![]() |
Imam neke probleme s monitorom (ne prikazuje sliku nakon restarta/pričuve... sve dok ga ne ištekam pa uštekam u struju).
Zvao prodavaonicu, no oni kažu da je možda to od grafičke i ako ustanove da nije do monitora i da je on ispravan da će mi naplatiti slanje i radni sat iako imam jamstvo. Može li se zakonski naplaćivati ako je pod jamstvom? |
Citiraj:
nekome zeza neka komponenta za koju sumnja da je, recimo, graficka kartica. ali nije 100% siguran, jer moze biti do napajanja, do ploce, do xyz....... no, covjek preda graficku karticu na reklamaciju u trgovinu. ovi u trgovini ili sami testiraju, ili salju u ovlasteni servis. i hop - ispostavi se da je graficka ipak ispravna :). pitanje - tko ce platiti dijagnostiku? jer je potroseno barem neko vrijeme koje se naplacuje :). tj, najlakse - probaj svoj monitor na drugom racunalu. ako i tamo zeza, onda znas da je do njega. ja bi rekao takoder da je do monitora, jer ovakav kvar najcesce upucuje na kondenzatore (elektrolite), jer su pri kraju. |
Citiraj:
Mislim, barem sa ja imao takva iskustva. EDIT: ali pričekajmo alfu, jer možda su meni samo "izašli u susret".. :) |
izasli su ti u susret, 99%. mislim, tako je i meni jer znam decke koji rade u jednoj SK IT firmi, pa to ide na poznanstvno. ali napisao sam ti gore, sta ako odmah posalju na servis i ispostavi se da komponenta radi? jer nije obaveza trgovine da provjerava ispravnost uredaja.........
|
"Troškovi reklamacije" se naplaćuju za komponente koje su ispravne, to je standardna procedura.
|
Ovisi od firme do firme i što su napisali pod jamstvene uvjete ;). Primjerice Links je prije naplaćivao dijagnostiku ispravnih komponenti kupljenih kod njih sad ne naplaćuje (iako nisam siguran da li to vrijedi za sve komponente) i razlika je naravno u garancijskim uvjetima.
|
nemogu vjerovat da kod nas actualy vrijedi isto kao u UK, bar ovaj prvi dio od 7 dana "cooling period" :-).
http://www.hdtvtest.co.uk/Article/Bu...Its-Better.php uskoro cu se vjerovatno odvazit uzet sammy 46es6710. neka im bog pomogne ako tv bude imao previse "oblaka" ili mrtvi pixel :D. samo ne kuzim kako je cjena narasla cak do 1000kn u zadnjih tjedan dana doticnom tV-u :stoopid:. :chears: |
Citiraj:
|
Hmf. Vjerojatno jest offtopic (sto vjerojatno, sigurno jest), ali ne vidim na koju drugu temu bi islo to pitanje.
Dakle, sto trgovine rade s hardverom kojeg netko kupi online i vrati unutar tjedan dana? Prodaju pod novo i nekoristeno? Prodaju kao rabljeno sa snizenom cijenom? |
Citiraj:
:chears: |
Prepakiraju i ide za novo.. :(
Neki su tvrdili (mislim protis) da prodaju po sniženim cijenama pa kad ih se prozvalo gdje to su zašutili... Links vam to bez beda uvali pod nos, pa im je poželjno kad se naručuje napomenuti da želite novi neotvaran iz bilo kojeg razloga proizvod. Citiraj:
Nisam našao ništa u zakonu o tome - spominje se da su dužni popraviti neispravan proizvod. Ali opet, logika kaže da smiju naplatiti jer recimo imaš štednjak i zoveš majstora i oni ustanove da je nula u utičnici prekinuta. Logično da će oni naplatiti svoj izlazak na teren i izgubljeno vrijeme. No večina servisa koja drže do zadovoljnog kupca bi to trebala obaviti bez problema. Jer taj kupac će kad tad kupovati ponovo komponente.... A slanje bi trebali naplatiti. |
Novo i nekorišteno... baš sam bio u ADMu prije par tjedana uzeo HDD... i tražim i kabel i izvadi ga lik iz kutije neke pune kablovinja. Slučajno sam spazio da je "silovan" - samo što nije bio pregrizen. Dao mi je onda naizgled novi iz iste te kutije :P . Mislim ono to je 15kn ali opet da sam došao doma sa onim kablom i ne pazim jer očekujem da je sve novo i mora raditi, a vidim da ne radi... vjerojatno bi hard nosio na garanciju isti dan kad sam ga kupio... da bi oni vidjeli da je s hardom sve OK... dođe ti da se zapitaš
|
Pozdrav uzeo sam tablet u petak pa me zanima jel ga mogu vratiti i tražiti povrat novca jer se ne mogu spojiti na internet s njim?
