PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Serije - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16191)

Hamm 16.09.2013. 06:54

Breaking bad odličan kao i uvijek. :)

ONeill 16.09.2013. 18:05

Da odličan, ne znam kad sam zadnji put gledao otvorenih usta do poda :D
Ni jedne sekunde nije bilo dosadno.

Eh da je više takvih serija na tržištu.

Citiraj:

Autor Nybelung (Post 2461519)
Moram nadoknaditi neke zaostatke iz 90-ih. :D
Dal da udarim po Babylon 5 ili Stargate SG-1?

SG-1 :)

wnbeeeE 16.09.2013. 18:49

drugi dio ove sezone breaking bada je nenormalan.. neviđeno dosad. Vidi se da redatelj od prve sezone i prve epizode zna sta radi, i da ima cijelu pricu od samog pocetka.

Mad_Duke 16.09.2013. 19:26

Citiraj:

Autor wnbeeeE (Post 2461971)
drugi dio ove sezone breaking bada je nenormalan.. neviđeno dosad. Vidi se da redatelj od prve sezone i prve epizode zna sta radi, i da ima cijelu pricu od samog pocetka.

Zapravo nema! :) Znao je otrpilike gdje želi ići te su zbog toga bile već dvije odgode kako bi si uzeo više vremena da ih implementira kako hoće! :) Što je logično. Meni drago da si uzeo vremena, a sad ove dvije epizode. Uffff.

syss 16.09.2013. 19:27

uhvatio se malo arrested developmenta... moram priznat da su zgubili edge od prije.

daleko od lošega, ali nije to to imho.

Mad_Duke 16.09.2013. 19:40

Stvarno? :) Meni je ova zadnja sezona najbolje napisana još. Pogledao ju dva puta i drugi put mi je bila još bolja. Prepuna je sitnih "clueova".

syss 16.09.2013. 19:55

možda mi splasnuo entuzijazam hebiga :D

Brko 16.09.2013. 20:20

Breaking bad :D

Fak jea... konačno se nešto počelo događati.

Mad_Duke 16.09.2013. 20:26

Koliko se ja sjećam, prošli tjedan ti je bio too much, a ovaj se počelo nešto događati :D

hylem 16.09.2013. 20:49

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 2462072)
Koliko se ja sjećam, prošli tjedan ti je bio too much, a ovaj se počelo nešto događati :D

Ma prošli tjedan su svi kenjali, kako razvlače seriju jer nemaju muda završiti, a samo se radnja odvijala do u detalje. Ovo je najbolja serija koju sam gledao u životu i mislim da neće postojati ni jedna koja će mi biti bolja. Čista 10-tka, a za ove plačibabe dvolične barem je sad bio šok. :chears:

wnbeeeE 16.09.2013. 20:55

baci oko i na wire ako nisi

hylem 16.09.2013. 20:57

Citiraj:

Autor wnbeeeE (Post 2462098)
baci oko i na wire ako nisi

Gledao sam, kako nebi ... ali mi je Breaking bad bolji

MAGARAC 16.09.2013. 21:00

Solidan kraj za Breaking Bad. Jos je ostavljeno i materijala za nastavak, mada sumnjam kad se sjetim prve scene iz prve epizode ovog kraja ali ko zna..

Vecina serija se pisu u hodu tak je i ova...

wnbeeeE 16.09.2013. 21:11

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 2462100)
Solidan kraj za Breaking Bad. Jos je ostavljeno i materijala za nastavak, mada sumnjam kad se sjetim prve scene iz prve epizode ovog kraja ali ko zna..

Vecina serija se pisu u hodu tak je i ova...

sta nisu jos dvije epizode ostale ?

Mad_Duke 16.09.2013. 21:17

Naravno da su još dvije epke :) Nije gotovo :)

MAGARAC 16.09.2013. 21:27

Ja mislil da je gotovo. Eh jesam neinformiran. Meni je ovo izgledalo kao kraj.

asibulj 16.09.2013. 21:28

Breaking Bad. :O

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 2462100)
Solidan kraj za Breaking Bad.

Presjeklo me kad sam ovo pročitao. Dobro da sam pročitao i ove postove ispod.

MAGARAC 16.09.2013. 21:36

Ma ja blesav sam nekak uspio procitat da epizoda traje samo 27 minuta i automatski si utuvio u glavu da je to finale. Epizoda mi je proletila sam tak i cijelo vrijeme je gledam ko da je zadnja. Valjda sad nastavlja gdje je i pocelo u ovoj rundi..

Brko 16.09.2013. 22:14

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 2462072)

Cijela 5.sezona je drk drk pljuc pljuc do sada.

