![]() |
Citiraj:
|
Rakovica
|
Nedavno je bila rekonstrukcija podzemnih vodova na tom području, ali konkretnijih informacija nemam.
Moguće da su napravili novu centralu, ne vjerujem da spajaju korisnike na centralu u Samoboru (kod DM-a u centru grada) |
@FitzTN
Evo ti prijedlog / ideja: Traži MaxTv, uzmi probni rok (provjeri precizno koliko dana), da bi to radilo moraju ti osposobit / popravit link prema centrali, time će se i Internet "popravit", x dana prije kraja probnog roka MaxTv - a mail - om javiš da odustaješ od MaxTv - a, odneseš MaxTv set-top box u T-Centar i ponovno potvrdiš tamo da odustaješ od MaxTv - a. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Kod T-coma je valda kako nas sreca zavati :)
Ja sam na Otoku Krku, u jednom mjestu. Prilikom prijavljivanja interneta receno mi je da sam stavljan na listu interesa (bio sam jedini na njoj) kao da centrala nema mjesta gdje bi mene ustekali na DSL. To je trajalo tjedan dana dok ih nisam smorio s pozivima da nekoga drugog korisnika koji nema ADSL maknu i stave sastrane na taj neki dodatni "uredjaj" i mene stave na njegovo mjesto i to je napravljeno i imam internet. Centrala je toliko stara da mislim da su kablovi od gline unutra :P :P
|
sudeći po ovim parametrima imaš jako dobru paricu, nadprosječno kvalitetnu.
|
Ja sam izgleda kod prebacivanja na H1 dobio i novu paricu ili nesto, jer su podaci dosta bolji.
Rate (Up/Down): 794/9995 kbps Noise Margin (Up/Down) : 30.9/18.3 dB Line Attenuation (Up/Down): 8.7/9.1 dB Output Power (Up/Down): 7.8/12.4 dBm Max Rate(Up/Down): 2471/21036 kbps |
Citiraj:
|
Može li mi netko tko se razumije u ovo reći kakva je kvaliteta moje parice jer ponekad imam osjećaj da internet često trokira na par sekundi pa se vrati ili mi se mozda samo pričinjava , ruter je thompson tg782i
ovo pod output power me zabrinjava , jer jos kod nikog nisam vidio da je minusu :D i mnostvo errora pod upload sto je mozda i razlog zastajkivanj Link Information Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 316 / 4.704 Output Power (Up/Down) [dBm]: -21,4294967291 / -11,4294967291 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 2,0 / 0,0 SN Margin (Up/Down) [dB]: 12,0 / 11,5 Vendor ID (Local/Remote): TMMB / BDCM Loss of Framing (Local/Remote): 9 / 0 Loss of Signal (Local/Remote): 4 / 0 Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Link (Remote): 0 Error Seconds (Local/Remote): 5 / 0 FEC Errors (Up/Down): 29 / 0 CRC Errors (Up/Down): 29 / 30 HEC Errors (Up/Down): 46.181 / 15 |
Citiraj:
|
Evo i mojih brojki. Otkad je pao snijeg...katastrofa. Ne znam, moj kabel ide uz žlijeb do mog stana, mijenjao sam ga jer je bio lik i rekao da kabel nije dobar. Sve je bilo tak tak dok nije palo ovo govno.
Jel ima to veze što je kabel vani (na suhom je)?
|
gdje isčitavate te brojke, inače imam mikrotik router...
naime već 3 dana mi dižu brzinu na 20mbit, sada miženksa kaže da nije moguće na toliko pa će probati na 10 kroz para dana, oni nisu normalni, sada imam max tv i 4mbit i radi savršeno... |
Citiraj:
pa nije ni čudo šta ne valja |
Citiraj:
|
|
Sto milsite o mojoj?
|
Evoi i moje smeće:
Downstream : Upstream SNR Margin: 6.7 : 11.0 db Line Attenuation: 24.0 : 42.1 db Data Rate: 8990 : 308 kbps Za reklamaciju, ili...? |
Pozdrav svima!
