PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

Red Dwarf 29.04.2010. 19:29

po stoti put interspar city ceter one...imali su ih 70 akd sam ja bio prije 3 mjeseca...i bolji je od željcove sigme definitivno :D

Vuco 29.04.2010. 19:44

Što ste se raspričali :D. Imam opak muskul fiber od treninga nogu od utorka, ali do sutra će se to valjda riješiti. Čisto ovako da pitam, s obzirom da ništa nije još sigurno, jel ima zainteresiranih (očito ima, ali ono da se dogovorimo ko ljudi :)) za bicikliranje na Sljeme u petak (sutra), subotu ili nedjelju ? Da se dogovorimo za neko PCE okupljanje ?

Red Dwarf 29.04.2010. 19:54

Ja.imam i bidone i kacigu i rukavice i sve :D lock 'n' loaded :D ako budem izdržao išao bi ja i u petak i u subotu i nedilju

Željac 29.04.2010. 20:30

ja glasam za subotu ili nedjelju.
onda bi isao, jerbo imam obavaveza (pet), a i danas sam malo preforsirao. tako da se nadam svemu sutra

u torbi sve sto mi treba, kaciga izostaje. zato to kompenziram defanzivnom voznjom.

:D

:beer:

murina 29.04.2010. 20:36

Citiraj:

Autor duuh (Post 1632917)
Ma nije on loš, samo za što njoj treba bajk?

I kod treka obično plaćaš 500kn više zato što je trek i zato što je bijeli, pa tako i kod ovog modela. Al nisam se sprdao bicikl je prekrasan, al ako ideš na XC.

Ma nisam ni mislio da sprdaš, drugačije moje pitanje uživo zvuči :D

Za XC i je, malo za po gradu.
Ne znam kakva je razlika u opremi. Jeli ova na treku bolja od ghosta (mjenjači, pogon i ostalo)? Recimo negdje sam pročitao da taj trek ima plastične pedale ali zato ima disk kočnice, a kod ghosta su vjerojatno metalne pedale i v-brake. Ma oba su dobra i koji god kupila, neće pogriješiti.

@Dwarf, zračnica :goood:

Red Dwarf 29.04.2010. 20:54

gle ja sam vozio na plastičnim pedalama i uopće nije problem voziti :) mislim nisu ništa kvalitetnije/lošije od istih metalnih u cjenovnom rangu.oprema je ukratko ok i li-la tj svejedno je. Neka uzme treka jer ramu je najteže/skupljle mijenjati...uglavnom nemoj razmišljati i uzmi treka ozbiljno

a pa rekao sam ti da je zračnica way to go :D nema bolje, jeftinije i tiše zaštite

murina 29.04.2010. 21:18

:fala:
Trek ide sigurno. Bio bio sam danas do dućana ali ga nemaju trenutno, tek iza 6.5 će doć nova zaliha.

dUG1 29.04.2010. 21:29

Citiraj:

Autor dUG1 (Post 1632778)
Bah, nikak kupiti bicikl.
Faks, neki posao ak se nadje, zajebancija i opet sam na pocetku :fiju:

Pa sam naletio jucer u Evnju Molu na snizeni Giant XTC3 sa 7k na 4500.
Zanimljivo. Oprema boli glava (cak mi se cini da su specifikacije na stranici pogresne, posto su shifteri SLX, a ne "samo" Deore), ali me zanimaju 3 stvari:

1. Zracna vilja - da ili ne? Koliki su intervali "pumpanja"?
2. Hidraulika Giant Root - nemrem nis nac o njoj na netu, a vidim da ju Giant trpa na sve modele od 3000 do 8000k kn :stoopid:
Valja li to kaj?
3. I naravno najvaznije - kupovati bike u Turbosportu ili pobjeci glavom bez obzira i platit vam pivu zato kaj mi je opce palo nes tak na pamet? :D

Bilo tko? Osim reklama za Ciklus i Meridu? :)

