PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

Colop 07.08.2019. 23:23

Citiraj:

Autor Elven (Post 3327341)

Kada je snimanje razgovora u pitanju, jedno tumacenje (suca) je da ne postoji pretlostavka tajnosti za razgovor u kojem sudjeluje onaj koji snima. Znaci smijes snimiti kada netko tebi, recimo, prijeti, ali ne bi smio snimati razgovor dvoje ljudi u kaficu, koji su stol do tebe.

Po toj logici je dash cam isto kao snimanje razgovora u kojima sudjelujes. Jer dash cam snima ono sto ti vidis dok se legalno vozis po cesti. Ali ne bi smio s njime uci na privatni posjed i snimati nesto.

Kod snimanja razgovora druga strana treba biti izričito upozorena da se snima, jer ono što je rečeno tebi, rečeno je izričito tebi, a ne da se snima i reproducira trećim osobama posredstvom uređaja.
Ako je druga strana dala suglasnost onda možep snimati kako želiš.
Iznimka su istražne mjere, izvidi ili kako zo već zovu po novom ZKPu, gdje se snimanje vrši od strane državnih tijela uz sudski nalog.

Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk

1v@n 08.08.2019. 00:01

Imam već dugo na disku kolekciju od 7. mjeseca 2018. do 4. mjeseca 2019., a planiram već duže početi vježbati raditi u Premieru, pa eto dosta skraćenog, na 150% ubrzanog i probranog materijala, a i ovako je preko 15 minuta...
Prva stvar izašla iz Premierea, voila

John Creasy 08.08.2019. 00:41

ono na 4:50 je vrh hahahaha

webstartm 08.08.2019. 00:50

Top video! hrpa debila. Bilo je dosta jebeno opasnih situacija,dobro te niko nije udria...
Policija na 10:15 ,retardi

protip: Idući put snimaj sa tonom, il ubaci neku free muzu, cisto da nije silent :D

zkljaja 08.08.2019. 10:12

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3327409)
Imam već dugo na disku kolekciju od 7. mjeseca 2018. do 4. mjeseca 2019., a planiram već duže početi vježbati raditi u Premieru, pa eto dosta skraćenog, na 150% ubrzanog i probranog materijala, a i ovako je preko 15 minuta...

Solidno. I dalje je kompilacija iz Splita koplje ispred, ali ovo je kvalitetno.

Elven 08.08.2019. 10:24

Citiraj:

Autor Colop (Post 3327403)
Kod snimanja razgovora druga strana treba biti izričito upozorena da se snima, jer ono što je rečeno tebi, rečeno je izričito tebi, a ne da se snima i reproducira trećim osobama posredstvom uređaja.
Iznimka su istražne mjere, izvidi ili kako zo već zovu po novom ZKPu, gdje se snimanje vrši od strane državnih tijela uz sudski nalog.

Oprostite na offtopicu, prestat ću ako smeta modove, ali možda je zanimljivo i drugima.
Jesi siguran u to? Jedan sudac (guglat ću ako treba) je dao mišljenje da se smije snimati bez upozorenja (nemoj to brkati sa videonadzorom gdje mora biti istaknuta naljepnica), pošto nema pretpostavke tajnosti (ako se ne varam, tako se izrazio) u razgovoru 1:1 tako nešto. Doduše to je bilo u pitanje prijetnje, ne znam dal bi prošlo u tipa brakorazvodnoj parnici ili nečemu.

Roy 08.08.2019. 11:36

Citiraj:

Autor Colop (Post 3327403)

Razlika je izmedju snimanja privatnog razgovora dvije osobe i snimanja na javnom prostoru.

Ladytron25 08.08.2019. 11:38

pa kad zovete operatera, dobijete upozorenje da postoji mogućnost da se razgovor snima.

po meni bi snimke trebale biti dokaz, pogotovo ako je krivično djelo u pitanju

Roy 08.08.2019. 11:41

Citiraj:

Autor Elven (Post 3327481)
Oprostite na offtopicu, prestat ću ako smeta modove, ali možda je zanimljivo i drugima.

