PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

IcyTexx 25.08.2019. 23:44

Citiraj:

Autor dadoremix (Post 3332114)
no no .. ne tre fajt
ako tko ima frenda ili osobno je više upoznat sa time
slobodno se javi i na pm ili ovdje
radi se o ovom primjerku
https://www.njuskalo.hr/auti/bmw-ser...oglas-29311445
mada mi sumljivo niska cijena, vjerovatno nema nešto opreme, ili je bilo šta

Wow. xD Ne razumijem kako je 316d nov mogao koštat 360k kn i gdje je tu 76k kn dodatne opreme. Pa nova generacija 318d (ponavljam, 318d) košta 250k kn.

zgmmax 26.08.2019. 07:25

Auto je uvoz i carina ga je procijenila na 360kkn.

xlr 26.08.2019. 08:13

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3332063)
Modriču :D

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Razmisljam o prelasku na njihovo ulje za hdi traktora, kazu bolje prede, a i reklama me lagano dobila na emocije :D

https://youtu.be/XFLcOPOgLjU

zkljaja 26.08.2019. 08:16

Citiraj:

Autor dadoremix (Post 3332077)
Gledam neki 316, pa me zanima dal se to onda da odštopati, clockati :D

Svakako. Ako je bez garancije, DPF & EGR off, po mogucnosti neki dpf off downpipe, a stari ostavis u šupi (skupa stvar za izcekicarit van :D ) i na mapu :)

mamikulcic 26.08.2019. 08:37

16-20d imaju isti blok motora i dosta periferije iste, takva praksa je još od E serije, nastavlja se na F seriju. Za G modele nemam pojma.
Znači svi su 2.0 motori, 16 i 18d su indentični po svemu osim po mapi. 20d ima turbinu, injektore i još neke sitnice pojačane.
Kupiš 16d i brzim softwerskim tuningom ga zdigneš na 18d i imaš 18d. Taj 16 i 18d mapiranjem idu na cca 180-190ks bez ikakvih posljedica jer su jako prigušeni, tim povećanjem ne trpi motor, turbina ni ništa i ljudi voze bez ikakvih problema. Znači s tim dobijete snagu 20d ali to nije 20d, 20d mapiranjem ide i do 240ks bez ikakvih štetnih posljedica i problema.
U F seriji 16-20d su twin power motori ali to je samo oznaka, ne znači da imaju dvije turbine.

Mommistake 26.08.2019. 08:45

Samo da dodam.

Iza TwinPower imena se može kriti jedna ili dvije turbine. Ovisi o motoru.

mamikulcic 26.08.2019. 08:50

Da, tek 25d pa na dalje imaju dvije turbine.

Colop 26.08.2019. 09:01

Citiraj:

Autor dadoremix (Post 3332114)
no no .. ne tre fajt
ako tko ima frenda ili osobno je više upoznat sa time
slobodno se javi i na pm ili ovdje
radi se o ovom primjerku
https://www.njuskalo.hr/auti/bmw-ser...oglas-29311445
mada mi sumljivo niska cijena, vjerovatno nema nešto opreme, ili je bilo šta

Cijena mi je čak pre ok za HRV.

Pripazi.

Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk

VandaL.pr! 26.08.2019. 09:26

Vjerojatno ima 282tkm a ne 82t :)

Guls 26.08.2019. 09:30

Ako želim kupiti auto u nekoj od auto kuća u inozemstvu, igra mi samo keš?
Ili mogu tražiti ponudu pa dofurati u banku i dobiti auto kredit?

Mommistake 26.08.2019. 09:34

Mi smo ti dofurali auto prije mjesec dana iz vana.

Za kredit ne znam, no pazi... Što se keša tiče, ne možeš ušetati u dućan s lovom i i dati im na ruke.

Moraš ići u banku, uplatiti nekome na račun, prebaciti lovu na račun dućana, tek onda oni pokrenu postupak za papire.

Mi smo rezervirali hotel na 3 dana, nije bilo dosta, stari je ostao u Njemačkoj još 4 dana. Prvo kada banka prebaci novce, onda dan-dva da novci sjednu, onda papiri itd.

burmuz 26.08.2019. 09:34

Citiraj:

Autor Guls (Post 3332181)
Ako želim kupiti auto u nekoj od auto kuća u inozemstvu, igra mi samo keš?
Ili mogu tražiti ponudu pa dofurati u banku i dobiti auto kredit?