|
Ovako uzeo sam polovno napajanje od frenda. Uglavnom ono jos ima 1 godinu garancije u linsku. Radi se od lc power silent series lc 5550 v2,2 550w. Ventilator se nekada cuje kako zuji. Ocistio sam napajanje od prasine i nekada se cuje nekada ne.Sta da sada napravim dal da ga dajem nazad kod njih a to bi trebao slati postom posto je dosta udaljen links od mene?
|
Citiraj:
Ima li on u specifikacijama tu mogućost? Citiraj:
|
Ima tu mogućnost zato sam ga i uzeo ali il ja neznam il ne radi nešto od tog je..naime pronađem slobodnu Wi-Fi mrežu i jednostavno neće da učita ni jednu internet stranicu
|
Pa daj napiši koji je tablet i da li se uopće znaš spojit na wifi. Možda je zaštićena mreža, password itd.
|
tablet coby kyros 7022 7..odem na Wi-Fi-uključeno..i onda mi traži mreže i ne pronađe ni jednu mrežu,čak ni ovu moju
|
Citiraj:
|
Evo danas konačno pronađem mrežu,signal jak,sve odlično, odem na poveži i ništa..stvarno ne znam u čemu je problem
|
Dakle, nađeš mrežu. Pretpostavljam da mreža ima nekakvu zaštitu. Jesi ukucao password koji ti je ukucan u routeru?
Mislim ono, to su neke osnove, al ja ne znam koliko ti znaš o tome. Jesi to radio ikad ili ti je to novo? |
Citiraj:
|
Novo mi je sve nisam se nikad s tim susretao i neznam baš puno zato mi i treba pomoć..našao sam jednu mrežu ali mi ne traži nikakav password i odem na poveži i ništa se ne događa..naravno pronađe mi i ostale mreže za koje mi traži password ali na te pretpostavljam ne mogu ić jer neznam njihove passworde
|
Citiraj:
Ako se možeš spojiti, ne znači i da možeš ići na net preko nje. |
Pokušavam ali kako da znam koja je moja mreža..izlista mi više mreža i na kojoj god stisnem poveži,ništa se ne događa
|
Imam pitanje - kupio sam Orink zamjensku boju za ink jet (pixma mp160) u svijetu medija. I crnu i color. Problem je što kad sam došao doma i otvorio kutije vidio sam da je ona nutarnja vrećica otvorena a boja sama po sebi ne vidim dal ima kakve zaštitne naljepnice. Na toj otvorenoj vrećici piše "Protective package. Keep sealed until ready to use.". I ja ne znam onda koje je stanje tih boja dok ih ne stavim u printer a tada će biti kasno pretpostavljam. Sada, dali ja mogu vratit boje i tražit druge? U najgorem slučaju kupit original canon a ne zamjensku, nije tolko puno skuplja, a valjda ta nije otvarana...
Evo i slika kak to izgleda - https://www.dropbox.com/s/u9pvt9vpou...2003.33.12.jpg https://www.dropbox.com/s/wxcn88y0jj...2003.32.54.jpg |
Vrati nazad ako je vrećica bila otvorena, ali očekuj natezanje s trgovinom zbog toga. Inače, ja kupujem verzije s čipom i Pixma i4600 radi s njome k'o zmaj.
|
Citiraj:
Naravno, to više nije za ovu temu i spada u nekakve osnove svih osnova, al možeš postavit pitanje na nekoj temi u podforumu Mreže. |
Istu raspravu vodi na Tabletima pa mislim da to ovdje nema smisla jer nema veze s temom.
|
Imam nerješeni problem s garancijom već nekih dvije godine. Radi se o ADM-u.
U trecem mjesecu 2010. sam na servis predao graficku sa cijelim bundleom. Ustvrdjeno je da je kartica neispravna, a u zamjenu su mi ponudili losiju karticu bez bundlea na sto nisam pristao. U medjuvremenu je kontakt stao, ja se preselio i zagubio papire od servisa i garancije, ali sam ih sada nasao pa bi to rijesio. Na sto ja imam pravo, koliko znam, trebaju mi dati istu karticu ili povrat novca(puni iznos) ili bolju karticu? |
Citiraj:
treba vidjeti što se uopće tu još da napraviti. |
Citiraj:
"ACQUISITUM MAGNUM d.o.o. jamči da će servis i zamjenski dijelovi za proizvod biti na raspolaganju kroz vrijeme od 7 godina." |
Piši propalo. Prava se gube nakon 12 mjeseci, nađem začas citat zakona.
To bi trebalo biti ovo: Citiraj:
|
Citiraj:
|
Nazvati i vidjeti hoće li ti izaći u susret, makar sumnjam.
