![]() |
Kad već spomenu:
Backlight - postoji li opcija da kad jednom ugasim pozadinsko osvjetljenje da mi trajno zapamti laptop da sam ga ugasio? Nakon svakog restarta mi opet upali osvjetljenje, imam tik na to :D |
Pa tak bi i trebalo biti - kad ugasiš backlight, pri restartu/ponovnom uključivanju kratko blicne kod POSTanja i onda se opet trajno ugasi.
Kad upališ backlight, radi sve do idućeg restarta/gašenja ili se sam ugasi nakon nekoliko minuta neaktivnosti. Želiš reći da je kod tebe obrnuto? :D |
Ako ova tipkulja koristi usb dongle, kako onda koristiti za miš?
Na svom thinkpadu koristim preko bluetootha Logitech MX Master Отправлено через SM-N960F |
Citiraj:
Palim laptop, backlight stoji ugašen sve dok se ne pojavi log-on screen, tad se backlight upali na medium jačinu. Nakon toga sam slobodan ugasiti backlight, 2xFN-Space, jednom za max jačinu i nakon toga gašenje. Nakon ponovog restarta ista priča. Čim se windowsi "ugase", backlight se isto tako gasi i tek se upali kad dođe do welcome screena. Nisam našao opciju za to. Može i heftanje po registryu. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Na redditu gro korisnika pita baš kako trajno uključiti backlit jer je po defaultu, barem na svim ThinkPadima koje sam koristio, ugašen. Citiraj:
|
Citiraj:
Ima vlastiti mozak, pali svjetlo sama, sama instalira windowse. Apsolutno nemoguće sve dok se meni nije dogodilo. :D |
Nisam siguran jel bi te trebalo veseliti ili brinuti :D
Nego, jesi zamijenio bateriju? |
Citiraj:
Garanciju nisam imao na bateriju, zvao i provjerio. Za 3 dana mi istječe trogodišnja garancija, dokupiti godinu garancije košta 140€, dvije godine 240€. :no2drug: |
|
Slashgear najavio tipkulju za 99.99 usd
https://www.slashgear.com/thinkpad-t...hase-29618656/ Отправлено через SM-N960F |
Nemojte se opterecivati s tim mali/veliki enter. To su stvari na koje se naviknete za koji dan.
Isto tako HR znakovi. Pogotovo ako puno tipkate. Ergo tipkovnice sa razdvojenom lijevom i desnom stranom su super upgrade ako imate volje koji dan potrositi za privikavanje. |
Citiraj:
Nažalost, tipkovnice sa normalnim (don't @ me) velikim enterom su dosta rijetke (mislim na mehaničke) pa kad sam našao Cherry MX Red sa hrvatskim znakovima i velikim enterom uzeo sam obje koje su bile na lageru u ADM-u :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ima tko za prodat
Lenovo lap + dock Ssd must have Da leti a opet da je normal prajs Molim ponude na pm |
Citiraj:
Citiraj:
Kak kupite bilo sto novo onda? Auto, mobitel, tenisice? Mislim, sve OK, al da pretjerujete - pretjerujete. Citiraj:
|
Ma ne, meni enter sam po sebi ne predstavlja problem, ujedno tipkam napamet i koja su slova otisnuta na tipkovnici mi ne smetaju. Varmilo koju koristim doma niti jedan znak na keycapsima nema.
Međutim, nedostatak tipke između lijevog shifta i tipke Y, "<>" te razne kerefeke na ANSI layoutu gdje Ž zna biti smješteno u red pored brojki, a viđao sam i još svakakve gluposti, to ne dolazi u obzir. Puno PCeksperata misli da je to zbog malog entera, malo ih shvaća da nije samo enter različit. Dakle, na kraju, upravo sam uvijek za ISO layout i pošto je izbor tipkovnica s tim layoutom ogroman, jednostavno mi je otkantati tipkulju koja dolazi isključivo u ANSI layoutu. |
Kvaka u velikom enteru (i HR rasporedu znakova na tipkovnici) je u tome kaj tipkovnicu (barem kod mene doma) koriste i klinci i žena, a sad ti njima objasni zašto je na UK ili US rasporedu zagrada odštampana/ugravirana na brojevima 9 i 0 i da ako hoće dobiti zagradu moraju lupiti po 8 i 9 (da sad ne spominjem ostale znakove) :D
|
Citiraj:
|
Dok se ne pojavite u javnosti u majici "iso/ansi master race" s prekrizenim kontra layoutom niste nista napravili :D
|
Ja sam već 10 godina na US ISO layoutu jer mi za programiranje više odgovara... sad, osim šta mi je sami manjak "\ |" tipke poviše malog entera apsolutni dealbraker, nikad mi nije bio jasan argument da je nekome potreban veliki enter jer ga rijeđe promašiš....
