![]() |
bemti koji su promasaj ti 7.12 driveri..
|
Al meni je isto sa svim driverima...
Ocito kad nisu instalirani nikakvi driveri graficka koristi samo neke osnovne funkcije i slika je ok. A kad stavim bilo koje drivere koristi "cijeli hardver", a to je ocito kod mene fizicki s***ano. |
Eto, ja nemam problema sa 7.12...
Stižu nam 8.1, valjda će biti očitih pomaka. |
Također nemam problema niti sa 7.11 niti sa 7.12, čak ni sa Linux fglrx 7.12 (bar što se tiče ovakvih anomalija). Ako ne radi dobro sa oba dvojima onda je ili neka žešća nekompatibilnost ili HW defekt, ne mogu biti driveri krivac za sve.
|
Citiraj:
|
meni je isto smotal boje u windowsima taj 7.12 driver... ali ovak inače sve ok radi, ne ću ih maknut, čekam 8.1...
|
Meni su te boje bile smotane pol sata, nakon sto sam resetirao masinu sve 5.
|
Evo, nabavio i ja HD3850.
Stock hladenje je teska banana, a kartusa se grije manje od 7900GS. Jedan dan je stock bio gore, temp do 70-80. Jucer stavio Accelero S1 gore i pola pasivnjaka sa MX400 za naponski dio. Evo rezultata. http://www.imageno.com/thumbs/20080103/7idxb2axc5lc.jpg Kartica clockana 730/1000. Probao sam max 750/1000 ali baca malo artefakta u Crysis-u. Memoriju nisam isprobavao kolko ide, ima vremena. Uglavnom, jako sam zadovoljan karticom. :chears: |
Kaj vi nitko ne vrtite ati tool za artefakte??
|
ja vrtim :stoopid:
|
Ne pokazuje nikakve artifakte atitool.
Sad mi ponekad nakon nekog vremena nestanu sva ta sranja, al kad upalim je uvijek isto. Sad nemam vremena nosit nekom karticu, pa cu samo pratit stanje. |
I ja! Poslije njega sam vrtio kornjaču iz 3D čmarka, tako da je u pravilu bilo koji MHz manje nego Ati Tool što je našao.
|
iz 2k3 kornjaca??
Mislim da to ne opterecuje grafu ko canyon fly iz 2k6?? |
Na Fireflyu padaju sve (ako su nestabilne naravno), iako nije najzahtjevniji test ;)
No kako reče Fleks, Nature iz 2k3 i nije nešto zahtjevan s obzirom na 2k5 i 2k6... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Pokrenem ga, stvori se dolje kod sata ikonica al se nis drugo ne dogodi. U task manageru pise da guta 50% proca. Vjerovatno zbog Viste. 2k6 nemam, moram ga nabavit. |
jesi skinuo ATI Tool 0.27 beta4? meni radi bez problema na visti...
|
Citiraj:
Hvala :chears: |
Citiraj:
jednostavno se program nece pokrene, samo visi u task manageru i trayu.. *edit nova verzija radi ali ne prepoznaje grafu, tako da nis ne mogu mjenjati btw kad se moze ocekivati novi ati tray tools? |
ati tool se meni imho pokazao kao najbolje rijesenje. ako prolazi sat vremena ati toola prolazi SVE.
|
Citiraj:
ak na tom testu ne baci artefakte, neće nigdje.....valjda zato što je sve bijelo pa se i najsitnije nepravilnosti odmah vide |
Citiraj:
@The Satara - ako pada, onda nije zbog bjeline, već zbog zahtjevnosti testa ;) |
Citiraj:
|
Ne, mislim na ATi :p
|
Ja sam primjetio nesto interesantno. A to je da buka coolera manje smeta na 70% nego na 55-60%, nije da je cooler tad tisi, nego je zvuk manje naporan. Na 70% se cuje kao fen, dakle onaj sum zraka, ali na 55-60% se cuje visok ton, nesto kao pisak, a ne samo sum zraka.
Uglavnom ugodniji mi je zvuk na 70% nego na 55 ili 60%. Na 70% je sa GPU-om na 750MHz temperatura u loadu bila 68-69C. |
ja na 3870 drzim fan stalno na 44% (i u idle i u load)
temp: idle=38C load=78C |
Sada ću si ubzo nabaviti jednu 3850...
Hoće l imeni moj x2 3600+ na 2.85GHz usporavati puni potencijal 3850? |
Nece, nevidim zasto mislis uopce da bi? Imas dual core na 2.85GHz.
To sto ti nije core2duo nema veze s vezom, u igrama ti je tu negdi kad su na istoj frekvenciji... Ako te to zanimalo. |
Citiraj:
|
A bome je :D
Ne pricam o smijesnim rezolucijama kao sto je 800 600 i 1024 768 i low detaljima na kojima je radena vecina testova na internetu. Pa tko jos igra na tim rezolucijama? A i stvarno mi nisu jasni ti idioti, testiraju na tim rezolucijama i detaljima i onda proglase nadmoc intel procesora u igrama?! :stoopid: U potpunosti se slazem da intel trenutno ima bolju arhitekturu, u svemu je brzi od AMD-a, ali u nekim stvarima je brzi za stvarno mizerne brojke. Na 1280 1024 i 1600 1200 sa med/full detaljima razlika je skoro pa neprimjetna izmedu AMD - INTEL, naravno na istim frekvencijama... |
Citiraj:
|
E da ne otvaram novi topic, na ovoj mojoj, 3850 od GeCube se jako cuje neko vibriranje ventilatora, malo se cuje malo ne, onako krrrrrrrrrrr, pogotovo kad upalim komp na nekih sat dva tako onda prestane...
u cemu je problem, neispravan ventilator? da nosim nazad grafu u links? edit: evo i snimio sam, malo losa kvaliteta al ajd (otvorit sa wmp). Povecavo sam brzino u rivatuneru da se bolje cuje to lupetanje :( http://rapidshare.de/files/38233182/grafa.wav.html |
Očito struže negdje, dogodilo bi se prije ili kasnije ;). Ja bih razmislio o S1 ili VF900, ako si sa karticom inače zadovoljan. Ili još bolje zamoli ih u Linksu da ti to naprave "no charge" (tu mislim na rad servisa, ne cijenu hladnjaka).
|
Samo da dodam što se tiče drivera 7.12 i boja, na 2900Pro isti slučaj. :)
|
Jel mi možete preporučiti koju 3850 da kupim?Vidim da ih ima dosta i da svaka ima mane i prednosti :)
Jedino ne bi Powercolor. I da,VF700 ide na 3850?Kako hladi? |
Sapphire je 1150KN. Šta drugo reći, vidim ekipa jedino s njim nema problema, a ni meni zasad nije kenjala ni sa driverima čak. Za iddle je vent na 30% skoro nečujan!
|
2 veki : zasto nebi powercolor???????
|
Zato što pravi najlošije kartice, često s njima bude problema i u pravilu nemaju temp. senzor.
|
Citiraj:
|
da li je neko probao 3850 spoit sa tveom preko s-video kabla i da li je uspio u toj nakani i kako
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:38. |