![]() |
Citiraj:
|
|
Golf 4.5 :D
|
Ajd, izgled unutrašnjosti je fakat miljama od prethodnih modela. Ne da je nešto specijalno, al je drugačije nego do sad.
Izvana ništa novo, golf 6.1. |
ako su to milje, onda ne znam šta ostali rade sa svojim unutrašnjostima :D
zakrenuli su komadni most i stavili krom oko 'ladnjaka :) |
Danas sam vidio golfa 7 u vise varijanti opreme :D ili su to bili g3 ili g4 ili g5 ili mozda g6, nisam siguran :D
|
Citiraj:
|
http://www.vwvortex.com/wp-content/u...ns-960x640.jpg Meni itekako lici na 4. , pogledaj bocnu liniju, zadnji kraj odnosno C nosac. Uglavnom meni golf ko golf dosadan i isfuran, da se bar VW okrene s dizajnom u smjeru Scirocca :)
|
Citiraj:
Nisu losi, ali mogli bi nest novo smislit, al im ide tak, tko sam ja da im sudim... Ja samo volim lijepe stvari :) |
Dok god tu klasu budu zvali golf klasa, sumnjam da će se što promijenit. Zašto mijenjat konja koji pobjeđuje. Naravno, nit će sedmica bit ni najatraktivnija, nit najbrža, nit najudobnija, al vjerojatno bude dobro zaokružena i zvat će se golf. I vjerojatno opet bude najprodavaniji u klasi. Pogotovo ako smanje cijene kako se najavljuje zbog modularnog dizajna cijele game(iako sumnjam).
|
Citiraj:
Jedina stvar koja je drugačija a ne znam dal se to mjeri u miljama kod njih je to što nema ispred mjenjača rupu za stvari, najbolja stvar koja je postojala u golfovima i sad su i nju maknuli. |
|
da, slično je... stavi obje crne verzije i obje su miljama od ovoga :)
|
DS5, prekrasan auto i izvana i iznutra, isto kao i cjela linija DS3 i DS4, Citroen je s tom linijom + novi C4, C3 i C5 sve redom prekrasni auti, za razliku od starih linija :D
|
meni najljepši u segmentu... stvarno pojava na cesti.
dobro kada dođe aston mar... ovaj novi mondeo, onda će se možda malo poremetiti tablica :) |
stvarno ako neko pored jednog DS4, koji je skuplji neznato od gnojfa 6 i 7, izabere ovo drugo , onda neznam :D
|
pa ds5 kreće od 180-190k ili koliko već, a za to dobiješ golfa sa klimom i parkirnim senzorima.
samo što je ds5 prerasao golfa odavno i grize u lagani mid-premium. |
Pomjeso si nesto, osnovni ds5 krece od oko 240k cini mi se i u klasi je s bmw5, a6 itd... Usporedio sam ga s ds4, on starta na oko 150k i u istoj je klasi s golfom (kompakt)
BTW. ceka se ovaj stroj http://www.citroends9.net/ :) |
a pomiješah ds4 i 5 yebiga... svejedno bi rađe sjedio u ds5 rađe nego u ičemu.
o da ds9 je ono... fap-fap-fap totalni. |
Moram se složit s vama... Iako mi je Citroen još uvijek mrvicu ženskasta firma, uzeo bi ga svakako prije Golfa.
Dobro su preuzeli neke stvarčice od viših marki, pogledao sam donji dio konzole i prvo čega sam se sjetio je Audi MMI kontroler, samo se nadam da je ono fejk drvo dobre kvalitete. Kožni cockpit je svrš svrš, pogotovo sa onim prekidačima na stropu i HUDom. Kad god bi negdje išo u tom autu radio bi preflight checkove ko May. :P A ovaj Aston Ma... Mondeo, ufff odličan je! Jel itko zna kolka će mu cijena bit kod nas? |
Ma napravili su ogroman preokret u dizajnu u pozitivnom smjeru, usporedi samo stari obicni C3,C4 i C5 sa novima , nebo i zemlja :)
|
pa velim... uvijek postoji alternativa koja je zanimljivija i u konačnici jefitnija.
