![]() |
Kupio mi punac ovo, jel se skupo zajeba il je ok
https://ehome.hr/proizvod/gree-klima...-bijela-50-kw/ Mislim zajeba se svejedno jer je uzeo za sobu od 25-30m2 al "nek grije" |
ima li itko od vas dečkića s daikin klimama problema s Onecta aplikacijom od jutra, piše usluga nedostupna, kod: TOKEN_REFRESH_FAILED
|
Citiraj:
Mogao je ici i na 3,5kW al ne moras mu to reci :) Meni je sad drago da sam slusao savjete na forumu kad sam razmisljao o jednoj 5kW klimi za 25+20m2 prostorije odvojene vratima. Dnevni se lijepo i brzo ugrije (max 23), a dio topline na kraju ipak ode u blagovaonu i drzi je oko ~21-22. Zimi ce blagovaona vjerojatno biti blize 20 sto je isto sasvim ok za nas. |
Meni je napokon prekipilo i sad sam odlucio uzet klimu
znam kolika mi snaga treba zbog tlocrta stana itd. ugl zanima me sad misšljenje o ovih par kaj su mi ponudjene HISENSE CD50XS1F Vivax ACP-18CH50AEQI R32 Haier AS50TDMHRA-C/1U50MEMFRA-C Azuri AZI-WE50VE Korel KOR32-18HFN8-IX/KOR32-18HFN8-OX Hitachi RAK-50REF/RAC-50WEF R-32 |
Uskoro preuređujem stan i trebam klimu koju sam mislio ovako postaviti:
https://ibb.co/tBjCdYQ Ne znam koji proizvođač klima uređaja bi najbolje odgovarao, no zahtjevi su da uz podno grijanje treba moći dovoljno dobro zagrijati, te po ljeti hladiti sve prostorije, imati wifi upravljanje (google home povezivanje), odvlaživanje, ionizaciju (ili nekakav drugi način poboljšavanja kvalitete zraka) i normalnu servisnu mrežu uz dobru garanciju. Ekološki faktor nije bitan, već optimalan rad za optimalno uložen novac. Zamolio bih prijedloge, hvala! Edit: Zagreb, 2. kat, prostorije koje treba hladiti/grijati dijele zajednički jedan vanjski zid. |
Citiraj:
Tebi treba klasični dual split (jedna vanjska i dvije unutrasnje). Nisi napisao gdje se stan nalazi (koji dio Hr) niti koliki ti je budget:beer: |
Citiraj:
Di si ju uzimao i koliko para? |
Citiraj:
Budžet - best buy za novce :) |
Drage klimadzije,
evo vam jedna tematska poslastica. Naime kaj, imam sobu od ~7 kvadrata u kojoj mi je rack s labom. Tri servera, 20ak switcheva, mali UPS i popratne pizdarije. E sad, od nekih prevaranatan iz Velike Gorice sam u 9. mjesecu prosle godine uzeo "ispravnu, servisiranu, rabljenu ali savrsenu" Haier 1U18EN1EAA "split type room air conditioner outdoor unit - cooling: 4800W". Proizvedena je u 12 mjesecu 2011. godine po naljepnici. Frajer koji ju je slaga ju je slozio tako da je plin iscurio nakon 4-5 mjeseci, a ta klima je stalno neugodno brundala i proizvodila ruzne zvukove. Vjerujem da je ovaj opis jednak kao kad meni netko kaze "softver mi ne radi bas dobro", ali s obzirom da sam cuo ocito ispravne klime, ova se nije glasala (iz te vanjske jedinice) kao i te koje normalno rade. E sad, klima vise ne radi (nakon onog naknadnog punjenja plina koje sam spomenuo gore) i covjek koji mi je dosao je rekao da je u pitanju kompresor. Takodjer mi je rekao da je to "prejaka" klima za tako mali prostor, a ja ne kuzim iskreno sto to znaci jer u tom prostoru sobna temperatura naraste do 40° C kada klima ne radi (pitajte me kako znam). E sad je pitanje sljedece - ispraliti li se kupiti skroz novu klimu, kako mi je on preporucio, "slabiju", i to Japance (Hitaći od ~500€ je bila preporuka), ili se na ovoj isplati mijenjati kompresor jer su mi ovi velikogoricani rekli da uzmem jacu s obzirom da ce, logicno, raditi 24/7. Ako netko ima operativno rjesenje koje mi brzo moze rijesiti problem, biljezim se sa stovanjem i primam konkretne ideje u PM! |
Mi smo u mingorpu dobili preporuku da uzimamo jače u server sali, jer će se manje znojiti.
