![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ok, hvala |
Bez obzira na sve nekako mi je to previsoka temperatura. Mislim da je vrijeme za promjenu paste i da bi situacija bila puno bolja.
Jedini je problem onda garancija |
Podesio sam ventove pa sad je max u Heaven Benchmark 75. Kolika je normalna temperatura na ovoj kartici pod full opterećenjem?
|
Citiraj:
|
Ja svoju 1080TI sredio i sad se vrti oko 55 c, max 60 c ovisno o igri sa custom krivuljom. zaspina i na 2300 ali mi ne smeta.... 1950 boost drži stalno.
|
Zvuk kartice je kao na ovom video-u https://www.youtube.com/watch?v=ycoWC4TxWQ4
Na 100% je po meni preglasno. Idealno bi bilo na 40%. Po ovoj recenziji temp pod full loadom je 75, što znači da u tom segmentu je kartica ok. Samo kod njih je zvuk na 39 decibela a kod mene 52. https://www.legitreviews.com/evga-ge...view_183371/10 No kad gledam ovaj video gore, to je to. Izgleda da je kartica ok, samo meni ne odgovara zbog buke. |
a nemos imat i performanse i tisinu prijatelju.
da dodes u mene cut kako vega56 radi kad je nafrljim do ibera mislio bi da si u boing-u. hebga, mozes kupit preskupo vodeno hladenje il nest, izgubit garu u procesu,... sve ima svoje. meni bitno da mi u idle-u tisina. neznam kolko je ta 1080tka glasnija od 1060tke, ali moja je bila sasvim ok i pod load-om i jos je ja uvjek nafrljim u AB-u na puno vise da se manje grije dok igram. nego kakva je tebi promaja u kucistu, da te ne zeza to? |
Promaja je odlična. Jedna strana otvorena. S prednje strane dva artica od 140 pušu zrak u kučište, dok sa stražnje jedan thermaltek izbacuje van. Na procu je artic freeze 34 co sa dva hladnjaka. Prije ove sam imao od Gigabytea 1070 i bila je super. Uzeo sam ovu jaču misleći malo upgradeat. Čitao sam recenzije da je tiha i onda sam se iznenadio kad sam je testirao. U recenzije piše da glasnoća na ful loadu 39 decibels. Moja je 52. Očito muljaju. Zato sam došao na forum pitati kakva iskustva imaju drugi korisnici da vidim je li sve ok ili kartica ima grešku. Po svemu što sam pročitao sve je ok, jednostavno to je tako.
|
a cuj. ja osobno nebi drzao otvorenu stranicu jer onda pobijas promaju IMO. cilj ti je napravit tunel u kojem se zrak brzo izmjenjuje.
koja ti je sobna temp? cime mjeris temp grafe? ako je AB probaj sa HWinfo. napravi custom fan curve u AB-u ako nisi. jel to pod garom? ako je razmisli o slanju. mozda je stvarno lose stavljen cooler ili pasta otisla pa zato hebe. to si polovno kupio pretpostavljam na njusci? mozda je ovaj prije tebe prckao pa nije dobro napravio? :chears: edit: btw za usporedbu, moja vega56 OC/UV +50% power u 3dmarku timespy: Graphics score 6929 Graphics test 1 48.14 FPS Graphics test 2 37.68 FPS edit2: kolko vidim po specsima max temp za tu grafu je 94C kao sto sam i ocekivo. neznam samo dali prije toga pocne throttlat. https://www.geforce.com/hardware/des...specifications |
Napravio sam zamjenu. Za garanciju čekam EVAG-u da mi se jave. Grafa nije dirana, sve nalijepnice su na mjestu. Izgleda sve ok.
