PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Huawei Sonic U8650 - (root, custom rom, integrated flash) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=221363)

Renesis 01.08.2013. 15:14

Ako netko zna ili se svi igraju sa obicnim romovima...

Ima li novija verzija Cyanogenmoda 7 od one Benru89-v4?

HAL 9001 01.08.2013. 18:32

Posjedujem U8650, nikada nije rootan, nezahtjevni sam korisnik. Jučer sam ga išao restartati i pri ponovnom podizanju sistema zapne na djelu koji prikazuje Huawei logo i tako vrti taj logo u nedogled.

Pokušao sam sa onih par kombinacija za recovery mode, Huawei Original firmware restoring, ali ništa nije dalo rezultata. Zanima me da li netko ima ideju što bih još mogao napraviti prije nego li ga odnesem na reklamaciju, jer je još pod jamstvom. Hvala

Gongy 02.08.2013. 19:37

Citiraj:

Autor HAL 9001 (Post 2438475)
Posjedujem U8650, nikada nije rootan, nezahtjevni sam korisnik. Jučer sam ga išao restartati i pri ponovnom podizanju sistema zapne na djelu koji prikazuje Huawei logo i tako vrti taj logo u nedogled.

Pokušao sam sa onih par kombinacija za recovery mode, Huawei Original firmware restoring, ali ništa nije dalo rezultata. Zanima me da li netko ima ideju što bih još mogao napraviti prije nego li ga odnesem na reklamaciju, jer je još pod jamstvom. Hvala

Da se ne zezas puno,posto nisi radio root ni stavljao custom romove,recovery najbolje odnesi ga odmah na reklamaciju i gotovo,jer sad da bilo sta radis pa ne uspije ti opet na kraju moras na servis ali onda je problem ako nesto nadju da im se ne svidja eto ti brige nece priznati garanciju i ti si na gubitku,ima tu raznih varijanti sta i kako da pokusas ali prijateljski ti kazem bez rizika i briga posto ti je sve tvornicki nosi njima i gotovo,oni ce vejrovatno uraditi hard reset ubaciti ponovo official rom i ako ne profunkcionse morace i dalje raditi dok mob ne dovedu u normalno stanje!POZZ TEBI

vlovrec 03.08.2013. 07:39

Citiraj:

Autor HAL 9001 (Post 2438475)

Probaj ga upaliti bez memorijske kartice... meni je jednom bio isti slučaj.
A kaj se mojega problema tiče, nakon nekoliko pokušaja sam stavio opet "SUPER 2.3.6 bx gongy" i složio swap particiju. Poruke uredno dolaze, baterija drži 1,5-2 dana.
Jedino dok ga jako preopteretim onda se jako uspori i moram ga restartati.
Ali to baš dok sam ga namjerno preopteretio tako da sam uzastopce pokrenuo nekoliko jačih programa a da ih prije nisam pogasio...

HAL 9001 03.08.2013. 22:22

Polušao sam ga odmah upaliti bez memorijske kartice, ali nije pomoglo. Ma kako reče Gongy, najbolje bi bilo da ga odnesem na reklamaciju dok je još pod jamstvom, a kad mu istekne jamstvo onda ću se malo igrati sa rootanjem i custom romovima.

nynex 06.08.2013. 15:06

Da li netko ima orginalni ROM od Tele2 CRO, svi linkovi koje sam našao ne rade više.

Pa ako netko ima bio bih zahvalan da ga share-a ;)

Gongy 07.08.2013. 12:45

Citiraj:

Autor nynex (Post 2440220)
Da li netko ima orginalni ROM od Tele2 CRO, svi linkovi koje sam našao ne rade više.

Pa ako netko ima bio bih zahvalan da ga share-a ;)

Vec sam postavio nesto vezano za ovo imas na stranicama 146 i 147 o HR TELE 2 romu...da i linkovi jos rade provjerio sam

ovo su oba hr tele 2 roma ALI BACKUPI znaci ubacujes ih u mob ne kao rom vec na opciju restore u recoveryu

http://www.mediafire.com/download/wo...7/Original.zip

http://www.mediafire.com/download/x9...i...rootan.rar

T0mB1ll 23.09.2013. 22:20

imam jedno pitanje, tiće se ovog moba ali se radi o digitizeru iliti touchu..

nabavio sam si neispravni u8650 (koji na kraju je ispravan) osim toucha...
pošto je poklopac baterije jako očuvan, kao i prednji dio, touch sa okvirom, preselio sam sve na svoj mob..

i sad problem.. touch nekad radi, nekad ne... ponekad ja tipkam "back" tipku, on označava nešto pri vrhu ekrana..
kao da nije dobro kalibriran.. ali nije to.. kad se to dogodi, ugasim ekran s power tipkom, upalim nazad i onda radi neko vrijeme, par sekundi..
pa opet počne štekat..

bivši vlasnik kaže da se to i njemu događalo i da mu servis nije priznao garanciju, tj. barem je on tako rekao..
mob nije bio u vodi, bar koliko ja vidim...
ja sam probao skinut svoj digitizer ali mi je pukao :D
sad opet nisam ništa napravio, jer nisam grijao da popusti ono ljepilo...

sad me zanima, zbog čega bi to bilo?
drugo, dal se može nekako vratit na one početne postavke, dok se prvi put upali mob da se kalibrira touch?

trenutno imam CM7.2 i onaj skriveni meni ne radi, neznam jel to tamo ima..

zna možda netko u čem je stvar?

