PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Serije - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16191)

syss 09.09.2013. 15:46

idem ja to malo istražiti sad :D

znači sve skupa je na razini? velim samo sam dvije pogledao pa ono rađe da pitam ekipu koja je gledala.

coconut 09.09.2013. 16:09

Ionako ima samo 3 epizode po sezoni (2 sezone). I sve su odlične.
USA verzija je nešto slabija, ali ima više epizoda (24 kom.).

tor 09.09.2013. 16:38

Citiraj:

Autor syss (Post 2457327)
uhvatio na snimanje 2 epizode sherlocka što je sada išao na hrtu... pa prilično oke razbibriga, prati to neko?

ufff, to je mrak (britanska), američanska je isto skorz ok, no BBC je napravio i više nego odličan posao.

Necronomicon 09.09.2013. 16:51

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2442079)
Sutra nastavak Breaking Bad.
Nadam se da će neko ubit Skyler. Nebi imal niš protiv da se sama nakači na utp kabl :D đubre nezahvalno preljubničko :D

Hehe slažem se totalno! :goood:
Upravo jučer pogledao tu epizodu. Došlo mi je da je... Inače odlična serija, pogotovo 3. sezona...

Mad_Duke 09.09.2013. 17:33

Ja nemrem čekati iduću epizodu Breaking Bada. Preporuke onima koji nisu pogledali ovu da ju pogledaju skupa sa idućom :D

syss 09.09.2013. 17:35

Citiraj:

Autor tor (Post 2457439)
ufff, to je mrak (britanska), američanska je isto skorz ok, no BBC je napravio i više nego odličan posao.

jep... to kaj sam vidio je stvarno i raskošna produkcija i stvarno odlična gluma glavnih aktera, kostimografija... ma ono baš su mi sjele dobro te dve epizode kaj sam odgledao, a i paše mi ta "filmska" dužina epizode iskreno govoreći.

jel kad sherlock kobajagi umre i gleda svoj sprovod kraj prve ili druge sezone?

Mad_Duke 09.09.2013. 17:48

Druge.

syss 09.09.2013. 17:51

o fak... znači sad i ja čekam 3. sezonu :D

ivan77 09.09.2013. 18:05

Počeo i Boardwalk Empire S04 i Homeland S03 :D
A sutra novi SOA, totalno mi promalko

Mad_Duke 09.09.2013. 18:13

Citiraj:

Autor syss (Post 2457486)
o fak... znači sad i ja čekam 3. sezonu :D

Pa krene otpočetka! Isplati se!

syss 09.09.2013. 18:16

već danas krećem, naravno da neću preskočiti početak ;)

Omerta 09.09.2013. 20:39

Citiraj:

Autor ivan77 (Post 2457496)
Počeo i Boardwalk Empire S04 i Homeland S03 :D
A sutra novi SOA, totalno mi promalko

Fak, bome i ja totalno zaboravio na to, hvala ti.. Btw, nije ni čudno, preko ljeta nisam ništa pogledao niti igrao na PC-u :D Ali ništa.. Dobro, ok, pogledao sam samo Oblivion :D

BE i SOA rulaju samo tako.. Jedva čekam nove epke.. :chears:

Mad_Duke 09.09.2013. 20:55

SOA su trebali zgusnuti i završiti prošle godine. Ovako rastežu glavnu radnju i samo dofuravaju nove "likove" i "zgode" samo kao fillere kako bi još više kravu muzli. Ekipa bi se trebala na Breaking Bad ugledati kako se cijela serija producira do trenutka kada dolazi do logičnog završetka (pa si uzeti praktički sezonu i pol pauze za srediti storyline umjesto forsiranja da izađe van).

SOA očekujem oke početak i okej kraj sezone, te hrpu gluposti u sredini pošto će ju tek sa onom iza sezonom završiti!

Roberto 09.09.2013. 21:10

Homeland nije krenuo.

Leakana je prva epizoda, krecu tek 29.9.
sto znaci da ce se drugu epizodu cekati mjesec dana :D

Zmaj000 09.09.2013. 21:21

A joj koji kraj BB, nemogu docekat iducu ep :)

Mad_Duke 09.09.2013. 21:24

Citiraj:

Autor Zmaj000 (Post 2457755)

Pogledaj ak ništa Talking Bad, sada je negdje 5 epizoda mislim.

Mr.Ex.President 09.09.2013. 23:41

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2457741)
Homeland nije krenuo.

