![]() |
Citiraj:
https://s15.postimg.org/gqzcugpuv/111.jpg I nema coil whine-a :sweating: ni u jednoj igri koju sam dosad probao,sa i bez v-synca i ni u jednom benchu. Jedino ga čujem kad izlazim iz Heaven Bencha,stvarno neugodan zvuk. Pošto mi se ne da OC-ati trenutno se igram sa Bios Editorom i malo hex editiranja :D Zasad je stavljen Target GPU temperature na 55C(onaj pravi,u Biosu a ne u driverima),to ču kasnije vjerojatno povisiti na 60C,stavljen minimum ventova na 25%,u leru se vrte na 750rpm i totalno su nečujni i zasad je UV na -150= 1.100V :goood: ,još nisam vidio dokle može niže,inače je default 1.250V. https://s15.postimg.org/s4lw5o0dj/uv150.jpg Ukratko,prezadovoljan sam s karticom :) |
U GTA V se bome čuje whine. Pomalo ide na živce.
Kako si undervoltao karticu. Što god napravio u MSI AB, uvijek je na 1.250 V |
|
Jesi zakacio u opcijama za kontrolu voltaze?Ja sam uspio najnormalnije smanjiti voltazu sa MSI AB do -100mV a dalje sam morao kroz bios.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk |
Znači ipak je nisi fleshao, damn razočaran sam krivom procjenom :D
|
Kako nisam,fleshao sam svoj moddani bios :D
Ahahaha, skoro si me navuka na the kvačicu ;)
|
1 privitaka
Što više?
|
Umjesto extended MSI stavi stock ili reference ili kako vec pise,nisam za kompom sada i zakaci monitoring.
1 privitaka
Čudna kartica... trpi 1100 / 550 MHz oc undervoltana na -96 mV ili bez undervolta.
Overvoltana na +96 mV će čak istrpiti 1200 / 565 MHz (na 575 MHz daje artefakte) ali iskreno u GTA V ne vidim nikakvu razliku u FPS-u. Tamo gdje FPS dropa na 35 dropat će na 35 bila undervoltana, na 0, overvoltana ili overclockana na 1200/565 MHz i overvoltana. Slična je situacija i u Heaven benchmarku možda koji FPS gore/dolje. Ugl. benchmarci su ionako zaqrac :D Ispod crte: undervolt na -96 mV i OC na 1100 / 550 Mhz daje dobre rezultate. Overclock na 1200/565 i overvolt na +96mV samo pretjerano griju karticu i đubre zna povući i 320 W na trenutke a rezultat je gotovo isti. U gradu zakucano 60 FPS-a, na pojedinim dionicama GTA V pada do 35 FPS-a na istim postavkama kako god podesio karticu :D Undervolt -96mV i oc 1100/550 ipak u velikoj mjeri eliminiraju coil whine tako da mislim da je to sweet spot na kojemu ću držati karticu. BTW: nisam se usrećio ni sa unlockanjem, niti sam pojeo HARIBO bombončiće :D |
Nisam se ni ja usrečio s unlockanjem,isto R/O.
Na kraju je -150 mV bilo previše,ipak je stabilna na -138 mV,opet odlično :) Probao sam i ja OC na 1100 i za to joj treba -86 mV ali se zato vent vrti do 2600rpm-a da održi 55C dok se na 1050 i -138 mV vrti na max 1900rpm-a da održi 55C,nejasno mi je da mu treba 700 okretaja više za tako mali skok u voltaži i taktu. Vračena je na 1050 gdje i ostaje. Još ču probati OC memorije ali koliko vidim ni tu nema nekih pomaka u performansama,čak ni sa TModom,nekih 2% je lik dobio u 3DMarku http://www.overclock.net/t/1592384/f...#post_25247260 Na 575MHz ti baca artefakte jer joj je to ustvari 600MHz, ovdje je to objašnjeno http://www.overclock.net/t/1592384/f...#post_25241381 Od 535 do 565MHz je ustvari 545Mhz a od 565 do 630MHZ je 600MHz. Ovo su temperature i brzina ventova nakon 2h Tomb Raidera na DX12,sve na high,default frekve i -138 UV. Max je 1900rpm-a ali se uglavnom vrte oko 1600-1700rpm-a. https://s20.postimg.org/411pn6tnt/TR_2h.jpg |
Kakvi su to epic zračni cooleri kad fury mogu držati na 55C, bome nije se štedjelo na materijalu
|
Ja kad odsarafim svoju na 100% ventove, temp su oko 50 :D samo buka je nemila :D
|
|
Jel bio mogao corsair vx450w pogurati fury. Bar u sporijem nacinu radu (260w)
Daje 396w na 12v odnosno 33a Sent from my LG-H815 using Tapatalk |
U gamingu troši negdje oko 250w, uz undervolting troši skoro kao gtx 980, tako da u teoriji bi držalo, ali ja se nebih zajebavao s tim i uzeo XFX RX 480 8gb GTR za 2300kn i kusur (premium model)
|
A to i mene muci. U nekim naslovima je mala razlika 480 vs fury dok u nekima ipak malo veca. U prosjeku je ispod 10% na 1080p.