Red Dwarf 29.04.2010. 21:39

uzmi :) turbosport se sad specijalizirao samo za giant tako da nebi trebalo biti problema kao s scott-om kojeg su prestali uvoziti :)

uglavnom uzmi jer pomeni je ok i vilica i oprema

@De5tr0yer : nisi jedini u kategoriji sporih uzbrdo :D

De5tr0yer 29.04.2010. 21:39

Citiraj:

Autor Vuco (Post 1633015)
Što ste se raspričali :D. Imam opak muskul fiber od treninga nogu od utorka, ali do sutra će se to valjda riješiti. Čisto ovako da pitam, s obzirom da ništa nije još sigurno, jel ima zainteresiranih (očito ima, ali ono da se dogovorimo ko ljudi :)) za bicikliranje na Sljeme u petak (sutra), subotu ili nedjelju ? Da se dogovorimo za neko PCE okupljanje ?

Za sutra očito da ne bude ništa, IMO.

Nedjelja bi meni najviše odgovarala. Subota je prvimaj, gužva i tako to plus što se moram najest na roštilju kod frenda :D

Pa eto, vote za nedjelju :)

Btw, ja sam jedan od sporih uzbrdo :p

Željac 29.04.2010. 22:49

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 1633103)
Nedjelja bi meni najviše odgovarala. Subota je prvimaj

tog se nisam niti sjetio.

takoder vote nedjelja.

:beer::beer:

marauder16 30.04.2010. 00:05

@murina imam Scott Voltage YZ3 iz 2003., ima nekoliko stock dijelova koji uskoro odlaze u povijest, ali je vecinom promijenjeno sve osim rame.

ja sam razrezao zracnicu i namotao ju oko tog dijela gdje lupa. a meni lupa jer je lanac vec brutalno istegnut (on je jedan od onih dijelova koje treba promijeniti :P )

Red Dwarf 30.04.2010. 09:17

bome od 2003 nemijenjati lanac je poprilični uspjeh...da mi je znati koliko se lanac istegnuo :D

izgleda da će onda i meni nedjelja odgovarati za sljeme :D btw popodne najavljuju kišu dok recimo za prvi maj je savršeno vrijeme

murina 30.04.2010. 09:33

E onda bih mogao zamijeniti lanac iako je ovo sa zračnicom odlično riješilo problem. Imam onu prozirnu naljepnicu na rami ali je svejedno istuckalo i oštetilo boju oko nje. I to u desetak dana, jer kad sam ga kupio (polovni) nije bilo ništa:hitthewal:

marauder16 30.04.2010. 10:02

Citiraj:

Autor Red Dwarf (Post 1633360)
bome od 2003 nemijenjati lanac je poprilični uspjeh...da mi je znati koliko se lanac istegnuo :D

izgleda da će onda i meni nedjelja odgovarati za sljeme :D btw popodne najavljuju kišu dok recimo za prvi maj je savršeno vrijeme

hm, pa zapravo kad pogledas sto je sve ovaj bike prosao zapitas se kako to sve jos radi.
po bikeu sam bas poceo gaziti prije tri godine, prije toga je vidio sam cestu.
stock dijelovi su kotaci (nepojacane felge), pogon, shifteri, prednji derailleur, sic stanga, kocnice (pakne su nove) i lanac. svi na izmaku snaga.
jedino sto ne bih mijenjao su shifteri s integriranim rucicama kocnica, po meni su najbolje koje sam ikad vidio :goood:

uglavnom, vrlo zilav bike, ali sam se naviknuo na geometriju i stvarno ide brzo nizbrdo :D

De5tr0yer 30.04.2010. 10:28

Citiraj:

Autor Red Dwarf (Post 1633360)
btw popodne najavljuju kišu dok recimo za prvi maj je savršeno vrijeme

Si se stiso malo a? Bojiš se kiše :D :p

Nemoj se sad pokušat izvuć da nemaš gume za kišu samo :p

Bartuc 30.04.2010. 10:48

Jučer počeo voziti bicikl i danas ne mogu sjesti na njega koliko me guzica boli :D Da ne pričam kako mi se tintilinić udrveni, ali ne u smislu koji bi razveselio curu već ga uopće ne osjetim nakon jednog kruga oko Jaruna :D

Kako vi rješavate probleme sa sicom? Sve si razmišljam da stavim neku spužvu u gaće xD

PS: Prije sam imao sic od gela, bio je udobniji, ali također je boljela guzica. Tako da sumnjam da bi bolji sic puno pomogao!?

