![]() |
|
O jebaga, 2 godine im je trebalo da skinu CTR :D
https://www.jutarnji.hr/autoklub/akt...oznje/8900216/ |
Ja bi da se napravi jedna brza studija oko mjesta gdje se najvise prolazi kroz crveno i da se na te semafore stave kamere koje pocinju snimat kad se upali crveno i lijepo slat plave kuverte redom.
Cak nije bitna ni brzina, zna se kakva je kazna za prolazak kroz crveno. I vratit u Zg treptajuce zeleno, ne znam koji je idiot odlucio to maknut (ipak je to puno jeftinije i jednostavnije o dodatnog ekrana sa brojevima jer ipak u Zgu ima mali milijon semafora). |
A ono, gledat na dodatne ekrane kao nesto skupo, a s druge stranu nicu multimilijunske fontane na svakom uglu... :D
|
Citiraj:
I ONDA je 3 sekunde pauze dok se kontra smjeru ne upali zeleno. Rezultat je minimalan broj udesa zbog prolazaka na crveno, prakticki nepostojeće. Koji retard je na zelenom valu stavio da se onaj tren kad se upali crveno pali zeleno kontra smjeru je idiot. |
To za zeleni val je fascinantno.
Crveno se nije niti ugasilo ovima je vec zuto pa zeleno. Semafore u Zagrebu odrzava peek i semafori. Sada se sjetio da zna stajat murjak na krizanju rackoga i smiciklasove tam kod sberbanke i hvata ekipu koja se vozi po pruzi. |
Ja sam spreman sam financirat kamere za prolazak kroz crveno na savska-vukovarska, ako meni ide 0.1% naplacenih kazni, a savska-slavonska, ostanak u raskrižju. 😁😁
Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk |
Nekada su semafori u RI zatreptali zeleno par puta prije prebacivanja u žuto i to je bilo ok. Ono što mene nervira je što semafori nisu podešeni. Postoji par semafora koji zbog nepodešenosti ne omogućavaju zeleni val vozaču (kod Indexa, Pošte 2, HP skladište na Krnjevu,...) i oni gdje su razmaci između semafora minimalni pa kada je jedan zeleni auti navale prema crvenome i ne mogu svi stati u tih 10m razmaka između njih (npr. kod riječkog Nebodera).
|
Ares Design Panthera ProgettoUno - 5.2 V10, 620ks, 600nM, 0-100 za 3.1 s, 325 km/h, 615 €. Uživajte
https://www.youtube.com/watch?v=PM8i2bFSQss |
A tek potez od starog medika do Honde.. Prije crveni nego zeleni val.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
bez mozga :D
Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
Noup, Scudo :D |
Spajaju se Reno i Fiat?
https://www.cnbc.com/2019/05/27/fiat...h-renault.html |
Citiraj:
|
Koliko vidim pregovori se vode na nivou grupa, a Nissan je dio Renault grupe
|
Citiraj:
Nissan nije dio Renault grupe, kao sto ni Renault nije dio Nissan grupe. Nissan / Mitsubishi / Renault nisu sluzbeno u grupaciji, nego samo imaju medjusobno udjele u tvrtkama. Nije to kao Daimler Chrysler ili Fiat Chrysler. Fiat Chrysler’s partnership with Renault is completely separate from the Nissan-Renault-Mitsubishi alliance. For Renault, the partnership with FCA renews speculation the French automaker’s alliance with Japan-based Nissan may not last. |
To nikako nema smisla, kad Renault i Nissan/Mitsubishi dijele dosta toga.
|
Citiraj:
Da, da, eto nisu, zato dijele iste urede u Zg ;) |
Ako niste primjetili, ekupi.hr ima akciju na dosta guma.
Doduše, većinom na zimske gume, i većinom kinezi tipa Minerva, Aplus, Momo... ALI imaju i dvije solidne ponude: Michelin Alpin 5 205/55R16 399kn Falken HS01 M+S 195/65R15 229kn |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Slobodno provjerite. Strategic partnership nije isto sto i "merger". |
A ono, nisu u braku već u izvanbračnoj zajednici i imaju djecu :)
|
Evo kolika je tolerancija brzina na fiksnim kamerama
http://www.poslovni.hr/hrvatska/koli...-brzine-353777 |
Za prve kamere u Vž je bilo pisano da su podešene na nešto više vrijednosti od navedenih 10% +3 km/h. Tipa ako je ograničenje 60 da ne reagiraju čak ni do 80...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Dot 22/17 tako da je to razlog nize cijene. Za 399 kn ipak se ne mogu zaliti, ali da sam znao da su 2g stare mozda bi jos razmislio kod kupnje. Kad bi kao na nekim portalima bilo navedeno i koji dot se kupuje ocjena bi bila veca |
Citiraj:
Kako je od 60km/h do 80km/h 10% +3km/h? 10% od 60 je 6, +3 je 69km/h. Kako 80? On Topic, mogu potvrditi, vozio sam relaciju Varaždin - Lepoglava 3 godine svaki dan, uvijek imao 60-70km/h, nikad kaznu nisam dobio (ograničenje je 50km/h). Imam i potvrđeno da je kamera unutra/je bila unutra, znam ljude koji su dobili kaznu. |
Ako je ograničenje 50 onda većina kamera puca na 64 a neke kaže kolega da stavljaju na 72 npr čisto zato što bude previše malih kazni.
A to sto vi vozite 70 nije pravih 70 po GPS-u Ja redovito dobijem kaznu , evo nedavno za 66 kmh 😂😂 Poslano sa mog SM-G950F koristeći Tapatalk |
Bok ekipa. Tata mi ima opel combo 1.3 2007 god
pojavila im se lampica auto i preko njega francuski ključ :D nažalost 200 km su daleko pa da znam opširnije. Da li je to mozda da je potreban servis? I ako je što se mjenja na servisu? Hvala |
To ti je svakako znak da trebas do servisa jer vrlo lako imas neku gresku. Na Opelu se ta oampica pali kad postoji neki problem, a koji nije nuzno ozbiljan.
|
Ma tata pita ak je potreban servis da zna novce spremiti i nabaviti dijelove
|
Nema nitko kristalnu kuglu...servis, dijagnostika...nijedan servis nece trazit lovu upfront tako da stigne otic do bankomata..
|
Mislila sam općenito, ako ode na servis, po defaultu se mjenja zupčasti, ulje i to jel tako?
Uglavnom hvala :D |
Citiraj:
|
Ne mijenja se po defaultu vec ovisno i godinama/kilometrima.
|
al po defaultu . pare prepravi
|
Danas pri 120km/h na autocesti.
Nova guma,stavljena ima par dana, Continental EcoContact 6 Nije moja slika, prika od prike... Zanimljivo :lol2: https://i.postimg.cc/bsGwhv3v/Whats-...t-12-36-35.jpg |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:22. |
|