PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Xiaomi mobiteli (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=280336)

Alfa_R 17.10.2018. 22:21

Na novoj verziji su dodali Belgiju za fejs unlock. Moj još nije došao, mater im kinesku.

Mi mover je potreban ako prebacujes sa druge marke, Xiaomi ima integrirano to, pa bi trebao i poco. Settings - search - mi mover.

sasha2511 17.10.2018. 22:29

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3239664)
Došao mi danas poco F1. Kvalitetna izrada, dobar zaslon, baterija bi trebala bit dobra. Mob leti, nema se tu šta puno pričat. No...
Želio iskopirat sve sa starog telefona. Nađem u postavkama Mi Mover. Vele, instalirajte i na starom mobu Mi Mover. Odem na play store, Mi Mover tamo jebeno ne postoji. Malo guglao, uspio preko Mi Dropa.
Što se deinstaliranja tiče, il ja nisam dobro skužio il se fakat mora uć u postavke i od tamo deinstalirat. Debilana...
Postotak baterije - mora se povuć dolje da se vidi. Debilana na kvadrat.
Ne nalazim nikakav app za teme i slično.
Face unlock - pod regija se mora stavit Indija ili Hong Kong.
Jel se nekako može dobit app drawer? Navikao na to...

Huawei je to imao puno bolje riješeno. No ajd, naviknut ću se.

postotak baterije bi trebao biti u postavkama baterije da se moze podesit da bude prikazan pored njezine ikone..

za app drawer bojim se samo drugi launcher pomaze..

from my Mate 10 Pro

fanATIk 17.10.2018. 22:31

Pa znam da poco ima Mi Mover. Ali trebaš Mi Mover instalirat i na stari mob. Mi Mover ne postoji na play storeu. Našao negdje na netu apk, instalirao na Mate 9, i u trenutku kad trebam uslikat QR kod na Pocou, aplikacija se sruši. I tako više puta. Huawei phone clone radio bez greške i na LG-u i na Samsungu.
Citiraj:

Autor sasha2511 (Post 3239678)
postotak baterije bi trebao biti u postavkama baterije da se moze podesit da bude prikazan pored njezine ikone..
o

Nope, nema. Guglao, postoje navodno neke custom teme koje imaju broj u ikoni, ali regularno nema.

dadoremix 17.10.2018. 22:35

ajd i mene zanima info iz prve ruke
pa da ja kupim pocofon1 a ženi dadem gejgon 6 plus

Alfa_R 17.10.2018. 22:58

Zaboravio da sam i ja skidao na Samsung note 4... Meni odradio korektno, i neoficijelne aplikacije prebacio (bez data, naravno).

coconut 18.10.2018. 06:47

Novosti o Mi Mix 3
https://www.gizchina.com/2018/10/17/...ion-announced/

geronimo_2 18.10.2018. 09:16

vidim poceli spominjat na A2 sve vise i nekakvu sporost memorije. znate sta o tome, vi sto imate doticni?

navodno 6/128 verzija ima puno brze performanse (read/write). bice da u 4/32 i 4/64 stavljaju s*it mem :-(.

Mommistake 18.10.2018. 09:23

@fanatik

Nema postotak baterije zbog zuba.

To je i bilo najavljeno prilikom predstavljanja F1.

Pitanje. Odakle si kupio? Iz kine ili EU? Global verzija?

PlayerName 18.10.2018. 10:30

@fanatik

Teme navodno ne možeš stavljati zbog nekih EU pravila od prije koji mjesec.

Ako nekog nešto zanima neka pita, vozim F1 od petka i generalno nemam većih problema niti zamjerki.

Poslano sa mog POCOPHONE F1 koristeći Tapatalk

raliSHA 18.10.2018. 11:11

Za teme samo prebacite region na nešto što nije eu i rade normalno.

zupy 18.10.2018. 15:00

Citiraj:

Autor sasha2511 (Post 3239678)

za app drawer bojim se samo drugi launcher pomaze..

from my Mate 10 Pro

Ima Poko app drawer koliko ja znam

https://forum.xda-developers.com/poc...ne-f1-t3834017

fanATIk 18.10.2018. 21:45

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3239742)
@fanatik

Nema postotak baterije zbog zuba.

To je i bilo najavljeno prilikom predstavljanja F1.

Pitanje. Odakle si kupio? Iz kine ili EU? Global verzija?

