo po meniju aplikacije pipkat....

Razerr 18.08.2016. 21:02

Ukidaju se besplatne poruke i minute za viber i whastapp ?

Jučer sam naletio na jedan članak,navodno se ukidaju besplatne poruke i minute za "besplatne" aplikacije Viber i Whatsapp..I to već u rujnu ove godine.Kakva su vaša mišljenja o tom postupku,što očekujete,koliko će to utjecati na vas i vašu komunikaciju i zapravo,mislite li da će do toga doći ili ne ? :stoopid:

- http://www.slobodnadalmacija.hr/novo...-teleoperatere

Bubba 18.08.2016. 21:13

Citiraj:

Autor Razerr (Post 2957988)
Jučer sam naletio na jedan članak,navodno se ukidaju besplatne poruke i minute za "besplatne" aplikacije Viber i Whatsapp.

Cestitamo, postao si zrtva tzv. "click bait" naslova. Upravo si priskrbio vlasniku linka n kuna na racunu.

Razerr 18.08.2016. 21:35

Vidio sam članak,otvorio ga i pročitao što piše u njemu,vjeruj mi da nisam razmišljao o clickbait-u,nego sam članak uočio,zanimalo me je što " novinari " kažu i to je to.Znam da su to sve simptomi potencijalnog clickbait-a,ali zar i ti ne pročitaš nešto ako te naslov zainteresira? Tu sam otvorio temu pošto su to aplikacije za smartphone uređaje i jednostavno sam htio vidjeti reakcije članova foruma na zadanu temu,i osobno sam korisnik navedenih aplikacija,putem njih mi je podosta olakšana komunikacija,pošto su naravno besplatne,pa bi bilo nešto teže bez njih,tj. da se plaćaju,a ne znam kako tek drugima.

N!NO 18.08.2016. 22:03

S iphoneima odavno saljes sve besplatno preko imessagea.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mileni 18.08.2016. 22:11

Ne samo iMessage, vec je tu i facetime za audio/video razgovore. I iMsg i Facetime rade fantasticno, ali jbg kad rade samo na apple platformi (osx i ios). Po toj logici ista stvar bi pogodila i apple.

Mislim takodjer da je clickbait naslov. Idiotarija, jer onda ajmo traziti od googlea da placa jer koristimo jubito, pa onda i na ove manje igrace u msg svijetu tipa telegram...

Nista od toga na srecu.

sasha2511 18.08.2016. 22:23

Citiraj:

Autor Bubba (Post 2957992)
Cestitamo, postao si zrtva tzv. "click bait" naslova. Upravo si priskrbio vlasniku linka n kuna na racunu.

:p :p :p :eek:

Poslano sa mog BV2000s koristeći Tapatalk

GreenLife 18.08.2016. 22:25

:D Ne vjerujem da još uvijek ima takvih koji nasjedaju na takve naslove,i to s ovakvog foruma. Eh...a neka

Razerr 18.08.2016. 22:26

Bio clickbait ili ne bio,tema je tu,svatko može ostaviti svoje mišljenje i to nikome nije zabranjeno,to je i zapravo svrha foruma općenito,pokušati rješiti neki problem,ako je moguće,i prodiskutirati o raznim temama koje nas svakodnevno okružuju.Ništa,onda treba čekati 9. mjesec da vidimo što će biti od tog potencijalno-falsifikacijskog članka :D

sasha2511 18.08.2016. 22:33

nemoj da se ljutis majstore ali citas gluposti, ako i nesto bude mi krajnji korisnici to necemo vidit, opizdit ce ove malo po dzepu i to je sve.. s obzirom koliko zaraduju na nama nece ih ni taknut.. ;)

Poslano sa mog BV2000s koristeći Tapatalk

GreenLife 18.08.2016. 22:34

Koristi li tko Duo app? Kako ste zadovoljni kvalitetom razgovora/videa?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:50.