Inače si imao pravo na povrat novaca ako su ti nudili drugačiji model (slabiji). Makar ako model nije isti sve je stvar dogovora. Oni mogu ponuditi šta žele, ti možeš šta ti želiš pa ako se ne uspijete usuglasiti zove se DI... |
Dobro jel ovo nesto nije u redu sa baterijom ili dijagnosticki programi poblesavili.
Laptop Toshiba pod Moj Komp imam 2,5 mjeseca,koristim ga mozda 1,5 mjeseca,bio mozda desetak puta na bateriji i nikada ispod 15 % nije istrosena,jedino jucer sam spustio do 7 % i sve u redu,dodjem kuci i slucajno provjerim dok se punio kad imam sta vidjeti,wear level na 7 % po Aida64 odnosno 8 % prema HW monitoru. Do jucer je bio wear level 2 %. Sta da radim,nemoguce da je toliko baterija dotrajala,niti je iscrpljena ikada do kraja,vecinu vremena na punjacu laptop bio. Imam MSI CR-620 i stvarno baterija nije štedita,trosena do kraja,pa punjena,dopunjavana i evo nakon 3 godine wear level 14 %. http://www.pohrani.com/t/A/kE/3YelIrrB/slika.jpg |
Identican problem imao sam/imam ja s Toshibom Qosmio.
Nova novcata baterija imala je ogroman wear level, odnosno stvarni kapacitet baterije bio je daleko ispod deklariranog/nominalnog. Provjerio sam s nekoliko aplikacija i odnio u MojServis. Tamo su laptop testirali s baterijama koje su imali na licu mjesta u raznim aplikacijama te su na kraju narucili novu zamjensku bateriju. Sve baterije (ukljucujuci novu) su imale odredjeni, nesto veci ili manji wear level. Zakljucak servisa je bio da nesto nije u redu sa svim aplikacijama jer, kao, ne znaju komunicirati s baterijama ili maticnom na Toshiba laptopima. Inace, baterija ima od pocetka (ocekivano) katastrofalno trajanje, ali nisam skuzio da je s vremenom (a proslo je prilicno) pao kapacitet s katastrofalnog do "skoro mrtva". Ne kazem da je kod tebe tako, samo to da imas tako nesto u vidu jer ti u tom slucaju ni servis nece pomoci. Proguglaj malo, mozda je netko nasao rjesenje ili barem prihvatljivo objasnjenje tog fenomena. :) |
Citiraj:
sad te nisam bas shvatio,jel to znaci onda da postoji mogucnost da mi servis nece htjeti zamijeniti bateriju jer je to po njima normalan rad i funkcioniranje baterije ? kad sam dobio laptop,instalirao sam windowse,malo skyrim i tako to i iduci dan mi je bio wear level 2 %... kontaktirao sam futuruIT i oni kazu da su ti programi nepouzdani i da njima donesem ako sumnjam... jel to razlog vise da im sada ipak odnesem i da testiraju ? a ovako mi baterija traje maksimalno 50 minuta kad igram nesto na 40 % brightnessa,a oko 2 sata neki HD film sa 50 % brightnessa,sto hocu pitati jel to oke ? ako tako krene za par mjeseci ce baterija biti dotrajala vise od pola,za cega mi onda laptop sluzi ako kad ga upalim krepa za desetak minuta :stoopid: |
Servis ce ti vjerojatno zamijeniti bateriju (kao sto su i meni), samo velim da ce ti i nova baterija (ako je problem kao kod mene) biti s vecim ili manjim wear levelom "out of the box". U svakom slucaju, ne znas dok ne probas, odnesi pa ce testirati. Mozda je tvoja stvarno u banani.
Ne znam koji model Toshibe imas, ali to vrijeme trajanja baterije zvuci ok ako je u pitanju jaci stroj. Meni traje i krace. Ako je problem samo u krivom ocitanju stanja baterije (kao sto su zakljucili u mojem slucaju), onda ti baterija nece crknuti za par mjeseci. Moja je, evo, jos ziva, a od pocetka ima wear level slican tvojoj. |
Toshiba mi je pod moj komp ispod nickname.
Toshiba L850-131 Poslao sam email FuturiIT pa cu im vrlo vjerojatno odnijeti da provjere odnosno proslijede ovlastenom servisu. Vjerujem da to nije normalno da mi do neki dan bude wear level 2-3 % i sada odjednom kad sam malo vise istrosio bateriju poraste na 8-9 %. Kazem,imam MSI CR-620 3 godine star i puno puta praznjen do kraja,dopunjavan,stalno na punjacu i wear level samo 14 %. Tako da u ponedjeljak im nosim,nego hocu li ja njima morati cijeli laptop ostaviti jer mi je laptop potreban,a ne znam koliko dugo ce testirati ? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:57. |