![]() |
Od svih zemalja gdje sam dosad bio, jedino sam u HR vidio da trgovci imaju više od jednog POS-a.
|
Ono kad te pitaju na kasi "koja je kartica" pa se sav stiltam dok se sjetim je li visa ili mc.. pa onda ovaj zonglira pos-evima dok nadje koji mu treba :D
|
Citiraj:
|
To me podsjeća na maniju imanja dva telefona. Jedan 091, drugi 098. Onda su uveli mogućnost prenosa broja u drugu mrežu, a pola ekipe to nije znalo. :lol2:
|
Revolut
To se imalo zato jer si s jednog mobitela zvao 098 a s drugoga 091 jer je tako bilo jeftinije.
Isto tako oni koji su imali 098 su zvali na taj broj a oni drugi na 091. |
SMS 3.66 kn
Poslano sa mog RMX2170 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Što se tiče naknade na Revolut, meni je u emailu pisalo da je 0,80% + 0,02EUR po transakciji, a za veće volumene da se može pregovarati. |
Citiraj:
Za freelancere(*) je 1,0 % + 0,20 € za online transakcije/Revolut Pay/QR kod, a 1,5 % za čitač. (*) tu su malo nedorečeni, ne znam je li ovo prikladno za obrte/paušalne obrte ili samo slobodna zanimanja jer kažu "Revolut Pro možete koristiti ako niste registrirani u lokalnom registru tvrtki." |
Citiraj:
|
Kažeš "strana banka" i tu u pravilu prestaju sva potpitanja.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Meni je užasno glupa praksa i da svaka banka ima svoju mrežu bankomata, ali bože moj :)
|
Citiraj:
Kad im banke uzimaju različite provizije za različite kartice. Pa im je provizija npr. na master od zabe drugačija nego na master od rba, zato otvore račune u obje banke, na stolu imaju 2 EFT POSa i jadni prodavači moraju paziti koju će karticu gdje provući. Nažalost, u praksi radim s više takvih firmi u HR. Rekord koji sam vidio je bio 5 POS aparata na stolu na prodajnom mjestu. Ali smanjuje se trend toga značajno, sve je više multibank providera gdje je POS uređaj od jedne firme, a u pozadini taj uređaj bira kojem će kartičaru poslati koju transakciju. Ali i dalje u pozadini firme imaju račune u više banaka. I kartica imamo sve manje... nestao american, nestao maestro,... |
Kad sam prije 5-6 godina zadnje radio s amexom valjda netom prije nego je otisao, nismo imali POS nego onaj addressograph (ne znam hr rijec, ako postoji). E to je bio show. Dodje covjek platiti, vadi amex, a ja pod stol i izvadim tu napravu. Ti izrazi lica, ajme, neprocjenjivo!
|
Kakav addressograph... Pegla se zvala! :D
|
Teško mi je povjerovati da su se prije 5-6 godina još peglale kartice. Možda prije 15+ :-)
|
E daaa, sad si me sjetio, tako je! Guglam tipa "amex slip machine" pa vidim izbacuje taj addressograph kao ime stroja :D
Citiraj:
|
Citiraj:
https://www.wikiwand.com/en/Credit_card_imprinter |
Stara dobra pegla. I kad bi probio limit, moga si i dalje kupovat 😁
Kasnije su poceli zvati na telefon za autorizaciju. Jao kad se sjetim cekanja u Vemilu, nervoza teska oce li ili nece proc autorizacija, guzva na telefonima, a Athlon te ceka i gleda onako izazovno , vec spremljen na kasi 😁 A cekovi. Jaooo. Kad ni ostali bez para na visok datum, unovcija bi cek od 1000kn za 700kn u mjenjacnici. Teska vrimena :) Sent from my SM-S908B using Tapatalk |
Revolut
Citiraj:
Ja sam liku u firmi stavljao 16-port switch pod stol jer 8-portova nije bilo dosta za njegov printer, IP telefon + PC i hrpetinu POSeva koje je imao, za svaku banku posebni. Clutter na stolu, dvije produžne letve (jer zašto bi POSevi bili PoE), nered sa žicama gori nego u indijskoj server sali. Onda su došli neki POSevi koji su se mogli spojiti na više banaka odjednom. Čovjeku je bio preporod na stolu. |
Imao sam sličan show kad su krenuli stavljati 4-5 card readera, ali dok su još bili na serijskom portu... A već je spojen POS printer i jedan reader na defaultne COM1 i 2. A običan vulgaris PC, ne namjenska POS kasa koje su obično imale brdo portova :)
|
Kako funkcionira taj eSim preko Revoluta?
|
Ako ide bez problema, jednostavno. :)
Kupiš, dobiješ uputstva za instalaciju i radi. |
Znači zna štekati? Anyway, budem probao.
|
Jesu li poceli bankomati prihvacati GooglePay za Revolut, ns ERSTE mi ne prolazi, cuo sam da ApplePay uredno radi na ERSTE?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Da 14 godina :nono: kao da je jučer bilo :zdero2: |
Probao sam eSIM sa Revoluta za internet pošto sam bio na terenu u Crnoj Gori a uzeo sam 3GB paket 9,5EUR.
Brzina je doslovno užasna max 1MBit a ping troznamenkasti. Nepreporučujem. Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk |
U Beogradu je bio OK iako je Airalo povoljniji.
To je ionako za dan-dva dok ne uzmeš lokalni eSIM. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:56. |