Gongy 24.10.2013. 16:16

Citiraj:

Autor T0mB1ll (Post 2466282)
imam jedno pitanje, tiće se ovog moba ali se radi o digitizeru iliti touchu..

nabavio sam si neispravni u8650 (koji na kraju je ispravan) osim toucha...
pošto je poklopac baterije jako očuvan, kao i prednji dio, touch sa okvirom, preselio sam sve na svoj mob..

i sad problem.. touch nekad radi, nekad ne... ponekad ja tipkam "back" tipku, on označava nešto pri vrhu ekrana..
kao da nije dobro kalibriran.. ali nije to.. kad se to dogodi, ugasim ekran s power tipkom, upalim nazad i onda radi neko vrijeme, par sekundi..
pa opet počne štekat..

bivši vlasnik kaže da se to i njemu događalo i da mu servis nije priznao garanciju, tj. barem je on tako rekao..
mob nije bio u vodi, bar koliko ja vidim...
ja sam probao skinut svoj digitizer ali mi je pukao :D
sad opet nisam ništa napravio, jer nisam grijao da popusti ono ljepilo...

sad me zanima, zbog čega bi to bilo?
drugo, dal se može nekako vratit na one početne postavke, dok se prvi put upali mob da se kalibrira touch?

trenutno imam CM7.2 i onaj skriveni meni ne radi, neznam jel to tamo ima..

zna možda netko u čem je stvar?

Probaj staviti stock rom,onda potrazi onaj skriveni meni i vidi da li u njemu ima ta opcija za kalibraciju ekrana ili potrazi u onom stock recoveryu sto dodje sa mobom,negjde sam to vidio cini mi se ali se vise ne sjecam jer je proslo dosta vremena od kada sam zadnji put vidio stock rom a i doticni mob jer sam ga vec par mjeseci zamjenio prvo sa galaxy s3,a sad galaxy s2...Kad kazem stock rom mislim na onu proceduru sa dload folderom i uppdate.app tako ces dobiti i onaj stock recovery,u njega naravno ulazis kao i u svaki drugi volume+ i power tipke dok ga ne otvori...da posto mi kolega koristi ovaj mob radio sam u medju vremenu neke romove za njega imate sve na drugom forumu da ne postavljam sad sve isto i ovde evo linkovi sa tog foruma

1. http://www.bug.hr/forum/topic/mobite...7.aspx?page=99

2. http://www.bug.hr/forum/topic/mobite....aspx?page=100

denibus 09.12.2013. 12:47

Sto predstavlja datum na bateriji? Noviji je od datuma kupovine uređaja :)

Los Sam 10.12.2013. 19:06

Zanima me da li je imao netko slucaj da mu je zakljucana i tele2 mreza te da i za nju javlja "unlock sim block" nakon unosa pina? Zatim akon sto se pritisne dismiss javlja: "Phone is sim network blocked". Nabavio sam Sonica s takvim slucajem, kupljen u tele2 svojevremeno. Probao sam vip, bonbon, t-mobile i tele2 i niti jedna sim kartica ne prolazi, uvijek isto javlja. U skrivenom meniju je naveden provider tele2 hr i network locked. Moja je pretpostavka da je telefon hard locked. Zanimaju me slicna iskustva? Hoce li biti dovoljno rjesenje od 4 seta kljuceva? Neda mi se bacat pare ako je uzaludno...

edit: Rijeseno sa 4 seta kljuceva.

noxia 30.07.2014. 10:16

Citiraj:

Autor Los Sam (Post 2509511)
Zanima me da li je imao netko slucaj da mu je zakljucana i tele2 mreza te da i za nju javlja "unlock sim block" nakon unosa pina? Zatim akon sto se pritisne dismiss javlja: "Phone is sim network blocked". Nabavio sam Sonica s takvim slucajem, kupljen u tele2 svojevremeno. Probao sam vip, bonbon, t-mobile i tele2 i niti jedna sim kartica ne prolazi, uvijek isto javlja. U skrivenom meniju je naveden provider tele2 hr i network locked. Moja je pretpostavka da je telefon hard locked. Zanimaju me slicna iskustva? Hoce li biti dovoljno rjesenje od 4 seta kljuceva? Neda mi se bacat pare ako je uzaludno...

edit: Rijeseno sa 4 seta kljuceva.

Pozz, možeš li mi molim te pojasniti ovo sa 4 seta ključeva?
Želim dekodirati svoj....

Los Sam 30.07.2014. 12:51

Krivo sam se izrazio, set sa 4 ključa. Kupiš ih na eBaya za nekih 4$, dobiješ ih kroz 24h, utipkaš ih redom sukladno uputama te se otključaju mob i mreža.

noxia 31.07.2014. 12:44

Citiraj:

Autor Los Sam (Post 2637948)
Krivo sam se izrazio, set sa 4 ključa. Kupiš ih na eBaya za nekih 4$, dobiješ ih kroz 24h, utipkaš ih redom sukladno uputama te se otključaju mob i mreža.

Hvala kralju!!
Ja sam svoj baš blokirao na bilo koju mrežu (unosio one ključeve koje sam čitao po forumima s nekim fejk key generatorima pomoću imei-a). Hoće li ti ključevi i onda i dalje vrijediti za potpuni network unlock?
Ako da, da li ti je slučajno ostao link od tog prodavača?

Los Sam 31.07.2014. 23:14

Nema tog lika vise gore, bas sam provjerio. No, ovakav slican oglas je bio:
http://www.ebay.com/itm/Huawei-unloc...item2ed42f1cc9

Uglavnom, dobijes network code, 2x service provider i sim block code. Za tvoj network unlock da, hoces li moci ostale mobove s njim unlockati ne bih bas rekao.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:13.