PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Komentari i prijedlozi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Upgrade, popravci, debugiranje... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=34120)

Bukva 11.05.2010. 11:17

Citiraj:

Autor Burko (Post 1641812)
ime, prezime, adresa i uslikana/skenirana osobna. onaj tko nema osobne fuck off, idi se igrati u pijesku ili stajaznam, neka angazira roditelje........

i definitivno uvesti neku clanarinu. mislim da 5 (pet) kuna nije nikome problem, bio kupac ili prodavac. i imas sta ja znam, 5 tema za otvoriti, i bumpati ih 5 puta. za 10 kuna imas 10 tema, isto 5 bumpova, i to je to.

Ovo mi se čak i najviše za sada sviđa. S time recimo da se ograniči i broj mogućih stvari koje se mogu prodati (nešto kao formular za moj komp). 2 - 3 HDDa možeš stvarno prodavati, ali, budimo realni, 50...

Sa_Stilom 11.05.2010. 11:20

Citiraj:

Autor Pupo (Post 1641795)
Jel ima tko kakav host da digne neki SMF i tržnjak :)

Imam ja hosting kakav god treba, ali osobno nemam vremena se s tim zayebavat :D

lako složim: pce.css-skill.com

Ali, osobno se protivim prebacivanjem trgovanja na drugi forum, web.

Citiraj:

Autor domis (Post 1641815)
@burko
bili su slični prijedlozi u vezi članarine/donacije, ali svi redom odbijeni :p

S razlogom. HR zakoni su shebani ;)

Burko 11.05.2010. 11:20

Citiraj:

Autor centaur (Post 1641817)
Dobra ideja nek se uvede članarina za tržnicu, 3 mjeseca, 6 mjeseci, 9 mjeseci i 12 mjeseci.

mjesec po mjesec, odmah sest mjeseci (ne znam, 50 kuna tj 10 kuna popusta i dobijes mjesecno 12 tema), i na godinu dana 100 kuna (15 tema mjesecno npr). time bi automatski znao tko je koliko uplatio, a i tome nekome nece biti problem 100 kuna godisnje ako ima potrebu za 10-15 tema mjescno u trznici.

ovo za podatke ne znam zasto je problem, meni je smijesno kad na njuskalu traze osobne podatke. ja bi prvi dao, ne znam u cemu je problem osim sto onda PCE kao takav mora odgovarati za njihovu privatnost i cuvati ih kao oci u glavi. ali onda tko ne da podatke ili je skeptican (kao ja prema njuskalu), ili ima nekog drugog razloga zasto neda podatke (strah od prijave i slicno).

Pupo 11.05.2010. 11:21

Citiraj:

Autor centaur (Post 1641753)
Ajde ljudi pa nije tragedija, oni koji su varali naći će i drugi način za varanje " Njuškala razna" npr, a mi koji smo pošteni, mi ni ne moramo prodavati.

lakše zavaljat na njuškalu/njuzima nego vamo, vamo sam bar znao s kim poslujem i nije mi bio problem platiti u naprijed neku veću cifru. Ovako, na ostalim servisima, nebi baš rekao...

Šteta

Sa_Stilom 11.05.2010. 11:21

Citiraj:

Autor Bukva (Post 1641819)
Ovo mi se čak i najviše za sada sviđa. S time recimo da se ograniči i broj mogućih stvari koje se mogu prodati (nešto kao formular za moj komp). 2 - 3 HDDa možeš stvarno prodavati, ali, budimo realni, 50...

Meni se ovo ne sviđa, ne želim da svaka budala zna gdje živim, kako izgledam itd... Ipak, to vidi whole world, radije dam nekom kad se nađem s njim, adminu, itd... nego da svi vide moje podatke.

