PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Serije - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16191)

ti.le 05.09.2012. 18:18

Nova serija: Revolution

fanATIk 05.09.2012. 20:21

Yep, počinje 17.9.

Omerta 05.09.2012. 20:52

Ma da se bar to i dogodi, evo sad bi glasao i potpisao peticiju..

IcyTexx 06.09.2012. 01:12

Izgleda fora!
Izgeda i da će opet Gustavo Fring biti opaki maderfaker. :D

tOta 06.09.2012. 12:02

Izgleda da je lik na heart shaped USB flash drive sa DealExtreme za 9.70$ spasio posljednju reviziju offline kopije engleske Wikipedije kao što je to normalno u survivalist krugovima. :D

Pilot je vani, ako nekoga zanima. Čini se kao da su dosta ideja uzeli od serije Jericho i filma Postman. Jericho je stvarno bila odlična serija, šteta što su je otkazali, a na toliko gluposti TV kuće troše novce. Možda je bolje zaobići osrednju priču i dobar CGI, te potrošiti vrijeme na nešto ljepše, bez CGI-a, iz BBC produkcije, tipa Planet Earth. :D

Ovo ljeto sam pogledao od treće sezone pa do posljednje epizode Breaking Bad, da sam znao za "midseason" pauzu što je obično rastezanje posljednje sezone (?) da bi se što više gledatelja privuklo, ne bi žurio sa gledanjem. Par zanimljivih detalja koje sam primijetio u ovim epizodama što sam pogledao, na neke sam se odvalio od smijeha, pa zanima me jesam li jedini što sam ih primijetio ili ne. :)

Kada ide policajac prema kući one gospođe što su zauzela dva brata, nećaci od don Hectora, u njegovom autu na retrovizoru visi kao privjesak, možda čak i onaj auto miris, na kojem piše Homeland security, a sa druge strane slike Indijanaca i ispod piše Fighting terorism since 1492, a sam policajac je očito Indijanskog podrijetla. :D

Don Eladio glumi Steven Bauer iltiga Manny Ribera iz Scarface-a. Poslije Walt Jr., Walt i mala gledaju Scarface na TV-u. :D

Kada potruju sviju u Meksiku, Mike, Jesse i Gus izlaze da traže auto, a na parkingu Lamborghini Miura, čak mislim da je Jesse provjerio je li otključana. :D

Game of Thrones sam također pogledao ovo ljeto, stvarno mi je žao što nisam od početka gledao, sada mi nema druge nego preko zime knjige u ruke. Winter is coming! :D

Zanima me je li ko bio u Dubrovniku za vrijeme snimanja, čini se da ovaj mjesec opet u DU počinju snimati, prejako bi bilo vidjeti barem koju scenu, ali koliko sam pročitao više manje sve je to iza zatvorenih vrata, osim kada se radnja odvija na plaži, kao u 2. sezoni, to su po nekima i turisti gledali. :)

Dexter se također čeka, iako nakon onakvog završetka sezone, da se čovjek zamisli šta će se ove godine dogoditi, ovo baš nisam očekivao... :D

Sons of Anarchy po meni su se malo razvodnili pošto već dosta se ta ideja vuče oko napuštanja, iako pored standardno dobre glumačke postave, dobrih zapleta u priči te fenomenalne glazbene podloge još je čine među boljim serijama. :)

:zdero:

Venomgamer 06.09.2012. 12:22

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2229519)
Yep, počinje 17.9.

Eric Kripke autor supernaturala prvih 5 sezona koje su mi i bile najbolje,to dobro zvuci ,ali ko zna sto ce biti.........

Graficar 06.09.2012. 15:04

Vidim da nitko to ne prati.
Jos jednom preporucam...

"Man up!"

Mad_Duke 06.09.2012. 15:50

Nisam primjeto da netko spominje, meni stvarno mnogo dobra serija. Gluma je fenomenalna.
http://bluray.highdefdigest.com/7008/boss.html

fanATIk 08.09.2012. 21:14

Pogledo Revolution prvu epku. Nije loše, mada ni niš specijalno. Al ima potencijala. U svakom slučaju gledljivo. Mada su zasrali s onim kremenjačama. To im je žešči fail.

tallsaint 09.09.2012. 23:45

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2229519)
Yep, počinje 17.9.

Ne razumijem ovako opširne trailere. Čini mi se kao da sam već pogledao cijeli pilot nakon trailera od 4 i po minute.