Leakana je prva epizoda, krecu tek 29.9.
sto znaci da ce se drugu epizodu cekati mjesec dana :D

Meni isto ništa nije bilo jasno:lol2:
Još cilo vrime gledan zašto onaj *Workprint/Screener* edition i onda zbrojim dva i dva nakon malo googlanja. Strašno:D

Al dobro, previše toga je kvalitetnu vanka, bolje da se jesen malo razvuče, trenutno se emitira Suits, SOA, Boardwalk Empire, BB,... a za 2 mjeseca nećeš imat šta gledat, svake godine isto.

Citiraj:

Autor Zmaj000 (Post 2457755)

Kraj amaterski ako mene pitate, kolko su metaka ispucali? 217? Niko nije pogođen, na kraju će 20 minuta iduće epizode potrošit na pregovore jer će ijedni i drugi bit bez streljiva. Jebu zid umisto da ili;
a) završe realno pa potrpaju u zatvor i WW i obitelj mu sa sramoton do 15. kolina
b) završe ala Rambo di "naši" pobjeđuju
c) Naprave nekakav mix kraj di je kraj onakav kakav ga gledatelj sebi interpretira ala The Sopranos

i to je to:D Ovu zadnju scenu koja se nagovještavala čim je WW izdiktira koordinate su trebali odigrat muški kad su je već snimili, dakle tako da sva trojica dobiju metak u čelo sa 500+ metara i voila, a ne ovako u stilu meksičkih sapunica, 500 metara ispaljeno, na autima stotine tisuća eura štete, a svi živi i zdravi:care:

EDIT:
Izgleda da otpada Sopranos šema :D Citiram;
"Ono što vam mogu reći jest da ćete dobiti kraj, a ne veliki upitnik kao kod Sopranosa", rekao je Gilligan prije počtka drugog dijela pete sezone

Brko 09.09.2013. 23:47

Precedniče potpisujem. Majke im ga se nataslačim, danas sam im sve prokleo. Otkako je gotova jednogodišnja pauza, epizode su glupe do jaja. Zadnjih 5 bi stalo u jednu.

A ove zadnje scene.... Bože dragi. Ne kužim to. Daj završi seriju kak se spada i bok. A ne zadnju sezonu razvuč i ubit. Kao i sopranosi i još neke.

Mr.Ex.President 10.09.2013. 00:00

Baš to, meni je serija vrhunska radi priče, dojma i radnje... radi svega onoga od prije, da ocjenjujen ovu zadnju (polu)sezonu dobila bi valjda dvojku, navučenu. Sad mi je čak i ža šta nisu završili s njim na krovu onon parkinga i s pozivon ženi doma sa izjavom - POBJEDIO SAM:D

Ovo dosad je bilo prolazno, al brate ova zadnaj scena me ubila, a sad će me nastavak tog ubijat do kraja jer nemaju muda povuć crtu, Sopranose koje spominješ su bar imali muda i povukli su rez, jako dubok. Ovi idu po šemi pišit ću-kakit ću, ne bi tili ubit šogora, ne bi tili ubit waltera, ne bi tili ništa, događat se ples mačke i miša do zadnje epizode kad ide nekakvo grande finale, to šta ću dotad probit, koga briga, a?:D

Brko 10.09.2013. 00:16

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 2457923)

Baš to, meni je serija vrhunska radi priče, dojma i radnje... radi svega onoga od prije, da ocjenjujen ovu zadnju (polu)sezonu dobila bi valjda dvojku, navučenu. Sad mi je čak i ža šta nisu završili s njim na krovu onon parkinga i s pozivon ženi doma sa izjavom - POBJEDIO SAM:D

Ovo dosad je bilo prolazno, al brate ova zadnaj scena me ubila, a sad će me nastavak tog ubijat do kraja jer nemaju muda povuć crtu, Sopranose koje spominješ su bar imali muda i povukli su rez, jako dubok. Ovi idu po šemi pišit ću-kakit ću, ne bi tili ubit šogora, ne bi tili ubit waltera, ne bi tili ništa, događat se ples mačke i miša do zadnje epizode kad ide nekakvo grande finale, to šta ću dotad probit, koga briga, a?:D

:D :D potpis od riječi do riječi :D

Mad_Duke 10.09.2013. 00:53

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2457928)
:D :D potpis od riječi do riječi :D

Breaking Bad jelte...

Vi niste normalni. Ovo je valjda najbolji writing u pitaj Boga koliko. Jedino približno dobro su Sopranosi, a ispred njih The Wire.

Kakav rez? Pa fulali ste cijelu poantu serije. Serije koja ne može završiti sa "I won", jer nije dobio. Ove pauze nisu za "razlačenje" zbog nekih para, već da se privede kako spada u tempu sa serijom. I to ide odlično. Ovi da neće ubiti šogora i/ili Pinkmana je skroz u skladu sa likom. A kvaliteta epizoda je jednako jako sada kao i u startu što je dobro. Serija ima svoj pacing. Prema tome The Killing "možeš staviti u 2 filma". Pratiš lika od dijagnoze, cijele radnje sa Methom do remisije i pokušaja da stavi sve na svoje mjesto. Vidiš cijeli niz planova koji propadnu što je realno.

