![]() |
@pucami
Jesi postavio fiksne IP/DNS? |
možda nam povećavaju brzine :)
|
sinoć bez neta oko 22h ostao i nije ga bilo kakvih 2 sata..otada se sve stabiliziralo i danas cijeli dan radi bez greške..
frend udaljen od mene ni 200 metara, 2 dana bez neta..zvao ih i ladno ga otpirili i rekli da se strpi jer svi imaju problema :( |
Citiraj:
Isti k je meni bilo, i sa fiksnim i s DNSom od optime i s DNSom od googlea, možete samo sjest i čekat i nadat se da će račun bit manji ovaj mjesec. |
ja nemam neta od jucer ujutro i korisnickoj sluzbi ne mogu ni prismrditi jer mi nakon 2 minute razgovora kazu da nemaju raspolozivih agenata i nakon poruke ce se poziv prekinuti. prejebeno..srecom na poslu imam cijelu jutarnju smjenu net inace bi bilo sranja.
|
Imam viška jedan optimin Tilgin Vood i jedan Iskratel modem/ruter.
Mogu li oni poslužiti za štogod? Iskratel mi djeluje kao neki šrot, no Tilgin je kvalitetan ruter sa hrpom opcija. edit: Pronašao sam odgovor na pitanje što sve Tilgin može! http://gaygeek.bloger.hr/post/tutori...er/953639.aspx |
Prije desetak dana ostali smo gotovo cijeli dan bez svega i slijedeću noć od 22 do 03. Pretpostavljam da su nekakvi radovi bili jer se nakon toga stanje poprilično popravilo, ping se jako smanjio ( sa cca 500 na 40-55) a streaming videa sa youtube ide odlično, bez zastajkivanja, pogotovo u onim kritičnim vremenima poslijepodne kad se svi nakače. Al mi nije jasno zašto to negdje ne napišu - 10 dana imat ćemo radove, očekujte poteškoće. I to je to. Ovako svi pizde (s pravom) a Optima šuti.
|
Upravo tako, da barem imaju neki obavjesnu "ploču" na siteu, jer iako nemaš internet sada većina ljudi ima mobitele sposobne za web, a i druge izvore interneta također. napišu "imamo poteškoće u tom i tom području, radi se na rješavanju problema uskoro" ili "generalno sranje, možda ta i ta područja budu par dana bez interneta".
|
Citiraj:
Quotat cu sam sebe ali problemi su i dalje prisutni, nisu mi ništa riješili, puca veza, a u modemu Acces denied :fuming: |
Meni je isto access denied, samo što mi ne puca veza jer je nema. Ne spaja se uopće.
|
Zovite da vam sifru promjene
|
Citiraj:
prije par dana u sluzbi za korisnike su mi rekli koji IP moram gdje upisati takodjer, upisao sam razlicite IP za stolno racunalo i laptop no i dalje je sve po starom |
Citiraj:
da, preostaje mi i to probati, traziti smanjivanje brzine mada sumnjam da imaju volje ista napraviti za korisnike |
Evo da i ja podijelim svoje iskustvo s Optimom.
Doma sam imao 3 godine OptiDSL i nikada nije bilo problema s pucanjem veze i brzinom, uvijek je sve radilo besprijekorno. Na poslu imamo isto OptiDSL s HaloHaloHalo uslugom već 4 godine, internet radi bez greške, jedino svakih par mjeseci prestanu raditi one dvije telefonske linije koje idu preko rutera, pa ga je onda potrebno resetirati da prorade. Lokacija: Karlovac :chears: |
Citiraj:
Citiraj:
Btw promjenis je sam preko control panela. |
Samo ti nazovi da ti promjene lozinku i naprave refresh linije ;)
|
Citiraj:
Jucer sam zvao, promijenio lozinku, resetirali su liniju, šta sad :fiju: |
Zovi opet, mora proradit ;)
|
Meni opti-dsl ne radi već dva dana, ne j*bu ni hej, vele imaju problema, rješavaju...
|
meni ne radi od srijede od nekih 22 sata do danas. Jučer ih zvao i normalno da se nitko ne javlja. Danas ih zvao iz firme i tvrde mi da mi je sve ok sa linijom, a neta nema. Sad kad dođem doma iz posla idem ih opet zvati da vidim u čemu je problem, jer vidim da i drugi imaju problema sa netom.
|
Jos uvijek ne radi nista. korisnicka se ne javlja, ali najveca debilana je sto ne mozes dobiti neku informaciju sta se desava uopce. a da ne spominjem da korisnicka sluzba prekida poziv nakon valjda 5 zvona..bas mi je drago sto nisam potpisao novi ugovor pa da me jebu 3 mjeseca u pola cijene a ostalih 21 punu cijenu da im placam.
|
Isti problemi i kod mene (Bjelovar). Već 2-3 dana internet ne radi.
Mislio sam da sam jedini. |
Citiraj:
zvao, radilo sat vremena :) idem opet sjest na telefon, faza 2 :) |
Meni također ne radi od srijede. Stavio sam sad umjesto Huaweia zaboravljeni Edimax i radi :wtf2:
|
Trenutno na Optimi imam Zyxela. Razmisljam da nije on uzrok tolikom pucanju veze.
Moze li se od Optime zatraziti (besplatna) promjena rutera? Inace, jos od T-coma mi ostao router Thomson. Moze li se promijeniti firmware na Thomsonu, te postaviti na sadasnju Optima vezu? (na Optimi su sve tri usluge - tv, telefon, i net) |
Pogledaj ovdje zadnji post pa kreni dalje u istraživanje
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=1182150 Ako ti je mrsko zezat se s time, potraži na tržnici, mislim da za male novce možeš nać Optimin router na prodaji. |
Citiraj:
|
Meni je sa optiminim ruterom Tilgin Vood 452w radilo sve dobro (internet, televizija i telefon). Imaš ih u oglasnicima po 100 kn.
|
Ja sam se prebacio s t-coma prije desetak dana ,dobio sam tp-link.
Kad idem testirati brzinu dobijem oko 4mbit,ping 22 sve je ok,ali kad surfam,par sekundi sporije mi se otvaraju stranice u odnosu na t-com. Gledam status bar dolje i vidim da stoji connecting na par sekundi i onda pocne raditi. Jel ima netko slican problem? |
DNS-ovi možda?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:15. |