![]() |
Nadoplati i uzmi neki drugi monitor.
|
Čovjek obično nema volju davat još ekstra novaca firmi koja mu ga toliko puta metne. :D
Mada mislim da je u ovom slučaju riječ o baksuzu, jebga. |
Znam da nije lako, ali ponekad treba zagristi g**no i napraviti promjenu.
|
Nadoplatila bi jedino u slučaju da mogu uzet monitor neke druge firme. :D
Jesam pesimist (iskustvo, jebiga) i očito pehist, no ako mi nakon zamjene i kontrole tog zamjenskog monitora uvale nekaj kaj očito ne radi kak se spada, ne bih rekla da je to opet/samo bad luck. |
Pitaj ako ti nude nešto drugo i uz koliku nadoplatu, pa postaj ovdje prije kupnje da ti kažemo isplati li se ili ne i šta uzeti.
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Pozdrav, zanima me ima li itko iskustva sa mrservisom i povratom novca? Laptop mi je u njih vec 40-ak dana i danas kad sam ih zvao rekli su da ce ASUS napraviti povrat sredstava, odnosno da ce mi vratiti novac. Pitao sam ocu li dobit punu cijenu laptopa i rekli su da bi trebao dobit koliko sam ga i platio. Laptop je pod jamstvom jos uvijek.
E sad meni je to sumnjivo jer citam po internetu da obicno oni procjenjuju vrijednost laptopa pa ovisno o tome odredjuju cijenu. |
Ako je pod garancijom, a je, imaš pravo dobiti onoliko love koliko piše na računu tj. koliko si ga platio. Nikakve amortizacije, troškovi i slična s*anja ne dolaze u obzir.
|
Citiraj:
a iz Della su poslali neki rabljeni, lako moguće isto tako sa reklamacije jer očito nije ok monitor, a na kučištu blizu gumba za paljenje/gašenje je bio mastan otisak prsta (ne onakav kakav ostane dodirom nove plastike već oni što ostanu nakon dugog korištenja kao na tastaturi). Citiraj:
mislim, ne očekujem nikakva čuda ni savršen prikaz boja, ali nitko me ne može uvjeriti da je normalno da monitor na desnoj strani ima žuti/topli odsjaj. u trenutku kada sam ga kupovala bio je "best buy" na tržištu, ali u bilo koje od ove tri "reinkarnacije" prilikom reklamacija bilo bi mi draže da mi se samo pojavilo par mrtvih pixela koje ću trpit, a ne da se ovako zezam i natežem. |
Rekao sam ti, traži neki U2xxx umjesto toga. U obzir ti moraju uzeti vrijednost monitora kad je kupljen pa možda prođeš i bez nadoplate jer kažeš da je bio best buy onda, a od tada su cijene pale.
|
Citiraj:
Razne greške (kao neke što si navela) nije baš moguće "popravljati" već se monitori mijenjaju. Druga je stvar percepcije što je za koju klasu prihvatljiva slika, a što ne. Citiraj:
|
Citiraj:
Opcija : a) Svih 10 ide na tržište, svi se prodaju, i svi su 100 % ispravni. b) 5 ih ide na tržište, a 5 čekaju u servisu u slučaju da se ovih 5 pokvari, pa se odmah daju zamjenski, kako klijent ne bi čekao popravak. U ovoj situaciji, nakon popravka, klijent dobiva ispravan monitor, a vraća rabljeni monitor, pod uvjetom da nema neka oštećenja (zamisli procedure testiranja ispravnosti monitora kako bi se provjerilo da je sve tip top). c) Svih 10 ide na tržište. U slučaju neispravnih modela, fino se šalju u servis, i klijent čeka da se popravi, isto kao i sa autom, vešmašinom, ili čime sve ne. Postoji mogućnost iznajmljivanja dok se ne popravi taj "komad nečega". DODATAK : d) Uspostavljaš ugovor s dIlerom gdje zahtijevaš 100% funkcionalnost kupljene opreme u nekom roku (48,24, 3 sata). Čak je možda i opcija A realna, ali testiranje komponenti u tvrtki je turbo vremenski zahtjevan proces i financijski, te ti proizvodi ne spadaju u kategoriju običnih smrtnika. Da ne kažem da je to rijetkost, Iggy bi mogao tu nešto više reći na tu temu. |
Citiraj:
ali ne bih se složila s tobom, "best buy" kao najbolji izbor cijene/kvalitete je moguć za svaku klasu (iako prema krajnjim "50 000kn" već lagano gubi smisao jer ni izbor ponude nije velik). svoj sam uzela upravo zbog vrlo dobrih kritika usera/tržišta kada je izašao, inicijalno inače ne bih ni uzimala widescreen. anyway, hvala svima na inputu/savjetima. sad čekam da konačno odgovore na proslijeđen im mail pa ću ovisno o tome vidjeti što dalje. |
Citiraj:
|
Ovo je više pitanje kako se postaviti....