Možeš odabrati auto u autokući pa dati da ti firma tipa TRCZ, Neostar itd dovedu i sve srede pa uzmeš lizing ( klasika što nude, na 3 puta, mjesečne rate itd.)
Sad osobno da dođeš, iskreno ne znam, mislim da ne njima dosta posla se s tobom natezati kao evenutalnom neplatišom jer je druga država tako da ono... ali opet možda daju :)
Osobno i sam gledam neki uvoz ako bude da uzmem tako preko naše firme, dovezu auto, sve ti srede papire.. platiš sjedneš i voziš. Sigurno da je skuplja varijanta ali opet oni daju garanciju na uvoz ( barem TRC ) tako da ono...

Guls 26.08.2019. 09:37

Znači seks je to.
Sviđa mi se ova opcija s TRCZ, platim im paušal da uvezu auto i rokam lizing.
Jednostavno, kod nas su vozila preskupa (ako uzimaš privat od prvog vlasnika), a s druge strane ne pada mi na pamet kupovati auto od pravne osobe.
Pogotovo jer ga planiram imati slijedećih 7-8 godina.

E da, kaj ovog bmw-a tiče, također, to je sigurno 282tkm :)

Mommistake 26.08.2019. 09:40

I da, većina autokuća daje garanciju godinu dana na auto, ali garancija vrijedi samo ako je auto registriran unutar granica države gdje je kupljen.

Znači, auto iz Njemačke, garancija u RH ne vrijedi.

Elven 26.08.2019. 09:51

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 3332128)
Wow. xD Ne razumijem kako je 316d nov mogao koštat 360k kn i gdje je tu 76k kn dodatne opreme. Pa nova generacija 318d (ponavljam, 318d) košta 250k kn.

G20 318d po 250kkn je akcija trenutno. Na žalost Tomić nema cjenik za karavane nove, koji su u startu skuplji.
Ovaj auto ima automatik, koji je barem 15, ako ne i 20k kuna kod BMW-a. Npr usporedba 320d summer ruč vs 320d summer aut i xdrive = 40,000 kn razlike.

Ovaj auto ima i sportska sjedala, i to u kombinaciji koža tkanina. Već to dvoje (automatik i sjedala) je bilo oko 30-40 tisuća kuna.

Ovo je BMW, nije Škoda, oni cijene svoje dodatne opreme dižu u nebesa, zato ćeš često vidjeti 320d sa običnim sjedalima i onim najjeftinijim volanom... što je meni kaos (govorim za F30, G20 se baš nisam nagledao rabljenih).

A ne znam zašto bi cijena od 133kkn za 316d karavan bila too much? Dodatnu opremu na rabljenom plaćaš po brutalno diskontnoj cijeni. Jest da je 82k km, ali je karavan (koji iako je u startu skuplji, kao rabljeni su često jeftiniji) i 316d...

Da gledam karavane, ja bi si ovog uzeo :D

Mommistake 26.08.2019. 09:53

Uh, ja gledam X1, kolega s posla ga kupio, 218d, osnovna oprema, nov, 200k kuna. Iznenadila me cijena novog.

Colop 26.08.2019. 10:12

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3332182)
Mi smo ti dofurali auto prije mjesec dana iz vana.

Za kredit ne znam, no pazi... Što se keša tiče, ne možeš ušetati u dućan s lovom i i dati im na ruke.

Moraš ići u banku, uplatiti nekome na račun, prebaciti lovu na račun dućana, tek onda oni pokrenu postupak za papire.

Mi smo rezervirali hotel na 3 dana, nije bilo dosta, stari je ostao u Njemačkoj još 4 dana. Prvo kada banka prebaci novce, onda dan-dva da novci sjednu, onda papiri itd.

Nešto onda niste dobro isplanirali.
Ja sam sletio u Dresden u utorak navečer oko 9 navečer, srijedu jutro u 08:00 pogledao auto, pregledao Decra papire, i oko 10 dao nalog banci za SEPA ili SWIFT transfer, novci sjeli na račun prodavača oko 15:00 u srijedu, ali tada nije radio ured za zoll table, a i ionako sam bio rezervirao dva dana hotel.
U četvrtak jutro u osam bio u salonu, riješili zoll tablice, promjenio gume, i oko 11:00 krenuo put HRV.

Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk

Master_Hrc 26.08.2019. 10:18

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3332186)
I da, većina autokuća daje garanciju godinu dana na auto, ali garancija vrijedi samo ako je auto registriran unutar granica države gdje je kupljen.

Znači, auto iz Njemačke, garancija u RH ne vrijedi.

