![]() |
jesu cjenu plasirali nema šta po ovim cjenama se prva serija proc... nece smanjivat?
Poslano sa mog Redmi 3S koristeći Tapatalk |
Jel bitno sta ako na topmodelu Asusa pise Max. 64GB, DDR4 3466(O.C.) a na gnjidabajtu i msiu 3600+ ? Planiram u shopping skoro :)
|
Vjerojatno ne. I na x370 su neki odgovarajući ram mogli OC-at do 3600mhz, a službeno nije toliki support
https://www.alzashop.com/new-arrivals/n18843283.htm |
Ovo su super dealovi. dobis 240mm vodeno uz plocu free.
Ne znam dal salju i cro.. Sam ryzen je jefitniji vani, tj. po msrp donekle. |
ovo za 320 eur je odlican deal za preorder, generalno cijena 2700x je odlicna jer se sad s njim dobije solidan hladnjak, navodno u rangu cm hypera 212
wraith max se prodavao za cca 45baksi, ovaj wraith prisim bi trebao biti cak i nesto bolji zbog direktnog kontakt heatpipova sa cpu hs-om, za nekog tko ne zeli ici iznad 1.35v all core vjerojatno sasvim dovoljan cooler. ono stvarno dobar deal od strane amd-a, za 320 jureka 8core/16thread cpu na cca 4.2ghz sa ukljcenim hladnjakom...what more can u ask for |
Odlicna cijena, jbte moj 1600x je kosta nesto sitno manje kad sam ga kupija... Bez stock coolera, naravno.
A ovaj češki shop sa C7H + vodeno da ne spominjem. |
Citiraj:
|
Trenutno stanje u domaćim trgovinama:
|
Dosta dobre cijene kod nas (pogotovo za top model), uzimajuci u obzir cijene Ryzen 1xxx modela kad je izasa...
Btw, cijene sa mindfactory.de, cisto usporedbe radi... AMD Ryzen 5 2600 ~1.440 kn AMD Ryzen 5 2600x ~1.660 kn AMD Ryzen 7 2700 ~2.140 kn AMD Ryzen 7 2700x ~2.360 kn |
Citiraj:
AMD Ryzen 5 2600 ~1.500 kn AMD Ryzen 5 2600x ~1.700 kn AMD Ryzen 7 2700 ~2.400 kn AMD Ryzen 7 2700x ~2.500 kn https://www.alzashop.com/cheap-amd-r...s/18865227.htm |
Super cijene. S time da Alza ima free shipping u HR preko 300 eura, tako da za oba R7 je poštarina čabe.
Još 3 dana :) nadam se da će availability biti puno veći nego pred godinu dana na launch dayu. Sent from Mobara |
Jebote.Ako r5 2600 bude oko 1600kn,budem i sam potegnuo.Mada sam obečao xulosu da budem uzeo njegov.A pričekam i ja dan ,dva da vidim kolika bude konačna cijena.Jer znam da je parsto kn u igri,ali ako je 2600 brži nekih 15-20%,isplati se.Em se bude bolje ocao.
Kakav je stock cooler na r5 1600,i jel se isplati stavljati umjesto njega cm hypera 212 evo? |
O 15-20% možeš razmišljati samo ako imaš high end X370 ploču i RAM sa B-Die samsung čipovima 3200 C14. Onda možeš računati na 15-20% jer će proc ići na 4.2 GHz recimo i RAM na 3600-3733 MHZ C14/C15. To je već pokazano u leakovima.
U ostalim scenarijima (slabije ploče + Hynix RAM) bojim se da se brojka bude vrtila do 10%... vidjeti ćemo. Sent from Mobara |
Citiraj:
|
Citiraj:
Salu na stranu, odlican je procesor za sve namjene po jako pristojnoj cijeni. |
Citiraj:
Nego niste mi odgovorili.Kakav je ovaj vraith na njemu u usporedbi sa hyper evo.Jel se isplati stavljati hypera? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Novi R5 1600 se u uziju da naći za 1200 i kusur kn, a R5 2600 će se po svoj prilici prodavati za cca 1600kn. Dakle 300-400kn skuplji i lošiji stock cooler (wraith vs spire) za par sto mhz većeg clocka - IMO neisplativo trenutno.