Ne znam stvarno da li ljudi više ne čitaju knjige pa ne mogu provesti dovoljno dugo uz nekog lika pratiti transformaciju koja je spora, a ne kao u filmovima da se događa u roku par sati screen timea.

Serija je vrhunska i jedva čekam zadnje tri epizode!

Zmaj000 10.09.2013. 06:35

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 2457915)
Meni isto ništa nije bilo jasno:lol2:
Još cilo vrime gledan zašto onaj *Workprint/Screener* edition i onda zbrojim dva i dva nakon malo googlanja. Strašno:D

Al dobro, previše toga je kvalitetnu vanka, bolje da se jesen malo razvuče, trenutno se emitira Suits, SOA, Boardwalk Empire, BB,... a za 2 mjeseca nećeš imat šta gledat, svake godine isto.

Kraj amaterski ako mene pitate, kolko su metaka ispucali? 217? Niko nije pogođen, na kraju će 20 minuta iduće epizode potrošit na pregovore jer će ijedni i drugi bit bez streljiva. Jebu zid umisto da ili;
a) završe realno pa potrpaju u zatvor i WW i obitelj mu sa sramoton do 15. kolina
b) završe ala Rambo di "naši" pobjeđuju
c) Naprave nekakav mix kraj di je kraj onakav kakav ga gledatelj sebi interpretira ala The Sopranos

i to je to:D Ovu zadnju scenu koja se nagovještavala čim je WW izdiktira koordinate su trebali odigrat muški kad su je već snimili, dakle tako da sva trojica dobiju metak u čelo sa 500+ metara i voila, a ne ovako u stilu meksičkih sapunica, 500 metara ispaljeno, na autima stotine tisuća eura štete, a svi živi i zdravi:care:

EDIT:
Izgleda da otpada Sopranos šema :D Citiram;
"Ono što vam mogu reći jest da ćete dobiti kraj, a ne veliki upitnik kao kod Sopranosa", rekao je Gilligan prije počtka drugog dijela pete sezone

Ako maknemo da nitko nije popio metak od onoliko pucacine odlicno je :D

Brko 10.09.2013. 07:13

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 2457935)
Breaking Bad jelte...

Vi niste normalni. Ovo je valjda najbolji writing u pitaj Boga koliko. Jedino približno dobro su Sopranosi, a ispred njih The Wire.

Kakav rez? Pa fulali ste cijelu poantu serije. Serije koja ne može završiti sa "I won", jer nije dobio. Ove pauze nisu za "razlačenje" zbog nekih para, već da se privede kako spada u tempu sa serijom. I to ide odlično. Ovi da neće ubiti šogora i/ili Pinkmana je skroz u skladu sa likom. A kvaliteta epizoda je jednako jako sada kao i u startu što je dobro. Serija ima svoj pacing. Prema tome The Killing "možeš staviti u 2 filma". Pratiš lika od dijagnoze, cijele radnje sa Methom do remisije i pokušaja da stavi sve na svoje mjesto. Vidiš cijeli niz planova koji propadnu što je realno.

Ne znam stvarno da li ljudi više ne čitaju knjige pa ne mogu provesti dovoljno dugo uz nekog lika pratiti transformaciju koja je spora, a ne kao u filmovima da se događa u roku par sati screen timea.

Nitko nije rekao da je serija glupa. Najbolja serija koju sam ikad gledao. Ali... ovo jučer na kraju je ipak malo too much.

Tex Willer 10.09.2013. 08:13

Kraj ove epizode me podjetio na ovo http://youtu.be/XpTwcnA9nYw?t=1m55s

bAKa-47 10.09.2013. 11:49

U vezi BB slazem se sa Mad_Dukeom. Pricekajmo Gilliganov zavrsetak za neke dublje recenzije.

Mr.Ex.President 10.09.2013. 13:11

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 2457935)
Breaking Bad jelte...

Citirao si me, a ničim nisi pobio ono što sam ja rekao, samo si istakao da je serija vrhunska i da sačekamo kraj:D Jesam ja ičim igdje pobio da je serija vrhunska? A čekat kraj, pa komentiramo sad, komentiramo ćemo i kraj, zar tome ne služe ovakve i slične teme?