Nope. Tvornička garancija vrijedi nebitno o državi. Samo je fora da recimo neki auti u njemačkoj npr. mazda imaju 3 godine tvorničke garancije dok u hrvatskoj mazda ima 5 godina garancije.
Isto tako kad kupujes od pravne osobe u Njemačkoj (zato je bolje kupovati od auto kuce nego od fizičke osobe), imas po njihovom zakonu garanciju od mislim da je godinu dana.
Čovjek na miatinom forumu je uzeo miatu od Turčina i motor mu se čudno počeo glasati, ružiti, ispalo je da treba raditi generalku na motoru. Da li motor nije bio održavan ko će ga znati. Turčin ga je odkanatao na prvu dok čovjek nije angažirao odvjetnika da mu pošalje dopis sa citiranim zakonom.
Nakon tjedan dana je Turčin platio troškove novog motora skupa sa ugradnjim i svim popratnim troškovima. Mislim da je cifra bila oko 6 hiljada ojra...:)

Mommistake 26.08.2019. 10:20

Nismo ništa isplanirali, već smo išli u Njemačku tražiti aute.

Stigli smo u srijedu ujutro u Njemačku, u četvrtak je bio praznik.

U srijedu smo našli auto, te smo otišli na banku odmah u srijedu popodne (oko 16h). Lova nije bila prebačena do petka, tek su u petak vidjeli uplatu na račun. Pošto je bio petak papiri nisu bili gotovi u petak, nego tek u ponedjeljak.

Tako da smo auto tek preuzeli u utorak i odmah je stari išao doma.

6 dana je prošlo.

Citiraj:

Autor Master_Hrc (Post 3332196)
Nope. Tvornička garancija vrijedi nebitno o državi. Samo je fora da recimo neki auti u njemačkoj npr. mazda imaju 3 godine tvorničke garancije dok u hrvatskoj mazda ima 5 godina garancije.
Isto tako kad kupujes od pravne osobe u Njemačkoj (zato je bolje kupovati od auto kuce nego od fizičke osobe), imas po njihovom zakonu garanciju od mislim da je godinu dana.
Čovjek na miatinom forumu je uzeo miatu od Turčina i motor mu se čudno počeo glasati, ružiti, ispalo je da treba raditi generalku na motoru. Da li motor nije bio održavan ko će ga znati. Turčin ga je odkanatao na prvu dok čovjek nije angažirao odvjetnika da mu pošalje dopis sa citiranim zakonom.
Nakon tjedan dana je Turčin platio troškove novog motora skupa sa ugradnjim i svim popratnim troškovima. Mislim da je cifra bila oko 6 hiljada ojra...:)

Ne pričam o tvorničkoj nego o garanciji koju ti daje autokuća.
Provjerio 10 puta s 10 različitih auto kuća i salona, van Njemačke ne vrijedi garancija koju ti daje auto-kuća. 100% siguran, ne nagađam.

Master_Hrc 26.08.2019. 10:25

To je onda valjda neka treća garancija, jer kao sto sam reko ti imas po zakonu pravo na jednogodišnju garanciju jer kao fizička osoba kupujes od pravne osobe....Bas cu pogledati od covjeka komentar pa ga c/p ovdje....

G-boy 26.08.2019. 10:28

Ekipa trebao bih savjet vezano za upravljanje "tuđim" vozilom u inozemstvu.

Trebao bih za mj dana curu odbaciti do Stuttgarta i mislio sam ići autom od staraca kojeg imaju na firmu i na leasing je.
Što bih sve morao poduzeti prije puta da ne bi bilo problema u slučaju da me zaustave negdje "gore"?

burmuz 26.08.2019. 11:00

Huh bratee pa to je procedura.. 3-4 dana? Hoteli, prijenosi.... Radije platim tih 1000 ili više nešto eura i dobijem auto u "dvorište" maltene.

A gdje je vožnja još...
Ok, pogledaš uživo provozaš i sve stoji ali posao je to.

A šta, provozaš isti model isti motor kod nas, pa svi su isti auti, nemaš što fulati.

Jedino ako se planira neki put pa je ovo usput onda ok.
P.S. totalno je debilno što ne možeš kupiti na keš auto ali eto takva je praksa. :(

Colop 26.08.2019. 11:12

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3332197)
Nismo ništa isplanirali, već smo išli u Njemačku tražiti aute.

Stigli smo u srijedu ujutro u Njemačku, u četvrtak je bio praznik.

