PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

SympForTheDevil 29.10.2019. 17:36

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3349278)
Peugeot 508, ma auto nije kod mene još tjedan dana, a već slažem glazbu :D pa ono, čisto da pitam, možda je to standardni feature danas.

Nisu li oni imali JBL/Denon muziku i to dosta dobru? Bar gt verzije

stops 29.10.2019. 17:48

Citiraj:

Autor suba (Post 3349248)
Meni je isto (odnedavno :D ) zanimljiva B klasa.. Samo što bi ja volio imati i android auto, a koliko sam skužio toga ima tek od 2017., to mi je preskupo :D A onaj njihov stršeći ekran ne izgleda kao nešto što bi se dalo jednostavno zamijeniti nekim 3rd party rješenjem

Mozda ovako nesto - https://www.aliexpress.com/af/w246-android.html?trafficChannel=af&d=y&CatId=0&SearchText=w246+android

Mirkopoter 29.10.2019. 18:16

Citiraj:

Autor John Creasy (Post 3349279)
ti kontaš da glazba ne ovisi o autu? provjeri si koji je radio unutra pa da li on ima takvu opciju

Nisam to napisao.

Citiraj:

Autor SympForTheDevil (Post 3349287)
Nisu li oni imali JBL/Denon muziku i to dosta dobru? Bar gt verzije

Ne znam ni što je to JBL ili Denom :D

Ništa, pričekat ću auto pa isprobat.

SympForTheDevil 29.10.2019. 21:55

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3349303)
Nisam to napisao.

Ne znam ni što je to JBL ili Denom :D

Ništa, pričekat ću auto pa isprobat.

https://www.businesswire.com/news/ho...nd-new-Peugeot

http://www.smarthome.co.za/2014/01/d...rt-hi-fi-deal/

coconut 31.10.2019. 11:05

Nakon što je PSA kupila Opel, sada se spajaju sa Fiatom. Hoće li Fiat postati pouzdaniji ili Pug kvarljiviji? :D

https://www.index.hr/vijesti/clanak/...r/2128338.aspx

1v@n 31.10.2019. 11:37

Eto, moja nova Astra jutros na putu do posla izbacila lampicu da provjerim tlak u gumama.
Prebacim na monitor tlaka u gumama, sve 4 gume imaju identičan tlak. Problem ne postoji, ali genije svijetli i dalje.

Naravno, nema mogućnost resetiranja i ponovnog mjerenja u vožnji kao što je bivši Megane imao...
Isto tako, prije par dana mi se Android Auto usporio. Waze sad ima ogroman lag, toliko da je neupotrebljiv za navigaciju, a dosad je radilo savršeno. Ne znam do čega je, ali mušica ima posvuda.

Prvo nek Opel dovedu u red, pa onda mogu sve ostalo :D

jed2i 31.10.2019. 13:11

Citiraj:

Autor coconut (Post 3349740)
Nakon što je PSA kupila Opel, sada se spajaju sa Fiatom. Hoće li Fiat postati pouzdaniji ili Pug kvarljiviji? :D

https://www.index.hr/vijesti/clanak/...r/2128338.aspx

Možda će sad svi skupa prohrđavit? :D

Elven 31.10.2019. 13:15

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3349757)
Eto, moja nova Astra jutros na putu do posla izbacila lampicu da provjerim tlak u gumama.
Prebacim na monitor tlaka u gumama, sve 4 gume imaju identičan tlak. Problem ne postoji, ali genije svijetli i dalje.

Naravno, nema mogućnost resetiranja i ponovnog mjerenja u vožnji kao što je bivši Megane imao...
Isto tako, prije par dana mi se Android Auto usporio. Waze sad ima ogroman lag, toliko da je neupotrebljiv za navigaciju, a dosad je radilo savršeno. Ne znam do čega je, ali mušica ima posvuda.

Taj problem je frend imao jos na zadnjoj Vectri. Mjenjali su mu ventil ma toj gumi, ali opet se to dogadjalo ma nekog vremena.

