![]() |
Sve ok, ali napiši jeli se radi of wi-fi, jer oni su ti dužni isporučivati ugovorenu brzinu samo preko LAN-a (žično) i da u tom trenutku nitko drugi nije spojen na router ( ovo ti je iz pravilnika HAKOMA). Koliko ja znam Tehnicolor je smeće za wi-fi, ali preko LAN-a radi ok.
EDIT: Evo c/p sa HAKOM-ove stranice kako mjeriti brzinu Hakometrom sa kojim se podnosi prigovor o brzini: ''Mjerenje se mora obaviti uz sljedeće uvjete: da ste jedini korisnik na svom računalu, da nemate pokrenutu niti jednu drugu aplikaciju, da je Vaše računalo jedini uređaj (pored preklopnika/usmjernika od davatelja usluge) u lokalnoj mreži, da ste spojeni žičnom vezom (bežična veza mora biti isključena), da nemate pokrenutu/uspostavljenu VPN vezu bilo koje vrste.'' |
Svoje probleme sam riješio promjenom wifi kanala sa 1 na 9 ili 10, signal je bolji. Ali svejedno sam kupio i repeater.:)
|
Izbrisano
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Hvala |
Jel normalno da na televizoru koji nije direktno na digitalni prijemnik ne mogu gledat neke programe digitalno, već samo analogno ? Tipa, SK1 i SK3 mogu samo analogno, a HRT 2,3,4 imam i digitalno i analogno.
|
Nažalost, normalno je. Digitalno mogu gledati samo 4 programa, analogno dosta (broj ne znam, ne gledam jer je slika blago rečeno užas).
|
U digitali ide naših 8 kanala ( HTV1,2,3,4, RTL, RTL2, Nov@ i Dom@), a u analogiji 44( Split).
|
Da ne bi netko krivo shvatio, govoriš o DVB-T digitali (ovih 8),
ostalo im je u DVB-C digitali (cca 240 šta TV, šta radija). |
Citiraj:
Ne, govorim o DVB-C digitali. Tih 8 programa su otključani i mogu se gledati preko DVB-C tunera u TV-u. |
Citiraj:
Kod mene samo HTV 1, 2, RTL i Nova TV, ostali koje ti nabrajas su medju 40 analognih programa. |
OcKe, time formalno ispunjavaju i onu kvotu free domaćih ...
@Cilim Jednostavno, prilikom pretraživanja treba odabrati DVB-C digital + analog, kod nekih tv treba se "igrati" sa odabirom zemlje (npr. Njemačka, Belgija i sl), ovisi o pameti / gluposti pojedinog tv hoće li ih otvoriti. Evo na brzinu na kojim su frekvencijama (sve je DVB-C: HTV3 - 682 MHZ, QAM64, 6900 kS/s HTV4 - 762 MHZ, QAM64, 6900 kS/s Doma - 746 MHZ, QAM64, 6900 kS/s RTL2 - 746 MHZ, QAM64, 6900 kS/s |
Ja sam u jednom stanu na VIP-u a u drugom na BNET-u. U jednom imam stari Albis (8100) a u drugom novi (9300). 9300 je puno brži a kod oba povremeno puca slika na HD. 9300 ima "bug" gdje se ponekad pojave one bijele crte u dnu ekrana.
Na VIPu na TV-u bez Albisa nalazim samo 4 digitalna. |
Ja sam se posvađao s prodajnim predstavnikom jer mi nije htio dati isprobaj i kupi uz 12 mjeseci.
No uglavnom, naručite si prodajnog predstavnika preko web obrasca i trebao bi vam ponuditi 12 mjeseci u pola cijene. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
@Stipest: Ovo nije na TV-u na kojem je Conax i B.net kartica vec na TV-u u drugoj sobi Samsung UE32J5572, kako se radi o drugom TV-u na njemu mogu bez dodatnog B.netovog prijemnika gledati samo analogne programe (u ZG 40 programa) i jos mi je nasao samo 4 digitalna programa HTV 1 i 2, RTL i Nova TV.
|
Znači da nešto nisi dobro odabrao, uzmi manual i pročitaj kako ćeš odabrati pretraživanje na DVB-C (Cable) + Analog.
|
Jel uopće moguće dobit još karticu za Conax ?
|
Evo ponovo proceprkao i pustio da trazi i digitalne i analogne u kabelskoj i u ZG pronasao 18 otkljucanih digitalnih programa - HTV1,2,3,4, RTL, RTL2, RTL kockica, RTL Living, Mini TV, Nova TV, Doma TV, Z1, Jabuka TV, Mreza ZG, N1, Sportska TV, Infokanal i Mozaik.