Ali sve ostale tipke su trostruko manje od malog entera pa se njih ne promašuje... stvarno ne razumijem :D ali dobro. Svakome svoje. |
Doslovce svakome od nas je to primarno stvar navike koju onda sekundarno pravdamo kojekakvim polovičnim razlozima i lovačkim pričama o tome kak smo veliki programeri ili rasni znalci programiranja u kojekakvim jezicima koji koriste drugačiju sintaksu.
Citiraj:
|
Kupujem još jedan ThinkPad pa me zanima odakle naručujete tipkovnice s HR layoutom? Da li bi ovo mogao biti original ili neka kineska kopija?
https://www.ebay.com/itm/For-Lenovo-...e/153701285269 |
eBay/Aliexpress, nekad i od onog lika s Njuškala iz V. Gorice.
Sve ti je to oriđiđi, ali kola više proizvođača (Lite-On, Chicony, SRX, itd...). Kod ove koji si linkao je čudno da nema nikakve naljepnice iza. |
Ma zapravo sam krivu tipkovnicu linkao, ta ne odgovara za T480. Ova bi trebala biti:
https://www.njuskalo.hr/prijenosnici...oglas-26222452 Ako ima ovu lampu na spaceu, znači sigurno ima backlight? Da ne bi bilo kao kad sam naručivao prije 10-ak godina da lupam po njoj i ništa se ne događa. |
Da, ako ima oznaku na space onda je osvijetljena.
Kupovao sam već od tog lika, nemam prigovora. |
|
Dobro im je ovo s "Gen x" u nazivu svakog modela.
Najvise me zanimaju P15 i P15v te ovi AMD Renoir modeli. |
Citiraj:
|
|
Fino, iako nisam korisnik Linuxa :)
|
Danas pokrenuo thinkpad update, novi BIOS - traži me supervisor password.
Imam password zapisan - upisujem ga već stoti put, ne prima. U BIOS ulazim bez problema otiskom prsta, ali za brisanje/promjenu lozinke mi treba - lozinka. Zapisana lozinka je sigurno točna jer je prije zapisivanja u teku isprobana te nemam blage veze kako riješiti problem. Da se pripremim na kupovinu programatora? :D |
To te pita kad se restarta laptop za BIOS update? Imaš možda Z i Y u lozinci?
|
Imam i isprobo sam zamijeniti Y i Z, bilo u windowsima (gdje koristim trikove kopiranja i pasteanja da izoliram grešku) ili prilikom boota, ali ne pomaže mi ništa. Isprobao pedesetak puta + razne varijacije da se unatoč svim zapisivanjima i provjerama nisam zeznuo.
Ne razumijem kak je neš tak moguće. Već drugi put, jednom mi se jednom nešto slično dogodilo, pa sam napikavao lozinku (bila je potpuno drugačija i bez Y i Z) i pogodio sam. I ćorava kokoš zrno pogodi. Sad ću opet pogađati i napravit listu sa sto varijacija valjda, ne preostaje mi niš drugo. |
Citiraj:
|
Mene taj laptop ne voli od starta. Sigurno zato jer sam ga kupio bez OS-a. Ispizdit ću.
EDIT: jel moguće da zbog drugog diska (stavio 256GB AHCI umjesto 512GB NVMe) sad neki checksum ne valja? |
A si probao staru lozinku?
|
Jesam, imam popis dosad od 20ak varijacija na temu od onog što je zapisano. Tipfeleri, capslock, staru lozinku probao, power-on password (koji je isključen već duže vremena) je isto isproban. :(
|
Fakat imaš Gremlin Yogu :(
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:33. |