![]() |
|
Nitko ništa nije odgovorio pa sam na kraju uzeo Fuel EX8. Nadam se da će biti dobra zamjena za Ransom-a. Makar sam sad prvi put na shimano-u, uvijek sram do sada :D
|
Iso nabacit đir do sumarevog groba..prvi put vidio uredeni izvor...ono deblo je savrseno za osvjezit se a voda ledena.:)..
|
Izgleda da su neki planinari okomili na bicikliste. Danas na 9ki valjda 6-7 grana nasred staze, a jučer je staza bila "čista" tj. bez ikakvih prepreka. Ono, daju se bunny hopat, al nije baš ugodno ak je ne očekuješ, možeš se sjebat sam tak. Dosta vožnje za ovaj tjedan, 5 puta u 3 dana, i još 3 puta devetku vozijo :D
PS, Danči prekasno sam vidio poruku jebiga, bumo jedan drugi dan se peljali. |
Dali je moguće montirati diskove (160/160) na Gary Fisher Advance Genesis 2.0?
Fotke: 1, 2 Odlučio sam to uzeti. Već bi ga i platio ali prodavačica nije u Rijeci, dolazi tek krajem 9. mjeseca. U vezi prijevoza preko busa pregovaramo.. Ako netko prolazi kroz Požegu za Rijeku, mogao bi mi učiniti uslugičicu ;) |
Po ovome čini se da se na ramu mogu montirati...
http://articulo.mercadolibre.com.ar/...sis-2-trek-_JM Na tim slikama se baš ne vidi zadnji kraj di ide disk, ali na vilicu može. Samo računaj da za montirati disk trebaš promjeniti i nabe te kupiti diskove, čeljusti i ručice što za ovu biciklu ne predstavlja baš neku pametnu investiciju jer će te izaći više nego što ona vrijedi :) |
Thx na info. Da, za sada se samo informiram i skupljam znanje :)
Ne znam bas ovo u vezi cijene.. Evo npr bas vidio na DB-u (rucice, sajle, diskovi) za kakvih 300-400kn, a ima brdo oglasa, i to ok oprema.. EDIT: A jedina stvar na koju nisam racunao su nabe.. Btw, nabe su u biti osovine jel? Kad smo kod toga, moze preporuka neke kvalitetne zadnje nabe? 85kg imam, 187cm.. EDIT 2: Ima jeftinih naba koliko hoćeš :D (1, 2) samo ja moram doznati koja meni odgovara (jer sumnjam da su sve iste) i slično, no otom potom |
zadnja naba ti treba biti 135*9 mm qr, prednja 9mm qr bilo koja
:beer: očekuj trošak žbice jer je moguće da ti ove budu preduge. gotovo sam siguran da će biti bez obzira na nabu, ali... tko zna na što ćeš naletjeti :D sa kvalitetom se ne trebaš previše zamarati, svake će biti napredak u odnosu na postojeće :) |
Odlicno, hvala ti.. Znaci zadnja mora biti 135x9 mm QR, a prednja 9 mm QR.
Mozes mi jos samo rec da znam pazit na cijenu (da ne platim previse) kako se krecu polovne? Shimano Deore, Akorove i slicno.. Fak, i zbice ce trebat mijenjat, bolje onda odmah uzet Genesis Zero Razor za 2700kn :D Salim se, kao sto sam rekao, informiram se, ukoliko mi se bude isplatilo cu mozda kupiti ove djelove kroz koje vrijeme.. EDIT: Dal kupujete iz ove trgovine, vidim da nova Deore naba dođe svega 150kn http://www.kolesarska-trgovina.si/pe...m525-p-68.html Iako čitam na DB-u da je bolje uzeti Novatec nabe - više trpe težinu.. Iako ja nisam Žderonja, nebi volio često mjenjati :) EDIT: Dali vrijedi dati 300kn za Tektro Novela Mechanical Disc? (link je na DB) |
Trebo bi ulozit koju kunu u bajk..tipa malo duzi volan i kracu lulu,sad imam 640 volan i 110mm lulu..jel mozda netko od vas tu prodaje nes takvo
-naso lulu.. -naso volan... |
Citiraj:
BTW tjubles je zakon, jučer sam cijeli spust vozio sa žicom od 5 cm u gumi, pa je ona negdje putem se isčupala, a gumi ništa. Nisam morao ni pumpat gumu jer nije tlak izgubila :) Kolko se puni u prosjeku 18500 baterija? Moja već skoro tri sata na punjaču, a još nije puna. |
Koliko ti daje mA punjač? A koliko baterija ima? Pa to onda lako izračunaš :D Tako nekako :)
Dal se ove kočnice prodaju za ok cijenu? http://dropbike.com/forum/viewtopic....tektro#p357894 |
Citiraj:
ajde, kad ti nitko drugi neće odgovoriti :D za te slabije modele ne znam, ali mi se učinila ok cijena za one dvije specialized-ove 350... ne znam... ova deore iz bajk manije (i ekipa kupuje od tamo masovno) je ok za tu cijenu. vozili su je ljudi odavdje, služit će te. ruku na srce, trebat će ti vremena da podrapaš novu solidnu nabu. do tada ćeš i nakupiti skilla i para i znanja da si kupiš nešto drugo po volji. za sada si složi solidno, da imaš mogućnost daljnjeg napretka i nadogradnji. kad vidiš što hoćeš i što te zanima, malo bolje uložiš lovu a ovo možeš prodati :) :beer: |
Nemam blagog pojma. Baterija je ona ultrafire plava, punjač neki china POS.