Uzeli smo 7 kW klimu za 20 kvadrata i bome radi. Bez obzira šta je mala prostorija, ako imaš puni rack, to ide u nebo dosta brzo. iskreno, ne znam koliko košta popravak kompresora, ali kratki poziv u neki servis bi to trebao razjasniti. |
To sa "prejaka" sve zavisi od topline koju uredjaju nabiju u sobu a i sam znas da to moze biti pakleno vruce tkao da ne obaziri se na to.
Prejaka je po kvadraturi za standardnu "kucnu" upotrebu ali ni nepostoji klima za 7m2 tako da ne sekiraj se oko toga. Ja sam imao par godina Fujitsu 2.5kW u mojoj radnoj sobi od 13m2 i po papirima je "prejaka" tj. netreba tolko za tu kvadraturu. I to je radilo par godina super ali kad sam dodao mrezni rack sa 4 switcha, jos jedan UPS, jos jedna NAS i jos 2 kompa te presao sa 5 grafickih na 9 (u 3 kompa) postala je presalba tj. u ljeti ja vise nisam mogo spustiti temp na ispod 27-28C premda je bila namjestena na 18C (preselio sam je u drugu sobu gdje 20m2 ogladi na 18C ali bez kompova takd a nije plin iscurio, sve je ok s klimom i redovno je servisirana ;)). Tako da sam prije 2 godine "upgrejdao" to na Daikina 4.3kW i sad mogu ohladiti tu sobu od 13m2 bez problema na 18C kad je sve u pogonu/full loadu a taj Daikin bi po papirima bez problem hladio i grijao 45-50m2 sobu. Tako da po meni trebas neku NOVU i postenu marku od nekih 3.5kW-4kW. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Tks! |
Citiraj:
Tak da ja se drzim "japanaca" i nemam primjedbe na nijednu, sve zavisi do koje cijene ides. Mitsu mi je najtisi (nije osnovni model) i ima najbolji daljinac (doduse i najveci ali sa najvise funkcija). Fujitsu daljinac mi je tu negdje, onda Toshibin dok Daikinov je kao djecja igracka :). Ako ti to sta znaci, premda danas mozes sve to vise manje korisititi sa WiFiem i upravljati mobilno... Sto se tice hladjenja nemam zamjerki ni na jednu (Toshiba je sad vec 16 godina stara i sve super radi i dan danas... |
Posto ce samo ladit ja mislim da ti je gree najbolji omjer, iako svi kazu da ce sve ladit, tako da mos i jeftinije proc sa mideom nekom ili klonom...
|
IMO nema smisla radit bilo kakve zahvate na klimi staroj 13 godina koja je uz to bučna (vjerojatno ne valjaju ležajevi na ventilatoru/ima) i slično.
|
Citiraj:
IOW, boli me kita, da je jeftina, da pusta hladnocu i da kosta sto manje. I naravno, da ima nekakvo jamstvo suvislo. Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
E sad, mala soba, puno uređaja, 40 C temperatura je fakat ekstremno. Možda i da je na vrhu sobe staviti neki vent koji bi izvlačio topli zrak iznutra? Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Ma ne, to onda povlači sa sobom još 100 stvari, od vlage, još gore suhog zraka, prašine i prašine i prašine. Server soba treba biti zatvorenog tipa, i da klima ili chiller izvlači toplinu van, a zrak se jedan te isti vrti unutra. |
Pozdrav, klima mi je izvan funkcije, a pokušaji popravka su bili skupi, a posve neuspješni pa sad tražim za kupiti novu.