+ jos cetrdesetak analognih TV programa i 96 radijskih programa. @Firecracker: Ni da dubis na trepavicama nemres ju dobiti. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
@Cilim: Ma bitno da si ih pronašao :goood:!!
|
@Stipest: Je sad je OK, da nije bilo ovih vasih postova (Stipest, CROcodile20, Garro. Nikky itd.) u zadnja par dana jos bi gledao samo 4 digitalna i lose analogne (neki imaju sum - zrnati su) kad je pretrazivanje namjesteno preko "ANTENA". :fiju:
Jedin sto sad moram izvrsiti preslagivanje tako da mi i analogni idu po redu iza digitalnih od 19 mjesta na dalje na daljinskom od TV-a. Citiraj:
|
Svaki TV ima svoj način pretraživanja. Ja imam doma tri LG TV-a i kod njega je sigurno ovako kako sam napisao. Jednom sam prijatelju namještao jednu Toshibu i jedva dobio da prikaže zaključane kanale. Čudno je da su ti se i složili na prva mjesta ti otključani programi. To LG ne radi, ali je očigledno u Samsungu negdje u postavkama pretraživanja.
|
Na moja dva Samsunga UE46H7000 i UE32J5572 slozi po redu, a kaj da velim pametni TV-i, jedino kaj onda poslje moram sebi sloziti onako kao meni odgovara (po redosljedu gumbi na daljinskom) a i to se da vrlo jednostavno kroz meni TV-a srediti.
|
evo danas zaključali
brava hd classica hd d jazz hd kiss tv kerrang smash hits magic sve do juce san moga gledat ove kanale (nije da san ih baš gleda...) uz ovih standardnih 8 free kanala sad imam još Sportska TV btw, u Splitu se nađe 328 dig radio & tv kanala (bez analogije) |
Cudno je da su ti iz Glazbenog i HD paketa bili otkljucani samo po nekoliko programa.
|
Meni brzina skidanja vec tjedan dana 300-200kb, preiritantno. Prije neki dan mi bezicni panasonic telefon "otisa", on je ukljucen i prikazuje datum vrijeme no pozive ne prima a kad idem zvat s njega otipka broj i onda javlja da je zauzeto, a zovem sebe na mob.:hitthewal: U njihovom servisu kazu samo da je telefon jeftino kinesko smece. :D Spojio sada stari telefon i radi ok, no opet mi nije jasno zasto se bezicni odjednom "pokvario" ?
|
Ukljuci i isprobaj taj telefon kod prijatelja ili susjeda koji su na nekom drugom provajderu.
|
Citiraj:
|
Kod mene u Novom Zagrebu ima puno manje analognih programa... Mislim 6-7...
Digitalno sve kao i ostalima |
Probao kod susjeda, iskon, takodje telefon ne reagira na pozive. Koristim sada stari telefon i nema problema, a i brzina skidanja se vratila u normalu.
|
Citiraj:
|
Moze li se placati racun online? ne zelim vise placat bagri u fini naknadu od 5kn
|
Ja plaćam m-bankom. Koliko vidim nemaju mogućnost plaćanja na stranici kao što VIP ima, bar ne još. Todorić i banka splitsko dalmatinska imaju manje provizije. BSD uzima 3ipo kn ja mislim sada, Todorić ne znam, ovisi o akciji... isto tu negdje.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk |
Ja imam HPB internet bankarstvo i nema provizije, jer je njihov račun isto u HPB-u. Po logici bi bilo da se na šalteru HPB-a isto ne plača.
|
Nevjerujem. Šaljem upit da mi se odobri popust (isprobaj i kupi) koji mi ne želi dati prodajni predstavnik i za 3 dana dobijem ovaj genijalni odgovor;
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:51. |