![]() |
Citiraj:
Bilo bi lijepo da napišeš puni batch procesora a to što ide na 4.6GHz na zraku nije ciše ništa novo na PCE jer da si pogledao SuperPi 1M temu znao bi da ih većina pređe 4GHz pa čak postigne i 4.5GHz na zraku. SuperPi rez ti je jadan :D |
Citiraj:
EDIT: Zanimalo bi me max OC-potencijal ovog E7200 sa air hlađenjem, ako je netko, tko je ujedno i ponosni vlasnik ovog procesora, uspio postić frekvencije više od 4.23Ghz. |
Citiraj:
eto konacno sam mogao malo testirati. Na FSB 490 sam stao. Dalje ni makac. Al super pi nisam mogao odvrtit. Max stabilni FSB nisam tražio pošto ovaj proc dosta struje traži za visoki OC što je meni relativno nepotrebno za 24/7 Ok mogao sam spustit multi procesora al znam da on ne koci. Cisto iz znatiželje i što me zanimalo kolko ide. http://www.max-save.org/pix/ljyg917_thumb.jpg |
S obzirom o kakvoj se ploči radi, ovo je sasvim lijep rezultat :)
|
Citiraj:
Superpi je htio samo na najmanjem testu vrtit. Dakle o orthosu ni pomislit. Nije mi se dalo previše sa voltažom igrat. NB je dobio +0.3V i dalje mi se neide pošto se grije ko mutav. Moral sam držat ventilator usmjeren na NB za sigurnost. Prst test sam pokušal i skoro pa je koža ostala na NB. Kaj bi tek bilo sa još više voltaže? Mogel bi pržit cevape na njemu :zdero2: |
I opet se vraćamo na cijenu te ploče ;)
Za te pare nema, i nemožeš očekivati nešto bolje :) |
To naravno.
Ma i zadovoljan sam ja s njom. Vec ja razmišljam o novoj nabavi ploce(ovaj put nešto bolje) ali to su samo misli. Dostignuti takt mi paše i ni netreba mi više. Samo kaj taj proc zahtjeva za visok takt visok Vcore a to mi se baš i neda ovak igra 24/7 na 3.9ghz i meni dost a netreba previše vcore |
Evo i ja konacno nasao malo vremena da se poigram sa E7200...
Za sada: http://www.max-save.org/thumbs/870511E7200.JPG Nis ekstra ali samo da CoD4 fino radi :D Samo bolji cooler od ove krame treba... |
Al aj sad, čemu opet spuštanje multija :D
|
Citiraj:
Sentimentalan sam... |
Da, da, i mislio sam da je "navika" od E6550 :D
|
Gjurovski koji cooler imaš, i jel je cooler podešen da najjače hladi?
|
Ma ovaj Scythe Kama Cross... je podesen je na najace ali nepomaze bas..
Evo bas mi je bsod izbacio maloprije :D A nis na 9.5x, samo me ovaj Vdrop malo hebe... Stavio sam na 1.325v (bios) u idle-u 1.312v a load 1.296v... Puno je to... http://www.max-save.org/thumbs/509768untitled.JPG |
Citiraj:
Nego kako se ovako puno grije na 3800 :stoopid: 65°C :eek: |
Citiraj:
A imam 3god. garancije... pa neka gori :D |
Ili ti cooler ne sjedi dobro, ili je isti teže smeće.
|
Citiraj:
|
nemogu dići na default voltaži E7200 na 3 GHz, s 9.5 multiem i 316 fsb?? u biosu javi Overclocking failed?!?
|
pa daj mu ****** struje ak ne ide s default voltažom
|
Moj E8400 radi na 420x9=3780 i to na 1.35v. Negdje optimum struje i zagrijavanja. odvrtio je oko 6 sati prime, temp je bila oko 60.
Srecom na DFI radi C1E i kad se promijeni voltaza pa se ista u idle spusta na oko 1.3v. |
@timmy
gle ovo je forum i tu bi se trebalo pomagat, ti se ispucavaj negdje drugdje?!?^^ nebi ništa bilo čudno nego je on meni na defalut voltaži radio bez problema na 3.0 s orthosom na 6 sati load bez prelaženja 60 stupnjeva.... |
Jednostavno digni voltažu da vidiš jel problem u (premaloj) voltaži procesora, ako se i dalje dešava ista stvar, problem je, logično, u nečem drugom.