Neman problema sa karekterizacijom likova, naprotiv, neman problema ni sa "sporom radnjom" samo me nerviraju alibiji. Kad smo se dotakli karakterizacije samo da kažem da je transformacija WW od srednjoškolskog profesora do hajzeberga nešto najbolje šta je ikad snimljeno.:care:

Uglavnon na te "albije" sam mislio s "rezom", ako si već režirao priču tako da se u pustinji nađu 2 policajca i 15 gangstera, onda to završi s jedinim scenarijom koji je izgledan za takav omjer i voila. Jebote ispada da je nakon 300 metaka najviše stradao WW u autu jer mu po glavi stalno pada staklo, a oko glave lete meci, dok su njih dva krmaka izbjegla kišu rafala i sa čistine tri minute šetali do zaklona auta pucajući, a onda nastavljajući pucat vireći preko haube dok ih 15 ljudi zasipa mecima... Daj usporedi ovo sa onom čistkom u pustinji ima 2 dana, kad je ista ekipa potaracala 10ak naoružanih mafijaša, a sad su zapali sa 2 policajca koje imaju na nišanu na čistini?!

Eto samo me to iznerviralo, ni više ni manje:)
A kad komentiran tako nešto, onda to ne znači da je serija sranja, nego da samo komentiran nešto šta mi "nije sjelo";) Film/seriju gledam kao umjetnost, koju volim komentirat, kritizirat, recenzirat, u konačnici i razmjenivat mišljenja i ideje, a ne samo slijepo gledat, čisto da pogledam i napišem da sam gledao...

Inače indikativno je ono "volim te" upućeno Marie;)

Citiraj:

Autor Zmaj000 (Post 2457951)

Ako maknemo da nitko nije popio metak od onoliko pucacine odlicno je :D

Pa da, više manje jel ;)

bAKa-47 12.09.2013. 11:11

Breaking Bad Spin-Off

http://news.sky.com/story/1140494/br...en-green-light

http://www.tportal.hr/showtime/tv/28...aking-Bad.html

Brko 12.09.2013. 13:46

Lik je ok, tako da ću gledati to :D

geronimo_2 14.09.2013. 00:03

poz.
pogledao fringe do s05,e08 i jedino sto mogu reci je da su totalno us*ali komplet seriju IMO sa ovom 5. sezonom. katastrofa. samo neko prenemaganje i zesci BS :nono:.

asibulj 14.09.2013. 00:11

Dobro da sam prestao gledati polovinom 3. sezone.

ZoS2 14.09.2013. 02:17

black mirror

nešto drugačije. dobra stvar je što odmah nakon 5 minuta prve epizode možete procijenit je li za vas ili ne. :) loša - tek 2x3 epizode.

(makar definitivno nije za svačiji ukus, s moje strane) preporuka.

Dizel 14.09.2013. 12:28

Jebalo majku, na ovom Homelandu S03E01 sam 3x zaspao od dosade.

bAKa-47 14.09.2013. 15:00

Breaking Bad parodi...
http://www.youtube.com/watch?v=duKL2dAJN6I#t=679

ivan77 14.09.2013. 16:26

Ovaj Strike Back novi je pravi "popcorn hour" :D
Fino sjedne nakon radnog tjedna.

panda505 15.09.2013. 01:30

Počeo gledati Rescue Me otpočetka i uživam jednostavno :D

toliko racial slurova, sex referenci, općenito svega vulgarnog na jednom mjestu

carski jednostavno :D

IcyTexx 15.09.2013. 03:37

Citiraj:

Autor ivan77 (Post 2460976)
Ovaj Strike Back novi je pravi "popcorn hour" :D
Fino sjedne nakon radnog tjedna.

Dalton

Jako sam se naljutio kad su ubili Daltonicu. :D
Rhona Mitra je bas badass.
A najvise me zivcira kad Englez koji glumi Amera konstantno ponavlja "fuck me" kad ga zasipaju mecima sto nikad nisam cuo da Ameri govore, samo Britanci.

Nybelung 15.09.2013. 23:52

Moram nadoknaditi neke zaostatke iz 90-ih. :D
Dal da udarim po Babylon 5 ili Stargate SG-1?

Mad_Duke 16.09.2013. 00:00

Babylon 5! Mljac! (malo pregrmi glavnog lika prvu sezonu, meni bar nije sjeo) hehe

Mar 16.09.2013. 00:30

Sinclair u toj prvoj sezoni izgleda ka da se sprema za set Dinastije :D

geronimo_2 16.09.2013. 06:47

Citiraj:

Autor Nybelung (Post 2461519)
Moram nadoknaditi neke zaostatke iz 90-ih. :D
Dal da udarim po Babylon 5 ili Stargate SG-1?

babylon 5 i nemoj odustat u 1. sezoni jer ta mi nije bila nesto koliko se sjecam, ali nakon toga postaje strava.
:chears:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:24.