Naime prije oko 2g. sam u T-Comu uzeo hard disk za 2g. ugovora. Kako sam uzeo preko telefona, meni praktički nikada nije rečeno da moram biti 2g. niti kakvi su uvjeti ako prekidam i slično. No sada mi oni govore o tome da ću morati platiti 200kn kazne ako želim prekinuti 2 i pol mjeseca ranije. Vrijednost diska u ono vrijeme je bila oko 400kn (320gb WD) Dobio sam samo disk poštom ne sam čak morao 2x ih tražiti neki račun za jamstvo. Poslali neki papir na kojem piše "vrijednost isporučenog paketa:1kn". Nikada nisam ništa potpisao, pristao na neke uvjete i slično. Kada sam uzimao prvi disk prije 4g, dobio sam zajedno s diskom ugovor u kojem je sve jasno bilo definirano (stvarna vrijednost diska, uvjeti raskida...) i kojeg sam potpisao. Imam li se pravo žaliti na nešto, tražiti prekid ugovora koji nikada nisam ni potpisao.... Htio bi prijeći na drugog operatera ali ne dozvoljavaju. |
Kako ti ne bi dozvolili? Plati tih 200 kn i bok. To je odgovor ukratko.
A kako si već bio prije potpisivao ugovor, ovaj se samo produžuje. U krajnjem slučaju, pristao si na 2 godine za taj disk. Nebitno što ti nemaš ugovor, disk je dokaz. :) Potpisao si da si ga primio, i oni imaju to negdje zabilježeno. Ne misliš li da je normalno da ako se na nešto ugovorom obavezeš, želiš li jednostrano prekinuti ugovor, da plaćaš određenu kaznu? Bez obzira na današnji zakon, kojemu ne znam konkretne detalje, i kako to sad u praksi izgleda. Brijem da ako je ugovor potpisan prije zakona, ugovor je važeći, pogotovo ako se klijent "okoristio" njime. |
Pozdrav
Neki dan mi je krepala grafička kartica kupljena u HG Spotu 01.07.2008. Riječ je o BFG GeForce GTX 260 OC kartici. Na jamstvenom listu piše 120 (pretpostavljam, mjeseci) i na tome isprintanom jamstvenom listu nema potpisa (ne znam je li to bitno). U Bjelovaru gdje je kartica kupljena nema HG Spot poslovnice, pa pretpostavljam da bi ju trebao slati u Zagreb. Sada me zanima koja bi mi rješenja oni mogli ponuditi i koje bi bilo najbolje? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Je, 10 godina je garancija. Samo problem je BFG propal, a znamo kroz kaj i HG Spot prolazi. Tak da, po meni, dobit ćeš neku drugu u toj vrijednosti. Nazovi i pitaj kud i kaj. |
Citiraj:
To što je hgspot u banani je ono što brine. |
Citiraj:
Upravo to, a i oni su bili uvoznik. |
znači, pošto je bfg propao ja bi trebao tražiti hg spot povrat novca?