Citiraj:

Autor jed2i (Post 3349788)
Možda će sad svi skupa prohrđavit? :D

Pa nisu se spojili s Mazdom :D (imam 2, pa znam o cem pricam)

Colop 31.10.2019. 13:26

Citiraj:

Autor Elven (Post 3349791)
Pa nisu se spojili s Mazdom :D (imam 2, pa znam o cem pricam)

Ja sam mislio da Mazda ima problema samo sa kvalitetom i trajnošću laka, ne i sa hrđanjem :stoopid:

pci_e3x 31.10.2019. 20:06

Znaci, sad s fuzijom (koja jos nije okončana) ce b i ti sljedeci pod istim krovom:

Peugeot, Citroën, Opel, Vauxhall, DS, Fiat, Alfa Romeo, Maserati, Lancia, Abarth, Chrysler, Dodge, Ram und Jeep.

T}{OR 01.11.2019. 15:42

Citiraj:

Mislim da je to više do Waze-a. Kod mene na Mazdi ista stvar na Android Autu. Od zadnjeg updatea skoro pa ne hvata GPS. Inače je bilo samo kod poziva, sada više ne radi nego radi.

Jučer se vozim kroz grad, i kod Srednjaka na Zagrebačkoj aveniji krkan u kamionu iz trake za ravno odluči da mora skrenuti u suprotni smjer. Naravno da je kod tog manevra uspio zatvoriti 3/4 smjera na križanju...

https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...648361cb6f.jpg

Sent from my OP6

buljaka 01.11.2019. 16:18

Citiraj:

Jesi probao tyre load staviti na light ?

Poslano sa mog SM-G950F koristeći Tapatalk

Bravo 01.11.2019. 17:21

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3349275)
Imam pitanje u vezi glazbe u autu.. mislio sam stavit u nekoliko foldera po nekih 100-tinjak pjesama pa me zanima ima li opcija u novijim autima (2013. je moj) da odaberem npr. da vrti pjesme iz jednog od tih foldera i to random iliti da ih mixa svaki put, a ne da pjeva po brojevima pjesama ili abecedom?

Moj Fiat iz 2008-e može..Trebalo bi u manualu pisat koje sve opcije nudi radio..Kod mene je poseban manual za radio..

Bubba 01.11.2019. 18:37

Jesam ja prespavao nekoliko zimskih snova, jer su gume u Sloveniji (Furlanka i Lasic) iste cijene kao i kod nas? Gledam 165/70 R14 T860 i na eKupi su ~450kn a u Sloveniji ~65€, sto mi se ni s netto fakturom bas ne isplati vise toliko...

Cuky 01.11.2019. 18:48

Mislim da otkako smo u euniji da se vise ne isplati ic u sloveniju po gume.

xlr 01.11.2019. 19:06

Prosli mjesec uzimao CC+ 225/45 R17, u Furlanu me s dostavom pitalo oko 200kn manje od osobnog preuzimanja u Vulkalu. Nedovoljno jeftinije :/

Bubba 01.11.2019. 19:37

Citiraj:

Autor Cuky (Post 3350119)
Mislim da otkako smo u euniji da se vise ne isplati ic u sloveniju po gume.

Kako ne, tek tada mi se isplatilo, neto faktura i 45min izleta, najmanje sto sam dobio je super usluga i 4 gume za cijenu 3 kod nas...

Citiraj:

Autor xlr (Post 3350127)
Prosli mjesec uzimao CC+ 225/45 R17, u Furlanu me s dostavom pitalo oko 200kn manje od osobnog preuzimanja u Vulkalu. Nedovoljno jeftinije :/

Pa bas gledam, jos ako se kod nas ubode neka akcija, ne ispadne ni jeftinije... Blah.

1v@n 01.11.2019. 20:59

Citiraj:

Autor T}{OR (Post 3350074)
Mislim da je to više do Waze-a. Kod mene na Mazdi ista stvar na Android Autu. Od zadnjeg updatea skoro pa ne hvata GPS. Inače je bilo samo kod poziva, sada više ne radi nego radi.