Također stavi 212 evo, ipak je to bolji cooler, možeš napraviti max OC za R5 1600 (3.9ghz ili 4ghz ako te posere) i imati dosta niže temperature |
Citiraj:
tko ne pati na visok refresh nema smisla po trenutnim cijenama starih ryzena kupovat novi, iznimka je 2700X jer se dobije dobar cooler |
|
Citiraj:
Dosadna mi plava boja, odo malo istraživat crvene :chears: |
Kaj si uzeo tj budeš uzeo :) ?
Sent from Mobara |
Hoće li radit amd ryzen 1. generacija procesora na X470 pločama?
|
Naravno da hoće. Obostrana je kompatibilnost.
Isto kao nekada P35 i P45 i 65nm Core2 procesori. Sent from Mobara |
Citiraj:
Neznam da li je ovo samo marketing ili ipak ima neke koristi od toga? Za njihovo korištenje potrebna je matična ploča sa X470 čipsetom ili neka starija X370 matična ploča uz obavezan upgrade BIOS-a. No ako želite maksimalne performanse morat ćete kupiti matičnu ploču sa X470 čipsetom jer su one optimizirane za nove procesore i donose AMD StoreMI tehnologiju keširanja što će ubrzati vaše HDD i SSD uređaje. Čini mi se samo marketing,nekakvo keširanje koje tko zna kako radi. |
Ovisno koliko si pismen/kršten u smislu korištenja te opreme.
Kakve maksimalne performanse? Sa manualnim overclockingom procesori će ići na svoj maksimum (do 4GHz 1st gen i oko 4.2-4.3 2nd gen cpu), a memorijski kontroler je ionako na procesoru. Biti će pomaka, mislim da će najveći biti u debljini novčanika. Ali ovako vidljivo u gamingu ili productivityju između 2 čipseta, mislim da ama baš ništa. No, vidjeti ćemo prekosutra... Biti će kao i P35 vs P45. Pomaci jedva ako budu. Sent from Mobara |
fAg
...ako želite maksimalne performanse morat ćete kupiti matičnu ploču sa X470 čipsetom... ...jer su one optimizirane za nove procesore... ...donose AMD StoreMI tehnologiju keširanja što će ubrzati vaše HDD i SSD uređaje... Oliti u prevodu, čišće lišće... Malo marketing šlagira tvoje moždane stanice... |
Citiraj:
Kako bi nova matična X470 trebala još više ubrzat npr. M2 SSD? Keširanje inače već postoji kod windowsa,daj mi to objasni? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Jedini benefiti su niže latencije,e sad da li je to zahvaljujući većem taktu ili manjem proizvodnom procesu,neznam. |
skoro pa kao "4K netflix" na Z270 :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Sent from Mobara |
Ovo me posjeća na davna vremena kad su u Hackeru pisali o tome kako npr Abit Siluro GF2MX radi puno bolje uparena sa nekom Abitovom pločom nego nekog drugog proizvođača i slične bezvezraije....koje sam ja tada gutao, ali eto nisam imao šoldi izvodit takve egzibicije pa sam se zadovoljio Abit/Hercules GF combom :)
I nećete vjerovat, radilo je isto :D :D Joj...baš mi fali Abit :( |
StoreMI moze koristi 2gb rama uz ssd, neki pisu da je moguce rijec o strippingu, ugl vjerojatno da je nesto sto radi bolje od samog win cachinga.
Drugi govore da je integrirano u hw lvl na chipsetu iako sumljam u to, prije da je rijec o free verziji enmotus fuzedrive-a. treba pricekati rivjue da vidimo sto ce pokazati, do tad jedan komentar linuksaša Citiraj:
|
|
Nekako mi više djeluje na fake slajd, al vidjet ćemo
|
Citiraj:
|
Baš, kad sam vidio to Z :roller:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:36. |