PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   XBMC aka KODI (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=120024)

WraGG 15.03.2016. 11:38

Znaci nije do mene samo. A ok onda, cekamo ispravan update i to je to :)

sasha2511 15.03.2016. 13:26

Citiraj:

Autor sasha2511 (Post 2903411)
imam problem i ja.. :( box mi ne zeli vrtiti neke filmove sa mog harda.. ubacim filmove oreko windows network (smb) i on sve lijepo fino doda, skine omote, poslaze i kad hocu pokrenut neki film box se zamrzne i nema vise spasa osim za iskopcat iz struje.. format koji sam htio pokrenut je mp4.. probam isto to na kompu i mobitelu i sve radi uredno.. ima tko kakvu ideju?

nitko?!

WraGG 15.03.2016. 13:38

Probaj iskljuciti hw akceleraciju. postavke-video-ubrzanje, pa stavi na softver.

Ziiky 15.03.2016. 13:39

Glede quasara, ovaki radi ...
Skinite rucno pa instalirate kroz addonmanager/add .zip
https://github.com/scakemyer/plugin....uasar/releases

sasha2511 15.03.2016. 13:41

Citiraj:

Autor WraGG (Post 2903533)
Probaj iskljuciti hw akceleraciju. postavke-video-ubrzanje, pa stavi na softver.

hvala.. probam pa javim.. :)

Razor 15.03.2016. 14:48

Sto se quasara tice i ovog problema sa loopom za upgrade, odite na official release stranice na git-u: https://github.com/scakemyer/plugin....uasar/releases , downloadajte verziju za vas sistem i instalirajte.
Nakon toga resetirati Kodi i to je to. Nakon toga radi najnormalnije.

I nemojte zaboraviti da quasar jos uvjek nije 1.0 verzija pa predlazem da iskljucite auto update opciju kako vam se ovo nebi dalje desavalo sve dok ne izadje final release.

WraGG 15.03.2016. 16:20

Ma kakvi, sve sam ja to probao i nece pa nece. Zanimljivo je da mi je iz nekog razloga sinoc na HTPC sa Win7 proradilo iako nista nisam dirao jer koristim Exodus pa mi i nije bilo vazno. Na laptopu nema sta nisam probao i nece pa nece. Cak sam okinuo frisku instalaciju Kodi-a, instalirao samo Quasar sa gtihuba i 2 providera i opet ista stvar.
Nista mi nije jasno...
Edit: Rjeseno! :D
Imao sam nekih VMware virtuelnih network adaptera i jedan TAP V9 od Tunnelbeara i kad sam ih disable-ao, daemon se pokrenuo :)

dadoremix 15.03.2016. 20:34

Citiraj:

Autor sasha2511 (Post 2903532)
nitko?!

klite kodeke rokni na komp ako ih nemas recimo

eto ja sam doživio.. imao sam VLC player i sve radilo
stavim kodi.. i IPTV se ruši tj cijeli kodi jer mu falio neki kodek
vratio klite (a htio se ostavit toga i imat samo vlc i njegovi kodeki) i sve radi

sasha2511 15.03.2016. 21:48

Citiraj:

Autor dadoremix (Post 2903685)
klite kodeke rokni na komp ako ih nemas recimo

eto ja sam doživio.. imao sam VLC player i sve radilo
stavim kodi.. i IPTV se ruši tj cijeli kodi jer mu falio neki kodek
vratio klite (a htio se ostavit toga i imat samo vlc i njegovi kodeki) i sve radi

stvar je da na kompu radi sve ali meni steka na boksu.. probao sam i ovo sta su mi gore predlozili da promjenim ubrzanje, tj. izgasim hardware ubrzanje ali nece ni onda.. pojma nemam sta mu je.. jednostavno nece da streama i gotovo..

Ziiky 16.03.2016. 09:18

I da je windows verzija, kakve veze ima neki kodec pack sa kodijem? Kodi je po defoltu stand alone verzija i dolazi sa svojim paketom kodeca.
Kodec packove treba zaobilaziti u sirokom luku jer rade sranja. Treba birati iskljucivo stand alone playere. Kolega je davno napisao vrlo dovar tutorijal u stickiju audio, video topica.

@sasha
To se deaava samo kad pustas video sa prijenosnog hdd-a?

sasha2511 16.03.2016. 12:14

@Ziiky da, imam na vanjskom hardu dosta filmova pa sam probao to preko mreze ali eto nece, probao sam i direkt ustekat hdd u box i pokrenut te neke mp4 fajlove i isto nece.. jedino mi pada na pamet da box ne podrzava mp4 ali pise na Gerabestu da da. neznam vise sta da probam eto..

WraGG 16.03.2016. 12:16

Je li ti Kodi bio predinstaliran na box ili si ga ti instalirao? O kojem boxu se radi?

sasha2511 16.03.2016. 12:31

box je mx iii 1gb i kad je dosao sam napravio factory i sam stavio Kodi na novo.. i prije par dana ponovio isto.. Kodi nema nikakav build samo sam stavio addonove koji me zanimaju iz repozitorija koji me zanimaju, zato nemogu skuzit ilu cemu je stvar.. hdd se na kompu i mobitelu vrti bez problema, svi formati..

deornoth 16.03.2016. 19:36

Citiraj:

Autor doksa (Post 2903415)
Da li ima kakav repo za filmovitu? Kod natka više nema...