|
Citiraj:
Usput,to što je na xx frekvenciji radio na def naponu ne znači apsolutno ništa.Kada dođeš do određene granice svejedno ćeš mu morat dat još 2v da bi dobio još 10MHz.Karikiram naravno :smoke: |
evo uspio sam na 3.2 dići s 1.200v , 9.5*337 Orthos je na 10 testova stabilan, stock cooler ne prelazi 63 stupnjeva po CoreTemp , RealTemp na prelazi 53 ...
edit: ispravio voltažu kriva tipka |
Citiraj:
EDIT@aski:Znam da ne može više od 1,7,nisam imao tu ploču. ;) Čitam šta piše,a moj komp ne gledam u ovakvim situacijama. |
Citiraj:
|
kakva crna 2 volta nocni saptacu il sta vec. Aj mi rec kako si to uspio i cime hladis to.
Pijem na terasi i pisem s mobitela pa me ne uzimajte ozbiljno. |
kupio sam THERMALRIGHT Ultra 120- eXtreme i na njega stavio SCYTHE Slip Stream 120mm, na 379*9.5 tj 3.6 na 1.3500 V s Orthosom na 10 testova je stabilan na 64 celzija ali da je vent uključen na najjače, kad ga smanjim na najmanje je 77 celzija.
Jel to dobar rezultat? |
Citiraj:
Ne kužim moj, je radio na 3.2 sa def voltažom?! Sve iznad trebao sam mu dati malo napona. Sada stoji na 3.6 i ne namjeravam ga dirat dok ne uzmem neki cooler. Sve u svemu proc je fenomenalan, full sam zadovoljan:goood:. Evo i dokaz: Showthread Citiraj:
Evo pogledaj ovo, to je moj proc: Link Voltaža mu je namještena na 1.175V u BIOS-u ali sa vDropom dobiješ 1.168 u idleu, za load neznam točno ali radi stabilno dok igram CoD4, GRID ili neku drugu jaču igru. Također je izdržao 30min wprime-a. Zasada nije izbacio nijedan BSOD. Min 39-41C, a max cca 60C. |
meni su na ovom forumu predložili da ako želim stabilan komp za 24/7 rad da mi temp u loadu nejde preko 60.
Toga se i držim evo na 3.6 GHz na 1.3500v 379*9.5 u loadu je 62 celzija a idle ispod 40 jer mislim da CoreTemp ne mjeri ispod 40, ne koristim RealTemp jer mi on pokaziva točno 10 stupnjeva manje. |
Citiraj:
Ja ti kažem da ti je tih 1.35V previše. |
Citiraj:
Jel mi se čini ili si ispravio ovo na 1.35V, čini mi se da je maloprije pisalo da radi na 1.4V na 3.6 GHz:) |
Citiraj:
EDIT: prestiže me raikkonen EDIT: ili ne EDIT: zapravo nemam pojma... |
ok, evo probal sam na 1.3250 V i Orthos nakon pol minute baci grešku? valjda baca grešku jer proc nemre delat jer nema struje dosta... ako nije to onda mi recite kako da izvučem max za 24/7 siguran rad ovog proca
znači ako gledam na RealTemp još mogu na 3.8 podići da ne prelazi 60 celzija, ali onda moram još dizat voltažu? Po vama je to čudno a drugačije neće radit, evo probal sam kako ima Razzor na 3.6 na 1.175 V i odmah u Biosu javi OC failed... Ako meni neće na 1.3000 V radit da mi orthoos ne baci grešku onda nema šanse da će na manjoj voltaži radit ili ima neka druga caka da radi na toj voltaži?!? |
Citiraj:
|
Recimo da je sigurna temp ~60°C...
Lijepo dereš voltažu dok ne bude blizu tih 60°C. I sad tražiš polako ferkvenciju na kojoj je stabilan i ne pregrijava se. Npr: s Orthosom ili Primem par sati minimalno. |
Citiraj:
evo baš sam gledal i u Biosu pokaziva 43-48 celzija , uđem u win i Core Temp pokaziva 44-48, a Real Temp pokaziva 32 celzija, znač i Bios laže? hoću samo bit siguran da mi se nekaj ne sjebe Kada Orthos baca errore na testu za CPU small to samo znači da nema dost struje ( treba dići voltažu proca?? ), jer je temp na 60-70 samo na loadu? |
Pita te koliki je vdro(o)p, i ujedno preporuča mod za isti.
@timmy - prvo mjerilo je napon, a onda temperatura. Jer ovi crkavaju od velikog napona... |
u Biosu je stavljeno na 1.3500 V , CPU-z u idle 1.3280 V, Load :1.2720 V
|
Mjereno multijem?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:37. |