![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Završetak priče
Samo da zatvorim svoj problem potvrdom da je modem u pitanju jer je frendov preživio 24h bez i jednog restarta i pucanja. Zovem i tražim novi. Dakle, ZTE ZXV10 W300, resetira se totalno random svakih par sati, ako se kome desi, modem je, tražit novi. :amen:
|
Ja sam sa TP-Linkom dobio pokvareni adsl splitter,srećom imam od starih rutera 2 komada viška...:nono:
Inače ruter je za sad prva liga. |
Citiraj:
|
Probaš spojit sa i bez splitera i pogledaš podatke o vezi pa vidiš jel ima velikih odstupanja
|
Citiraj:
A to je baš lijepo kad dobiješ samoinstalacijski paket i takva glupost te j..e,pa više neznaš jesi lud ili nešto ne štima sa ruterom ili te još nisu priključili na adsl...no nakon raznih kombinacija sa starim ruterom,kablovima i starim splitterom skužio sam da je novi splitter neispravan. :sweating: |
Citiraj:
|
Citiraj:
Imaš li više potrošaća spojenih na isti izvor energije? Modemi su osjetljivi na padove napona pa ako ti napon varira 210-230 to može biti uzrok. Recimo siemens gigaset uredno podnosi manje razlike padova napona dok zyxel,d-link ,edimax imaju probleme . |
Citiraj:
|
Ne znam jesu li to priče za malu djecu no navodno Optimina Carnet opcija ima oko 4-5mb/s iako kažu da je 3mb/s ograničenje....
Nitko nije čuo za tako nešto? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
optima ima generalni ispad u bjelovaru, ne radi internet niti telefon.
|
Informacija iz optime:
Citiraj:
Kvar otklonjen. |
Očito se opet netko igro s bagerom, klasika
|
Meni je ping ludio zadnjih tjedan dana...Sad se izleda stabilizirao..
|
Evo već jedno pola godine je dobro:
http://www.speedtest.net/result/2150576814.png http://www.pingtest.net/result/68744397.png Prije je znalo bit i preko 500. |
Bio je 2 dana oko 50-60, sad je opet 100+ ...
|
Citiraj:
Meni isto, divljam, 13x je konstantno, niti nema drop na ispod 100... Pošto sam preko tkom centrale nemože mi preko centrale resetirati vezu pa mora tehničar doći... |
Citiraj:
Svako malo zovem SZK, mijenjali su profil pa ispravljali kvar na centrali i opet isto. I svaki put im kazem da je gotovo sigurno do modema jer se resetira stalno ali ne slusaju. Sto si im rekao tocno da su ti zamjenili za TP-Link, koliko si dugo cekao da ti stigne i da li ti je dosao i njihov tehnicar ? |
Ma nabijem ja njih na fifija i zarotiram ih za 360.
Zadnjih par tjedana mi ping skace konstantno, nemogu nista igrati. 80 ms prema hrvatskim serverima sto je iskreno retardirano i neprihvatljivo. Oko 200 ms prema ostalima serverima u europi na kojima sam inace imao oko 50-80. Na t-comu sve super bilo i ako je bio neki kvar uvjek se je rjesio u kratkom rasponu. Ova optima je bila smece od kada sam presao na njih, konstantno sam gubio pakete, jednom mi telefon ni internet nisu radili tjedan dana i na kraju se ispostavilo da je kvar bio kod njih u centrali. Ako vam internet treba za citanje blogova i takvih pizdarija onda je optima ok. Ako vam treba pouzdanost terajte ih u pizdu materinu. |
Meni je t-com cesto prekidao s radom i imao random pucanja veze, ali ping kad je bilo sve u redu 30ms prema hrvatskim ili stranim serverima...
|
Citiraj:
Osobno sam okorjeli gamer od CoD, mmorpg igara do browser igara i samo mi je ping bio loš kad sam igrao na privatnim serverima. Ping trenutno na mmorpg igri koju igram je oko 90-160 ms i vjeruj mi da nema razlike u gamingu...čovjekova reakcija je oko 1-2 sekunde što je 1000-2000 ms ali pretpostavljam da neki imaju i nadljutske mogućnosti pa ima ping od 40 ms razlike vidljiv je prostim okom. |
Isto sam na optimi i do prije 5 mjeseci sve je bilo ok, ali onda su poceli problemi, inace kad sam skidao nesto, ili kad bi netko drugi skidao, posto imam dva kompa u kuci, meni nista nebi smetalo, dok bi igrao cod ili neki mmo. Ali od 5 mjeseca do danas meni kad god netko skida neki film ili datoteku ping skoci na 500 i nemoguce je igrati, mene zanima dali je to do njih i dali ima kakvo rijesenje.
|
Citiraj:
|
Meni su sredili ping, nazvali me i rekli da su sredili, javim sutra dal je istina kad malo isprobam.
|
Citiraj:
Nije riječ o oscilaciji latencije jer sam koristio par sati kartografsko mjerenje gdje nije vidljivo da ima oscilacij većih od standardnih vrjednosti. Stoga najpouzdanije je tracerute napraviti pa se priloži na forum da vidimo. A latencija divlja kada se skida sadržaj i to je normalno jer se zapuni bendwith, ukoliko je bitno da igra radi uvijek ok, stavi prioritet u procesima na exe file od igre a može se koristiti i NetBalance. |
Pozz, ovako, stalno me izbaciva s irca (ping u mircu i do 1000ms), srecom imam bouncer pa ostali ne primjetu, ali ide na zivce... ni internet radio u winampu ne mogu slusat a da ne prekine barem jednom u pol sata, iako ponekad izdrzi par sati (citaj: max 3h) bez prekida.
Ne resetira se ip adresa samo me izbaciva... Danas napravio reset adsl veze preko optima stranice, i nije pomoglo, da ih zovnem? http://www.pohrani.com/f/18/13h/36XN7ulm/capture.jpg |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:55. |