Ima

https://www.youtube.com/watch?v=MJ3-8ZvFIko

robik666 16.03.2016. 21:09

... Rješuto

sasha2511 17.03.2016. 12:35

Citiraj:

Autor sasha2511 (Post 2903914)
box je mx iii 1gb i kad je dosao sam napravio factory i sam stavio Kodi na novo.. i prije par dana ponovio isto.. Kodi nema nikakav build samo sam stavio addonove koji me zanimaju iz repozitorija koji me zanimaju, zato nemogu skuzit ilu cemu je stvar.. hdd se na kompu i mobitelu vrti bez problema, svi formati..

posto nitko nema ideju ajmo probat ovako, koji Kodi vi koristite trenutno i dali vam playa MP4 fileove vece od 2GB? izgleda da je u velicini file-a problem..

hrki 17.03.2016. 14:35

Nije do toga jer meni sa mreže vuce 5gb i sve radi

sasha2511 17.03.2016. 14:47

probao sam stavit jedan muvi avi od 700mb i jedan mkv od 1.5gb na usb i ovog od 700 playa a ovog nece..

tutlavi 18.03.2016. 15:11

Ekipa bok,

Imam jedan problem koji nikako ne mogu normalno riješiti, a tražim rješenje već dugo.
Naime, vrtim Kodi na Sony tv-u, (a i na mobitelu) koji su spojeni na mrežu. Sve radi kako treba sve dok u foldere sa filmovima i serijama ne ubacim nove datoteke. Nakon što ih ubacim Kodi ih ne može vrtiti. Nekad ih vidi i doda, nekad ne, ali ih nikako ne vrti. Može ih vrtiti tek kad u share postavkama na PC-u ukinem share i permissions, te ih onda ponovno dodam. Iako ni tu ne psotoji standardna procedura, trebam potrošiti uvijk nešto vremena prije nego to upali

E sad, u pravilu bi mislio da se radi o SMB shareu i da nešto trebam podesiti na PC-u, no ovo se pojavljuje samo na Kodi-u. U Plex-u sve nove dodane datoteke rade normalno i kako treba (možda se na plexu ne vrti preko sharea? on to možda streama preko svog rješenja i aplikacije instalirane na kompu).

Fileovi su mi na PC-u na kojem je Win 10. Da li netko ima ovakvih problema i da li netko ima rješenje za ovo? Bio bi vrlo zahvalan jer ovo već počinje frustrirati.

sasha2511 18.03.2016. 20:42

samo da javim da sam rijesio problem sa downgradeom Kodija, vratio se na Isengard i sad vrti sve filmove s HDD.. hvala svima koji su pomogli.. :)

RS_BuRnOuT 19.03.2016. 08:00

Bok,

ne radi mi COD->Biker Lista --> Kanal A.

Ne radi mi na tabletu ni PC-u.

Napravio reinstall addona ali i dalje ništa.

Random otvorio nekoliko naših kanal i oni rade.

ISP je T-com.

Da li vama radi Kanal A?

frizbi 19.03.2016. 08:08

Ima netko neki dobar video add-on sa doc kanalima(nat. Geo.,discovery itd..) u HD kvaliteti?

Ziiky 19.03.2016. 08:30

Imas nesto na cod-u (croatia on demand) ali nije HD

frizbi 20.03.2016. 14:36

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 2905153)
Imas nesto na cod-u (croatia on demand) ali nije HD

Imam taj add on al nema u hd-u tih kanala, na telki mi je slika koma zbog velicine tv a.

sasha2511 20.03.2016. 18:50

Citiraj:

Autor sasha2511 (Post 2905034)
samo da javim da sam rijesio problem sa downgradeom Kodija, vratio se na Isengard i sad vrti sve filmove s HDD.. hvala svima koji su pomogli.. :)

ipak nije to bio problem nego sta sam stavljao zvuk da ide na 5.1 umjesto na 2.0 kako je po defaultu u Kodiju.. kad stavim 5.1 filmovi se ne vrte i frezzaju mi box, vratim 2.0 i sve radi.
stavljao sam addon po addon i probavao svaki put film a tako i postavke mjenjao i probavao film i dosao sam do ovog..

WraGG 24.03.2016. 13:09

Koristi li netko ove buildove tipa Osijekbuild i slicno? Kako se zaboga naviknete na onoliko sarenilo? Osim toga, sve sto sam probao bilo je iznimno sporo i sve samo ne fluidno i funkcionalno. Ali opet, ti buildovi se konstantno update-aju i razvijaju sto bi znacilo da imaju dobru korisnicku bazu, pa mi pada na pamet da sam propustio primjetiti to nesto u cemu su dobri.
Dakle, molio bih da me prosvijetlite :D

sasha2511 24.03.2016. 13:29

za nove i neiskusne buildovi su dobra stvar, Osijekbuild koji si spomemuo je stvarno veliko sarenilo, titan tema ko da je nova godina.. Fusion build nije los, instalira sve relevantne addonove i repozitorije a izgled ostane nepromijenjen.. ja sam u pocetku koristio upravo Fusion dok se nisam uhodao..

BlackDwarf 24.03.2016. 14:17

Koje addone koristite osim COD, exodus, sports devil, 1channel, filmovita.
Moze preporuka za dobar livetv koji ima fox i dokumentarne kanale

Ziiky 24.03.2016. 14:37

Najbitnijeg nisi naveo ... Quasar.
Manje -vise vecina nas koristi iste.
Phoenix je recimo vrijedan spomena, salt ...

Quasar i exodus ti mogu pokriti ama bas sve sto se tice filmova i serija. Quasar za novo, hd, fullHD, remux, BT rip i sl; a exodus za stare stvari kojih vise nema na torrentima

BlackDwarf 24.03.2016. 14:50

Thx. Budem probao.
Exodus mi inace pokriva 99% potreba za serijama i filmovima.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:28.