Jesi siguran u to? Jedan sudac (guglat ću ako treba) je dao mišljenje da se smije snimati bez upozorenja (nemoj to brkati sa videonadzorom gdje mora biti istaknuta naljepnica), pošto nema pretpostavke tajnosti (ako se ne varam, tako se izrazio) u razgovoru 1:1 tako nešto. Doduše to je bilo u pitanje prijetnje, ne znam dal bi prošlo u tipa brakorazvodnoj parnici ili nečemu.

To je mislim slucaj Sabo, bivsi gradonacelnik Vukovara gdje je snimka napravljena bez znanja sugovornika uzeta kao dokaz na sudu. Taj slucaj treba gledati i kroz prizmu hrvatskog pravosudja je je Sabo SDP a vijecnica koja je snimala razgovor u HDZu.

coconut 08.08.2019. 12:07

Snimiš video sa prometnim prekršajem i proslijediš ga policiji da kazni idiota. Na videu se vidi i tvoja brzina. Šta ako si i ti u prekršaju zbog prevelike brzine? Hoće li i tebe kazniti?

Colop 08.08.2019. 15:08

Citiraj:

Autor Elven (Post 3327481)

Sudačko mišljenje je kao i šupak, rekao bi Prljavi Harry, svaki sudac ga ima i ne mora biti isto.
Tako je bilo kad sam ja polagao ispit, osim ako se nije mijenjalo u zadnjih godinu dvije.

Elven 08.08.2019. 15:27

Citiraj:

Autor coconut (Post 3327504)
Snimiš video sa prometnim prekršajem i proslijediš ga policiji da kazni idiota. Na videu se vidi i tvoja brzina. Šta ako si i ti u prekršaju zbog prevelike brzine? Hoće li i tebe kazniti?

Naravno da da. Top Gear i slicni su se nplacali kazni, pa su kasnije prestali snimati i govoriti koliko se voze, kao i razni Jutjuberi.

Citiraj:

Autor Colop (Post 3327576)
Sudačko mišljenje je kao i šupak, rekao bi Prljavi Harry, svaki sudac ga ima i ne mora biti isto.
Tako je bilo kad sam ja polagao ispit, osim ako se nije mijenjalo u zadnjih godinu dvije.

Istina jer mi nemamo vaznost presedana, kao sto ga ima anglosaksonsko pravo. Misljenje jednog suca kod nekog drugog vrijedi ko jamstvo soderasa za rabljeni od "samo" 150,000km

Gabre 08.08.2019. 16:41

Citiraj:

aaaa falilo mi malo bas toga, malo zivosti u prometu, ne moze ti se zadrijemati kad se vozis po hr. stalno napet ko puska :D

dobra kompilacija, samo pokazuje nekulturu ljudi, cemu se onda cuditi situaciji u prometu.

coconut 08.08.2019. 17:07

Šteta što ima veliki unutranji odsjaj šoferšajbe pa više vidiš kontrolnu tablu nego cestu.

Gabre 08.08.2019. 17:19

treba staviti polarizirajuci filter, barem bi on ko fotograf to trebao znati :D

IcyTexx 08.08.2019. 18:18

Citiraj:

Video.

Uh, hrpa bedaka i kretena.
Ovom na 12:43 je prekipilo, svaki dan to valjda gleda. :D Još mi izgleda kao da je i na obilaznici gdje je kamionima zabranjeno pretjecanje u doba dana.

Jedino i ti sam radiš blago uzimanje prednosti na 9:49, slično onome što je tebi lik napravio na 9:43. Jest da je ovaj u Audiju kreten, ali svejedno.

Nemoj sad mislit da te napadam, jer nije tako. Vidi se da dobro voziš.

aski 08.08.2019. 18:31

Meni je highlight onaj Taxi Passat koji ode po cevape haha.

Btw jesam li jedini koji se nazivcirao gledajuci video? 🤔

Sent from my iPhone using Tapatalk

zkljaja 08.08.2019. 19:09

Marčana-Labin-Rijeka u 5:30 ujuteo, ajme kakva cesta!

xlr 08.08.2019. 19:21

Citiraj:

Autor papčić (Post 3327642)
Marčana-Labin-Rijeka u 5:30 ujuteo, ajme kakva cesta!