A 480 duza gara i 8gb Napajanje ionako mislim mijenjati ubrzo. Sent from my LG-H815 using Tapatalk |
Za fury bi nabacio 2 minusa:
- iako je 4gb hbm, kažu da unatoč tome određene igre ne daju određene detalje jer nema više od 4gb (doom) - benchmarci koji se pojavili u 2 igre u zadnje vrijeme pokazuju da ne performa odmah kako bi trebala (u civ 6 i forza horizon 3), mada je odmah kasnije u re-testu performala kako treba u forzi (za civ 6 treba tek vidjeti, ali mislim da hoće i tamo). Ne mislim da će se baš dogoditi slučaj kepler (ostanu gdje jesu), ali 4xx serija će sigurno imati bolji ili barem brži support. Mada ako nisi tip koji igra alfa/bete igre, te odmah po izlasku par dana onda ovo možda nije ni bitno Još je ta GTR 3 godine garancije (+2 god. na ventove), 300kn jeftinija i ne moraš mjenjati napajanje |
zackoj, evo iz prve ruke - apsolutna preporuka za XFX 480 GTR.
Nenormalno koliko tiha, hladna i stabilna kartica, drži max boost non stop, ali doslovno non stop. I po svemu što vidim na netu, vrlo lako da je i najbolja 480tka što je izašla do sad. |
Pa necemo sada za 300 kn.
Napajanje je ionako vec polako za zamjenu samo dok izaberem novo proci ce neko vrijeme. Ma i sam mislim da je razlika mala. Sto ce biti neigrivo na 480 bit ce i na fury. I na svega par naslova je razlika iznad 10%. Hvala svima. Bit ce 480 gtr black edition. Sent from my LG-H815 using Tapatalk |
Iskreno mislim da ti nema smisla davati cca 100kn više za black edition, ali naravno - tvoje pare :)
No i moram se nadovezati na ove tvrdnje za fury, volim ja svoju 480tku ali fury je ipak bolja od navedenih "ponekad 10%" ;) Sam čip je jednostavno nadmoćan, to što driveri malo "kaskaju" sa podrškom... strpiš se malo i eto kroz mjesec dana dođe fury na svoje, i barem 20ak% razlike. |
Moze mala pomoc. Koliko bi vrjedila r9 390 g1 bez garancije? Imam neku priliku trampat tu grafu a ne znam ju procjenit. Navodno je stara pola godine.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
Po svim najnovijim testovima u novim igrama, 480tke šišaju 390tke.
Neki best buy za "premium" 480tku je xfx gtr za nekih 2200-2300kn, sa 3 godine garancije. Osobno u ovom trenutku ne bih dao preko 1600kn za tu gigabyte. |
Ma bježi od toga ko od crnog vraga.
Dok su na 970tke stavljali 3 venta i pošten hladnjak, na zahtjevniju 390 su stavili dva venta i lakši hladnjak što rezultira visokim temperaturama i bukom ekvivalentnoj polijetanju mlaznog aviona. + znaju često uzrokovat problem s restartanjem. |
Temp su oko 75c u igrama i sa time da onda ventovi buce kao ludi. Ali kad je tako bucna barem ne cujem coil whine kako pisti 😂
Sent from my iPhone using Tapatalk |
Citiraj:
|
Giga je bila jedna od gorih modela 390 koju se moglo kupiti, a pogotovo pošto nema garanciju, ne čini se kao dobar izbor.
Btw zašto nema garu? |
Citiraj:
vrijedi 1500kn |
Citiraj:
Za nešto sitno više kupiš 480tku, novu s 3 god garancije. 1200 je i više no realno s obzirom da nema garu i da ima i druge probleme. Hell, garancija je zapravo najvrjednija stvar kod takvih grafa. |
pa gtx 970 s garancijom su vec ispod 1500 polovne, ta 390 je losija u svakom segmentu plus sto nema garanciju, plus cinjenica da rx470 tu negde polovna oko 1600 kn, tako da, realno za 390-ku 1300 kn i to je max
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:49. |