![]() |
|
Citiraj:
Pa baca malo na A3 zbog svjetala. Al meni osobno je puno ljepša od A3, Golfa i Leona. |
Citiraj:
tnx budem pogledao, nije mi los Jurica za te "testove" :chears: ma prodaju ljudima muda pod bubrege, stede sebi u proizvodnji, a krajnji kupac, njih valjda 90% blage veze ni nema sto kupuje, auti se kupuju doslovno po 1. cijeni 2. vizualnom dojmu, ili nekim osobnim preferencama. kakav je ovjes, je valjda stavka no. 47 mos, ali nije to to. |
Citiraj:
Nisam ih ni ja još vidio, no frend kaže da misli da ju je vidio. + piše dostupno odmah. Samo ne znam u koju to kategoriju ide? Šta nije ista Fabia karavnan? Vidim da najjača oprema + 1.6 dizel je skoro 180k kuna. Puno za takav auto. |
Ja ju vidio na cesti i to plavu, ok je, al nekak ljepši mi leon. Mislio sam da će bit bolja uživo, al to je možda samo zato kaj sam iz daljine vidio Scalu. Scala je veća od golfa.
|
A dobro, za mene Seat nije auto, pa nekako Škoda ima prednost :D
|
Citiraj:
Focus kojeg želim (ST LINE B&O, 1.5 150ks, da ima multi-link), je 191,000! Uglavnom Kia je stvarno best buy. Nije najbolja po ničemu (osim garanciji), ali je vrlo dobra u svemu. Čak bih rađe uzeo Fiestu 140ks ST LINE, za 149,000kn, jer mi ne treba gepek i zadnja klupa, a auto je odličan za tako mali. Tih, udoban i zabavan za vozit. Fiesta je pun pogodak iskreno. Cjenik Focusa sa izračunom rate i ostatkom vrijednosti (nema učešća): https://i.imgur.com/2ACIyDR.jpg Kad sam ovo računao vs Erste Leasing, čak ispada i 10,000kn jeftinije nakon 60 mjeseci, nego da dižem taj iznos leasinga, sa 15% učešća... jako zanimljivo s te strane. |
Citiraj:
Citiraj:
|
ako se ne varam, svi su radjeni na novoj modularnoj platformi, MQB, tako da, nemos bas rec da je napravljena na polo platformi, ta platforma se prilagodjava, jel, "modularna"....
cak je moj Atlas na MQB platformi.... a ima ga 5 metara :D |
Citiraj:
Prvi puta vidim/čujem za taj Atlas, a dobro izgleda. Novi si uzeo? |
Citiraj:
imam i Audija jos, to je moja drla za na posao, rust bucket kako ga ovdje zovu :D a uzeli novoga, da, Atlasa, ima vec godinu i pol, on je naslijedio ulogu baby transportera. I tu smo se pojacali unatrag 3 tjedna, pa smo sada family of 6 :) jeben mi je atlas, bas je komad auta a vozi se daleko bolje nego sto bi trebao za tu velicinu. |
Citiraj:
Nego, kod Scale mi je jedino prst u oko što također iza leži na torzionki. Mislim da će Kia bit sretni dobitnik :D |
Citiraj:
MQB A0 je platforma na kojoj se bazira T-Roc, Polo, Ibiza, Fabia, i sada Scala. Mislim da je glavna razlika što MQB omogućava da se na isti auto stavi torsion beam ili multi-link, a MQB A0 je uvijek torsion beam. Možda postoje i druge razlike, ali ne znam koje su. Neke očito jesu, kada su platformi za te manje (jeftinije) aute dali novo ime. |
Jedina fiksna stavka kod MQB-a (bilo kojeg; A0, A1...) je udaljenost između pedala/papučica i prednje osovine, tako neka fora. Plus, MQB A0 uistinu odozada ima torziju samo. Vjerojatno nekakva ojačanja nekih elemenata, izolacija, firewall... su podebljaniji na A1 i većima. Primjer toga je da T Roc plastikaner sa 4motion pogonima i dalje ima torziju, dok bilo kakav 4x4 Karoq odozada šiba Multilink. Širina također očigledno nije fiksna jer TRoc je onak 1.8m+ širok a međuosovinski se da štimat (Scalinih/Kamiqovih 2.65m).
|
Hm, je li hr dozvoljeno ovako nešto? (Dodatno svjetlo kocnice s bljeskajucim efektom)
https://youtu.be/iprX9PYz9xw?t=1050 |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Zar nije to već uobičajeno kod naglih kočenja da blica sve živo otraga?