DomagojX 11.05.2010. 11:22

eto došao je i taj dan, isti takav slučaj je bio na cafe mobil forumu prije cca 2 godine i tržnice više nema...:(

tor 11.05.2010. 11:22

Citiraj:

Autor Sa_Stilom (Post 1641822)
Imam ja hosting kakav god treba, ali osobno nemam vremena se s tim zayebavat :D

lako složim: pce.css-skill.com

Ali, osobno se protivim prebacivanjem trgovanja na drugi forum, web.

S razlogom. HR zakoni su shebani ;)

Izostavite PCE imenom ili bilo kako iz ovih kombinacija. PCE je registrirana firma i ime NE MOŽE koristiti svatko kome padne na pamet.

xlr 11.05.2010. 11:24

Citiraj:

Autor DomagojX (Post 1641828)
eto došao je i taj dan, isti takav slučaj je bio na cafe mobil forumu prije cca 2 godine i tržnice više nema...:(

I svi smo svejedno sretni i zadovoljni, a višak moderatora iz tržnice kvalitetnije održava ostatak foruma. To sam ujedno htio predložiti adminima na pce - rasporedite moderatore i održavajte nam forum zdravi(ji)m :)

jurbAs 11.05.2010. 11:24

ma treba se to drugacije da bude posebna registracija na trznicu sa osobnim podacima koji ce vidjet samo moderator i to je to i ljudi nece vise varat btw kako ljudi kupuju preko oglasnika isto tako i ovdje ako iole imas pameti zastitit ces se od prevaranata na neki nacin jbg to je rizik koji svatko tko kupuje i prodaje mora znat.

Baja 001 11.05.2010. 11:24

Jedini pravi uvjeti:

dobar trgovac && stari član

broj postova nema baš neku ulogu, i da tržnica treba biti isključiva privelegija starijih i poštenih članova ;) (velikim cijelinama se ne upravlja demokracijom nego diktaurom, kome smeta f_oof)

blackened 11.05.2010. 11:26

Citiraj:

Autor Burko (Post 1641812)
ime, prezime, adresa i uslikana/skenirana osobna. onaj tko nema osobne fuck off, idi se igrati u pijesku ili stajaznam, neka angazira roditelje........

Ja na poslu dnevno fotokopiram 50 osobnih. I sad zamisli da se nadje samo jedan čovjek, regan na više nickova, i sa svakim nickom druga osobna ;)

Cuky 11.05.2010. 11:27

Citiraj:

Autor Burko (Post 1641823)
mjesec po mjesec, odmah sest mjeseci (ne znam, 50 kuna tj 10 kuna popusta i dobijes mjesecno 12 tema), i na godinu dana 100 kuna (15 tema mjesecno npr). time bi automatski znao tko je koliko uplatio, a i tome nekome nece biti problem 100 kuna godisnje ako ima potrebu za 10-15 tema mjescno u trznici.

nece ni ovo proc. mislite da je svercerima problem dat 100kn samo da dospiju na trznicu?

mislim da im je to najmanji problem

MixLix 11.05.2010. 11:28

s jedne strane treba zaustaviti nelegalne postupke pojedinaca na forumu...pa razumijem zatvaranje trznice
s druge svaki oblik trgovine preko interneta je rizican jer to nije trgovina klasicnog oblika i nerelano je bilo ocekivati da nece biti muljanja i prevara na forumu otvorenog oblika.

Internet trgovina se u dobrom djelu i temelji na oblicima prevare.
Najčešći oblik prevare internet trgovaca se javlja u slučaju kada kupac prihvati online ponudu za “free trial or sample”.
Ukoliko ne izvrši "un-click" ili "opt-out" kupce se tereti trajnim nalozima nakon isteka probnog perioda.

Drugi najčešći oblik prevare u trgovanju preko interneta su "Cancellation barriers" gdje trgovac namjerno otežava da ga kupac kontaktira kako bi otkazao uslugu nakon isteka probnog roka.

Dakle pričam o trgovcima velikog prometa koji su do sada legalno varali kupce, kako onda ne očekivati da će biti prevara na forumu otvorenog oblika?