Slučajno sam preko nekog web portala nabasao na https://en.wikipedia.org/wiki/The_Booth_at_the_End

Cijela serija snimana u jednom separeu tipičnog američkog "diner" restorana.
Začudo napetosti svejedno ne fali, a jako lako sam se navukao i zanimalo me o čemu se radi kako se širila prića i kako će ljudi koji su mu došli sa željama završiti na kraju.
Epizode su doduše relativno kratke, oko 20ak minuta, a cijela sezona ima 5 ili 6 epizoda i kakav-takav closure.

https://www.youtube.com/watch?v=hLyzvc8QHL0

pizdun 10.09.2012. 03:14

ovaj revolution je tipicna americka klisejasta drama koja bu se (ako ne prestanu snimati) oduzila na 5-6-7 sezona dramazitiziranja u tipicnom americkom obiteljskom stilu. neznam ni sam kaj sam s tim htel reci, al znam da nebum gledal, jer za mene takve serije umjesto 40 min traju 20 min (preskacem retardirane "volim te tata", "volim te mama", "volim te sine", "volim te kcerko" scene), a za to vec imam falling skies

Zmaj000 10.09.2012. 09:18

Zavrsio sa Fringom, u iscekivanju nove sezone krecem sa supernatural :)

blackened 10.09.2012. 20:19

Citiraj:

Autor tallsaint (Post 2232036)
Ne razumijem ovako opširne trailere. Čini mi se kao da sam već pogledao cijeli pilot nakon trailera od 4 i po minute.

Slučajno sam preko nekog web portala nabasao na https://en.wikipedia.org/wiki/The_Booth_at_the_End

Cijela serija snimana u jednom separeu tipičnog američkog "diner" restorana.
Začudo napetosti svejedno ne fali, a jako lako sam se navukao i zanimalo me o čemu se radi kako se širila prića i kako će ljudi koji su mu došli sa željama završiti na kraju.
Epizode su doduše relativno kratke, oko 20ak minuta, a cijela sezona ima 5 ili 6 epizoda i kakav-takav closure.

Odlično. Dobra preporuka :chears:

ivan77 13.09.2012. 12:29

Nova sezona SOA odlično počela!

Z-man 13.09.2012. 13:22

Odgledao nekoliko serija u zadnjih par dana...
Harper's island - napeto i pomalo neočekivano ali ništa posebno, za ubit cijelu nedjelju - izvrsno :D
Pogledao sam i Spielbergovu Terra Novu - džungla i priroda me privukli :D Šteta što ju trenutno nitko neće kupit od Foxa da izađe i druga sezona.

coconut 15.09.2012. 12:28

Pogledao krimi seriju Bron [rate:8.3/10] 2,132 votes

(The Bridge ilitiga Most). Radnja je vrlo zanimljiva i zapetljana. Najavljena je i druga sezona.
Trenutno gledam dansku krimi seriju Forbrydelsen [rate:8.5/10] 3,562 votes

(The Killing ilitiga Ubistvo). Definitivno ima potencijala. Snimljena je i druga sezona, a u najavi je i treća. Čini mi se da uskoro kreće na HRT 3.
Preporuka za obe serije.

EDIT: nakon pogledane 1. sezone Ubistva, mogu reći da je serija izvrsna. Praktički do samog kraja se ne zna tko je ubojica. Jedva čekam da pogledam 2. sezonu.

Mr.Ex.President 22.09.2012. 21:30

Person of Interest
Na sličnu šemu kao i Human Target, dva lika "mozak" i "snagator" koji pomažu ljudima u opasnosti. U odnosu na Human Target, manje humora i zajebancije, više (krimi)drame i kvalitete, bar za mene.Preporučam:beer:

Trenutno gledan još; SOA, Mad Men (S04), White Collar, Boardwalk Empire,... uskoro kreće i Homeland :)

Citiraj:

Autor coconut (Post 2235589)
(The Killing ilitiga Ubistvo). Definitivno ima potencijala. Snimljena je i druga sezona, a u najavi je i treća. Čini mi se da uskoro kreće na HRT 3.
Preporuka za obe serije.

EDIT: nakon pogledane 1. sezone Ubistva, mogu reći da je serija izvrsna. Praktički do samog kraja se ne zna tko je ubojica. Jedva čekam da pogledam 2. sezonu.