Postoje teme za F1 u kojoj je sličica baterije i postotak unutra tak da to nema veze sa zubom. Verzija? Pojma nemam, kupljeno u vipu, tj A1 po novom.

Citiraj:

Autor PlayerName (Post 3239760)
@fanatik

Teme navodno ne možeš stavljati zbog nekih EU pravila od prije koji mjesec.

Ako nekog nešto zanima neka pita, vozim F1 od petka i generalno nemam većih problema niti zamjerki.

Poslano sa mog POCOPHONE F1 koristeći Tapatalk

Hrpa tema dostupna kad promjeniš regiju kao što je i ralisha rekao. Teme uredno skidam na Mate 9.

Citiraj:

Autor zupy (Post 3239848)

Ma ima app drawer samo nema gumb za app drawer na koji sam navikao do sad. No nema veze, prstom prema gore i otvori se, brzo se naviko.

No što se tema tiče, tu imam problem. Dakle otvorim aplikaciju teme i vidim hrpu ponuđenih. Kliknem na bilo koju, otvori, primjeni, sve pet, sve radi. No, pošto postoji hrpica tema koje imaju implementiran postotak baterije, ajmo ukucat u search bar u aplikaciji teme naziv te teme koja me zanima (Pico Theme Pro, Blue Dragon itd). I ne može. Na ekranu piše ne mogu se povezati na mrežu. I nisam jedini, a i već je viđeno gomilu puta na raznim xiaomi uređajima. Pokušao brisat cache, podatke, restart, ista stvar. Smiješno. Ne znam dal da ga nosim na servis. Prijavio problem, vidit ćemo.
Druga stvar; ja jebeno nemrem vjerovat da miui nema infinite scrolling. Dakle imam 5 ekrana i kad dođem do zadnjeg nemrem potezom prsta doć do prvog nego se moram vraćat. Katastrofa.
Punjenje baterije. Ja sam mislio da taj quickcharge 3.0 puni brzo. Mošsimislit. Ok, dosadašnji mate 9 je to radio suludo brzo no cijenovno nije ista klasa uređaja. Ali ako je poco kakti flagship killer, ubijanje mu bome slabo ide.

Pozitivne strane:
- strahovito brz mob
- dobra baterija
- meni kamera ok, nema eis, ois i slično no ja za bitne stvari i dalje koristim fotić
- odličan prijem wifi signala (danas skinuo neki update od 1,7 gb sa wifija birca s druge strane ceste :D . Mate 9 to nije mogao. )
- kvalitetna izrada. Plastika otraga mi čak ni ne izgleda ko plastika, na prvi pogled bi rekao da je aluminij.
- fingerprint reader strahovito brz, trenutan, kao i mate 9
- face unlock također strelovit, brži od mate 9
- ne grije se pod opterećenjem

Idiotarije:
- nema jebeni postotak baterije!!!
- za deinstaliranje aplikacija se mora uć u settings pa aplikacije pa odabereš pa uninstall. Šta reć...
- da bi imao više od 3 ponuđene teme, morao sam promjenit regiju. Sad sam na Indiji.
- ne radi mi search u temama. Sad, jel samo do mene, ne znam.
- quickcharge nije quickcharge
- za kopiranje sa starog telefona instalirajte Mi Mover na stari telefon. Mi Mover ne postoji na Google playu. Skinut Mi Mover negdje s neta, instaliran na mate 9 i crasha se stalno. Nisam jedini.
- da bi Face Unlcok uopće bio ponuđen u settingsima, morate promjenit regiju. Ko što rekoh, sad sam Indijac.
- nema infinite scroll. To jebeno nemrem vjerovat.

Što se notcha tiče, mene to ni najmanje ne smeta, ne znam što ljudi pizde zbog toga. S jednim klikom zacrniš lijevo i desno ako ti smeta.

Generalni dojam je da je to hardverski jeben telefon. Što se softverske strane tiče, dojam je da je Xiaomi i dalje ono što ljudi zovu "kineski" telefon.
Znam da su to stvari koje valjda većinu ljudi neće smetat, a i ja ću se valjda brzo naviknut. A i postoje drugi launcheri koji mogu riješit neke stvari koje me muče. No na prvi pogled, strahovito živcira. I ne kužim oduševljenje ljudi MIUIem. EMUI od Huaweia je za MIUI avion.