Ne isplati se to kupovat, uzmi Deore iz švabije za 600kn. Ta tektro mehanika trenutno 150kn ne vrijedi, barem ja nebi dao više od toga. I ako se voziš po cesti, nemoj ništa kupovat od toga. Potrošit ćeš puno novaca, a dobit ćeš malo. Ako ti fali snage, kupi koolstop pakne iz DSGa, 80kn par, ja ih furam na bajku za dućan i jebene su, sa nekim šugavim ručicama fakat fino grizu. |
Prelazak na diskove će te fino unazadit novčano, 1500 za tog Gary Fishera plus nabe, preslagivanje kotača i te kočnice i već si na 2300-2400.
Ima boljih ponuda, prije 2 tjedna sam za frenda našao Cannondale F4 s Torom, Juicy3 bremzama, sram x5-x7 komponentama itd za 2200, dakle toliko koliko će tebe izać ovo kemijanje a oprema 2x bolja. Gle ovo http://www.njuskalo.hr/mtb-bicikli/b...-oglas-8643522 ili ovo http://www.njuskalo.hr/mtb-bicikli/b...-oglas-8806517 |
najbolje nek kupi novi bicikl... čovjek hoće diskove za što manje šuške.
reci meni i njemu, koliko će mu vremena i vožnje trebati (i kakve) da podere tu nabu ?? za kočnice i diskove se slažem s tobom, ali sam dobio dojam da želi mogućnost montaže za što manje love. uz tih 600 kn može nadodati još 200-300 pa kupiti set kotača i riješiti se svih muka ;) :beer: |
ili jednostavno treba shvatiti da je losa disk kocnica uvijek losa, a da je dobra vbrake kocnica uvijek dobra.
uzmes xt vbrejk i gg, picke se bas i ne pale na disk kocnice na biciklu :D |
Citiraj:
http://www.njuskalo.hr/mtb-bicikli/g...-oglas-7029160 Još je čovjek iz mojih krajeva.. Nije da nemam baš novaca, na plaći u 9. mjesecu mogu uzet navedeni bajk, ali čemu ako bi mi bio overkill? Fine bajkove si mi pokazao, ali nisu iz Rijeke.. A prijevoz je teško organizirat, jedino preko busa, ali onda kupujem mačka u vreći.. Gotovo sam siguran da ću uzet onog plavog Gary Fishera za možda 1400kn.. Imam u vidu i srebrnog, dopisujem se sa čovjekom: http://www.njuskalo.hr/mtb-bicikli/b...-oglas-8772102 .. Citiraj:
Ali želim za što manje novaca dobiti što bolje pa se interesiram za opremu.. Dobro, ako maknemo diskove, koju nabu mi preporučate, neka i ima prihvat za diskove, nema veze, bitno da je čvrsta i da mi se ne raspadne jer nemam baš pozitivnih iskustava sa osovinama.. Nabacit ću večeras sliku.. Ajde hvala Bogu da me napokon netko *ebe na ovoj temi :D uvijek samo "rukom mahnete" i niš ne napišete.. Ja znam da vi većinom brutalite, vozite DH i slično pa vam se sve ovo moje čini smješnim.. Ali morate me shvatiti.. Ja vozim 50/50 (cesta/makadam-šuma).. |
ne znam, ja se vodim drukčijom logikom. do sada mi je bio pakao naštimati svaki v-brake, nikada nisam bio zadovoljan radom, kad kotač dobije po piksi... sve pada u vodu, kočenja, struganja... iritantno !
sa diskovima je malo drukčije. a, vozio sam svakakve. od mx-eva, aurige... sranja u suštini i sa svime sam bio više zadovoljan nego ikakvim v-brakeom. lakše za montažu, lakše za poštelati, lakše zamijeniti pakne, ako je sve ispravno... nitko ne može tvrditi da mx-2/4 ne koči solidno i zadovoljavajuće za prosječnog korisnika. :beer: |
Omerta, ja se samo vodim onim što si rekao, da želiš zamijenit V-Brake s diskovima, a to je dodatni trošak kako god da okreneš.