računajte ulaznu cijenu i servise, računajte kasko za "premium" brand... oke drži on cijenu, a je li ta cijena dovoljna da se ne vozikaju ovakva inovativna kola? :) |
Pa DS serija i je zamišljena ko premium klasa, i od 2014 il 2015 iz imena DS izlazi potpuno citoren i to će im biti ko neka premium marka.
|
oke, ali kasko bez bonusa za ds4 sigurno nije 15k koliko je za golfa... istopi se ta razlika na padanju vrijednosti samo tako i ovo je samo jedna od stavki, ali to ne umanjuje činjenicu da i dalje voziš dosadan auto.
mimo sad toga da li je on korektan i dobro obavlja posao, meni je za te pare jednostavno dosadan. |
Citiraj:
Tak da kasko za citroena od 200.000kn i golfa od 200.000kn košta potpuno jednako. Jedina razlika je u doplatku za krađu, koji se razlikuje po rizičnosti marke/modela za krađu, tu je golf skuplji, ali ni približno kolika je fama oko toga. :chears: |
Citiraj:
Svaki auto ima svoj način vožnje, ovisno o namjeni za koju je napravljen. Prijenosni omjeri isto tako igraju veliku ulogu u tome. Tako se dogodi da M5, koji u mojim standardima ulazi u kategoriju automobila koje smatram "teškašima", ima isto vrijeme na istoj stazi kao 911 GT3. Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Da, meni su to milje ako gledamo da je to vw i kolike su njihove promjene u dizajnu. Vanjština mi je samo doživjela lagani redizajn, zato sam i napisao golf 6.1. Ali unutrašnjost mi je skok za jedan vw. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I nisam zasuo lovorikama inovativnost dizajna golfa 7, sve je to već viđeno, kao i kod drugih. U toj klasi najbolji kokpit mi ima c4. Ovaj zadnji. Onaj prije mi je preloš. I taj zadnji c4 koji mi se toliko sviđa, ne nudi ništa inovativno, svi prekidači i čukice su na mjestima gdje bi ih i drugi stavili. Ali mi ima prekrasnu liniju kokpita i zakrivljenost središnje konzole. I to je to, pričam o dizajnu. Što se tiče najljepšeg kokpita uopće, što sisa veli, definitivno DS5. Ak će mo pričat o kvaliteti unutrašnjosti, ne sumnjam da će golf 7 opet bit u vrhu. |
|
Kad se pogleda sa top pogleda onda mi ova zakrenustost liči na ovo, inače u toj klasi auta mi nema ljepše unutrašnjosto od ovog.
slika |
Citiraj:
Da su sjedala bolja bilo bi jos bolje... Ne priznam ove danasnje kokpite inspirirane Star Trekom.. |
Citiraj:
|
Citiraj:
:D Dodatni bonus je što na prijedloge suputnika možeš odgovorit dubokim pogledom i kratkim razmišljanjem uz "make it so". |
Ovo je lijep kopkit, čini mi se da je u jednom časopisu među 10 najljepših u 2012-oj.
Dodge Dart/Fiat Viaggio http://www.netcarshow.com/dodge/2013...llpaper_45.htm |
Ti mora da voziš Punta, jesam pogodio?
|
Vozim ja, imaš kakvih problema? :D
|
Nemam. :P
Samo pitam jer vidim da voli Fiat. :D |
A jbg lijepi su mi kopkiti, baš ono stilski nit previš, nit premalo, nit SF kao kod Honde i Citroena, čast izuzecima recimo DS3 je fenomenalan.
Čudno mi je da Corsa OPC toliko tuče Clia. http://www.youtube.com/watch?v=fcvx8aNHZas |
Ta OPC je neka spec. ed. Vjerojatno sa boljm ovjesnom itd. Turbak radi svoje, uskoro ce i u novom Cliju sport i to je to.
|
Zakaparena Honda Civic 1.8 2012.
Evo samo da se javim. Dojmovi kad dođe auto nekad sljedeći tjedan nadam se. |
Između A i B odbrao si C. :D
Ajde svakako se javi sa dojmovima i slikicama. Koja oprema i felge? Jel ima ESP? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:59. |