![]() |
|
|
Citiraj:
recimo da ubijaš autoindustriju i da znaš fakat puno. recimo. vrlo upitno btw. pitanje je samo jesam li ja na krivom forumu ili ti. možda da baciš oko na premium forume - znam da voliš riječ premium i da je preferiraš pa sam siguran da ima mjesta na svakom premium forumu za tebe. ako sam ja na krivom forumu (baci oko na ime foruma) onda lakše i bolje za tebe. :chears: |
Citiraj:
Razlog zašto su odustali od PD je njihova skupoća, buka i nemogućnost podešavanja broja i duljine ubrizgavanja (čitaj: ekologija), odnosno ne mogu se mjeriti sa CR motorima u kondicioniranju ispušnih plinova. Problem je i što se zupčasti remen koristi za pogon PD-a, pa ga se treba češće mijenjati i skloniji je pucanju zbog opterećenja. |
Citiraj:
nauci se komunicirati i citati sa razumijevanjem. Sve europske marke su u jednom trenutku povijesti bile ukljucene u WRC natjecanja. Puno njih je bilo i jos uvijek je u F1. I sto sad? kako cemo onda odluciti tko pravi bolje aute? na temelju wrc ili F1? poveznica auta za trke i za cestu je ravna samo onoj znacki na haubi. Prodajni rezultati govore sve kristalno cisto, nikakve rasprave, emocije, itd nece popraviti zalosno stanje jedne Lancie, ili Alfe, itd... Pravili su nepouzdane aute, filozofirali su sa dizajnima koji su samo digicima valjda bili dobri, i gledaj gdje su sada. No opet, radili su nepouzdana kvarljiva govna skupog odrzavanja i lose servisne mreze, znam da grubo zvuci ali je istina. Citiraj:
Citiraj:
|
Prekrasna scena danas oko 11:45, krizanje Bukovacke i Maksimirske, skretanje prema istoku na Maksimirsku.
Mi, glup narod, cekamo u koloni da se izreda nas red za lijevo skretanje, ali kockoglava cobancina ciji su pretci do prije 30 godina srali izmedju dva kamena ima druge planove i preko desne trake za ravno pretice kompletnu kolonu i jasno, staje nasred zebre ispred svih autiju. Nekakav Sevroletov crni drlog zagrebackih registracija, ruzan do Boga, kao i govnjiva kasa u glavi vozaca koji upravlja njime. Skrene on prije svih nas, hehe, ali ko za vraga, tek sto smo presli Maksimirski stadion, dolazi Ford od plavaca po zutoj traci, prestroji se ispred njega i ocito mu signalizira rotirkama da ga slijedi. Ali kockoglava cobancina vjerojatnih korijena iz centralne Jugoslavije i dalje misli da za njega cak niti to ne vrijedi, pa umjesto da slijedi plavce u Hondlovu desno, majstor produzi ravno. Ovi srecom nisu skrenuli nego onda poprilicno asertivno spustanjem prozora i lizaljkom signaliziraju moronu da ih poprati na ugibaliste kod INA-ine pumpe kod Krasa. Toliko mi je zao sto nisam upisao tablice doticnog policijskog vozila kako bih mogao imenom i prezimenom pohvaliti decke... nekome. Valjda ima neka adresa za pohvale? Posebno volim specijalce koji jutrima na zagrebackom mostu Slobode preskacu citavu kolonu za ravno desnom trakom koja ima obavezan smjer desno i potom preko autobusne stanice stede svoje dramaticno dragocijenije vrijeme nego nas kretena koji stojimo cekajuci semafor. Vjerujem da bi se skupila gradjanska inicijativa koja bi s vlastitim budjetom unajmila policajca i pripadajucu video-opremu za takve brdjane, a u share revenue modelu bi isplatila svoju investiciju unutar tjedan dana te ostalih par mjeseci dok bi brdjani placali kazne (i imali obavezu 30 minutnog penala cekanja, recimo) podizali vlastite i drzavne budjete jace nego sav kriptokojin ikada! |
Bravo druže Bubba, kad izlazi slijedeći nastavak? 😀
|
Citiraj:
https://www.google.hr/maps/@45.80970...2!8i6656?hl=hr |
Citiraj:
|
Citiraj:
Šalu NAstranu. Obično vrijeme potrošeno na vidljivo stajanje policije na jednom takvom mjestu je obrnuto proporcionalno broju takvih pametnjakovića. Kamera, čak i ne treba u realnom vremenu, djelatnik samo piše vrijeme i registraciju, drugi provjeri i šalje doma na adresu |
Citiraj:
Već sutra će nastaviti po starome, a kazna ako je i ispisana, će biti pobijena radi gore navednih razloga. |
Da, na žalbu kazne od policije, odlučuje prekršajni sud, koji ga može kazniti ili ne, ali po Prekršajnom zakonu, ne nužno po ZSPC
|
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
ili jadranski most od rotora prema selskoj, naravno da specijalci furaju lijevom trakom i onda žicaju da ih se pusti..ja strogo agresivno držim centimetarski razmak, pa nek se ubaci :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Niti ne znaš za probleme Siemensove dizne? Poslije zamjene Boscha i nestali problemi. Ono što vidiš na papiru sve bijelo. Drugo je crno. Šta je Fijat odbacio njemačke dijelove Bosch? Onda kunu u Magneti Marelli kao najpouzdanije? p.s. očito da ponavljaš takve postove koju smo već i razglabali negdje prošle godine |
Citiraj:
Tih 50 metara suženja između kraja mosta i prije silaska na Selsku je jedan od najidotskijih punktova koje sam ikad vidio... |
ma to i ja uvijek kažem, možda su se zajebali, al bome sve redom zege table
|
Citiraj:
Ja se obično ne vozim tom lijevom trakom jer mi je malo neugodno preteći kolonu i (normalno) se ubaciti, ali u pravilu, bilo bi relativno normalno da se svi voze u svim trakama i promet bi brže išao. Naravno, to kažem da se radi u slučaju gužvi. |
lijeva na mostu je prazna, ostale trake guzva, neko preleti lijevom i ubacuje se desno..kajaznam
|
@sinisa1989, fanATIk, mamutarka
Volio bih znanstveno-mengelovsko seciranje tih i takvih mozgova. Smaknuti 500 metara kolone jer si jako pametan... Citiraj:
Tako da, salu na stranu ili ne, moje pitanje i dalje stoji. Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
https://auto.howstuffworks.com/traff...pper-merge.htm Pročitaj ovo, nije velik članak. Umjesto da svi čekamo kao magarci u prometu i da se ljutimo na ove koji su "kao" bahati i sebični pa "pretiču" kolonu u traci koja se zatvara 200m dalje, trebali bi se voziti u svim trakama i međusobno propuštati. Dapače, puno je sigurnije jer nemaš nekoga u lijevoj traci tko se vozi 60kmh, a ovi u dvije desne stoje. Gore na Ribnjaku sam vidio i ljudi koji se namjerno voze po sredini, kako obje trake ne bi bile pune. |
Citiraj:
|
icy pa kuzim ja traffic proper merge, kad je neko sranje, sudar, bilo kakva situacija, sve 5 al ovo je bezobrazluk u VEĆINI slučajeva to ti garantiram
|
Citiraj:
NIje korektno ona prica s pocetka, ako si u traci koja ide desno i iskljuciva se, pa onda roknes lijevo pred sviju. E to je ciganija. I na to sam alergican. Situacija sa ukljucivanjem s horvacanske na jadransko most... da, imaju dvije trake koje se ukljucuju, ali da li su one odvojene punom crtom, duplom crtom ili necim sto bi te sprecavalo da se prestrojis u jednu od te dvije prije semafora? nisu niti je zabranjeno. Ides na svoj rizik da li ces se moci prestrojiti normalno ali s tim nisi u nikakvom prekrsaju. Ali jesi kad ekipa a nagledao sam ih se jer sam zivio u onoj baschiera zgradi, prodje na crveno gdje umjesto da idu ravno u savsku, smotaju odmah nakon otoka desno gore na most. |
Ljutio sam se i ja na to do prije nekog vremena, a sad sam se prestao, dapače namjerno dam sve od sebe da pustim ljude da se prestroje dok u retrovizoru gledam kako se ovaj iza mene pjeni. Ja ne pretičem kolone po praznoj traci jer mi je neugodno, ali, realno, trebao bih i ne bi mi trebalo biti neugodno. Nema apsolutno nikakvog smisla da ne koristimo sve trake, svejedno gdje se one spajale u jednu. Višetračni kolnici gube smisao na taj način - zašto se jednostavno svi ne vozimo u jednoj traci na bilo kojoj aveniji u gradu (jer će se prije ili kasnije suziti na jednu traku)?
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Palac gore, ma dva palca gore !! :goood: :goood: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:08. |
|