Zar netko nije rekao da je radna skoro pa identična američkoj verziji The Killinga? Pa da je samim tim negledljiva za sve koji su pogledali USA verziju?

boy005 24.09.2012. 13:40

Gledam trenutno The Shield. Neznam kako prije nisam gledao seriju jer me doslovno zaljepila za ekran. Svakako preporuke, iako vidim da se već spominjala u temi.

Od novih serija, Elementary ima potencijala

TheEmpress 25.09.2012. 19:55

Krenula sam The Walking Dead gledat. Sviđa mi se, ali isuse, kako mi Lory na živce ide. -.-

Z-man 25.09.2012. 19:59

Citiraj:

Autor TheEmpress (Post 2243144)
Krenula sam The Walking Dead gledat. Sviđa mi se, ali isuse, kako mi Lory na živce ide. -.-

Kasnije ćeš još više poludit :D. Al' dobra je serija. :beer:

TheEmpress 25.09.2012. 20:47

Odlična je, danas umjesto da učim, ja cijelo popodne gledam to. Upravo sam počela s drugom sezonom. -.-

kasko 25.09.2012. 20:48

Citiraj:

Autor TheEmpress (Post 2243144)
kako mi Lory na živce ide. -.-

Dr000|_jetina :D

BTW kad krece nova sezona ?

TheEmpress 25.09.2012. 21:42

Imdb kaže 14.10.

pizdun 26.09.2012. 12:07

koje sranje na novom Sons of anarchy :stoopid:

bas steta kaj je opie najebal, bil mi je najdrazi lik u seriji :(

coconut 26.09.2012. 12:49

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 2241450)
Zar netko nije rekao da je radna skoro pa identična američkoj verziji The Killinga [rate:7.9/10] 17,362 votes

? Pa da je samim tim negledljiva za sve koji su pogledali USA verziju?

Ne znam za USA verziju, ali prije će Ameri kopirati Dance nego obratno. Koliko vidim, radnja ne samo da je slična nego su Ameri čak i neka imena kopirali/amerikanizirali. Strašno. Bez obzira na to, serija je super. Znaš i sam da su Ameri rijetko kada uspjeli napraviti remake koji je bolji/sličan originalu.
Druga sezona je priča za sebe i upola je kraća (10 epizoda), ali je odlična kao i prva sezona.

Nabavio sam Homeland pa sad krećem na njega. Meni je glavni glumac bio baš super u seriji Life.

IcyTexx 26.09.2012. 13:17

HIMYM Kad ce Ted vise skuzit zuti kisobran? :D

Mr.Ex.President 26.09.2012. 13:26

Citiraj:

Autor coconut (Post 2243551)
Ne znam za USA verziju, ali prije će Ameri kopirati Dance nego obratno. Koliko vidim, radnja ne samo da je slična nego su Ameri čak i neka imena kopirali/amerikanizirali. Strašno. Bez obzira na to, serija je super. Znaš i sam da su Ameri rijetko kada uspjeli napraviti remake koji je bolji/sličan originalu.

Ameri su kopirali ako se ne varan, ali u konačnici nije ni bitno, jer ako sam gledao jednu verziju ne mogu drugu nikako kad znam kraj:D Mislin mogu gledat reda radi, ali ne mogu uživat gledajući, nije mi to to...

coconut 26.09.2012. 14:06

Pogledaj onda drugu sezonu jer ona još nije amerikanizirana, a priča je sasvim druga i sasvim drugi likovi su u njoj pa praktički osim Sare i njenog šefa nema nikakve poveznice sa prvom sezonom.

Mr.Ex.President 26.09.2012. 14:11

Citiraj:

Autor coconut (Post 2243633)
Pogledaj onda drugu sezonu jer ona još nije amerikanizirana, a priča je sasvim druga i sasvim drugi likovi su u njoj pa praktički osim Sare i njenog šefa nema nikakve poveznice sa prvom sezonom.

Znači nije ubojstvo one male u 2. sezoni? To onda mogu pogledat, fala;)

EDIT:
Citiraj:

Autor coconut (Post 2243641)
U Danskoj verziji nije. Kompletno nova priča.

Možeš pogledati i dansko-švedski Most. Isto dobra priča. Još napetija od Ubistva jer je ubojica puno inteligentniji.

OK;)
A most, na popisu je... više materijala nego vremena nažalost:D

coconut 26.09.2012. 14:13

U Danskoj verziji nije. Kompletno nova priča.

Možeš pogledati i dansko-švedski Most. Isto dobra priča. Još napetija od Ubistva jer je ubojica puno inteligentniji.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:24.