Evo ga na jos jedan... Motor ili rwd? :D

1v@n 08.08.2019. 22:55

Citiraj:

Autor coconut (Post 3327605)
Šteta što ima veliki unutranji odsjaj šoferšajbe pa više vidiš kontrolnu tablu nego cestu.

Garmin navigacije i njihova montaža. Ne možeš prići staklu toliko da ne bude odsjaja.
Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 3327630)
Uh, hrpa bedaka i kretena.
Ovom na 12:43 je prekipilo, svaki dan to valjda gleda. :D Još mi izgleda kao da je i na obilaznici gdje je kamionima zabranjeno pretjecanje u doba dana.

Jedino i ti sam radiš blago uzimanje prednosti na 9:49, slično onome što je tebi lik napravio na 9:43. Jest da je ovaj u Audiju kreten, ali svejedno.

Nemoj sad mislit da te napadam, jer nije tako. Vidi se da dobro voziš.

Taj na 9:49 je napravio isto što i frajer na 8:45 (isto križanje je u pitanju, samo je taksist to napravio opreznije). Ima obavezno desno, ali ide biti pametan da zaobiđe cijelu kolonu koja ide ravno. Tko će predvidjeti takvog specijalca. Da me pukne, ja sam kriv, iako je on napravio sranje.

zkljaja 08.08.2019. 23:06

Citiraj:

Autor xlr (Post 3327645)
Evo ga na jos jedan... Motor ili rwd? :D

200hp/400NM 1100kg phantom grip FWD

Vozio sam se vec N puta onuda, ali prvi put sam i s "adekvatnim" autom :care:

bilicvitak 09.08.2019. 00:05

https://www.24sata.hr/news/sekunde-d...zagrebu-643144

Iskusniji pcekspertovci će prepoznati da su na dnu dva videa od jednog člana foruma :D istinabog nije više aktivan

IcyTexx 09.08.2019. 01:04

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3327692)
Taj na 9:49 je napravio isto što i frajer na 8:45 (isto križanje je u pitanju, samo je taksist to napravio opreznije). Ima obavezno desno, ali ide biti pametan da zaobiđe cijelu kolonu koja ide ravno. Tko će predvidjeti takvog specijalca. Da me pukne, ja sam kriv, iako je on napravio sranje.

Sve mi je jasno, znam taj semafor. Nema smisla riskirat i ici prije svih, bolje je pricekat.

Citiraj:

Autor bilicvitak (Post 3327700)
https://www.24sata.hr/news/sekunde-d...zagrebu-643144

Iskusniji pcekspertovci će prepoznati da su na dnu dva videa od jednog člana foruma :D istinabog nije više aktivan

Bome, TomRi.

fanATIk 09.08.2019. 17:14

Što se biciklista tiče...
Prekjučer ujutro, stojim na crvenom na križanju Bukovačke i Maksimirske, u smjeru Svetica. Ja u desnoj traci, pored mene u lijevoj kamion. Pali se zeleno, i ja lagano krećem. Odjednom prek zebre drito ispred mene projuri biciklist kojeg nije bilo šanse da vidim zbog kamiona. Ja zgazim kočnicu, ukopam se i sjednem na trubu. A lik već po pločniku vozi, okrenuo glavu, skužim po usnama da me psuje i još mi pokaže srednji prst.
Dakle... ko psu mi je bilo krivo što nisam naglije startao da se krkan/moron/seljačina/idiot zabije u moj lijevi blatobran i prospe se prek haube. Tlak mi je bio na 11000 valjda. Dakle za desetinku je izbjegao da završi u bolnici no po njemu sam ja kriv što on prolazi kroz crveno i prek zebre i zaslužio da me se psuje i pokazuje prstić. Mislim, kolki debil moraš bit???