@hylem - to što ste ti i mad duke fanbojsi i očito vam je normalno da je samo vaše mišljenje točno i ispravno, samo dokazuje koliko poštujete tuđe mišljenje. Jamačno ste si vrlo super :D uostalom, što se imam raspravljati sa vama. :rolleyes:

Hamm 16.09.2013. 22:15

Briješ. :) Sezona je super. :)

Mislim da ću zadnje dvije odgledati u komadu. ;) Treba samo izdržati ne pogledati. :D

Mad_Duke 16.09.2013. 22:23

Ma, neki ne mogu prepoznati kvalitetu ni da ih pogodi u glavu :D Attention whores :P

Baš me zanima sa čim će zamijeniti BB, te iduće sezone Mad Men. AMC je bio praktički nepoznanica prije BB-a, a za tako "mladu" mrežu nisu fulali ni sa Killingom. Šteta Rubicona (Walking Dead ajde, kaj je tu je. Bar im ga hrpetina ljudi gleda).

Mr.Ex.President 16.09.2013. 23:45

Citiraj:

Autor hylem (Post 2462093)
Čista 10-tka, a za ove plačibabe dvolične barem je sad bio šok. :chears:

:facepalm:

@Hamm pogledat ćeš zadnje dvije u komadu, kao šta si sve ove do sada pogledao u komadu:D

Inače ono "volim te", kao što sam već napisao u zadnjoj epizodi je naslutilo što nakon toga dolazi, rasplelo se sve više manje, od "završnih" stvari očekujem rat WW i ekipe. 65-70M bi još i oprostio, ali to šta ga nisu poslušali i što su ga dijelom i ponizili usred pustinje, e to neće proć tek tako... Ipak je on trenutno u "hajzenberg modu", a i nema šta izgubiti, ako je ikada i imao.

Po meni vjerojatno i najbolja epizoda sezone, vjerojatno i serije...

Brko 17.09.2013. 07:15

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 2462167)
Ma, neki ne mogu prepoznati kvalitetu ni da ih pogodi u glavu :D Attention whores :P

Srećom pa imamo vas uvažene stručnjake i QA inspektore koji ćete nas izvesti na pravi put :D :p

Juice 17.09.2013. 12:17

Citiraj:

Autor hylem (Post 2462093)
Ovo je najbolja serija koju sam gledao u životu i mislim da neće postojati ni jedna koja će mi biti bolja. Čista 10-tka, a za ove plačibabe dvolične barem je sad bio šok. :chears:

Ni do koljena The Wireu

Mad_Duke 17.09.2013. 12:34

The Wire je prošlost, pogotovo kasnije sezone, a pati čak i od dječjih bolesti kao fiks ideje da "mora" biti u 4:3 formatu (budale). Šteta, serija koja je počela tako jako da završi sa onim slumom gdje vlada "bezakonje" itd. :D

Juice 17.09.2013. 12:58

To je format toga doba :D

A sve je to osobni dozivljaj koja je bolja, itd..

Inace, iznenadio se na pocetak epizode BB s obzirom kako je pucnjava tekla u prosloj epizoda

Mad_Duke 17.09.2013. 13:25

Citiraj:

Autor Juice (Post 2462546)
To je format toga doba :D

Nije! Imao je čovjek odabir i rekao je da neće snimati u wideu jer to nije način na koji se gledaju tradicionalne policijske serije ili tak nešto te zbog toga poprima i pomalo dokumentarni izgled. Za jednu modernu policijsku seriju, fejl. Skoro me podsjetilo na cinematographera Apocalypse Now kaj je htio srezati 2:1 Aspect Ratio na Blurayu da bude 16:9 te drugačije boje srediti. Bljak. (fala bogu nije).

Juice 17.09.2013. 13:28

Ma zahebavao sam se bio (smajli je na kraju).
A to dokumentarno mu je ostalo od The Cornera, koji je ujedno dokumentarac i dramska serija.

wnbeeeE 17.09.2013. 17:25

+1 juice.

Uzivam u bb-u, ali wire je wire i uvijek ce bit. Svaka sezona ima ono nešto, i sve to u jednom kompletu na kraju izgleda fenomenalno. Osjećaj kad sam završio sa svim sezonama wirea nisam doživio sa ničime na tv-u dosada.

Makar je malo nezahvalno usporedivati wire i bb, ipak su to dosta razlicite serije makar ih dodiruje ista tematika. Wire je ipak dosta realniji i ozbiljniji.. BB je show, zabava, ludilo, šok i nevjerica i to se naravno cijeni :D

9800pro 17.09.2013. 22:35

Novi Strike Back je standardno dobar, dosta napeto.

geronimo_2 17.09.2013. 23:22

poceo gledat zero hour i odustao na pola 2. epke.
prelose, sad mi nije jasno zasto je prije nisu otkazali :fiju:.
gluma prelosa, a prica je prilicno dobra po meni, bar ono sto sam vidio u 1. epizodi.
oh, well, krenuo gledat touch, valjda ce tu bit vise "srece".
:chears:

Delpiero 18.09.2013. 08:54

Black Mirror (2011), izvrsna serija, malo drugačija od ostalih. Preporuka osobama koje vole serije koje malo daju na razmišljanje.. Nije za neinteligentne :D
Englezi su napravili dobar posao. :respekt:
Preporuka ... tko voli :goood:

ONeill 18.09.2013. 09:00

Jeste primijetili kako britanci rade većinom kvalitetne serije, ali im sezone imaju po ispod 10 nastavaka, a ujedno je i duže razdoblje čekanja između sezona.