Jučer se vozim kroz grad, i kod Srednjaka na Zagrebačkoj aveniji krkan u kamionu iz trake za ravno odluči da mora skrenuti u suprotni smjer. Naravno da je kod tog manevra uspio zatvoriti 3/4 smjera na križanju...

Dobro je, nisam jedini onda s istim problemom.
Što se tiče ovog, kod tog skretanja u istočni dio rudeša i ono ranije, u zapadni, uvijek takvi specijalci. Ovo je još dobro, ali dok se u lijevoj traci voziš 70, a netko s običnim autom krene raditi krug kao da okreće šleper, pa ti uđe u traku koja nastavlja ravno...to tek bude veselje.
Citiraj:

Autor buljaka (Post 3350076)
Jesi probao tyre load staviti na light ?

Na light je i bio po defaultu. Probao i s eco (tu javlja da ih više napumpam) i heavy (i dalje isto).

Tražio sam malo po netu, i našao kako se ulazi u ponovnu kalibraciju, ali to auto ne odradi sam, nego mu treba alat.
Nevjerojatno, da auto zbog ovakve pizdarije treba u servis...
Tko se ovog sjeti, svaka mu dala :hitthewal:

aski 01.11.2019. 21:31

Koliko vas se (često) vozi Vukovarskom preko Svetica tj prema Heinzelovoj?

Znaci, ujutro uvijek ista prica. Kad dodjes na krizanje sa Sveticama dvije su trake za ravno. Samo ako se ne prestrojis na vrijeme iz ove lijeve, ostajes u krajnjoj lijevoj za uci u Heinzelovu.

Svako, ali svako fuckin jutro se nadje panjina koja ne moze stati iza auta i mozda propusiti jedan semafor, nego se kao sivonja zaleti, ubacuje se desno i onda trubi. A da ne pricamo o povecanom trendu voznje sa sklopljenim retrovizorima... Kome to jos treba...

Jucer jedan nabrijani s kombijem nije htio stati iza mene nego mi na pola auta s lijeve strane udje u traku i trubi. Ono wtf, di cu, zabiti se u Konzum benz? 😏

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

fanATIk 02.11.2019. 07:23

Neki dan, vozimo se tri auta jedan iza drugog, normalan razmak. Treba u Audiju Q7 izlazi iz sporedne ceste nama s lijeva. Propušta prvi, propušta drugi auto i onda daje gas i kreće. Kreće u mene. Truba, kočenje, bacaj se desno do rinzola i prolazim jedva. Stajem, izlazim, dolazim do nje i pitam ju jesi ti normalna? Oprostite, nisam vas vidjela bio je odgovor.
Dakle sunčan dan, moj auto je 4,60 m dugačak, tamno plave boje i vozi se u koloni s još druga dva auta, a ti još sjediš na povišenom, kako me nisi vidjela???

KrunoSTc 02.11.2019. 08:35

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3350248)
Neki dan, vozimo se tri auta jedan iza drugog, normalan razmak. Treba u Audiju Q7 izlazi iz sporedne ceste nama s lijeva. Propušta prvi, propušta drugi auto i onda daje gas i kreće. Kreće u mene. Truba, kočenje, bacaj se desno do rinzola i prolazim jedva. Stajem, izlazim, dolazim do nje i pitam ju jesi ti normalna? Oprostite, nisam vas vidjela bio je odgovor.
Dakle sunčan dan, moj auto je 4,60 m dugačak, tamno plave boje i vozi se u koloni s još druga dva auta, a ti još sjediš na povišenom, kako me nisi vidjela???

Bila na mobitelu tj.mobitel u krilu

coconut 02.11.2019. 09:21

Fascinira me kako masa ljudi u novjim autima, koji imaju BT, uredno telefonira s mobom na uhu. Uglavnom žene i to u dobrim autima.

aski 02.11.2019. 09:43

Citiraj:

Autor coconut (Post 3350269)
Fascinira me kako masa ljudi u novjim autima, koji imaju BT, uredno telefonira s mobom na uhu. Uglavnom žene i to u dobrim autima.