a hg spot ima dosta svojih problema, pa da ih onda tražim drugu karticu ili proizvode u toj vrijednosti računa? |
Kontaktiraj ih i objasni situaciju pa će ti oni reć kaj se može. Moja preporuka je da kontaktiraš admina fan page-a na FB, koji je stvarno ok lik. Malo blesavo, ali mislim da ćeš prek FB-a najbrže doć do odgovora.
|
Citiraj:
|
to je ova stranica?
http://www.facebook.com/pages/HG-SPOT/272797752744351 |
Nope, ova.
|
|
Imam grafičku karticu iz potpisa koju sam kupio rabljenu. Naime nisam obraćao pažnju ali sam dobio samo nju, kutiju i instalacijski CD. Da li bih imao problema sa ostvarivanjem eventualne garancije zbog nedostatka bundlea?
|
Pozdrav svima,
trebao bih savjet u vezi sljedećega: Mobitel sam već triput davao na reklamaciju zbog istog problema, a sad će i četvrti (nijednom ga nisu popravili). Radi se o tome da mu se fizičke tipke blesiraju (tipku back kuži kao ok+volume up ako je mobitel u mraku, na svijetlu radi ok). Nakon sto se vrati sa servisa i sto ga resetiram problem se redovito pojavljuje jedan sat do najkasnije jedan dan korištenja. Sad ću ga nositi četvrti puta, a u zadnja dva mjeseca ne znam dal je dva tjedna bio kod mene. Imam li nekakvo pravo napokon na neki "konkretan" popravak (zamjena matične ili uređaja)? Dosad su mjenjane folije tipkovnice, softver i svjetlosni senzor. Na internetu sam našao još ljudi s tim problemom, i svi su dobivali novi uređaj (iako zamjena matične bi pretpostavljam isto bila dovoljna). Hvala :) |
Pozdrav forumaši, novi sam član na PCE forumu i odmah imam problem :D
Naime posjedujem MSI GTX470 koja je nažalost odapela:finger:. Kupljena je u ADM-u i još ima jamstvo cca. mjesec dana(imam račun). Problem je u tome što na grafičkoj više nema one naljepnice sa S/N brojem i zbog toga su je odbili prihvatit kada sam je nosio u ADM servis na reklamaciju. Na kutiji od grafičke uredno ima naljepnica sa S/N brojem ali na kartici fali(kaže serviser da od vrućine te naljepnice znaju otpasti). I sad ne znam šta da napravim ? Kontaktirao sam MSI al oni nikako da odgovore... Da je nosim direktno uvozniku(Microline) možda oni mogu riješit stvar ? |
Pa potraži naljepnicu. Ako je "sama" otpala onda je negdje u kućištu. :D
Inače mislim da ne možeš ništa napravit, ako je to jedino mjesto na kojem piše SN. |
Situacija je sljedeća:
Stvar kupljena u HGSpotu se pokvari te je HGSpot preuzme na servisiranje. Istu stvar prosljede dobavljaču (M San) na servis. Nakon 45 dana trgovina ima sljedeču informaciju od servisa: Stvar se ne može popraviti već je u dolasku zamjena. ALI ,zamjena u dolasku je nešto drugačije u drugom rangu. Naposljetku cijena je upola manja! Servis odbacuje 'odgovornost' jer je zamjenu izabrao proizvođač a ne oni. Trgovina odbacuje odgovornost jer su oni samo posrednik između kupca i servisa. S obzirom da se zamjena ne prihvača , riješenje trgovine je povrat sredstava kako bi trgovina to prosljedila kupcu ili dala nešto drugo u toj vrijednosti. ALI, servis ne odobrava povrat več to treba odobriti proizvođač! Trgovina na kraju odbacuje potpuno odgovornost ( nema više priče ni o povratu kao ni o uzimanju nečeg drugog) jer shvate da je to kupljeno u prijašnjem HG Spotu. :fuming: Nitko nije odgovoran a situacija nije riješena. Kako je riješiti? |
Citiraj:
|
HGspot kao "contact point" službeno ne postoji.