Sobna temp je 25, 26. Probao sam sa zatvorenim kučištem još dok sam se igrao s procom, no temp je bila puno veća, pa sam otvorio kučište i znatno se smanjila. Mjerim sve komponente sa HWinfom, proc, matičnu, grafu. Za HDD-e je zaduzen HDD sentinel. Sve je dosta hladno. Recimo temp grafe u Idleu je 35. To mi se čini ok. Napravio sam custom fan curve. Kakve su ti temperature na Vegi? Koliko vidim undervolatao si je. |
sobna ti je prilicno visoka. ja volim takve temp, ali eto zato upravo nisam tokom ljeta imao srece sa OC-om vege. zadnjih dana hladim dnevni na 20C i radim testove i sve vise i vise idem i jos je stabilno ha ha.
OC-ana/UV-ana. sto je najbolje max freq sa 1622 spustena na 1550mhz i imam puno vece rezultate. VRAM za sad na 1000mhz. temp GPU/VRAM/VRM mi neidu visoko. ovako iz glave max 60C. problem je hotspot koji zna potegnut do 95C (gdje je navodno throttle), ali dosta rjetko sa sobnom od 20C. edit:@maxonja, jel to mene pitas? nova mindfactory. |
Jesi kupio polovnu ili novu grafu?
|
Citiraj:
|
Polovnu.
Ne znam točno ali negdje između 80 i 100%. Moram provjeriti kada dođem kući. Koliko vidim po recenziji da je to ok temp za full load jer je i kod njih tako. Razlika je u decibelima, kod njih 39 a kod mene 52. No ponovo onaj lik s youtuba na 100% ima isti zvuk kao i ja. Poslao sam upit u EVGA-u pa da vidim što oni kažu. Nadam se brzom odgovoru. Ako je u pitanju termalna, a uspostavi se da kartica nema garanciju, otvorit ću je i promjenit pastu. |
Moguće da je korištena za mining i da je definitivno vrijeme za promjenu paste i odmah će biti puno bolja situacija
|
neznam dal je ovo istina i dali vrijedi i za nvidia-e?
"Don't use Noctua Nt h1 for Vega, especially if you are on stock cooler. I've used it and it always evaporates due it can only handle up 110°". |
Citiraj:
|
Da, slažem se. Koliko ja vidim kartica je ok. Volio bih još vidjeti sa servisom da li mogu provjeriti garanciju po serijskom broju.
Zna li možda netko gdje je službeni servis od EVGA-e u hr? Tržim po netu ali ne nalazim. Gledao sam vodena hlađenja za karticu no to je preskupo. |
Kako sam ja sza sebe trazio, nema u HR..i cini mi se da je DEU najbliza nama.
EDIT: Garanciju po serijskom mozes provjeriti na njihovoj stranici, napravi si account na EVGA EU - registriraj proizvod pa cees u jednim od tabova vidjeti preostale dane garancije. |
Servisa kao takvoga kod nas nema kolko ja znam, Ezy je distributer pa njih eventualno moš pitat za info.
|
Napravio ali dobijem ovu poruku:
The listed warranty terms and conditions refer to end customer! Channel requests / questions about the terms and warranty period, you could contact your Sales Representative. |
to mi smrdi da vidi ime pod koje je kupljena pa te sad hebe jer si stavil svoje.
mozda kenjam, neznam. nisam nikad to delao jos. vidi sta ti ekipica iskusna ovdje kaze. |
Nemam pojma ali mislim da ništa od garancije. Traže mi račun a ja ga nemam. Da ga imam ne bi ih kontaktirao.
Ok, ovako mogu sam promjeniti pastu. Malo je izgubila na vrijednosti pri prodaji a prodavat ću je ako se ne priviknem na buku. Kupit ću neku slabiju i tišu :) |
Neznam kako tebi to dolazi.
Ja jučer uredno napravio prijavu na njihovj stranici i registrirao Grafu preko serijskog broja (isto se radi o rabljenoj kupnji, dakle ja sam drugi vlasnik). NAkon registracije proizvoda otišao u tab my products, i tamo lijepo piše da imam produljenjo jamstvo od 3 godine od dana kupnje. Doduše sam tu na poslu pa ne uspijem naći točne dane, jučer kada sam doma završio registraciju lijeo u zelenoj boji pisali još 280 dana preostale garancije :) |
Si uplodao račun?
|
yep.