+1 🤣

Sent from my iPhone using Tapatalk

zgmmax 02.11.2019. 09:53

Ima i frajera isto.
Očito je prekomplicirano za njegov balkanski mozak pratiti upute kak spojiti mobitel na BT od auta.

Mommistake 02.11.2019. 09:57

Citiraj:

Neki dan sam išao u ZG iz Varaždina.
Skinuo sam se na istok u Zagrebu, i tamo kod križanja s Heinzlovom je počela gužva.
Ja sam išao u Selsku. Držim se desne trake, i polako, prva, kvačilo, prva, kvačilo i tako lagano. Kaže meni žena da pogledam lika kraj sebe, u lijevoj traci, Renault Talisman, lik na mobitelu. Znači vidim da scrolla facebook, ništa poslovno, ništa hitno, ništa.

Od Heinzlove do izlaza iz Selske mi je trebalo nekih 45m, gužva žestoka.

On oči digao nije s moba tih 45min...

Toliko sam ljut bio da sam htio pokucati mu na prozor i pitati ga za zdravlje...

T}{OR 02.11.2019. 10:10

Citiraj:

+1

Sent from my OP6

android-split 02.11.2019. 11:08

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3350282)
Neki dan sam išao u ZG iz Varaždina.
Skinuo sam se na istok u Zagrebu, i tamo kod križanja s Heinzlovom je počela gužva.
Ja sam išao u Selsku. Držim se desne trake, i polako, prva, kvačilo, prva, kvačilo i tako lagano. Kaže meni žena da pogledam lika kraj sebe, u lijevoj traci, Renault Talisman, lik na mobitelu. Znači vidim da scrolla facebook, ništa poslovno, ništa hitno, ništa.

Od Heinzlove do izlaza iz Selske mi je trebalo nekih 45m, gužva žestoka.

On oči digao nije s moba tih 45min...

Toliko sam ljut bio da sam htio pokucati mu na prozor i pitati ga za zdravlje...

90+% ljudi koji su na mobitelu su na fejsu, instagramu,....zato sam posebno ogorcen. Ja i zena prije dva dana. Sporije se vozi u oba smjera. Kazem ja njoj prati ženske sa druge strane. Samo kljucaju glavom (3 u 100m) gore dole, gore dole,...

pci_e3x 02.11.2019. 13:11

danas se vozim cca 2 ipol sata po cesti, dva sudara.. Prvo ovaj:

https://slobodnadalmacija.hr/novosti...gid=null&pid=1

pa u Dicmu, doduse taj mi je izgledao kao "samo s materijalnom stetom" za sva tri vozila.

Idem izaci od pekare na drzavnu cestu, cekam i gledam kako prolazi neki SUV/Crossover (mislim da je Suzuki Vitara, nesto slicno tome.. MA tablice). Suvozacica tipka na mob... i vozacica isto... Valjda se dopisivale. /s :|

To nije sve, dodem na benzisku. Stanem pokraj crpke, geldam zenu kako s autom krece izaci na ULAZ umjesto na izlaz. Srecom na vrijeme skuzila. Sve je to radila dok je pricala s mobitelom na uhu. A auto je bilo nesto novije i vrlo vjerojatno ima BT (da nadovezem na coconutov post).

Znaci, zasad imamo 11 poginulih od kada je u srijedu krenula padat kisa. Mogu se okladit da ih je barem trecina imala ocajne gume..

murina 02.11.2019. 15:26

Rekao bih da bar 60% auta u Dalmaciji ima loše gume, baš su mi danas moje loše na Spideru napravile dramu. Vozim 50km/h Vukovarskom iznad kampusa, u smjeru grada, taman poslije pljuska, upali se žuto na semaforu. Da sam poklopio gas, prošao bih kroz žuto ali pošto to ne radim ni po suhom, stisnem malo jače kočnicu i ode gliser, ABS nešto pokušava ali ne pomaže, stao taman na crtu pješačkog, nakon 50ak metara borbe :stoopid: Srećom, nije nikoga bilo na cesti, ni iza ni ispred mene, i što je najvažnije nitko nije čekao na pješačkom. Rutinsko kočenje, sa Vitarom ili Giuliettom bi stao 2 puta, šta bi bilo da mi je izletila kokoš sa mobitelom i slušalicama iz grma na Poljičkoj :suicide:

Nisam još planirao mijenjati gume na Spideru ali moram. Došle su sa njim (ono kad prodavač kaže: nove gume), DOT 1018, marka Nordexx, model NS9000 i kažu Kinezi:

Citiraj:

ULTRA HIGH PERFORMANCE
• New generation tread design for improved performance
• Precise steering response, better handling, and more grip
• Low external and in-cabin noise level due to asymmetric pattern design
• Excellent water drainage through directional dispersion grooves
• Wide shoulder blocks for increased safety, grip, and stability
• Reduced rolling resistance to decrease fuel consumption and
lower CO2 emissions
• Recommended for sport vehicles and compact cars
Bacim oko na review, prvi komentar:

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Nordexx/NS9000.htm

Citiraj:

Got these tyres on advice from a tyre dealer who obviously gave the wrong advice, I have a golf gti and I nearly crashed twice, wet grip is terrible when taking corners, also road noise is very loud, if you want to stay alive do not buy these tyres
Uglavnom, ne preporučam gumu nikome, bar ne u dimenziji 225/45R17

Tumor 02.11.2019. 15:31

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3350170)
Na light je i bio po defaultu. Probao i s eco (tu javlja da ih više napumpam) i heavy (i dalje isto).

Tražio sam malo po netu, i našao kako se ulazi u ponovnu kalibraciju, ali to auto ne odradi sam, nego mu treba alat.
Nevjerojatno, da auto zbog ovakve pizdarije treba u servis...
Tko se ovog sjeti, svaka mu dala :hitthewal:

A na koliko su ti gume napumpane?
Na Light modu trebaju biti na 2.2 bara, to je 220 onih njihovih jedinica.
Ako si napumpao po ljeti i jos vruce onda ce ti sada kada je zahladilo ujutro fino pasti tlak u gumama.

I nema nikakvog kalibriranja senzora, to je "relearning" procedura koja se radi kada se mijenjaju pozicije gumama ili kada se mijenjaju ljetne/zimske i to.
Time se kompjuter "nauci" koja je prva lijeva, zadnja desna... guma, a alat imas na netu naruciti za nekih 10$.
Ja ga uzeo i odradim taj relearning kada mijenjam ljetnje/zimske gume. Cijela procedura traje minutu-dvije.

aski 02.11.2019. 15:35

Ajde, razumijem kad nesto dodje tvornicki, ali pored silnih premium guma, eto, samo tako ih staviti na GTI koji ima snage za orati njivu 😁

Tumor 02.11.2019. 15:37

Citiraj:

Autor murina (Post 3350359)
...marka Nordexx, model NS9000 i kažu Kinezi:

Bacim oko na review, prvi komentar:

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Nordexx/NS9000.htm

Uglavnom, ne preporučam gumu nikome, bar ne u dimenziji 225/45R17

Super su mi ti kinezi i slicni sa jeftilen gumama kada ih prodaju kao Ultra Hight Performance, a ne da nisu UHP nego tesko da se mogu mjeriti i sa budget/touring modelima "normalnih" proizvodjaca.

Ja sam oko guma nekako zadrt, meni na auto mogu samo GoodYear, Michelin, Continental i Bridgestone. I nikako oni Eco modeli i slicna plastika :D

fanATIk 02.11.2019. 15:38

Citiraj:

Ja obično zamjećujem muške. I to su uredno auti više klase, 500 k kn na više. Uredno mob na uhu. A svaki taj auto 200 % ima serijski ugrađen BT.