Imam sličan problem s brzinom! Koristim osnovnu brzinu od t-coma i sve mi je bilo normalno dok nisam predao zahtjev za HD paketom! Zvao me tehničar i rekao je da nema nikakvih problema da je sa linijom sve ok i da mi je HD uključen! Nakon nekoliko dana brzina interneta mi je pala na nekih 1.80 mbt/s i ona je ista beez obzira bio uključen HD program, bio uključen SD program ili ako je maxtv skorz isključen! Zvao sam u szk, zvao me tehničar i on je rekao kao da on ništa tu ne može! Čak nije ni doma došao ništa pogledati! Trenutno stanje linije! (Maximum line rate zna varirati ali nikad nije manji od 14200 kbps) http://www.pohrani.com/f/3p/g8/4AUdOq1d/untitled.jpg Trenutno stanje brzine! http://www.speedtest.net/result/1751128627.png Ima li netko kakvu ideju kako to srediti? |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
najbolja je opcija GNJAVITI t-com dok se ne sredi. |
Evo i moje nakon izmjene kabla koji je strunuo usred kuće nakon 3 godine upotrebe.
Valja li to išta:D Downstream rate:8702 kbps Upstream rate: 831 kbps ADSL Line Status: Cable connected Line mode: ADSL2+ Maximum line rate: 20892 kbps (downstream) / 1435 kbps (upstream) Noise margin: 20 dB (downstream) / 26.4 dB (upstream) Line attenuation: 8.5 dB (downstream) / 4.4 dB (upstream) Output power: 16.3 dBm (downstream) / 12.6 dBm (upstream) |
linija je sasvim u redu, to bi moglo čak progurati i max brzinu.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Vidio sam na Optima podforumu parametre koje oni toleriraju, i zbilja sam na donjoj granici sa upl. SNR...ništa, nazovem pa ćemo vidjeti ;) E, da- :fala: |
Citiraj:
ovu teoriju od hrvoja smatram manje više nonsensom. |
jel ima koja dobra dusa da ovo pogleda
stalno puca net :S svako malo pljus... mjenjaju mi brzinu gore dolje., ali nista ne pomaze... kazu "moje parice " ... ali nije do mojih parica., jer sam prije imal Amis, i radilo mi je cca 11mbps + tv upaljen.. a sad puca na 7-8mbps + tv upaljen H1 ... jel to H1 ima nekakve lose servere ili je los ruter taj njihov " zte ZXV10 H201L" ? p.s. zadnja greska koju sam brzo pogledal u ruter kad se opet restaral je bila http://www.imageupload.org/en/file/182544/dc1.jpg.html ., da me njihov server to DC ili ? :O |
ove vrijednosti jesu nešto ispodprosječne, ali nisu loše. na parici ti je puštena velika brzina (vjerojatno u sklopu 3play usluge)
trebalo bi pristupiti pouzdanom mjerenju putem ACTERNE, pa onda vidjeti šta raditi dalje. postoje i šanse da ruter zeza pa bi bilo dobro probat i s nekim drugim. |
prije je radilo na thomsonovom tg 782 uredaju 11mbps+tv znaci cca 14mbps je islo bez problema godinama ... problemi su poceli s prelaskom na H1 ., eto sad zadnjih 9 sati se nije resetiral.. malo radi dobro ., malo puca... jel moguce da je ipak kod njih nesto veza losa ? :O
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
još uvijek katastrofa... download margina se nešto povećala, ali šumovi na upstreamu su zabrinjavajući...
|
Evo i moji podaci o parici pa šta kažete da li je dobra i koliko bi mogla potegnuti maximalno?
http://img546.imageshack.us/img546/5...acioparici.jpg |
Sve ti piše, max rate ti je 21mbit, znači u realnosti možeš očekivati maximalnu iskoristivu brzinu od 18-19 mbita.
|
A kako to da mi je u atenuaciji downstream 21 a upstream samo 7.8??
|
Za attenuation vrijedi što manje, to bolje :D, a ti se još žališ :D
|
Ne žalim se ja nego mi nije jasna tolika razlika između downstreama i upstreama
|
Citiraj:
|
situacija kod mene na t-comu je ovakva:
e sad si ja razmišljam preći na alternativu,najvjerovatnije optimu,ali ono što me brine dali ću i dalje imati istu kvalitetu linije kao i kod t-coma. Napominjem da mi brzina nikad nije pala ispod zagarantirane (4/256),veza pukne jedom u godini,ako i toliko....tako da sam u nedoumici šta napraviti...:hitthewal: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:44. |