![]() |
Ma htio bi novo. Ima nesto u tom mirisu kad se otpakira :D
Ali da, jos u meni tinja duh od prije skoro 10 godina kad sam se igrao i muckao s polovnim stvarima pa povremeno bacim oko na ebay. Ali nemam vise toliko mjesta za drlog, a ni vremena. Tek sam sad uspio uhvatiti priliku ponovno se igrati slaganjem PCa. Kombinacija PS i laptop nije za mene. Pa evo ponovno pocinjem pratiti i njurgati :D |
Odrastao si :D sjećam te se 2010 :) svako malo "prodajem", svako malo "kupujem". Znam da si imao neki P4 i zamjenio si mi ga za celeron + pare :) godine porasle, vremena ponestalo kao i prostora, oće to tako :)
Što se grafe tiče, uzmeš RX580 za 1800 kn novu i miran si dugo vremena na 1080p. Sent from Usreo Mobara |
Citiraj:
Ak nekog brine kaj su vrtile 0-24 nek zamjeni termalnu pastu i vozi dalje. |
Citiraj:
Problem s tom rx580 je sto je sad pred izlaskom ta rx590, pa me zanima kako ce s njom proci i sto ce u ponudi biti. Iako bi najradije neku novu rx560 za sitnis. Pa to sve doniram mladjima i sebi uzmem ozbiljniji cpu i Navi kad dodje. Toliko igram da ne bi skuzio razliku izmedju cijele Polaris serije :D Vidim na oglasima, ponuda rabljenih za 700-1000 kn je odlicna. Ali eto, zelim podrzati AMD-ov graficki odjel i dati im poticaj za ubuduce. Naravno, ukoliko zasluze. |
Čekamo Navi u svakom slučaju :)
Što se RX590 tiče, to bi sad konačno trebalo biti bolje/jače od GTX1060 6GB jelda? Sent from Usreo Mobara |
|
Pa i RX 580 je već bolja :D
Ajd trading blows što bi se reklo Campeonato ne očekuj čuda od 590, to je samo 580 koja će se klokat više. Sad dali će biti brža 2% ili 10% nebitno, bitna je cijena koju će staviti. Price/performance i cooler sigurno neće biti bolji od ove sapphire na francuskom amazonu, samo eto u hr se dobije i 3 god. garancije |
Ma ne ocekujem, samo me zanima kako ce se amd postaviti.
|
Citiraj:
uglavnom grafe snage "gtx970" napokon na rabljenom trzistu dolaze tamo gdje i trebaju biti.. tako da ce se i u ducanima to poravnati ako budu stajale :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ne vjerujem. Čak i da stave veći broj jezgri (recimo 40 CU umjesto 36) i ddr5x
Prema svemu dosad to je samo rx 580 na 12nm, dakle možda malo bolji clockovi i to je to. |
Pričamo o Naviju ili RX590? :D malo mi je nevjerovatno da bi performanse porasle 30% da bi došla do 1070.
Sent from Usreo Mobara |
Čak i više ~ 35% samo do 1070, a ovaj kaže 1070Ti...
Možda ga je krivo razumio, ako se radi o naviju to je moguće, spominjale su se performanse do gtx 1080/vega 64 razine |
Citiraj:
izjavio je istina: https://youtu.be/a0vq-qRIZQA?t=332 ali realno, tu treba ocekivati prije navi na 7nm.. Polaris nema sanse.. nevjerujem.. |
Citiraj:
|
Ako RX 590 bude kao GPU iz Xbox 1, onda bi mogla biti negdje u rangu GTX 1070, mozda mrvicu sporija. To bi bilo oko 7,9 TFLOPS, sto je mrvicu manje od 1070Ti.
|
40CU? To bi bilo zanimljivo, ali i promjeniti memoriju na nešto sa većim bandwidthom, jer bi u protivnom napravili polovičan posao
EDIT Eno na wccf kažu 300$ i da broj stream procesora ostaje isti... Kao što sam se i bojao, to je rutinski 2700kn... Mada se radi o nekakvim preračunavanjima sa kineskog tržišta pa bi mogla biti nešto jeftinija od 300$ |
|
Meh, ovo je vise da se glofo zadovolji sa dodatnim 12nm wafferima jer za god. dana vise ne budu nis amd-u stancali
|
Citiraj:
|
Citiraj:
To i drugi razlog je vjerojatno da ionako moraju naštancati novi kontigent gpu, a kad već moraju zašto ići na 14nm kad je 12nm tu. Vjerujem da se zalihe gpu prave u ciklusima, nisu sigurno u ljeto 2016 naštancali sve do 2019 godine... A moraju imati nešto u ponudi do Navija Citiraj:
Neće biti dobre, 99% sam siguran |
|
Ekipa, kak vrtite 570/80 etke? Trenutni primjerak 570etke, 1400 Mhz, -80mV undervolt, 2000 Mhz memorija. Sto mi se cini sasvim solidno, pogotovo gledajuci na cijenu kartice koja je smijesna.
Kad se sjetim onih prvih 480etki koje nisu mogle na 1250, fino im je proces sazrio :goood: |
Citiraj:
|
|
|
Negdje na yt sam vidio cijenu mislim sa amazona. 380 baksa. Wtf?
Spominju 10% + perf u odnosu na 580. Bezveze. I dalje ću čekati smanjenje cijene vege 56. |
Kao što sam prije pisao uvjeren sam da će cijena biti loša, ali ne baš toliko, bude 250-300$
Jedina dobra stvar kod ovih rx 590 je da će rx 580 nastaviti pojeftinjavati, nitko normalan neće dati puno više za istu gpu sa većim clockovima, tim je bolje da idu na gtx 1070 |
Citiraj:
|
Ja upravo zbog freesynca razmišlja o kupnji rabljene s garom Vege56 u odnosu na jeftiniju GTX 1070
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Čekaj Navi skupa samnom :) ionako u 2019 do Navija neće biti ništa vrijedno spomena osim Metro Exodusa. Doom ionako bude radio na GTX1060/RX480 bez beda :)
Sent from Usreo Mobara |
Brko što ti imaš čekat Navi? To su next gen mainstreamuše, bit će to dosta jače od 580, ali tebi sa gtx 1080 sidegrade...
Eno ima novi "leak" na wccftechu, "navi 12" navodno performanse V56... Postoje neke priče o big navi, no i ne konkretan leak, u ovom članku se spominje 2020 ili 2021 god. No tko kaže da "big navi" i tada neće biti mainstream |
Sve se nadam da bi Navi mogao biti između 2070 i 2080. Zato čekam i očekujem.
Sent from Usreo Mobara |
Čak i da bude (a prema svemu poznatome neće) to bi opet bilo na pola puta između gtx 1080 i gtx 1080Ti, cca 15% IMO nije vrijedno upgrejda
EDIT Exclusive: First AMD Navi GPU Will Have 40 CUs And Is Codenamed Navi 12 Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Performanse high-enda iz 2016 konačno imamo u mainstreamu 3 godine kasnije.
Nekada davno je smjena generacija GPU-a značila da je mainstream nove generacije brži od high-enda prošle generacije. Sva sreća da više ne stignem gaymati pa se ne sekiram s time :D |
Citiraj:
Tako je to kad nVidia nema konkurencije. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:39. |