Aha, išli ste u potragu, onda jasno.
Mislio sam da ste već imali konkretno vozilo koje ćete uzeti pa mi je bilo too much vremena za tako nešto.
ŠTo ste uzeli ako nije tajna ?

Citiraj:

Autor burmuz (Post 3332206)
Huh bratee pa to je procedura.. 3-4 dana? Hoteli, prijenosi.... Radije platim tih 1000 ili više nešto eura i dobijem auto u "dvorište" maltene.

A gdje je vožnja još...
Ok, pogledaš uživo provozaš i sve stoji ali posao je to.

A šta, provozaš isti model isti motor kod nas, pa svi su isti auti, nemaš što fulati.

Jedino ako se planira neki put pa je ovo usput onda ok.
P.S. totalno je debilno što ne možeš kupiti na keš auto ali eto takva je praksa. :(

Imaš na forum.hr na pdf automobili čitav topic posvećen unosu vozila.
Na cash se može kupiti do određene cifre od auto kuće (ako sam dobro shvatio), i kad kupuješ od privatnog prodavatelja.

Citiraj:

Autor Elven (Post 3332189)

Ovo je BMW, nije Škoda, oni cijene svoje dodatne opreme dižu u nebesa, zato ćeš često vidjeti 320d sa običnim sjedalima i onim najjeftinijim volanom... što je meni kaos (govorim za F30, G20 se baš nisam nagledao rabljenih).

Da, BMW cijeni dodatnu opremu pod suho zlato, što ti bude onda problem prilikom unosa vozila u HR, jer ako je vozilo mlađe od 5 godina carina po VIN broju traži od uvoznika da za navedeno vozilo izbaci ponudu, tj koliko je stajalo u RH.
Pa je meni zato umjesto 17500 kn PPMV došlo 22500 kn PPMV.
Preko 100 000 kn dodatne opreme po Tomiću :/

xlr 26.08.2019. 11:16

Frend dignuo kes u dzep, otisao avionom u Njemacku, taxi do autokuce, dao kes Turcinu, uzeo tablice i dovezao se doma. Napravio 1 nocenje u Ljubljani i 2 dana godisnjeg. Znao je gdje ide i imao je 2-3 auta za pogledati ako prvi ne bude dobar.

coconut 26.08.2019. 11:51

Pošalješ si lovu na Revolut account prije odlaska, pa gore uz 2 klika na mobu prebaciš lovu na račun firme/salona od koje kupuješ auto.

mamutarka 26.08.2019. 11:57

nebih preporučio, sve više provjeravaju transakcije, pogotovo veće, i onda ti je lova u zraku tjednima dok im ne dokažeš što kako otkuda

ja nebi revolut za to koristio, osobno

VandaL.pr! 26.08.2019. 12:07

I ja sam kešom uzeo i to u NL autokući https://www.autocorsten.eu/home-engels/. Sjeo na avion sa frendovima do Colognea, uzeli rentacar do NL, blizu granice su, platio kešom, dobio sve papire, račun, tablice. Sve smo mailom dogovorili i imao sam dva zanimljiva auta.

Za nazad 1700km, 3 dana smo lagano putovali, spavali opet u Cologneu i u Minhenu, vidili oba grada i uzivali. Dobar roadtrip bio.

Renesis 26.08.2019. 13:28

Citiraj:

Autor G-boy (Post 3332199)
Ekipa trebao bih savjet vezano za upravljanje "tuđim" vozilom u inozemstvu.

Trebao bih za mj dana curu odbaciti do Stuttgarta i mislio sam ići autom od staraca kojeg imaju na firmu i na leasing je.
Što bih sve morao poduzeti prije puta da ne bi bilo problema u slučaju da me zaustave negdje "gore"?

U HAKu podignut punomoc / odobrenje da smijes vozit tudji auto, vrijedi sigurno ako vozilo glasi naosobu.
Ne znam ako radi leasinga nesto drukcije igra, vjerojatno ti mogu HAKovci reci

G-boy 26.08.2019. 13:45

Citiraj:

Autor Renesis (Post 3332266)
U HAKu podignut punomoc / odobrenje da smijes vozit tudji auto, vrijedi sigurno ako vozilo glasi naosobu.
Ne znam ako radi leasinga nesto drukcije igra, vjerojatno ti mogu HAKovci reci

Ok hvala.

Pretpostavljam da će mi i leasing trebati dati neko odobrenje na to.