Klima bi se koristila isključivo za hlađenje, a prostor koji bi trebala ohladniti je cca 40m2. Stan je u Zagrebu, 4. kat, jedan vanjski zid koji gleda na JI. Zgrada je negdje iz sredine 80ih, valjda je ok izolacija, jedino što je drvena stolarija. Recimo da je budžet nekih 800€ za klimu i ugradnju, ali ne bi htio previše potrošiti jer će to možda biti relativno privremeno rješenje, tako da ako mogu dobiti nešto ok i za manje super. Ako netko ima nekih prijedloga ili savjeta što da gledam bio bih zahvalan. |
Lito je vec pocelo u Splitu, cijeli stan je orijentacije pakleni zapad, zboksan izmedu ostalih stanova, poprilicno topao. Sa ovako slabom zimom nesto sitno grijemo, ali zato hladimo od 4.-10. miseca ovisno o godini i temperaturi. Trenutno je temperatura u radnoj sobi ugodih 26.
Ugradia bi dodatnu klimu u radnu sobu, pozeljno parapetnu jer mi prostor ispod prozora izgleda idealno za to. Glavna klima je na takvoj poziciji da da bi ohladila radnu sobu na zeljenu temperaturu mora dnevni boravak i hodnik pretjerano smrznuti, zena place da joj je hladno, meni je vruce, nevolje na vidiku. Trebala bi mi preporuka za sto jeftiniju parapetnu klimu, primarno orijentiranu na hladenje, sumnjam da bi grijala ali ako i bi sluzila bi ko ispomoc glavnoj. Radi se o maloj sobi velicine 220x400cm(nesto duza ali ugradbeni ormar smanjuje na cca 400), evo brzinski tlocrt i potencijalna lokacija klime u crvenom pravokutniku: https://i.imgur.com/Slx0cCT.png Parapetne daikin mitsu i slicne klime ispaljuju po 1500+ eur, a ja sam se nada da se moze proc za pola toga, cca 700-800 eur. Najjeftinije sam za sad naletia na nekakvu haier: link Svi savjeti i preporuke su dobrodosli. :chears: |
Kolko kosta ciscenje klime u ojrima? Htio bi da kompletno prodje sve unutarnju i vanjsku?
|
30-50EUR zavisno od firme do firme/lokacije gdje si (meni su neki dan dali ponudu na 35 EUR)
|
TY.
|
Citiraj:
Šokiralo me. Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Kad smo prije 3 godine uzimali parapetne klime za ured, osim Mitsu i Daikin gurali su nam još Gree (Deltron glavni uvoznik), ali je razlika bila između japanaca i Greea možda 20 %, pa smo se zahvalili i uzeli Daikine. cijena mi se čini fenomenalna, a i haier klime nisu loše navodno. Btw razlika u grijanju klasična/parapetna je nebo zemlja. Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
Pozdrav,
Tražim klimu za stan od ~60 kvadrata, s time da je "glavni" dio koji će se hladiti cca 35 m2 (kuhinja+dnevni boravak). Koliko sam čitao optimalan je uređaj od 3,5kW. Primarna funkcija je hlađenje. S obzirom da je ponuda vrlo široka molim prijedlog marke koja je "best buy". Dobio sam ponudu od 825,00 EUR (s PDVom), od tvrtke klima koncept, za 3,5kW uređaj. Hitachi Airhome 400 inverter, zidna unutarnja i vanjska jedinica - 580 EUR + montaža - 245,00 EUR. Ponuđeni model je: LINK Je li imate savjet za "bolju" marku/model, ili možda bolju tvrtku, koja se bavi prodajom i montažom klima uređaja? Hvala! |
Pa nije Hyundai MGV3 bolji po svemu za iste novce?
