![]() |
Citiraj:
Ako imaš jedan telefonski broj,a 2 telefona,onda si stavljaš splitter.... |
Kakva je jačina wifi signala na ovim ruterima što ih bnet daje kod potpisa ugovora za njihov net.. Mislio sam na ovaj technicolor 7200 vidim najčešće se taj spominje, šta taj ruter nema onu malu antenu pa zato pitam za signal..
https://www.google.hr/search?q=techn...iw=360&bih=640 |
Meni Technicolor ima dosta slab signal. S prijašnjim ruterom od Iskona (ne sjećam se više koji je model bio u pitanju) sam na parkingu ispred zgrade čak hvatao signal, a sada ga nemam ni u stanu kod susjeda koji je u istom hodniku. Već i u ostalim sobama imam crticu manje na mobitelu ili na laptopu.
|
Ja nisam zadovoljan sa wifi na tom ruteru, neki dan kada sam uzeo iphone, iz 10 pokusaja sam ga tek uspio spojit
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Provjereno. |
Šta napraviti onda.. Jel baš moraš prihvatiti onaj cable modem ruter što oni daju ili se probat natezati oko nekog boljeg ako imaju šta bolje uopće .. Kolko sam vidio na netu svi ti cable modem ruter nemaju onu vanjsku antenu..
|
Citiraj:
u tom slucaju cca mjesec dana bez internet veze citiram benet |
Pa jesam, sljedeći tjedan dolaze priključit.. Pa zato čisto pitam kakav ruter daju.. Trenutni ruter tplink od optime mi stoji nekih deset metara od kompa, moba i na njemu imaju one dvije antene..valjda će valjati i ovaj što dobijem.. Ne treba mi nešto extra samo da radi kako treba..
|
Citiraj:
Ne znam sto uopce trosim vrijeme da ti ponavljam toliko puta. |
|
da li je moguće uopće otvarati portove na technicoloru 7200 od bneta.. mislim kod bneta općenito, u lokalnoj mreži uspijevam otvoriti neki port, al prema external ip ne ide..
|
Nudi mi se prelazak na bnet optiku sa tcom adsla, a i cijene su nešto niže (ako uspoređujem trenutni 10mbit od tcoma s 30mbit od bneta, oba flat).
Kakav je ping na bnetu? Jer šta mi vrijedi i 100mbita ako mi loše pinga u igrama :D |
Citiraj:
|
Meni recimo wows radi skroz ok, oko 35ms se vrti ping, a nisam.na bnetovoj optici vec sam na kabelskoj :)
|
Citiraj:
|
B-net nema optiku,nego kombinaciju optike i koaksijalca.Meni je brzina konstantno 14,7 Mbps(od 15),a za ping ne znam(ne igram igre).Sad izmjeren je 16 ms.
|
Citiraj:
Nisam čuo da provode coax po kućama,neznam kako im se to isplati...:kafa: |
A eto provodili su taj coax/optički negdje prošle godine, a sad ga nude. Črnomerec, malo na brdu. Tcomovu optiku ću čekat valjda idućih 15 god :D
|
Izgleda da imaju probleme, barem na području Zagreba. Danas od nekih 8,8:30h
|
Citiraj:
Bar su tako u Osijeku prije radili. I prate ako se odrađuju neki radovi u gradu, npr. vodovod mijenja cijevi, pa onda skupa s njima dogovore polaganje kabla nakon postavljenih cijevi vodovoda. |
Pametno. A ne kao te-kom koji bi kopao vlastite rupe i šahte samo da bide gospon posebni.
|
Evo u Rijeci spajaju i kuće.
Danas u regiji sjever izvode radove na spajanju te su odlučili spojiti i kuću s 4 stanara koja je u blizini ormarića jer je jedan od stanara zainteresiran. |
Jel taj stanar neki baja, političar ili nešto?
|
Ne baš. Spajaju zgrade od 30-ak stanara i 15-ak metara jednog od ormarića vani je ta privatna kuća. I vuku cijev od ormarića do te kuće i spojiti će tog stanara.
Mislim da je u njoj predsjednik mjesnog odbora no sumnjam da ima toliki utjecaj, prije su vidjeli da im je isplativo provući još malo. |
Ah da to je B-net, njima bi bilo neisplativo da ga nisu prikopčali. :goood:
|
Frendu istekao ugovor sa b-netom, predao već papire Iskonu.
Zvali ga iz B-neta ponudili mu besplatno telefoniranje + 20 ili 30Mbita, nisam više siguran, novi ugovor za 100 kn mjesečno. Najbolja ponuda za koju sam ja čuo. |
Kao u reklami, da joj ponudu koju ne može odbiti. :D
|
Nešto mi večeras šteka veza (ping) prema vanjskim serverima i vidim da su ponovno vratili Trace Route preko Budimpešte što je katastrofa... :hitthewal:
Dok je bilo neko vrijeme preko Frankfurta bila je milina...užitak igrati... http://s21.postimg.org/tsw5gghzr/image.jpg image upload no limit http://s7.postimg.org/h3u97hynf/image.jpg upload gifs |
Cudno level3 im je backup koji je prazan za razliku od primarnog koji je non stop zakucan.
|
Sto znaci besplatni pozivi prema fiksnim mrezama, kolko je to poziva, ja sam vec nakrkala 24 sata a mislim da je granica 25 ..jesam u pravu?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Namjeravam prec na bnet pa me zanima ovaj fair usage.
Koliko je taj fair usage jer puno prometa radim oko 500gb mjesecno |
Sta nitko nema prometa prek bneta da napise kolki je fair usage?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ti tek imaš namjeru uzeti B-net, a FU ti ovisi od paketa/brzine koju imaš... na kraju, u dva klika možeš sam pogledati što piše u Kodeksu ponašanja na internetu. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:41. |