Ali, za 729 kn koliko me izašao mob, u principu i ne bi trebao previše prigovarat. Za 729 kn je car svemira. :D

par fotki

Birtija iz koje sam skinuo update (skroz lijevo, di je terasa)

some_text

Mrtva priroda :D

some_text

Živa priroda :D :D

some_text

Jedna vani

some_text

Unutra, polumračna prostorija, bez blica

some_text

Sa blicom

some_text

Sad sam skužio da na svakoj fotki piše shot on pocophone F1... Jebeno nemrem vjerovat. Sad valja ić tražit kak da se to makne....

Edit; našao, mora se maknut kvačica sa "Oznaka dvojne kamere". Jeben prijevod, baš logično za shvatit...

Elven 18.10.2018. 21:57

Te fotke nisu iz Maksimira nego iz Petrinjske :)

Remixer 18.10.2018. 21:57

Jel je moguće promjeniti ove ikone za signal (za WiFi i Mrežu)?
Probao sam tonu Launcher-a i oni to ne mogu promjeniti :-(

https://preview.ibb.co/mcJqGL/Screen...0-17edited.jpg

fanATIk 18.10.2018. 22:00

Citiraj:

Autor Elven (Post 3240031)
Te fotke nisu iz Maksimira nego iz Petrinjske :)

Pa gdje sam rekao da su iz Maksimira? Radim trenutno u Petrinjskoj.

Rogue92 19.10.2018. 00:03

1 privitaka
Evo Antutu benchmark na MI A2 4/64.

mitra 19.10.2018. 00:33

@fanatik - sta ne mozes upaliti postotak da ides u Obavijesti i traka statusa pa onda izgled baterije i postotak.

fanATIk 19.10.2018. 06:24

Jok.

Pomo 19.10.2018. 06:24

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3240024)
- za deinstaliranje aplikacija se mora uć u settings pa aplikacije pa odabereš pa uninstall. Šta reć...

Netočno.
Long press na ikonu aplikacije pa app info ili gore desno kružić sa i.
Eto, nemoraš u settings za deinstaliranje.
http://tinypic.com/r/29zpf9u/9

Citiraj:

- quickcharge nije quickcharge

Meni radi uredno, nisam štopao, ali brzo se puni. Provjeri s drugim punjačem i kabelom?
Citiraj:

- za kopiranje sa starog telefona instalirajte Mi Mover na stari telefon. Mi Mover ne postoji na Google playu. Skinut Mi Mover negdje s neta, instaliran na mate 9 i crasha se stalno. Nisam jedini.

Za ovo sam iskoristio google backup, znači aplikacije, call, sms, sve osim launchera, htio sam promjenu.
Dobio sam radi toga dupli contacts i messages, ali uninstall gugl verzije i bok.
Citiraj:

- da bi Face Unlcok uopće bio ponuđen u settingsima, morate promjenit regiju. Ko što rekoh, sad sam Indijac.

Zadnji update, može i Belgija, Poljska...
Ali onda nemaš teme.

Juice 19.10.2018. 06:57

Citiraj:

Autor Remixer (Post 3240032)
Jel je moguće promjeniti ove ikone za signal (za WiFi i Mrežu)?
Probao sam tonu Launcher-a i oni to ne mogu promjeniti :-(

https://preview.ibb.co/mcJqGL/Screen...0-17edited.jpg

Ako se stavi neka druga tema.

Elven 19.10.2018. 08:04

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3240037)
Pa gdje sam rekao da su iz Maksimira? Radim trenutno u Petrinjskoj.

Zajebavam te jer ti pise na profilu Maksimir, pa smo htjeli neke lijepe slike zelenila, a ti nama centarsku betonjaru ;)

Ekipa sto se baterije tice, instalirajte si AccuBattery i pisati ce vam postotak. Ne morate cijelu temi za to

Fatal 19.10.2018. 08:07

Ne znam koliko ima veze sa xiaomiem, a otprilike otprije dva dana, kad sam instalirao zadnji update na f1, cesto nakon dizanja iz lock screena dobijem reklamu preko cijele stranice, tipa wish i slicno. Nekad mi sr to dogodi kad sam i u aplilacijama i nervira me. Ima li ko slicnih problema?

