![]() |
|
Citiraj:
|
Na većinu budalaština u prometu sam mozak prebacio u BMK mod osim jedne koja me i dalje nervira, a to je kad čobani idu po pljuge na kiosk u kvartu i naravno parkiraju pola na nogostupu, pola na cesti (iako je 6 metra od kioska poluprazno parkiralište) i kako je hebeni kiosk meni sa desne strane, onda njihov lijevi far tuče u mali mozak :fuming:
|
Citiraj:
Vjerojatno nije mjerio ali se vidi na očigled da su te naše ledice jake . |
Tak sam i mislilo. Znači stavim halogene žarulje u overdrive preko dc-dc konvetera i to bude ispravno iako bude preko 2000lm. Samo bitno da nije led ili xenon
Pa nije problem staviti nešto da štrca po faru |
Ne kužim koje veze ima iznos lumena s pranjem farova al ok. Bikoz rvacka.
Bolje da su definirali da xenon i LED moraju imat visokotlačno pranje farova jer ne disipiraju dovoljno topline da se otope naslage snijega u zimskim uvjetima kao što je i bilo zamišljeno. |
koje gluposti, moj Atlas ima full LED farove, pa nema pranje farova.
Dok mi Audi ima bixenone i ima pranje farova. |
Citiraj:
|
Citiraj:
... kod mene je još dobro ako snijeg nije jako mokar: https://s20.postimg.org/93kod3g49/image.jpg pa onda grijane mlaznice mogu skinuti snijeg jer nemam šank od prednjeg branika, ali vidio sam aute koji na prednjem braniku po zimi i mokrom snijegu voze 20-ak kg smrznutog snijega na prednjem braniku, a od svijetla nemaju više ni "s" :D Citiraj:
|
Pranje nije bitno samo zbog snijega nego i da spriječi rasipanje snopa prema gore, a xenon far kad je prljav, onome koji ide u susret puno više smeta nego običan halogeni far.
|
Ti perači baš operu zmazani far...........
|
Automobili
Citiraj:
|
Bila je ranije rasprava oko produženja vozačke...
Eto iskustva od danas: Plaćeno 15 kn državnih pristojbi Plaćeno 151 kn za izradu normalnom procedurom Donesene potvrde, stara vozačka i osobna. Fotka nije potrebna, ako imate osobnu koja je izrađena unutar zadnjih 5 godina (ima OIB na sebi). Potežu fotku iz baze očito. Ušao u Heinzelovu i za 10 minuta bio vani |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Tako da eto, cak i na stranicama od Mupa svjetuju da se ponese slika jer izgleda da se dobar dio ljudi zaposlenih na izdavanju vozački nezna služit računalom. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Imal sam sa petka na subotu "problema" sa nakupljanjem snijega na xenonima, cak su mi neki decki samovoljno cistili snijeg sa farova dok sam stajal, svaka cast.. |
ma kad roka snjezina i mecava, nema tog fara na koji se nece uhvatit.
nikad necu zaboravit jedno zimsko putovanje iz gospica za zagreb preko plitvica, svakih 10minuta sam morao van iz auta skidati snijeg sa farova (obicni, golf trica :D ), i led sa metlica brisaca i snijeg. ali to se toliko rijetko poklopi da nije vrijedno spomena. |
Imal sam stit od snijega na nosu i haubi i to ne zaleden nego mokri i tezak. Padala je mecava poprilicna tu noc i vozio sam udarnicki, najbolji dan za uberiranje od kad radim. Savica - Sesvete 140kn, brdo voznji od 5 min po 40kn i sl., preko 150km po gradu tu vecer. :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
|
Dizlo koji se ne smrzne ispod -2°C :D
|
Sretno im bilo, vani +15 :D
|
To je onaj u kojem ne dodaju vodu
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Zujim malo oglasnikom i gledam kakvih sve rijetkih zvijeri ima...i naletim na više oglasa istog prodavača.
Negdje je gadno zaštekalo kad je toliko toga na bubnju. 500SEC, M6, Pagoda... https://www.njuskalo.hr/trgovina/spartakdoo |
Možda se i on/ona seli u Irsku :D
|
... ili ulaže u kriptovalute :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:55. |
|