Mommistake 26.08.2019. 15:51

Citiraj:

Autor Colop (Post 3332209)
Aha, išli ste u potragu, onda jasno.
Mislio sam da ste već imali konkretno vozilo koje ćete uzeti pa mi je bilo too much vremena za tako nešto.
ŠTo ste uzeli ako nije tajna ?

Toyota Verso, 2016., 1.6 d4d., 60tkm, full oprema, panorama, kamere, navi, grijači sjedala, 10500EUR.
Željeli 2.0 ili 2.2, budžet nije dozvolio.

Gabre 26.08.2019. 16:30

Da nije samo prica,malo i truda, zadovoljstvo neprocjenjivo (uz cijenu znoja :D )
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e17f4aee6e.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...7f865ca478.jpg

DiRT 26.08.2019. 16:48

Još znakić i toeto. Jel guta ulje?

Thundercool 26.08.2019. 16:48

Citiraj:

Autor Gabre (Post 3332331)
Da nije samo prica,malo i truda, zadovoljstvo neprocjenjivo (uz cijenu znoja :D )

You missed a spot. Poklopac čepa za tekućinu za vjetrobran?
Anyway lijepo izgleda sad autić pod haubom.

Gabre 26.08.2019. 16:52

Citiraj:

Autor DiRT (Post 3332335)
Još znakić i toeto. Jel guta ulje?

ovo je atmosferac, ovi ne gutaju ulje, ovi lagano pijuckaju :D

sala, nista za sada. Nije ovaj motor problematican po pitanju ulja, to su 2.0T uzasni, a i 3.0T isto imaju problem.

Ovaj ima probleme sa natezacom lanca, to smo promijenili, danas se stavlajju nove kocnice komplet, kociona tekucina, provjera ovjesa, lezajeva...

ima da bude ko nov :D

DiRT 26.08.2019. 16:59

Ma bitno da se održava taj auto, ovdje svi to zapuste i onda još zarade na takvom autu i slijedeći vlasnik živi za auto. :)

Gabre 26.08.2019. 17:13

Citiraj:

Autor DiRT (Post 3332341)
Ma bitno da se održava taj auto, ovdje svi to zapuste i onda još zarade na takvom autu i slijedeći vlasnik živi za auto. :)

ajme ovdje se definitivno losije odrzavaju auti, ali ono, drljaj dok ide.

i onda budu na losem glasu kada dodje vrijeme popravaka pa se nareda hrpa stvari za rijesiti.

jucer sam rastavio pola centralne konzole da bi oprao i ocistio razne pizdarije koje su unutra prolivene/zalijepljene/prosute s godinama.

Pa sam dosao na ideju da kad je sve dignuto da provucem kabel za punjenje mobitela naprijed u tablu, posto je cigaret utikac pod naslonom

promijenio start stop tipku, sljedece i rucicu mjenjaca sa modelim iz A7, volan smo stavili trokraki... ocu ga dovest u red kako i treba izgledati auto koji je bio 80k nov.

gume sam odlucio, i idu Firestone Firehawk Indy 500

https://cdn11.bigcommerce.com/s-22e4...=2&imbypass=on

to su zapravo rebrandirane Bridgestone Potenza R003 koje se ovdje ne prodaju, a one su nasljednik Bridgestone POtenza RE760 SPort koje imam na starom Audiju i to je guma s

kojom sam ektremno zadovoljan, dan danas kad je izlizana prakticki skroz drzi ko prvog dana, jedino je po kisi malo jebada zakocit jer je skoro slick :D

Citiraj:

Autor Thundercool (Post 3332336)
You missed a spot. Poklopac čepa za tekućinu za vjetrobran?
Anyway lijepo izgleda sad autić pod haubom.

hehe, nista nije preskoceno :P

zkljaja 26.08.2019. 18:13

A i ta felga bi dobro sjela...

fanATIk 26.08.2019. 18:54

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3332190)
Uh, ja gledam X1, kolega s posla ga kupio, 218d, osnovna oprema, nov, 200k kuna. Iznenadila me cijena novog.

Frend uzeo X1 20d, xdrive. 379 k kn. Dosta opreme (uključujući HUD i još kojekave geđete) no nije full. Prezadovoljan autom osim što pizdi jer nemre android spojit na njega. :D

burmuz 27.08.2019. 08:12

https://net.hr/danas/svijet/treba-li...ju-privatnost/

coconut 27.08.2019. 08:20

Nije direktno vezano za temu, ali može poslužiti svrsi - policajce se može snimati.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/...o/2111398.aspx

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:32.