Red Dwarf 30.04.2010. 10:49

e,e...dovoljno mi je što sam formula 1 uzbrdo po suhom :D još mi fali i kiša pa da postanem kišni čovjek ko schumi :D

mene nakon otprilike 1h boli muškost.i sad ću si naručiti tzv pelene :D tj biciklističke hlačice...jer inače samo siđem na 2-3 minute, nazad i eto ga...a imam onaj ful uski sic

Bartuc 30.04.2010. 10:56

Možda nije loša ideja kupiti te biciklističke hlačice i preko njih staviti normalne hlače, čisto da se ne pederišem u njima :D Nebi se mogao zamisliti u tako uskim hlačicama po vani xD

Budem danas pogledao kako se cijene kreću, nadam se da nisu pre skupe...

Red Dwarf 30.04.2010. 11:06

cirka 200 pa nadalje kuna :D

De5tr0yer 30.04.2010. 11:13

Citiraj:

Autor Bartuc (Post 1633405)
Jučer počeo voziti bicikl i danas ne mogu sjesti na njega koliko me guzica boli :D Da ne pričam kako mi se tintilinić udrveni, ali ne u smislu koji bi razveselio curu već ga uopće ne osjetim nakon jednog kruga oko Jaruna :D

Kako vi rješavate probleme sa sicom? Sve si razmišljam da stavim neku spužvu u gaće xD

PS: Prije sam imao sic od gela, bio je udobniji, ali također je boljela guzica. Tako da sumnjam da bi bolji sic puno pomogao!?

Gay talk. ok :D

Meni nakon stanke preko zime prva 2-3 puta boli pakšu, al nikad mi nije pimpać odrvenio :stoopid:

Nakon ta 2-3 puta, guza se navikne i bude čvrsta ko kamen, kakve bicke :D

Red Dwarf 30.04.2010. 11:21

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 1633423)
Gay talk. ok :D

Meni nakon stanke preko zime prva 2-3 puta boli pakšu, al nikad mi nije pimpać odrvenio :stoopid:

Nakon ta 2-3 puta, guza se navikne i bude čvrsta ko kamen, kakve bicke :D

to zato jer ti je mali :lol2:

a neznam...ugl ja ću sebi još provati malo nakositi sic tako da mu je prednja strana spuštenija a stražnja višlja pa možda to riješi problem...sve u svemu treba se malo poigrati tako da sjediš s dupetom na sicu a ne praktički na "integriranom" dijelu svoje muškosti

Bartuc 30.04.2010. 11:23

E vidiš mogao bi i to sa kosinom sica probati. Ako ništa drugo, valjda ću otupiti na bol nakon tjedan dana.

De5tr0yer 30.04.2010. 11:27

Kod tog spouštanja sica, pazi da ne spustiš previše, onda ćeš klizit non stop (al ne u vlažno mjesto) :D

duuh 30.04.2010. 11:34

Citiraj:

Autor murina (Post 1633050)
Ma nisam ni mislio da sprdaš, drugačije moje pitanje uživo zvuči :D

Za XC i je, malo za po gradu.
Ne znam kakva je razlika u opremi. Jeli ova na treku bolja od ghosta (mjenjači, pogon i ostalo)? Recimo negdje sam pročitao da taj trek ima plastične pedale ali zato ima disk kočnice, a kod ghosta su vjerojatno metalne pedale i v-brake. Ma oba su dobra i koji god kupila, neće pogriješiti.

@Dwarf, zračnica :goood:

Diskovi su prednost za downhil (a ovo i onako nije bajk za downhil), ipak je ovo neki ulazni model pa tako ne treba ocekivati cuda od tih diskova.

Iz mog skromnog iskustva (isto sam kupovao bajk za curu:) mozda je bolje ici na bolju opremu sto se tice pedala, shiftera. V-brake je cisto ok za normalnu voznju. A opet sto se tice cura one obicno vole da je ljepse pa su samim tim i zadovoljnije. Tvoj izbor.