SympForTheDevil 02.11.2019. 15:40

Ja sam još zadrtiji....samo continental premium contact :D

domy1 02.11.2019. 15:42

Citiraj:

Autor Tumor (Post 3350360)
A na koliko su ti gume napumpane?
Na Light modu trebaju biti na 2.2 bara, to je 220 onih njihovih jedinica.
Ako si napumpao po ljeti i jos vruce onda ce ti sada kada je zahladilo ujutro fino pasti tlak u gumama.

Baš htjedoh napisati, meni palo s 2.2 na mrvicu ispod 2 i za tu gumu je upalio, ostale su bile mrvicu iznad 2.

Apropo kineza i sličnih Premium vs budget

Danas išao protegnut noge na bajk i taman završavam vožnji jer kišica lagano počinje, majstor je sparkirao pola u ogradu pa na bok, lagana nizbrdica, tko zna koliko je vozio i dam se kladit da ga je zadnji kraj obišao. Nisam slikao, jer pored plavaca su bile čak dvije hitne i gro ljudi. Mogu si misliti kakve je gume imao, kada se s poštenima kliže po takvoj sluzavoj cesti.

buljo 02.11.2019. 16:03

Citiraj:

Autor Bubba (Post 3350115)
Jesam ja prespavao nekoliko zimskih snova, jer su gume u Sloveniji (Furlanka i Lasic) iste cijene kao i kod nas? Gledam 165/70 R14 T860 i na eKupi su ~450kn a u Sloveniji ~65€, sto mi se ni s netto fakturom bas ne isplati vise toliko...

Tak je zadnjih godinu dve, cijena tj. isplativost odlaska kod suseda ovisi o dimenziji gume.

Citiraj:

Ja to već dobrih godinu dana govorim kako mi nije jasno zašto to ljudi rade, djelomično mi je jasno kad se voze sa nekim pa ne žele da ovaj drugi čuje o čemu se priča ali većina se voze sami...

Elven 02.11.2019. 16:11

Citiraj:

Autor buljo (Post 3350372)
Tak je zadnjih godinu dve, cijena tj. isplativost odlaska kod suseda ovisi o dimenziji gume.

Ja to već dobrih godinu dana govorim kako mi nije jasno zašto to ljudi rade, djelomično mi je jasno kad se voze sa nekim pa ne žele da ovaj drugi čuje o čemu se priča ali većina se voze sami...

Ko ima love za Audi ax/Qx ima i za true wireless sluske... Ja koristim BT (sa zicom doduse) u voznji i preporod. Poceo sam ih koristiti i razgovore dok radim, secem... Milina da ne moram drzat mob u ruci

Citiraj:

Autor aski (Post 3350363)
Ajde, razumijem kad nesto dodje tvornicki, ali pored silnih premium guma, eto, samo tako ih staviti na GTI koji ima snage za orati njivu 😁

Kupis Golf GTI i stavis nakjeftinije gume... Ja na svom skoro punoljetnom autu s jedva 100kw stavljam samo OK gume (Sava UHP2, T860 za zimu).. stedit na gumama ili kocnicama, ali kupit si auto od 200+ konja je bas znak naseg mentaliteta...

xlr 02.11.2019. 16:28

Kad se vracam pjeske doma iz dosade gledam sto ljudi stavljaju na felge. Ne mogu se oteti dojmu da sto je auto skuplji, to su gume usranije. Apolo, Nordex, Hifly, Hancock, ne mogu se ni sjetiti svih. Kupljene vjerojatno na 36 rata da ih ne osjetis :D

ThePornstar 02.11.2019. 16:37

Zajebo si Hankookom - nisu loše ;)

kreatinko 02.11.2019. 16:38

Pozdrav ekipa, trebam par savjeta

Našao sam jednu Mazdu 3(BM) iz uvoza, Njemačka, prvi vlasnik.
2014. godina, 115 tkm, 2.2 dizel 150ks + ručni mjenjač, Sport oprema (18 cola).

Na što treba pripaziti pri kupnji ?

Generalno motor ok/ima problema ? Mjenjač ?

Još me zanima kada se na autu radi veliki servis ?

Svaki komentar, napomena itd. poželjno.

Hvala

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:58.