Oni su to prebacili na servis. Dakle , kupac bi to trebao riješiti s servisom a servis ne želi - prebacuje to na proizvođača. Stoga , ono što mene zanima je ...jeli novi HG Spot preuzeo obaveze starog? Naime , stajalište HGa je da , u slučaju odobrenog povrata novca za uređaj , isti se ne može prosljediti kupcu ( niti je moguč bilo kakvi drugi dogovor za neku zamjenu) jer če novac završiti u prijašnjoj firmi koja je to prodala / firmi koja 'službeno ne postoji' jer je u blokadi / stečaju.* Iako , s obzirom da su preuzeli reklamaciju nečeg što je prodala prijašnja firma, reklo bi se da je očito kako je novi HG preuzeo obavezu starog. *ako je več firma u stečaju te zbog blokiranog računa ne može izvršiti povrat sredstava , na koji sistem dobavljač može izvršiti povrat sredstava na taj isti blokirani račun? :stoopid: |
Citiraj:
Ako je "novi" HGSpot pravni nasljednik "starog", onda je jasno. Ako nije, treba vidjeti s uvoznikom / distributerom. |
Što i HGŠrot ima Vemuljove fore "mi smo nova firma, to ste kupili u starom HGŠrotu koji je propo" ??? :D no divno. Kad uđemo u EU, mislim da će onda svi tako lijepo propast ili će nafukat fržavu da uvede nekakav extra porez, carinu ili što već da ne kupujemo izvana gdje je u startu 15-20% jeftinije.
|
Što si reklamirao? Uzmi to što ti nude i bok. Ne vjerujem da ti nude lošiji proizvod...
|
+1. Reci ti nama što si reklamrao, a šta ti nude.
|
Citiraj:
Koliko ti god blesavo zvučalo , oni su to napravili bez ikakvog problema a logiku iza toga nije bilo teško shvatiti... Kako trgovine "tehnički" više nema , nema ni tog lanca "kupac-trgovina-servis-dobavljač" več lanac sadrži samo "kupac-servis" , shvačaš? :) To u neku ruku besmisleno zbog sljedečeg... Ovaj/novi HG spot je najnormalnije primio na reklamaciju, te izdao servisnu primku za stvar koju nisu prodali oni več prijašnja firma. Stoga , pošto nisu odbacili odgovornost za primitak reklamacije ne vidim po kojem sistemu sad mogu odbaciti odgovornost / izbaciti sebe iz spomenutog lanca. Tom "kupusu" nakraju samo nedostaje da ja budem optužen za nešto ilegalno / krivično djelo jer sam stvar išao reklamirati u firmu koja mi to nije prodala. :rolleyes: Što se tiče "pravnog nasljednika" ...sutra odem do trgovačkog suda jer mi je trenutno puna glava od zivkanja okolo i kopanja po računima i internetu. Citiraj:
Zamisli da pošalješ na servis Intel procesor a oni bi nazad poslali AMD jer je i to isto procesor. Ili ...na servis pošalješ monitor s dobrim ekranom a oni bi nazad poslali monitor s TN ekranom jer je i to monitor. Možda je to tebi isto te ti je zanemariva razlika od cca 4tk. Meni ta cifra nije zanemariva kao što mi nije zanemarivo to što osnovna karakteristika nije ista. A kako je to bilo bitan faktor pri kupovini / isto se nije kupilo po tom sistemu "daj što daš/imaš" , ne vidim doslovno nikakvog smisla zbog čega bi trebao pristati na "daj što daš/imaš. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:23. |