![]() |
Citiraj:
A ne znam tko može normalan kupiti neki odron pokraj recimo lenova, huaweia, zte-a, xiaomia ... Jel zna netko koliko je brza NL posta ? |
jel iko zna zasto je na efoxu 25€ dodatno samo za hrvatsku? jel onda otpada carina ili idalje iman sansu bit ocarinjen?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva roba koja putem DHL dolazi u RH dolazi u zracnu luku Ljubljana gdje DHL ima sabirni centar.
|
ma onda mi se vise isplati minideal i riskirat :D za base price 5 eura vise
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Tako da ce mobicity od 1.1. skidati VAT ali ce nam nasi zaracunat 25% PDVa. Ili se nesto promjenilo da ja neznam? |
Sam si sebi odgovorio. Placas pdv u drzavi iz koje se kupuje tj. iz koje se salje proizvod,znaci placas pdv u UK. Nije to 1.1.2015 nego otkad smo u EU. A to sto EU shopovi kasne sa primjenom zakon prema HR je druga prica :)
|
Citiraj:
|
Dakle, mobiteli preskupi za 20% od neke realne cifre će biti skuplji za još 25%... baš gledam cijene, nije da su povoljni, nego sve skuplji i skuplji. :(
|
Konačno u Zagrebu Dakele mala kola nakon 32 dana????
Singapore(Normal Tracking) to Croatia(Normal Tracking) 2014-12-30 09:30, CROATIA, 10805 Zagreb CUV, Record item customs information, Retention reason : Invoice missing Transit |
Citiraj:
|
Koji uzas. Buraz preko VIp web shopa naruci si pretplatu i Sony xperiu Z3 ...i nema mobitela 2 tj. Zvao buraz da pita sto je ni oni ne znaju. Danas napokon se jave da bi rekli da on preko web shopa nije mogao uzet pretplatu te da mu je stornirano. Majko mila :(
|
Došla i meni small kola danas, i baš gledam njihove warranty uvjete (od 1949deal-a) i mislim da uzimaju nagradu za najgoru garanciju ikada koju sam vidio:
"* After 2 working days since you received the item If the item becomes defective after 2 working days from shipment, customers will still be allowed to send the unit back to us. We will help forward the item to the manufacturer for repair. Customers should cover the shipping cost both two ways and any cost incurred during the process of repair. If the item is un-repairable after being checked by manufacturer, 1949deal will send it back to customer." Btw opažam da je pcekspert + deal1949 suradnja prekinuta, how come? |
I moja kola stigla danas, ocito je paleta Small Kola stigla iz Frakfurta:D
I ja sam primjetio da je suradnja pukla. |
Citiraj:
|
Znas ja sad kupim kao gradjanin 300 eura mobitel u engleskoj i placam.300eura minus UK VAT plus HRPDV?
|
Citiraj:
preko neta ti odmah ide cijena s PDV-om (bez VAT-a), u trgovini samo VAT. |
Eto onda smo razjasnili ono sto nisam shvatio. Preko neta nije isto kao i u ducanu. To je to.
Samo mi nije jasno kome ide taj pdv. To placas kad dobijes mob u HR ili? |
Koliko sam skuzio placas direktno selleru, tj. zajedno s cijenom robe. A kako to ide dalje, i kome, nemam saznanja.
|
Nema bas smisla da placas selleru hrvatski PDV. HR nema nista od toga a on placa svojoj drzavi VAT normalno. Osim ako placas selleru bez VATa pa platis pdv kod nas kao kad kupujes preko firme.
|
Citiraj:
|
Znaci amazonu.de placam 25% pdv a on svojoj drzavi 19?
|
Citiraj:
|
Znaci Amazon uplacuje mojih 25% u drzavni proracun RH?
|
Citiraj:
|
U biti on i dalje placa porez svojoj zemlji ali porezna dalje placa ostalim clanicama kako je prodavac specificirao prilikom predaje obracuna poslovanja. Jako kompliciran sustav ali ipak puni HR blagajnu :)
|
Kao sto je receno, Amazon (britanski) to vec prakticira, pa su proizvodi kod njega skuplji kada ih zaista idete platiti nego sto se prikazuju dok ih gledate. Mozete to tamo vidjeti.
|
koliko se sad na carini zadržava roba? stigao mi je mob 19.12. tamo, pcp sam zamijetio tek 28. (ne znam kad je stigao), tada sam im odma poslao i mail i evo do sad nista. 8 dana je proslo, automatski odgovor sam dobio, al dzaba izgleda
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:06. |