Mommistake 19.10.2018. 08:16

Nisu to problemi, to je normalno za taj OS na žalost. Nije do samog mobitela, ima to više mobitela.

schetz 19.10.2018. 08:36

Ovdje piše da se lako makne.

Stvarno je to dio MIUI-a ili ? Malo mi to čudno zvuči.

geronimo_2 19.10.2018. 08:46

a bas im neide hebemu selo :-(.
a toliko zelim kupit taj mob (a2, 4/32).

https://forum.xda-developers.com/mi-...mi-a2-t3842664

Rogue92 19.10.2018. 10:22

Citiraj:

Autor geronimo_2 (Post 3240127)
a bas im neide hebemu selo :-(.
a toliko zelim kupit taj mob (a2, 4/32).

https://forum.xda-developers.com/mi-...mi-a2-t3842664

Da, baš je nekako mal memory score na antutu benchmarku. Ali ja nemam nekih velikih problema, osim smrzavanja google chrome-a.

geronimo_2 19.10.2018. 10:29

mislim mene briga za sintetiku i igre, ali koliko vidim neki kazu da je ponekad toliko sporo da osjete kod otvaranja aplikacija. dal seru neznam...
sta je to sa chrom-om isto wide spread? jer negdje sam to cuo vec isto, ali ne koristim doticni nikad pa me to ne dira bas.

Rogue92 19.10.2018. 10:33

Kad koristim firefox onda sve otvara odlično, dok sa chromom štuca i smrzava. Već sam ga nekoliko puta deinstalirao i ažurirao ali ne pomaže.

geronimo_2 19.10.2018. 10:36

svasta.
google android mob na kojem steka proizvod od gugla. LOL

HCS 19.10.2018. 10:41

It's cheaper for a reason (s) :D:D

Fatal 19.10.2018. 11:20

Citiraj:

Autor schetz (Post 3240121)
Ovdje piše da se lako makne.

Stvarno je to dio MIUI-a ili ? Malo mi to čudno zvuči.

Thnx disableo sam pa cemo vidit. Mislim nevjerojatno 😁

sakomako 19.10.2018. 14:58

Citiraj:

Ali, za 729 kn koliko me izašao mob, u principu i ne bi trebao previše prigovarat. Za 729 kn je car svemira. :D

Što, gdje i kako?:wtf2:

Može i na PM.

Rogue92 19.10.2018. 15:01

Citiraj:

Autor sakomako (Post 3240285)
Što, gdje i kako?:wtf2:

Može i na PM.

Uzeo ga je na pretplatu.

kvaju 19.10.2018. 15:09

Dakle ovako, uzeo sam zeni xiaomi redmi note 3, u ok stanju, kada sam ga tek uzeo na njemu je bio LOS 14, lik koji ga je koristio djelovao je ok, kaze voli cisti android i uzeo sebi A2, reko ok, kuci kad dodem vratit cu ga na MIUI, da ima tvornicki rom na sebi, jer ovaj LOS 14, kada kliknem na nekoga u imeniku, ne izbaci uopce onaj ekran kada zove se netko gdje mozes birati da stavis poziv na zvucnik nego u pozadini samo cujes onaj ton kada nekoga zoves, to mi je bilo neprihvatljivo, pa sam htio vratiti MIUI na njega.

Citajuci xda i miui forume odradio sam cisti flash preko fastboota i edl i docekalo me iznenadjenje.

Kaze telefon je zakljucan na MI racun, i gore vidim MI id 168**** i broj telefona od ovoga lika sto sam ga uzimao +3876*******xxx, kontam super, njega cu da kontaktiram samo da mi da sifru da ga otkljucam i to je to.

No lik kaze to jest moj broj, ali moj mi id pocinje sa 169******, nosio ga on nekom 'hakeru' pa mu je on stavio cisti android na njega i eto, njemu nije smetalo to na LOS 14 kod poziva, no meni jeste.

Isao sam na id.mi.com probao resetirati sifru, i kada se logiram ukucam njegov broj mobitela, njemu dode kod, on mi ga kaze, ja udjem u racun, i tamo pise id 168*** :S

I nakon sto sam sifru promjenio i ukucao je na telefon, kaze could't verify MI account id, invalid username or password.

