![]() |
Citiraj:
Ma bez brige, sve mi je to jasno, samo što je kupljeno sa ebay-a, a na njihovom izvješću piše samo 155$, dok sa paypala lijepo piše 127$ item + 28$ shipping. Ma nemam kaj razmišljat, oderat će me za 155 i živio bok, samo da dođe prije :D |
Isto ti ga dođe jer naši genijalci u obračun uzimaju i poštarinu.
|
Citiraj:
|
Ima li danas ijedan kineski shop koji salje mobitele EMS-om? Neki navedu tu opciju, kao banggood recimo, pa uplatis EMS a oni zeznu stvar i posalju DHL-om jer kinezi sa carine i aerodroma zezaju EMS navodno zbog baterije u mobitelu, nigdje logike, zasto onda preferiraju DHL i njemu dozvoljavaju, i onda nastane harakiri sa dodatnim troskovima kada stigne posiljka.
|
Citiraj:
|
Pa baš i nije. Logičnije bi bilo da se plaća na vrijednost robe na što se plaća i lokalni pdv. Poštarina jest trošak, ali oslobođen poreza pa ne vidim logičnog razloga zašto bi ga carinici uzimali u obzir kod obračuna pdv-a.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
ja to ne razumijem mjesecima, to izgleda kao neka vrsta stele iz kine ili pogodovanja ka drugim brzim postama ili cak jos gore, ne znam naci pravu rijec.... :fuming: to izgleda meni kao laiku kao neka vrsta diskriminacije ems-a, a to je jedna od najmrzih stvari koje ne podnosim i koje me iritiraju kao covjeka.... |
Citiraj:
Citiraj:
S time da mi je ok da se carina naplaćuje iz zbroja vrijednosti pošiljke i dostave, ali PDV na trošak dostave? :stoopid: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Mora se bitno drugačije pratiti, označavati, kontrolirati. To rade špediteri i nije baš lako moguće za obične pošiljke. Citiraj:
Vrijednost robe nema nikakve veze s tvorničkom cijenom. |
Citiraj:
|
Citiraj:
IATA pak definira zračni transport i tu su se stvari mijenjale (i mijenjat će se). |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ljudi, Xiaomi Note 4G.
Gdje najbolje kupiti? Oćito ide PDV na dostave iz kine (našao sam na to2c ok cijenu), pa me zanima može li se iz EU naručiti da ne ispadne preskup (Recimo mobicity)? |
Je li netko nedavno dobio mobitel i koliko je čekao na carini? Moj je u petak otvoren i Inovice missing, danas dobio pismo i poslao. Ne znam kakvo je stanje sada na pošti carinjenja, koliko dana ima treba da obrade....
Ja sam se nadao da mobitel dobijem još ovaj tjedan. |
hm, mogao bi se zaklet da ga je bilo na merimobiles eu skladištu ali sad ga nema...
Možda je ovdje jeftiniji nego na mobicity sa opcijom eu direct? |
Citiraj:
Al' neka bude po tvom :goood: |
Stigli danas obadva ,otvoreni 2. 12.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
http://www.pohrani.com/f/1c/jQ/49WdH6ay/ipspostahr.png |
Naručio sam Xiaomi powerbank s Banggooda (Kina), shippano je 7.12., dobio sam tracking number, ali mi još ništa ne piše ništa na 17track (Unknown). Trebam ih kontaktirati ili je to uobičajeno?
Shipping Method:Air Parcel Register Track Number:RS169186404NL Order Placed Date:2014-12-04 09:37:30 Shipped Date:2014-12-07 05:15:38 |
|
Citiraj:
|
e ovo je čudno jer je inače normalno za NL poštu da prvih tjedan dana nije vidljiv nigdje osim na http://www.springglobalmailtracker.com/
inače od prvog dana na http://www.springglobalmailtracker.com/ treba biti vidljiv, a čim piše No Information Found onda možda još nije poslan. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:19. |