![]() |
Ja isto razmisljam o kupnji ove Beko za mali stan samo hladenje. Valjda bu puhala tih 5 godina... :)
|
Citiraj:
Disclaimer: ne bavim se time al nisam mogao puno fulati. |
Ok hvala ti. Bitno mi je da to nije pravih 5kw .
Naručio sam ipak 2x Beko od 3.5 kw |
Jel uzimao ko klimu preko ekupi zajedno s montazom?
Gledam ovu: https://www.ekupi.hr/hr/Ku%C4%87ansk.../p/EK000306975 Vidim da nude i montazu za 1399 kn pa me sad zanima u kojem roku dodju to montirat? Citiraj:
|
Citiraj:
Koliko čitam preporuka je ići na Japanske klime, pa molim preporuku (Fujitsu, Daikin,... ima li još neka Japanska marka?) do nekih +/-4.500 kn + montaža. Po mogućnosti sa WiFi modulom, ako ima kakvih prednosti/benefita. P.S. netko je pitao, na staroj ne radi vanjski ventilator, a kod unutarnje jedinice je plastika ispucala/krhka. |
Mitsubishi. Nakon 10 godina (edit: pravo pogledao datum kupnje, 10.06.2017. Znaci 14 godina :) ) , serviseri koji ju ciste ju jos smatraju novom. Materijali unutra su kao da je jucer kupljena, tako mi serviser kaze ja ju osobno ne servisiram osim filtere sto cistim. E sad, jel Mistubishi posrnuo pa počeo raditi nešto drugo sa svojim klimama, nemam pojma.
|
Citiraj:
Poslano sa Sony XZ3 |
Jel netko ima prijenosnu klimu?
Kolko česti ispuštate vodu? Mislim nakon koliko rada? Jer rupa za izbacivanje vode je možda 2 cm od poda. |
Ja imam, jedno 2 sezone hladimo, niti jednom nisam ispuštao vodu.
|
Citiraj:
Ja sam mislio da ima neku posudu za izbacivanje vode. Jer znam koliko ova zidna proizvede vode. Kud ode kondenzat? Jer na gornjem ispustu nema vode. Vjerojatno je od grijanja. A na donjem ima malo vode, ali stvarno malo vode nakon 4 sata rada. Totalno sam zbunjen.:stoopid: |
Nemam pojma iskreno, nisam se nikad interesirao oko toga....
Pretpostavljam da mu je posuda za vodu iznad kompresora pa voda doma isparava... |
Citiraj:
|
Ima netko Midea Breezeless klimu ili Samsung Wind Free?
Zanima me realna korist od tih rupica |
Mali hint, za sve koji razmisljate o wifi modulima na klimama, možda je bolji izbor uzeti neki broadlink uređaj za stotinjak kuna, pa ujedno imate i univerzalni daljinski za sve uređaje. Wifi moduli za klime su uredno par stotina kuna, a doslovno imaju istu funkciju kao i broadlink.
|
Daikinov racuna i potrosnju, i mozes vidit temperaruru u kuci i van nje, pa je to dodatni benefit, a kosta samo 200 kn za razlikunod većine ostalih. Ima i svojih mana al u globalu je dobar. No broadlink je isto dobra opcija
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ne znam točno kako bi njihov modul dobio povratnu informaciju od klime, osim ako se ne spaja na neki interni sklop. Možda i griješim. |
Na Mitsubishiju vidis temperaturu prostorije, možeš mijenjati smijer puhanja po točnim kutevima, modove rada, zapravo sve i više od daljinskog s time da imaš povratnu informaciju. Meni je WiFi koji dolazi u cijeni Mitsubishija (barem mojeg modela) najprakticnija stvar ikad.
Sent using Tapatalk |
Same here.
Lakse mi je preko moba prckat po opcijama nego daljinskom od klime. Sent from my VOG-L29 using Tapatalk |
Meni je Daikin isto super sto se app tiće. Sve preko app radim, manje više.
|
Citiraj:
|
Pa ovaj malezijski Daikin te tak nekako ispadne s ugradnjom.
On line prijavom uređaja dobio sam 4 godine garancije |
Vjerojatno je bio već 100 puta, ali ima li tko prijenosnu onu klimu i da mu valja?
|
pozdrav kolege, totalni sam laik po pitanju klime pa me zanima klima za prostor od cca. 50 kvadrata do 2000kn da li bi se našlo što ?
punac mi je dao link za firmu gdje imaju isključivo toshibu i mitsubishi može sredit 30% popusta međutim tamo nema klime ispod 5000kn, a nešto tako "ekstremno" mi nije nužno potrebno. Poslano sa mog IN2013 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Niti smrdi, niti miriše. 😂 https://pevex.hr/prijenosna-klima-wh...hp-323107.html Inače je klima od 3,5kw za cca 35 kvadrata. Računaj da je prijenosna za 20 kvadrata maximum. Imam ju u potkrovlju. Sobu od 12 kvadrata ohladi odlično. Malo je bučnija od zidne. S boravkom od 40 kvadrata u potkrovlju se se muči. Inače kad su bile ove vrućine. Temperatura se digne do 30 stupnjeva. Cijeli dan radi i uspije ju ohladiti na 26. Ali budimo realni. Nije ona predviđena za to. Za taj črostor mi treba klima od 7 kw ili minimalno 5,5. Računaj da će ti prostor do 20 kvadrata odraditi. Poslano sa mog Redmi Note 5 AI Dual Camers koristeći Tapatalk |
Uff 3000kn za prijenosnu klimu. Ja sam u bauhausa uzea ima par godina za 1200kn 2.5kw, na kraju ljeta. Koristia par dana, skuzia da mi se neda gnjavit sa kondezatom/bukom, i stavia pravu klimu, mitsubishi.
Ima zidnih klima vec od 2000kn+montaza, svaka je dobra za hladjenje. Ugl moje iskustvo sa prijenosnim je loše za po kući, a idealno kad radis bauštelu po raznim stanovima da ne umres od žege. |
Citiraj:
Imaš na akciji Hisense u Elipsu 2+3g garancije https://www.elipso.hr/rashladni-ured...NSE-CA35YR03G/ I još 1200-1500kn montaže do 3 m Ima Toshibi 3.5kw za cca 5500 kn s montažom |
Citiraj:
Moja nema kondenzata. Nema posude. Radi od ponedjeljka. Valjda bi negdje procurio kondenzat ili bi pištala ili bi stala. Pravu klimu još ne mogu staviti jer mi je kat u rohbau fazi. A kad završim morat ću staviti od 5-7kw klimu na zid jer će biti za hladiti preko 50 kvadrata. Poslano sa mog Redmi Note 5 AI Dual Camers koristeći Tapatalk |
Citiraj:
|
Ako ces je sam postavljat da se iskombinirat :D drugačije, sumnjam
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:08. |