Fleks 09.08.2019. 20:27

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3327854)
Što se biciklista tiče...
Prekjučer ujutro, stojim na crvenom na križanju Bukovačke i Maksimirske, u smjeru Svetica. Ja u desnoj traci, pored mene u lijevoj kamion. Pali se zeleno, i ja lagano krećem. Odjednom prek zebre drito ispred mene projuri biciklist kojeg nije bilo šanse da vidim zbog kamiona. Ja zgazim kočnicu, ukopam se i sjednem na trubu. A lik već po pločniku vozi, okrenuo glavu, skužim po usnama da me psuje i još mi pokaže srednji prst.
Dakle... ko psu mi je bilo krivo što nisam naglije startao da se krkan/moron/seljačina/idiot zabije u moj lijevi blatobran i prospe se prek haube. Tlak mi je bio na 11000 valjda. Dakle za desetinku je izbjegao da završi u bolnici no po njemu sam ja kriv što on prolazi kroz crveno i prek zebre i zaslužio da me se psuje i pokazuje prstić. Mislim, kolki debil moraš bit???

I da si ga skupio jos bi ti nahebao. Pokupis pijanog idiota na autoputu koji usred noci baulja u crnoj majci izmedju 4 trake na pol puta izmejdu Zagreba i Splita i vuces se po sudovima 13 godina. Tek kad ti prometni vjestak utvrdi da si vozio 131km/h. Sad si zamisli da ti se to nesto dogodi u ZGB usred grada. I jos vozis BMWeja (ako se ne varam?) - pa zavrsio bi razapet. Dusebriznici na aparatima. Gasi internet :D

I best case scenario - da ti se stvarno zabio u blatobran. I preletio. I da se to bas dogodilo ispod prometne kamere. Znas kak bi se naplatio za limara za zgrebani auto. I tu pusis 300€ :D

Pouka price - nije isplativo gaziti ljude. Nazalost. Cak ni idiote na biciklima sa slusalicama u usima.

fanATIk 09.08.2019. 21:40

Bio s mazdom, bmw doma. S mazdom smijem gazit ljude, s bmw-om me već frka. :D
Ma naravno da ne želim nikom zlo, to mi je bila prva reakcija. Što se svjedoka tiče, bilo ih je dosta na semaforu, a i kamere su gore mislim. No za odštetu se slažem, sumnjam da bi išta ušićario.

mamikulcic 09.08.2019. 22:33

Ja bih spustio prozor i gađao ga s nečim pa da se razlije po podu :D

Gabre 09.08.2019. 23:54

Citiraj:

Autor mamikulcic (Post 3327912)
Ja bih spustio prozor i gađao ga s nečim pa da se razlije po podu :D

ja imao ideju uzet paintball gun

pa su me odgovorili, da bih mogao u zatvoru zavrsit :D

mamikulcic 10.08.2019. 08:44

Da, to je mana ali zadovoljstvo bi bilo nemjerljivo :D

dadoremix 10.08.2019. 09:44

eh eh, paintball gun
koliko bi ja u svojem Čakovcu poubijao ili označio :)

p3c3k 10.08.2019. 12:24

Citiraj:

Autor Fleks (Post 3327895)
I da si ga skupio jos bi ti nahebao. Pokupis pijanog idiota na autoputu koji usred noci baulja u crnoj majci izmedju 4 trake na pol puta izmejdu Zagreba i Splita i vuces se po sudovima 13 godina. Tek kad ti prometni vjestak utvrdi da si vozio 131km/h. Sad si zamisli da ti se to nesto dogodi u ZGB usred grada. I jos vozis BMWeja (ako se ne varam?) - pa zavrsio bi razapet. Dusebriznici na aparatima. Gasi internet :D

I best case scenario - da ti se stvarno zabio u blatobran. I preletio. I da se to bas dogodilo ispod prometne kamere. Znas kak bi se naplatio za limara za zgrebani auto. I tu pusis 300€ :D

Pouka price - nije isplativo gaziti ljude. Nazalost. Cak ni idiote na biciklima sa slusalicama u usima.

Nisam previse upoznat sa zakonom, ali nesto malo ipak znam, ako si biciklist preko zebre moras prelaziti gurajuci bicikl, ne vozeci se na njemu, osim u slucaju ako postoji biciklisticka staza. Ne znam kakva je situacija u konkretnom slucaju, ali mislim da nikako vozac ne bi bio kriv u slucaju da ga je pokupil

Old Iggy 10.08.2019. 12:54

Citiraj:

Autor Fleks (Post 3327895)

Niti bi bio kriv niti bi nešto posebno dugo trajalo.
Problem bi samo bio trajanje privatne tužbe za naknadu štete na vozilu.