Dok ameri s druge strane; sezone imaju po više nastavaka i manje se čeka na početak novih sezona, ali je kvaliteta većina njihovih serija loša.

coconut 18.09.2013. 09:02

Zero Hour kasnije postaje nešto bolji.
Gledam Californication jer sam pogledao sam par epizoda do sada na TV-u. Serija je antireklama za L.A. David Duhovny se totalno uživio u ulogu. Doduše, meni je ostao u sjećanju kao Fox Mulder pa mi je malo neobičan, ali sam se navikao.
Kad smo kod Britanaca, jedva čekam da opet počne Sherlock (BBC). Vidi se da je visokobudžetna, ali nema razbacivanja lovom kao kod Amera nego je pametnije uložena.

geronimo_2 18.09.2013. 09:14

Citiraj:

Zero Hour kasnije postaje nešto bolji...
mah, nije vrijedno muke kad su ga ionak prekinuli.
poceo sam sa touch i svida mi se za sad. on ima nekakav kraj jel tak, nije cviknut?

Roberto 18.09.2013. 10:17

Citiraj:

Autor geronimo_2 (Post 2463102)
mah, nije vrijedno muke kad su ga ionak prekinuli.
poceo sam sa touch i svida mi se za sad. on ima nekakav kraj jel tak, nije cviknut?

Ima pristojan closure, nije baš cviknut. Iako bi se moglo i dalje nastavit, jel.

Pogledao jučer season finale Under the Dome. Nije baš bilo vrijedno praćenja ali sam se zakačio da vidim kak će rasplest. Uglavnom, dodali su nekakav twist na kraju sezone i napokon se nešto više o dome-u saznalo, sad me baš zanima hoće li poradit na kvaliteti za drugu sezonu. Jer sve epizode između prve dvije i zadnje dvije su bile prepune dosadnih i nepotrebnih priča i zapleta i glupih razrada likova :D

Britanski The Fall je IMO najbolja od novih serija koju se ovog ljeta moglo pogledati.

BTW, ne znam jel netko stavio, krajem ovog mjeseca i IT Crowd dobiva kraj u obliku 40 minutnog specijala :)

Mr.Ex.President 18.09.2013. 21:23

Kako mi Suits diže živce sa ovin stankama u sred sezone... Zadnje dvije sezone se sa pustim stankama čine kao četri, a dojam i želja za gledanjem se smanjuje, ionako ga u zadnje vrijeme vodne naveliko.

S druge strane Boardwalk Empire ubija. Serija je tek nakon završetka zadnje sezone dobila jednu priču u cjelini, od tada to samo naplaćuje i gledam je sa neopisivin gušton. Ponekad malo usporena, ali jako detaljna i kvalitetna. Chicago trenutno rula, okolo je malo zatišje:D

BB završava, Homeland počinje (vrhunski), Sonsi idu... bogami ko sad nema šta za gledat, ne znam da će ikad imat:))

hylem 18.09.2013. 21:42

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 2463531)
Kako mi Suits diže živce sa ovin stankama u sred sezone... Zadnje dvije sezone se sa pustim stankama čine kao četri, a dojam i želja za gledanjem se smanjuje, ionako ga u zadnje vrijeme vodne naveliko.

S druge strane Boardwalk Empire ubija. Serija je tek nakon završetka zadnje sezone dobila jednu priču u cjelini, od tada to samo naplaćuje i gledam je sa neopisivin gušton. Ponekad malo usporena, ali jako detaljna i kvalitetna. Chicago trenutno rula, okolo je malo zatišje:D

BB završava, Homeland počinje (vrhunski), Sonsi idu... bogami ko sad nema šta za gledat, ne znam da će ikad imat:))

Suits je užasan ... toliko plitko, neinteligentno i prenemagajuće ponašanje likova nisam vidio ni u sapunicama. Prekinuo sa gledanjem nakon 5 epizode ove sezone. Boardwalk Empire je predosadan, mada za ljude koji vole takvu tematiku ima što ponuditi. SOA ću odgledati, mada nije nešto predobro počela. Homeland vrhunski ... serija mi se sviđa.

Mad_Duke 19.09.2013. 00:04

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2463132)
Britanski The Fall je IMO najbolja od novih serija koju se ovog ljeta moglo pogledati.

BTW, ne znam jel netko stavio, krajem ovog mjeseca i IT Crowd dobiva kraj u obliku 40 minutnog specijala :)

Uff, the fall mi je uvrijedio inteligenciju sa zadnjom epizodom na žalost. Očekivao sam više.

A IT čekam i čekam i čekam :)

geronimo_2 19.09.2013. 06:42

poz.
jel touch dobije sa vremenom neku vecu/glavniju pricu jer meni koda fali to :stoopid:?
mislim serija mi je ok, ali nakon fringa mi je nekak cudno. fringe me vukao totalno da gledam dalje stalno, a ovo onak, pogledas jednu epku i bas i ne vuce dalje.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:31.