|
Citiraj:
Po internetima tj samim prodavateljima klime je to normalna, a ne podna, ali daj baš me zanima. Mi u firmi imamo hrpu tih podnih i čini mi se jako dobro griju/hlade, samo baš ubijaju leđa jer zrak tuče nisko. |
Citiraj:
Izgasim gornja krilca rotiranje, ostavim samo da sa dna klime puše Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
|
Ovdje ces vjerojatno naci GMV3 za konkurentnu cijenu:
https://www.europrodaja.hr/proizvod/...-klima-uredaj/ Pisao sam prije mjesec-dva par dojmova o toj klimi i firmi pa baci oko ako nisi. Jos nismo presli na hladjenje s GMV3 pa nemam komentara. Grije skroz solidno, isti je setup kao kod tebe 24+17m2 (dnevni+blagovaona). Puno je lakse hladiti odvojene prostorije pa... |
Mene ispada GMV3 s postavom nepunih 900eu pošto će biti više od 3m cijevi
|
Dolazi sezona hlađenja.
Imam očistiti 5 klima uređaja u uredu (ne dam iz principa ove godine 50 eura + PDV ) za to što su mi zadnji put napravili, pogotovo kad se uzme u obzir da vanjsku jedinicu nisu čistili. U uredima se ne puši tako da su filteri ok. Jel imate preporučiti koji tutorial kako dobro očistiti klime? |
Citiraj:
Pogledaj par filmića na yt i sve bude ti jasno, možeš tražit specifično za tvoj model ako ima. Od sredstava Zep foaming coil cleaner i Zepynamic A, ako ne smetaju mirišljava sredstva, onda Zep venture. https://klimacentar.com/proizvodi/mo...iscenje-klima/ |
Pozdrav!
U nedoumici sam između dvije klime pa Vas molim za mišljenje,komentare, koju da kupim... Unaprijed zahvaljujem! https://www.klimakoncept.hr/hr/klima...fnx_o/3593/198 ili https://www.klimakoncept.hr/hr/klima...wh12ac/2103/27 Poslano sa mog SM-A525F koristeći Tapatalk |
Ja bas narucio za vikendicu ovu drugu klimu
Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
Složen Hyundai MGV3. Plastika samog uređaja je kvalitetnija od malajskog Daikina kojeg sam ranije ugradio. Daljinski također puno kvalitetniji, čvršći i ljepši.
Radi super |
Daj mi reci jel ima taj tvoj GMV3 horizontalno micanje onih letvica za strujanje zraka kada hladis prostor?
GMV3 je zbilja top, jako sam zadovoljan kako radi u dnevnom (3.5kW). Do sad smo se samo grijali, a upalio sam ga nekoliko puta i na hladjenje. Tih ventilator, ma sve naj naj. Usporedbe radi imam i dva komada GMV2 (2,7 kW, starija generacija) u sobama i kod njih je vanjska jedinica malo glasnija kada modulira, znam u prostoru cuti ono brujanje kao kada polijece avion kod paljenja/gasenja. Ne bi to ni bio neki problem ali primjetio sam da se GMV2 voli cesce paliti/gasiti kod grijanja kada dostigne temperaturu u prostoru, recimo svakih 20ak min se ugasi i za 5-10min se opet upali. Vjerojatno je i do manjeg prostora kojeg griju. S druge strane kada hladi i dostigne temperaturu ostavi ventilator da vrti i to je super jer zrak stalno vrti, a kompresor se valjda iskopca. Kod hladjenja ne cujem bas vanjske jedinice. GMV3 u dnevnom se rijetko gasi kod grijanja, bas lijepo modulira i smanjuje brzinu venta, pa smanji snagu i tako u krug. Na grafu temperature u appu tocno vidim kako temperatura prostora ide gore-dolje 1 stupanj kako pojaca/smanji snagu. Ukratko, od 1.3 su u pogonu sve tri klime, zadovoljan sam. Da sad imam para i kupujem opet isao bi komotno na sve tri GMV3. Ali deal za GMV2 je bio predobar pa... |
Citiraj:
Poslano sa mog SM-A525F koristeći Tapatalk |
Distributer je alfasol, a dok shop daje njihovo jamstvo onda si oke... Hyundai ima i produzeno jamstvo za neke modele koje se registrira preko klimatizacija.hr (alfasol).
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:15. |