Dizel 11.05.2010. 11:33

Uzalud vam prijedlozi i ostale žalopojke - tržnjaka i švercera više nema :D

borny 11.05.2010. 11:38

Znamo, znamo :(

Samo ne razumijem kako forum.hr ima kakvu-takvu tržnicu, a PCE ne?
Puno jednostavniji oblik, ali radi.

Baja 001 11.05.2010. 11:39

Citiraj:

Autor Dizel (Post 1641841)
Uzalud vam prijedlozi i ostale žalopojke - tržnjaka i švercera više nema :D

Šteta :(

Nego u čemu je kvaka, nisam uvatio poantu zašto se makla? Može li me neko uputit na PM da tu ne spamamo :kafa:

*Dobio san info ;) fala svima koji su me uputili :beer:

Router 11.05.2010. 11:40

Citiraj:

Autor borny (Post 1641849)
Znamo, znamo :(

Samo ne razumijem kako forum.hr ima kakvu-takvu tržnicu, a PCE ne?
Puno jednostavniji oblik, ali radi.

Onda pravac tamo bez puno razmisljanja :)

Žmuklerima ovdje se moralo stati na kraj,mozda je ovo malo radikalno ali sigurno ispravno.

Dizel 11.05.2010. 11:45

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 1641850)
Šteta :(

Nego u čemu je kvaka, nisam uvatio poantu zašto se makla? Može li me neko uputit na PM da tu ne spamamo :kafa:

Neki pajdo dilao more diskova(novih od 1 i više teramganakuracbajtova) sa falsificiranim računima iz Ljinksa :) A pitanje je koliko je takvih lupeža ima među hardver-švercerima koji dilaju...sjetimo se samo ekipe koja je dilala Vemulj robu itd itd...

Sa_Stilom 11.05.2010. 11:45

Citiraj:

Autor tor (Post 1641829)
Izostavite PCE imenom ili bilo kako iz ovih kombinacija. PCE je registrirana firma i ime NE MOŽE koristiti svatko kome padne na pamet.

Ofkors, ovo je više bilo nako, bezveze.
Kao što rekoh, protivim se tome i ne podržavam ikakav oblik prebacivanja ekipe s foruma na neki drugi site.

No bez obzira što ste regana firma, ne možeš zabranit da netko ima u svojoj domeni www.pce.nešto.nešto
http://www.abbreviations.com/PCE

Značenje se vrlo lako izmisli, itd...
http://www.robtex.com/dns/www.pce.com.html
http://www.p-c-e.com/
http://healthcare-pce.com/default.aspx
http://www.abbreviations.com/PCE
http://css-skill.com/PCE

Nemoš tu ništa dragi moj.

Ali ne brini što se tiče mene, ponavljam još jednom on the record, osobno to ne podržavam i nikada nitko neće dobiti prst prema gore od mene ;)

Al ajde da se držimo teme :chears:

zweitakt 11.05.2010. 11:46

bas sam zalostan,zbog nekolicine morona ode najbolja trznica nasiroko i nadaleko,nadam se da bude se vratila u nekakvom novom obliku
dobra ideja je da se adminima daju osobni podaci,adresa,i sto vec treba za autenticnost trgovca,ja sam prvi spreman odmah to sve dati na uvid.

:beer:

Flikoman 11.05.2010. 11:49

Šteta. To mi je bila najdraža tržnica.

No, slažem se s ovim što ste napravili. Danas je takvo sranje u državi, da se samo prijevarom može do nečeg, al opet, ovi koji varaju, dao bog da propali za tih nekoliko stotina kuna.

Burko 11.05.2010. 11:50

Citiraj:

Autor Sa_Stilom (Post 1641827)
Meni se ovo ne sviđa, ne želim da svaka budala zna gdje živim, kako izgledam itd... Ipak, to vidi whole world, radije dam nekom kad se nađem s njim, adminu, itd... nego da svi vide moje podatke.

ne svima, nego samo administratoria i/ili moderatorima. nikako javno, nisam niti ja za to ;).