ALi i prije uploada računa mi je sve bilo vidljivo. p.s. na samom računu piše da se garancija produljuje sa 2 na 3 godine pri registraciji proizvoda putem web stranice, te da se zadnja (treća) godina garancije isključivo uvaža direktno kod EVGA. https://i.imgur.com/DWmRPpA.png |
Ako želiš vidjeti kako se grafa ponaša toplinski nađi neki review Gdje se vidi load, temp I fan speed/rpm.
Otvori kućište i digni ventove i ako tvoja ide na dosta veću temp ili rpm onda je vjerojatno do paste. Oni testiraju obično na otvorenom pa to moraš uzeti u obzir. Mene je MSI otpilio da je to normalno, nije mi se slala grafička u shop pa budi dugo vremena bez nje i onda mi je vrate da je uredno da grafička radi na 77c u igri, jer znate to je jaaaaka grafička.. vuče 300 w.... (je, ako je referentna, ne za trio x) pa sam rekao zahebi sve i promjenio pastu sa kryonautom. 20c pod istim uvjetima niže otišla (isti bench, fixnim rpm). |
Da, bit će da trebam promijeniti termalnu. Može bilo koja termalna? Ostalo mi je termalne od proca.
Uglavnom u recenziji ovakvi rezlultati: https://www.legitreviews.com/evga-ge...view_183371/10 ![]() Moje: http://gpuz.techpowerup.com/19/12/04/j6y.png Igrao sam quake 2 rtx, temp grafičke 64, hladnjak 75% vrti na nekih 2500. ps. U Quake 2 RTX dobivam 9-10 fps :) |
Nije li evga 10x0 serija imala onaj problem sa hlađenjem vrm-ova pa su prvo davi bios sa jačim fan profilom, a poslje slali ljudima free thermalpadove za vrm?
to bi objasnilo razliku u temp i rpm. |
Nemam pojma, imaš kakav savjet?
|
A jedino da naštelaš custom kao njihov dakle 75c 40% i tko jebe vrm.. tu je garancija ako ode...
Edit - S time da je njihov open bench pa stavi 50%..... |
Ipak ova kartica nije s greškom, sad mi je lakše.
Based on your Serial Number , we recommend the following: Your EVGA Graphics Card already has the recommended VBIOS Update and Thermal Pads applied. |
Pa točno... i ima novi vbios sa agresivnom krivuljom venta. Na testu je stara verzija kojoj su vrm-ovi kuhali, ali je bila tiša.
Fulali su tu seriju jer su šparali..... i hotfix je da smanje vrm temperaturu je to da su prvo digli brzinu ventilatora, a onda još dodali i padove.... |
Citiraj:
Gdje se vidi temp vrm? |
U ime oca sina i duha svetoga pa linkas gpu/z i onda pitas di se vidi ,i daj koristi afterburner i namjesti krivulju ventova 50c =20% itd..
To je polovna nemos ocekivat bolje od toga sta imas . Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
Namjestio sam na 50 i dobro radi. Sad se jedva čuje. Max temp je 76.
http://gpuz.techpowerup.com/19/12/04/dcr.png |
Vrm temp ti je dolje skrolaj na gpu/z.I prodaj to uzmi 5700/xt.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
Ne znam za evgu, ali moje msijevke nisu imale vrm temp. To su testirali sa termalnom kamerom i ljudima se rušile kartice jer bi vrm zagrijao rame pa su te evge blackscreenale ili bi vrm explodirao...
Jednostavno je evga stavila premalo faza bez adekvatnog hlađenja i eto sranja. |
Nemogu vjerovat da nemaju vrm(senzore) ocitavanje znaci grafe od tada skoro 5k kn.smh
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:35. |