Sto se tice ciklusa i meride prosao sam isto dosta shopova po gradu i zbilja mi se cine najposteniji. Jebemu cak na stranici pise da nece prodavat skupe bajkove pozerima (to me slomilo:).

Renesis 30.04.2010. 11:42

kad vidim ovakav dan, dođe mi žao da nisam isao na sljeme, znam samo da cu otkazat faks za danas i odoh kuci :)

za pogradu je dosta v-brake :) ali diskovi dobro dođu u svakom slučaju po šumi :)

šta se tiče guzice, to je normalno i treba se naviknut na sic, s vremenom bude manje bolilo. ja vozim bez bicki, i kad me pocne malo kao bolit, dignes se na noge, malo protegnes i sve oke. ali u svakom slučaju prekontroliraj nagib sica, da ti nije prema iza...

Halos 30.04.2010. 11:50

Citiraj:

Autor duuh (Post 1633446)
Diskovi su prednost za downhil (a ovo i onako nije bajk za downhil), ipak je ovo neki ulazni model pa tako ne treba ocekivati cuda od tih diskova.

Iz mog skromnog iskustva (isto sam kupovao bajk za curu:) mozda je bolje ici na bolju opremu sto se tice pedala, shiftera. V-brake je cisto ok za normalnu voznju. A opet sto se tice cura one obicno vole da je ljepse pa su samim tim i zadovoljnije. Tvoj izbor.

Sto se tice ciklusa i meride prosao sam isto dosta shopova po gradu i zbilja mi se cine najposteniji. Jebemu cak na stranici pise da nece prodavat skupe bajkove pozerima (to me slomilo:).

V-Brake za normalnu voznju, pih, treba paziti s njime jer su u mojem slucaju prejaki, pa leti se na glavu čoviječe sa time. Frend uzeo Meride sa v-brake om, jadan nesmije zakočiti :D

ja naprijed imam mehaničku Heyes-MX4 sa 18diskom, jest malo šminka, ali tada sam se malo vise spuštao po Vukomerickim Goricama, pa je bilo frke, sada mi netreba uopće taj disk. Za po gradu kočim nogom na zadnjoj gumi :D:chears: (sjeca se tko te šeme sa BMX-om)

Bartuc 30.04.2010. 12:07

Da, V-Brake je dušu dao za ležernu vožnju po gradu/jarunu i sl. Ako su dobro naštimane, koče zbilja fenomenalno. Na bivšem biciklu sam imao Tektro V-Brake, nisi ih smio ružno pogledati i već koče :D Sad na Wheeleru imam Shimano ako se ne varam, nisu niti blizu dobre kao Tektro (može bit da nisu tako dobro naštimane), ali i dalje koče fenomenalno. Baš sam jučer stao peseku drito ispred njuške, babu skoro herc ćopio :D

Morati ću si nagnuti sic i malo volan dignuti pošto previše ležim na biciklu. Budem javio za par dana jel se situacija popravila...

Red Dwarf 30.04.2010. 13:24

ja neznam što ste svi pod dojmom da je v-brake jadan mali kočioni sustav za curice...

moj v-brake uspije pri brzini od 25kmph zablokirati stražnji kotač iako imam >100kg također sam se spuštao niz nasip okomito na nizbrdicu i to dva puta : jednom ful sporo i kočio s v-brakeovima i jedno "dijagonalno" i onda s zadnjom kontrolirao proklizavanje

V-brake je dobar koliko ga njegov vlasnik zna namjestiti i koristiti

Renesis 30.04.2010. 17:38

Citiraj:

Autor Red Dwarf (Post 1633553)
ja neznam što ste svi pod dojmom da je v-brake jadan mali kočioni sustav za curice...

moj v-brake uspije pri brzini od 25kmph zablokirati stražnji kotač iako imam >100kg također sam se spuštao niz nasip okomito na nizbrdicu i to dva puta : jednom ful sporo i kočio s v-brakeovima i jedno "dijagonalno" i onda s zadnjom kontrolirao proklizavanje

V-brake je dobar koliko ga njegov vlasnik zna namjestiti i koristiti

:amen:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:36.