Citiraj:

Autor blackened (Post 1641835)
Ja na poslu dnevno fotokopiram 50 osobnih. I sad zamisli da se nadje samo jedan čovjek, regan na više nickova, i sa svakim nickom druga osobna ;)

i genijalno, prijavis se sa svojim pravim imenom, i sa laznjakom. kada dode vrijeme trgovine, opa, nemoj slati na ovo nego na drugo ime? ha, otkud sada to? mislim, ok zagreb kao velegrad i tu se odvija velika vecina trgovina (i tu nije problem toliki, recimo), ali kada saljes postom onda ces malo tesko zmuljati kada ti ja trebam uplatiti x kolicinu novca, a i ti poslati sa tudim imenom i tudim potpisom.
uvede se provjera, pitas samo admina da li je to i to adresa reganom prodavaca - nije, bananko i prijava (ako moze nekoj instituciji). opet se vracam na onih 5-10 kuna mjesecno, nebi bilo zilijun upita, ali barem ljudi nebi besplatno svaki put pogledali u podatke pojedinca za kojeg sumnjas da je prevarant ;).

MixLix 11.05.2010. 11:52

meni je bezveze šta se ukinulo razmjenu... tu se tesko moglo izvoditi kriminalne radnje...
prevarantima je do para a ne do zamjenskog komada hardwarea...

Sa_Stilom 11.05.2010. 11:54

Citiraj:

Autor Burko (Post 1641870)
ne svima, nego samo administratoria i/ili moderatorima. nikako javno, nisam niti ja za to ;).

To može ;)

blackened 11.05.2010. 11:57

Citiraj:

Autor Burko (Post 1641870)

i genijalno, prijavis se sa svojim pravim imenom, i sa laznjakom. kada dode vrijeme trgovine, opa, nemoj slati na ovo nego na drugo ime? ha, otkud sada to? mislim, ok zagreb kao velegrad i tu se odvija velika vecina trgovina (i tu nije problem toliki, recimo), ali kada saljes postom onda ces malo tesko zmuljati kada ti ja trebam uplatiti x kolicinu novca, a i ti poslati sa tudim imenom i tudim potpisom.
uvede se provjera, pitas samo admina da li je to i to adresa reganom prodavaca - nije, bananko i prijava (ako moze nekoj instituciji). opet se vracam na onih 5-10 kuna mjesecno, nebi bilo zilijun upita, ali barem ljudi nebi besplatno svaki put pogledali u podatke pojedinca za kojeg sumnjas da je prevarant ;).

Ja sam to shvatio samo da bi admini imali uvid u podatke pa tek ako se dogodi neko sranje prilikom trgovine da bi se jedino onda javno objavilo...

walbandon 11.05.2010. 11:58

Citiraj:

Autor zweitakt (Post 1641863)
bas sam zalostan,zbog nekolicine morona ode najbolja trznica nasiroko i nadaleko,nadam se da bude se vratila u nekakvom novom obliku
dobra ideja je da se adminima daju osobni podaci,adresa,i sto vec treba za autenticnost trgovca,ja sam prvi spreman odmah to sve dati na uvid.

:beer:

++ :(

CRO_VET 11.05.2010. 12:00

šteta to je maknuta tržnica,po meni,a vjerojatno i mnogima,dio "kulturnog" sadržaja samog foruma,i PCEkspert organizacije kao takve,i slažem se sa Flikomanom,nadaleko nabolja tržnica na ovim prostorima,šmrtz...:hitthewal:

i p.s. i ja sam za to da se daju osobne informacije moderatorima foruma,tako da to podržavam!

MixLix 11.05.2010. 12:02

kako se ono može pristupiti tržnici kakva je bila prije zatvaranja?
thx

njOob 11.05.2010. 12:05

Sve sto sam ikad kupio i prodao je bilo na PCE :D hvala,nadam se da ce se vratit u nekom boljem obliku.

Cuky 11.05.2010. 12:05

evo link, preko google cache-a

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:14.