Dakle ovaj ekran kod aktivacije navodi njegov broj moba, al drugi id, cudi me da nekogu samo preko broja mobitela promjeniti sifru ili se logirati na ovaj drugi id, al ovaj drugi id ne vidim do kraja radi zvjezdica **. Nemogu da vjerujem kakva glupost i komplikacija

Daj mi samo recite ima li nacina da se nekako ovo rjesi normalnim putem, da ne gonjam lika da vraca novac, jer nemam vele zivaca.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

sakomako 19.10.2018. 15:20

Citiraj:

Autor Rogue92 (Post 3240288)
Uzeo ga je na pretplatu.

Pa ako je na pretplatu, onda je krajnja cijena veća nego za keš u komadu i definitvni se ne isplati jer uz to ide i mjesečna ugovorena tarifa.

sakomako 19.10.2018. 15:21

Citiraj:

Autor kvaju (Post 3240293)
Dakle ovako, uzeo sam zeni xiaomi redmi note 3, u ok stanju, kada sam ga tek uzeo na njemu je bio LOS 14, lik koji ga je koristio djelovao je ok, kaze voli cisti android i uzeo sebi A2, reko ok, kuci kad dodem vratit cu ga na MIUI, da ima tvornicki rom na sebi, jer ovaj LOS 14, kada kliknem na nekoga u imeniku, ne izbaci uopce onaj ekran kada zove se netko gdje mozes birati da stavis poziv na zvucnik nego u pozadini samo cujes onaj ton kada nekoga zoves, to mi je bilo neprihvatljivo, pa sam htio vratiti MIUI na njega.

Citajuci xda i miui forume odradio sam cisti flash preko fastboota i edl i docekalo me iznenadjenje.

Kaze telefon je zakljucan na MI racun, i gore vidim MI id 168**** i broj telefona od ovoga lika sto sam ga uzimao +3876*******xxx, kontam super, njega cu da kontaktiram samo da mi da sifru da ga otkljucam i to je to.

No lik kaze to jest moj broj, ali moj mi id pocinje sa 169******, nosio ga on nekom 'hakeru' pa mu je on stavio cisti android na njega i eto, njemu nije smetalo to na LOS 14 kod poziva, no meni jeste.

Isao sam na id.mi.com probao resetirati sifru, i kada se logiram ukucam njegov broj mobitela, njemu dode kod, on mi ga kaze, ja udjem u racun, i tamo pise id 168*** :S

I nakon sto sam sifru promjenio i ukucao je na telefon, kaze could't verify MI account id, invalid username or password.

Dakle ovaj ekran kod aktivacije navodi njegov broj moba, al drugi id, cudi me da nekogu samo preko broja mobitela promjeniti sifru ili se logirati na ovaj drugi id, al ovaj drugi id ne vidim do kraja radi zvjezdica **. Nemogu da vjerujem kakva glupost i komplikacija

Daj mi samo recite ima li nacina da se nekako ovo rjesi normalnim putem, da ne gonjam lika da vraca novac, jer nemam vele zivaca.

Posjetiš hakera koji je čačkao po tom mobu i riješi ti stvar.

kvaju 19.10.2018. 15:34

Ok. Ima li itko kakav savijet ili slicno, kako je moguce da 2 miui id-a budu vezana za jedan broj telefona? I ako su vec vezana kada idem reset password sa brojem telefona, resetira samo sifru jednaog miui id-a a ne onog koji meni treba.

Rogue92 19.10.2018. 15:47

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3237177)
VIP tj A1 po novom. Novi ugovor, prelazim s tele2, a imam već jednu liniju kod njih pa dobio 1200 kn popusta (to je ovo kaj se sad reklamira). Mob ispada 30 kn mjesečno i 9 kn u startu. I tak dođeš do 729 kn.

Citiraj:

Autor sakomako (Post 3240300)
Pa ako je na pretplatu, onda je krajnja cijena veća nego za keš u komadu i definitvni se ne isplati jer uz to ide i mjesečna ugovorena tarifa.

Pitanje koliko ta tarifa košta :lol2:

Fatal 19.10.2018. 16:06

Citiraj:

Autor Fatal (Post 3240191)
Thnx disableo sam pa cemo vidit. Mislim nevjerojatno 😁

Nije pomoglo nazalost 😁

orke 19.10.2018. 16:32

Citiraj:

Autor Rogue92 (Post 3240309)
Pitanje koliko ta tarifa košta :lol2:

Kaj koliko tarifa, pa imao bi preplatu i bez mobitela...

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:24.