![]() |
Ako razmisljas o xiaomi mi3 s mobicitya samo da napomenem da od deklariranih 16Gb roma, imas na koristenju nekih 12Gb. I nemas utora za SD karticu..
Iako bi meni i dalje bio prvi izbor za do 2k. |
Da, razmišljam i baš sad gledam mob na mobiciti-u:D izađe cca 1.900krznaša što mi istina izgleda super kupnja i novo, a iskreno više mi prostora i netreba 16GB je dosta:D
Pati me jedino kupnja nikada nisam kupovao tako nešto pa neznam što sve trebam ispuniti a pošto slabo kontam jezike da nešto nepobrkam i krivo upišem:fuming: jbg. seljak u srcu i u duši:D |
Tek sad vidim da su mu opet podigli cijenu -.-
Prošli je tjedan bio 162 funte. |
Evo riješio sam se muke i odluka pala na kineza Mi3 preko mobicity-a:D sad sam u isćekivanju:zdero:
Hvala svima na prijedlozima:chears: |
Nadam se da si iskoristio kupon "UKFSHIP" za besplatno slanje.
|
Windows phone
|
Ekipa, planiram kroz mjesec-dva najkasnije kupiti mob u cjenovnom rangu do 3000kn (mogao bi se protegnuti par sto kuna gore dolje :) ), planirao sam uzeti samsung galaxy note 3 (samo uređaj, ne želim preko ugovora sa telekomunikacijskim operaterima) te me sad zanima da li postoji još koji bolji mob od gore navedenog ili ne? (bitno mi je da bude ekran što veći i da stane u džep od hlača :D )
|
Ako te ne 'pale' brand imena, pogledaj si Xiaomi Redmi Note.
http://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_note-6217.php |
Citiraj:
|
Citiraj:
Note3 je kudikamo jači mobitel hardverski od tog redmi čajneza, sa boljom kamerom, boljim ekranom, rezolucijom odgovarajućom dimenzijama ekrana, iam gorilla glass3 dok čajnez nema ništ, lakši je znatno, ima normalnu garanciju u Hr, bez obzira na to što je miui koliko vidim na miui stranicama još uvijek je official na 4.2, dok je n3 na 4.4, nema 4g, nema nfc, itd. Ja se između ta dva uređaja ne bi sekunde premišljao. Edit: sad vidim da ima i lte verzija, skuplja, no tek se taj ne može stavit u istu rečenicu sa n3 - dodali su lte, al je proc sad umjesto octa core-a quad core snapdragon 400, samo adreno 305 grafika.... |
Xiaomi je solidna i stabilna tvrtka samo što je 'Kinez'. Dati 2k kn više za brand name je, po meni, neisplativo. Znam da Sami ima bolju podršku, community,... ali 2k kn je brdo para. Za tu lovu si još kupiš npr. Xiaomi Mi3.
Lova je tvoja, ti si je zaradio, ti ćeš je potrošiti pa sam odluči o tome. Odavdje ga dobiješ bez pdv-a jer je u pitanju EU. http://xiaomishop.it/20-xiaomi-note http://www.mi-italia.it/smartphone-x...martphone.html |
Hvala ekipa na opsežnom obrazloženju :chears: Vidjeti ću kakav ću biti sa parama, uglavnom javim vam kroz mjesec-dva ovdje u topicu što sam uzeo :) Iako vrlo vjerojatno note 3, da mijenjam mobitele svakih godinu dana sigurno bih uzeo redmi note, ali pošto to nije slučaj vidjeti ću još.
|
Citiraj:
Rekao bih, kruške i jabuke, imho. Citiraj:
|
Šalju, šalju. Netko ovdje se pohvalio prije jedno tjedan dana da je dobio Mi3 od tamo.
|
Nisam imao vremena čitati ranije ranije postove (sorry), ima li netko ovu stvarčicu ili neko mišljenje o tome?
http://www.tmart.com/Doogee550-DG550...e_p257296.html |
@Mogy
A G3? Od ona dva gore - ja bih išao na Xiaomi. |
Sto bi bilo bolje uzeti, nekog Kineza tipa Coolpad F1 ili WP istog cjenovnog ranga?
Ovo nije za mene, vec za starog. Sad ima neki jajoglavi samsung i muci ga stekanje. Bitni su mu pozivi, poruke, gmaps iako i WP ima super stvar, viber, vocap, skype. I da moze malo citati ove stranice s vijestima. Sve navedeno moze na oba sustava, ali kinez mi je zapeo za oko s baterijom, a njemu bi nekako vise odgovaralo da je jaca, barem koliko sam ga skuzio kad smo pricali o tome.. |
(moje mišljenje, da nebi bilo zabune za dušebrižnike) :D
Ma što se uopće dvojite. Kakvi kinezi. Uzmi tati WP. Lumia 630 ili 625. Provjerena kvaliteta i brzina. Račun i garancija kod nas.. itd itd |
U rangu F1 imaš Prestigio 8500. Samo što nemaš gmaps već HERE Maps.
|
Znam za Here, imam WP :D A nista, ici cemo u neki centar ako negdje ima izlozena koja Lumia pa vidjeti...
|
U Toweru u T-centru imaš Lumia 520, 625, 630..