Prvi put vidio prije par godina na nekom Volvu - blicanje štopova i uključivanje sva 4 žmigavca. |
Da to su nove fore sa blicajućim štopovima, dok paljenje sva 4 ima vecina auta unazad par godina.
|
Citiraj:
|
To sa žmigavcima postoji valjda preko 20 godina, kasnije su dodali i blicanje stop svjetala.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Poslano sa mog SM-G950F koristeći Tapatalk |
Citiraj:
|
Jel 130k km puno za Audi A4 2016 2.0TDI za uvoz iz njemacke? Dali da gledam za to godiste ispod 100k?
U cjenovnom rangu ima taj od 130k km sa opremom koju zelim ili auti sa manje opreme i manje kilometara. Od opreme sam inzistirao na automatskom mjenjacu i audi drive selectu. |
Ovisi kolka je cijena. A može ti uskoro i riknut mjenjač na autu, ovisi kakve si sreće. Nije puno km ak se nije vozilo stalno u gužvi il 220 na autobahnu.
|
22k eura (+2-3k racunam na uvoz) 190ks S-Tronic
Mislio sam da su ti mjenjaci pouzdaniji od obicnog |
Citiraj:
kada stisne kocnicu, onda bljeska. Znaci ovo bi se moglo imat kod nas (za normalno kocenje)? to da bljeska i upali sva 4 prilikom jakog kocenja znam |
Citiraj:
|
Citiraj:
Atlas je najveći auto na toj platformi. Jesi uzeo V6? |
Citiraj:
da, 3.6 VR6 4 motion |
|
Nemoj ovo shvatiti ništa osobno, i vjerujem da je praktičan za veliku familiju (ima mjesta ko u priči, povišen je...), ali stvarno mi se ne sviđa taj "klasično-SUV" izgled :/
Izgleda mi kao ofarbana kartonska kutija na kotačima. Kad bi baš morao birati nešto od SUV-a - Volvo sa svojom XC90/60/40 serijom (ovisno što bi mi od veličine taj tren trebalo) mi je tu nekako najbolje sjeo. Djeluje kao nešto više od obične kutije... IMO naravno. |
Citiraj:
|
ne, Atlas je potpuno novi model, touareg je manji i ne dijele nista zajednicko, osim motora. Citiraj:
moze, das mi 30 tisuca dolara EXTRA jer mi je toliko jos trebalo da bi uzeo XC90, koji je btw, manji i neprakticniji SUV od Atlasa. Ovaj me dosao okruglo 50 sa svim davanjima, a XC90 KRECE sa 65,000, i to bazni model, na to jos sva davanja, porezi, na cestu je minimalno 80k. I to bude prakticki slabije opremljen nego atlas. Uzivo je Atlas daleko impresivniji i "ljepsi", bas je mrga na cesti. |
Citiraj:
Netko ima problema s čitanjem, a nisam ja... :D Volvo US kaže za XC90 (2019) Starting at $47,700 O ukusima se ne raspravlja, svakome se nešto sviđa, ali taj Atlas je toliko gadan da ga s razlogom ne prodaju u Europi. Atlas je po dizajnu tipičan VW, koliko je i Freemont tipičan Fiat :D |
Canada, Toronto...
Starting at $59,750 |
OK, gledao sam US cijene, u Kanadi je ipak veća razlika u cijeni ta dva auta. My bad
od 59,750 CAD za XC90 od 36,740 CAD za Atlasa Ovdje ipak Volvo ne vrijedi 23k CAD više, u Americi možda još i ima smisla Osobno, ne vidim smisao kupovanja europskih auta u Sjevernoj Americi. Toyota Highlander hibrid u najjačem paketu košta manje nego osnovni Volvo... |
Citiraj:
Plus koliko sam čitao na drugom forumu, bilo je problema sa tim s tronic mjenjačima u 3.0 motorima ne znam kako je sa 2.0 Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Da, auto je jako dobar, dapace, u bas toj klasi uvijek ispliva u top 2 mjesta. Niti se gura sa xc90 niti mu je to namjera. Najbolje da sam uzeo subarua sa cvt mjenjacem Pricas o autima a da nisi nijednog ni probao niti shvacas kojanim je svrha. Prvo, zivim u Kanadi a ne USA. Drugo, bazni model xc90 koji, DA, krece sa 59k, je doslovno plasticna kanta. Ono, nema govno maglenke hebote Infotainment mu je u kuxcu cak i na najjacem modelu. Tako da sam povuko paralelu sa sljedecim paketom, kao sto je i moj sljedeci paket a ne bazni |
Gabre, jel ima dosta EU auta po Kanadi? VW se vozi dosta? Ima npr. Dacia-e?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:56. |
|