Kolega s posla ima 100kg mišića i vozi Trek 820 iz 2003 s V-brakeom i s njim je radio višednevne izlete kroz Slavoniju, Baranju, Mađarsku preko Vojvodine nazad u Sl. Brod. Nabe će te držat koja god da je, ogromna većina naba dolazi iz istih tvornica na Tajvanu - Novatec, Acor, Formula itd. pa uzmi neku povoljnu s indu ležajevima i deri. Uzmi tog Gary Fishera i napravi par stotina km pa vidi da li uopće treba išta mijenjati. |
A jbg, znam da je dodatni trošak.. Ali samo sam se informirao.. Hvala ti na informacijama, uvijek sam spreman poslušat druge.. Mislim, vjerojatno ja neću stavljat diskove, jer to vuče nabe, jer to vuče žbice, jer to vuče druge okvire (pošto želim imat dva para kotača za šumu i cestu)..
Ah, što je tu je.. Odgovorili ste me od diskova i sad je gotovo.. Jako mi se sviđa Gary Fisher i ok je oprema za mene, otom potom budem uzeo nabe i to je to.. Poslao sam upit i za onaj Cannondale: http://www.njuskalo.hr/mtb-bicikli/b...ikli%238643522. No čisto informativno, uvijek pokušavam spuštat max cijenu kao pravi trgovac i smrad, baš me briga :) (šalim se...malo).. Koliko je ta bica bolja od Gery Fishera? Realno.. 30%, 50%, 100%? |
Danas broj 1, Sasa, Skuli, crocus i ja odvozili Lugarnica-44-1M-SIK-24-bazna stanica kombinaciju.
Bome je u ZG-u cevru, a na Slemenu isto. Prognoza kaze da ce iduci tjedan skoknut temperature i do 39°C u hladu (cet.). Selim u alpe ;) |
Citiraj:
|
crocus kako ti se svidjela istočna kombinacija sik-24-bazna stanica trail?
|
Staza je super, meni je jedini problem bio sto lose funkcioniram po vrucini pa me gore-dole tempo unistio. Jedva sam se dovuko do doma, a mislili smo na dotku jos :D
|
bio sam danas solo prema gore i dole...
u 9h krenuo iz gaynica kod konzuma na zelenu magistralu... na vrhu zelene se prebacio na 8icu, koja je cijelim putem (barem do malo ispod grafičara) imala nekih 25°C tako da je pedaliranje bilo jako ugodno. od grafičara sam se zaputio do vrha gdje su tempereture bile dosta iznad 30 i osjetilo se otežano pedaliranje. Spustio sam se na lugarnicu i na brzinu pojeo štrudlu i popio kavu. Spust sam zapikirao na 18-20 jer tamo dosta dugo nisam bio, pa sam još poslje toga odradio dotku i maksimir, a sve to na skoro 40°C stravno nije ljepo... još sam 12km do doma pedalirao kroz grad po največoj žegi, tako da je ideja spusta na istok bila nepromišljena i glupa, al kaj kad dugo nisam bio tamo pa sam morao iči :D Sve u svemu, bio sam solo i nevjerojatno koliko brzo idem i gore i dole kada ne pričam dok se vozim :D http://www.runtastic.com/en/users/Da...10#prettyPhoto |
ja danas mislio malo prema velebitu, ali u 6 je vec bilo gotovo 30C :banned:
tako da sam se vratio doma, ostavio bajk i otisel plivat 45 min i sad je vec 18 sati nisam promolio nos van :):nono::nono: cak sam i serafljenje bajka obavio u kuci na zgrazanje punice :lol2: |
Što kažete na ove kotače AlexRims DP17 sa Deora nabama za 600kn?
Namjeravam svakako imat još jedan set kotača za rotiranje cesta/šuma. |
Ako su u dobrom stanju cijena je ok
|
Thx, ali tek sad skužio da su to "disc brake use only" kotači..
Nego, za ubuduće, na DB-u su općenito dobre cijene? Nema pretjerivanja? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:27. |
|