Forace 10.08.2019. 15:17

Pitanje za znalce koji sami peru aute:

Bio danas (prvi put - jbg.a Mazdu nisam nikad prao, sad novi Touranac pa ....) u ručnoj autopraoni (ona sa vušicom ... ): s čim vi brišete auto nakon toga?

Naime jedan lik je imo nekakav ne znam ko nastavak od vilede (metle) sa nekakvom plastikom/silikonom i s tim je skinuo ostalu vodu te onda prebriso sa nekom krpom koja je izgledala kao velika mikrofibra odnosno ona magična krpa.

Gdje to nabavit i šta od toga valja ? Te s čim perete felge i skidate kukce sa prednjeg dijela ? :D

Gabre 10.08.2019. 15:26

Youtube i udaraj. Previse ti toge ne znas da bi ti sada tu pisali 300 postova oko pranja auta.

Elven 10.08.2019. 15:53

Citiraj:

Autor Forace (Post 3328036)

Bio danas (prvi put - jbg.a Mazdu nisam nikad prao, sad novi Touranac pa ....) u ručnoj autopraoni (ona sa vušicom ... ): s čim vi brišete auto nakon toga?

Naime jedan lik je imo nekakav ne znam ko nastavak od vilede (metle) sa nekakvom plastikom/silikonom i s tim je skinuo ostalu vodu te onda prebriso sa nekom krpom koja je izgledala kao velika mikrofibra odnosno ona magična krpa.

Gdje to nabavit i šta od toga valja ? Te s čim perete felge i skidate kukce sa prednjeg dijela ? :D

Ja ga ne brisem nego idem u praonicu koja stvarno ima demineraliziranu vodu

Snowrider 10.08.2019. 16:01

Ako ta voda izlazi iz iste spricaljke kao i sve ostalo zaboravi na tu "pravu" deminaliziranu vodu. Jedino da je sve razdvojeno a to je malo gdje....

Ja ga isperem s demineliziranom iako je iz iste spricaljke (bude stvarno manje za prebrisat) , i nakon toga u hladu sa mikrovlaknenim krpama prebrisem tj pokupim vodu. Naravno krpe moraju biti kvalitetne i jako mekane da nebi dobivao swirlove i spider web

Sent from my iP XS Max

zvonac 10.08.2019. 16:04

Citiraj:

Autor Snowrider (Post 3328049)
Ako ta voda izlazi iz iste spricaljke kao i sve ostalo zaboravi na tu "pravu" deminaliziranu vodu. Jedino da je sve razdvojeno a to je malo gdje....

Ja ga isperem s demineliziranom iako je iz iste spricaljke (bude stvarno manje za prebrisat) , i nakon toga u hladu sa mikrovlaknenim krpama prebrisem tj pokupim vodu. Naravno krpe moraju biti kvalitetne i jako mekane da nebi dobivao swirlove i spider web

Sent from my iP XS Max

Imas mozda neku preporuku, koju krpu uzet?

Snowrider 10.08.2019. 16:10

Citiraj:

Autor zvonac (Post 3328052)
Imas mozda neku preporuku, koju krpu uzet?

Imao sam nekoliko sonaxovih (zutih) i one brzo otvrdnu. Sad sam uzeo zelenu sonax i imam dvije od meguirasa. Ove od meguirasa su top...

Sent from my iP XS Max

RAUL 10.08.2019. 17:42

Citiraj:

Autor Forace (Post 3328036)

Sve ovisi koliko si spreman potrositi....ovo je dio mojeg arsenalahttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e18907ecbd.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...0dc15755d3.jpg

zvonac 10.08.2019. 18:51

Jel postoji mozda neka bolja krpa od jelenje koze?
Koristim ovu.

https://www.psv-studio.hr/proizvod/m...jumbo-64x43cm/

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:53.