|
Problem je sto vise ne zivim u Ri, a prosli tjedan bio gore :D Zaboravio updateati lokaciju. Ali nema veze, ima u Sibeniku, Splitu.
|
Pogledaj i taj Prestigio, prvenstveno zbog većeg ekrana, a nađe se za 1200 kuna. Mislim da ga možeš pogledati u Linksu.
|
Citiraj:
Btw. glupo pitanje, ali svejedno ću pitati, da li stane ovaj mob od 5.7' u džep? :D |
Ovisi o džepu. :D
|
Citiraj:
Morao sam komentirati, sorry na offtopicu :) |
Stane on u džep - problem je kad se trebaš sagnuti po kunu koja ti ispala ili zašnjirati patike :)
Nisam imao Note 3, ali jesam Note 2, pri takvim situacijama obavezno sam morao vaditi mob van iz džepa. |
Hlače dimenzija S i 3XL nemaju džepove iste veličine, zar ne?
|
Citiraj:
Curi je krepao neki stari samsung, pa bih sad tih 1800 kuna razlomio na dva dijela: 1) Cura je zapela za Samsung S3 mini - koliko vidim za to bi mi bilo dovoljno 800 kuna, da se naći očuvanih primjeraka. Pitanje, jel bi ju za te novce išli odgovarat na nešto drugo/bolje? 2) Meni onda ostaje kakvih 1000+par kuna gore za DUAL SIM obavezno (zbog posla, može standby), s kakvom kamerom da mogu lako poslikat MAC-ove i S/N sa opreme, a da se ne mučim (+bljeskalica) i da ima dosta rama za lijepi rad. Interna memorija mi nije bitna toliko, dosta 8GB. (ovo što sam citirao su bili zahtjevi kad sam rapolagao sa malo više para) Motorola Moto G mi je zapela za oko, ali mislim da sam kratak s parama. p.s. Pratim paralelno i temu s kinezima :) |
1. Nokia Lumia 630
2. Moto G i dobre fotke ne idu u istu rečenicu. HTC-a izbjegavaj iz istog razloga. Postoji i DS verzije L630. A došli su i Prestigio modeli sa DS-om i povoljnim cijenama (vidi temu o WP mobitelima). |
630 je gori izbor od Moto G u njegovom slucaju kaj se kamere tice. Slikal sam po Arena Centru sa 630 di nije ni tak mracno i slike su bile jako blizu neupotrebljivih. Zujal sam pol sata pokusavajuci uslikat nest, kopal po opcijama itd. Ugl jako lose za ono kaj njemu treba, slikanje po prostorijama i sl.. Vani jos moze nes uslikat al nutra nemre nis...
|
Da, po tome bih se onda slabo pomogao po Nokiji.
Kamera mi je dosta bitna zbog detalja. Za usporedbu, trenutno koristim Iphone 4, slike su mi dovoljne kvalitete i mogu lijepo kodove i brojeve očitali sa slika. |
Da ne trebas dual sim, S3 i gotovo. On ima pristojnu kameru al DS komplicira stvar. Mozda neko od kolega prodaje svog voljenog kineza za slicnu lovu a da ima sve to.
Ne znam kakva je kamera na 4 ali znam kakva je na 4s i ona je dosta dobra za te stvari kaj ti trebas. Puno visa liga od ovih sa najjeftinijih telefona i te razlike se bas najvise vide tam di tebi treba. Cisto da znas. Jbt sad sam pol sata trazil S/N Wirpoolove ugradbene pecnice. Mm po mm sa flashom od G3 i nema nigdje. Bas sam ga htio uslikat da mi mogu nac neki grijac al nema broja nema ni grijaca. Ogulil se valjda. |
Možda bi ti OVAKO nešto odgovaralo i uklapa se u cijenu, a ima i pristojan fotić barem tako piše ili ako trebaš veći model onda Zopo 780 5"
Uglavnom mislim da bi se dalo naći dobrih kineza sa DS opcijom. |
Citiraj:
s4 im 5mp kameru, dok 4s ima 8 ako se ne varam, pa moguće da postoji razlika, ali četvorka mi je zaista služila. Primljeno na znanje! ;) Citiraj:
Hvala dečki! |
A joj, zar baš moraš na kineza.. Pa toliko mobitela imaš, Lumie DS sa odličnim kamerama i slično..
|
A Xiaomi Hongmi 1s? Cca 1000kn u mobicityu, sa kuponom UKFSHIP
http://www.mobicity.co.uk/xiaomi-hongmi-1s-8gb.html |
Neznaći ako je kinez da je mob loš, a s obzirom na buđet i nema nekih opcija nažalost koliko sam pratio sve njoke u tom nižem razredu 520,625,630 imaju lošu kameru a sve bolje je i skluplje "nemoš i ovce i novce" jbg. mora biti kompromisa:D
Želje trebaju biti podređene "buđetu" pa onda i spustiti malo kriterije gdje bi "dobar kinez" odigrao dobru tekmu "uloženo/dobiveno" naravno ima još kineza:D Eto odlićan izbor kolega linkao. |
Kao i većina Kineza, samo jedan slot (obično SIM1) podržava 3G, a drugi 2G. Ako ti to nije previše bitno, onda je dobra kupnja.
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:16. |