![]() |
Citiraj:
|
Mozda sam skroz izvan toka zbivanja, ali zasto carina nabija troskove na posiljke iz EU?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Je li netko ima iskustva sa MobileShopom? Puno su povoljniji nego lokalni dealeri pa me zanima je li bilo kakvih problema sa njima.
|
Mi5 je trenutno na ali-u 470$ + 26$ DHL...
Izgleda da je cijena pala.. prije se kretala preko 520$? Može ko potvrditi? tnx :) |
Ja sam svog 4GB/128GB od istog sellera na AliExpressu pocetkom 6. mjeseca platio 437EUR sa tempered glass opcijom, vidim da i sada stoji toliko. Tako da ne, cijena se nije mijenjala u zadnjih dva mjeseca.
|
Potpisao sam preuzimanje, ali nisam preuzeo paket, jer sam odmah u uredu ustanovio nedostatak. Službenica je rekla da dođem po izvještaj drugi dan, ali sada vidim da se na trackingu pojavio potpis. Mogu li zbog toga imati problema kod traženja povrata ?
|
Ti MORAŠ potpisati poštaru ili na šalteru i tek nakon potpisa smiješ u prisustvu poštara/službenika-ce na šalteru dati zaključak da nešto nije kako treba biti.
I oni će dati svoj zapisnik o tome kao da su suglasni i da su svjedoci. Bez potpisa, ti nemaš pravo otvarat paket pred poštarom/na šalteru jer tako može ispasti da je poštar kriv za potrgani mob ili prevaru u kupnji. |
Hvala Druže Brko, ovo je prvi put da imam problem sa pošiljkom, a naručivao sam do sada desetak puta sa aliexpressa. :(
|
Citiraj:
|
Samo da javim : imao sam jako neugodno iskustvo, naime naručio sam mobitel sa AliExpressa a pošiljka je išla iz Nizozemske, njihovom poštom. Nisam siguran je li u pitanju pokušaj prijevare, ili krađa u transportu, ali mob nije bio u paketu. Problem je što je na paketu pisalo silikonska maska i težina 0.45 a poviše u stupcu oznaka za kg. Naravno sve u pošti ide na grame, barem za naše. Sreća u nesreći da sam bio oprezan i otvorio paket odmah na šalteru i tražio da se napravi zapisnik. Kad sam poslao poruku seleru i slike sa zapisnikom odgovorio je da se dešavaju krađe na NL pošti, i da je sigurnija standardna AlliExpress pošta. Navodno istražuju stvar, a meni će poslat novu pošiljku? Sve skupa jako sumnjivo zato oprez !
|
Da li netko ima iskustva u kupnji iz ove butige
oppomart Pozitivno :respekt: ili negativno :spam: ? Vidim da su cijene za neke modele manje nego na Alijevom TopOne. |
Jel jos treba onaj neki euri broj vaditi za carinu?
Poslano sa mog X5 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Mozda offtopic, vezano za euri broj: ako mi paket dolazi iz HK, salje se DHL-om i iznosi oko 500kn, a sadrzi lampe i baterije (nista za mobove) - spada li i to u ovo sto pricate gore?
Edit: zguglao, naravno da spada -.- |
Mislim da muljaju ovi s Gearbeasta oko slanja M5 od 60$, ovaj Pre-advised znači da pošta još nije dobila paket već samo da će biti taj tracking.
2016-08-17 The item is pre-advised |
Ne mora biti da muljaju ako ga nije bilo na lageru - moj M5 (s Alija) je poslan oko 16.-17.8. Singpostom, tek je 22. napustio Singapur za ZGB...
Sent from my Jiayu S3 using Tapatalk |
Jel tracking NL. To znaci da je krenuo iz kine u nizozemsku.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk |
Da, NL tracking.
Ali kada sam ja Banggood pred godinu dana pitao 3-4 dana otkako su "poslali" i dobio tracking tj. pre-advised ako bi ipak mogli promijeniti boju mobitela. Sljedeći dan dobivam odgovor, može, ionako nisu poslali (a bilo pre-advised) i dobio pravu boju par tjedana kasnije s istim trackingom. |
molim preporuku sigurnog web shopa sa europskim skladištem, u kojem trenutno imaju lenovo x3 lite po cijeni do 1000kn.
|
Da li je netko uspio podici paket na carini. Relativno mi je hitno pa bi zvao sutra ako uopce postoji mogucnost.
|
Ja sam jednom,ali teskom mukom su mi dali.
Poslano sa ITT SINCGARS koristeci ACP125F Tapatalk |
Također. Jednom davno a prije mjesec dana me odhebali. Kao ne ide više osobno,previše posla
|
1 privitaka
koji shipping odabrati? webshop je wickmall.com
|
Izračunaj. Ako su ti pdv i ostala davanja oko 30$ onda se isplati uzeti EU Express jer te oslobađa davanja našim uhljebima.
|
Citiraj:
|
Na onu adresu koju si im ostavio
|
Poštovanje
Planiram si uzeti xiaomi mi5 s ove stranice. Ovo je najeftinije šta sam našao, a da stranica bude provjerena. Zna li netko kako doći do nekog kupona ili ima viška? Hvala |
Računaj i dostavu (eu express iz it) od 39$ al još uvijek je dobra cijena jer imaš i garanciju.. ;-)
|
Citiraj:
A šta mi znači ta garancija..gdje mogu ostavit mob ako se nešto sfuša? I jesi možda vidio jefitniju ponudu za ovaj mob? :-] Ne znam kako se cijena tom osnovnom modelu kretala ranije..u tom smislu neznam dal je ovo sad stvarno sniženje ili nije? |
Imaš ga kod Top One na Aliexpressu za 315$ s EU DHL dostavom... A 64GB verzija je 356$...
Citiraj:
Dal je tu moguće ukucavat kupon iako mi je i ova cijena top :) I što ako ne odabarem DHL? I još da pitam..kolika je razlika između mi5 i p9? Nije trol.. Sad vidim da je p9 i jeftiniji, doduše p9 lite o.O Može objašnjenje? Unaprijed hvala |
Da, moraš DHL ako hoćeš brzu dostavu iz EU bez dodatnih carinskih troškova, inače možeš iz bilo kojeg kineskog dućana uzeti. Ima i fora za dodatnih 5$ kod njih, to moraš sam istražiti po forumu ako još vrijedi...
Pozdrav, kupujem već godinama sve i svašta iz Azije, no evo probao kupiti ženi mobitel i otišao je na carinu danas
https://s10.postimg.org/5gteomc8p/slika.jpg možete otprilike reći vaša iskustva, koliko će to potrajati? |
Eto meni alarm istim putem 2 tjedna od carine do mene
|
Jel u zadnje vrijeme kome tražen onaj broj za carinjenje? Narucio mob....pa da znam to izvadit ili ne.
Poslano sa mog X5 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:13. |