![]() |
Help!
Ovako, imam mashinu iz potpisa, da li bi mi neko mogao reci koje sve parametre da podesim u BIOS-u da kloknem proc na 3, ili 3,2 MHz, hladnjak je obicni..Ako ima zainteresiranih - zahvaljujem :chears:
|
Pročitaj sticky za početak.
|
Sorry, novi sam. Evo citam sticky detaljno..
Uh, skidam kapu za sticky:respekt: Clocknuo sam ga na 3200, nakon 15 min. testiranja temp. je 65. |
To je ok za stock cooler. Koja voltaža?
Jel si probavao više? |
Nisam probao vise, dovoljno mi je i ovo za stock cooler :), voltazu sam stavio na 1,38, mislim da nema potrebe ici na 1,4..
Pitanje. Kada sam preuzimao racunar rekli su mi da mi je memorija DDR2 800 MHz, ali u Everestu mi javlja da je 400 MHz?? :stoopid: Evo sto kaze Everest: Polje Trenutna vrijednost Informacije o memorijskim modulima Naziv modula Kingmax KLDD48F-A8KI5 Serijski broj Nema Kapacitet modula 1 GB (2 ranks, 4 banks) Tip memorijskog modula Unbuffered DIMM Tip memorije DDR2 SDRAM Brzina modula DDR2-800 (400 MHz) Širina modula (bit) 64 bit Napon na modulu SSTL 1.8 Metoda otkrivanja pogreški Nema Brzina osvježavanja Skraćeno (7.8 us), Self-Refresh Memorijski tajminzi @ 400 MHz 5-5-5-18 (CL-RCD-RP-RAS) / 23-42-3-6-3-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP) @ 266 MHz 4-4-4-12 (CL-RCD-RP-RAS) / 16-28-2-4-2-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP) @ 200 MHz 3-3-3-9 (CL-RCD-RP-RAS) / 12-21-2-3-2-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP) Proizvođač memorijskog modula Naziv tvrtke Kingmax Inc. Informacije o proizvodu http://www.kingmax.com/product/products.htm |
Citiraj:
EDIT: 400 Mhz ili ti ga 800 Mhz efektivno.. ili laicki pomnozis tu frekvu sa dva i dobijes efektivnu frekvu... pozz |
Da li ovo znaci da mema radi na 400 MHz?:hitthewal::Machineg:
Mogu pokusati, svaki stupanj manje je ok. |
Citiraj:
Takav je slucaj sa DDR2 memorijama. |
vec sam mu gore objasnio nadam se da je procitao.... :)
|
Hvala svima na objasnjenju. Jedno drugo pitanje: Sta je trenutno "najslabija karika" na mojoj konfi?:kafa:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ma sve dela kak spada, bitno je da je clock prosao ok, ovo je bilo cisto informat.
17, obicni. |
Citiraj:
|
Ok vidin da je svima monitor (ko i meni) rak rana, nego da pitan nesto u veti topica.
Komp je iz siga, i zna mi koji put izbacit BSOD, kako to rijesit?? Proc je na 1,415V (pita mi momak, ispod nije htio ni cut...), mema nije voltana(1,8V@5-5-5-18), verzija biosa je F11, napajanje je tagan supersilentII 400W. Ako san sta ispustija recite da znan nadopisat |
Može biti da te memorija ruši, daj joj soka.
|
ops, lazem, ona je na 2.1 V
|
Na koliko radi?
|
Evo da ne bude zabune:
u DDR2 overvoltage control san je diga na +0.3 V,radi na 850 MHz @ 5-5-5-18 |
Spusti procesor na stock, memoriju digni preko djelitelja, i izvrti Memtest86+ da vidiš kako se drži ista.
|
Koliko san te razumija treba bi spustit Cpu na 2.66 a djelitelj memorije dignit na 2.40, je li tako?
|
Pa da, spusti ga na def. FSB (čisto da znaš da te procesor ne koči), i onda digneš djelitelj na npr 2.40. Kad vidiš da je stabilna na 2.40, sljedeći djelitelj bi bio previpe (mislim da je 3.00), i onda samo postepeno dižeš FSB.
Pročitaj si sticky pisao sam o tome tamo. |
Sa svim na defaultu (naravno osim fsb-)a mi je plafon 3.08 GHz, znaci memorija je na nekih 924 Mhz.
Posto sad neman cd za pokrenit memtest, to cu obavit sutra, ali mi se cini nekako da je sljedeci korak spustit mem djelitelj na 2 tj 1:1 i pokusat nabacat koliko je moguce je li tako? Je li mogu za prvu ruku napravit test sa occt-om? |
Tako je.
Memoriju testiraj sa Blend testom u Orthosu/Primeu. Memtest ide i na bootabilni USB stick inače. Pogledaj si beta verziju 2.x. |
pokrenija san orthos pa sta bude, inace vec je skinuta 2.0 verzija i ide sutra na test.
Po meni moze bit samo do memorije jer proc i ram ima dovoljno struje, a nista vidit cemo sutra koliko ide.... |
i....?
Ja kada podigen djelitelj meme na 2.40, i voltazu na 2.00v, ne ide, vraca ga default, zasto? Onako kako je Razer naveo u sticky, (1.9v, i djelitelj na 2.00) ide, ali ako hocu vecu frekvenc. meme ne ide..? |
Daj čovječe prestani štancati te postove.
Ovo je već 4. ili koji put da ti mergam postove. EDIT: vidim ti ne tangiraš...koristi opciju EDIT u postu za dodavanje/editiranje istog. Kako misliš da ''ne radi'' mijenjanje djelitelja? Sa 2.00 staviš na 2.40, što se dogodi? |
Citiraj:
|
To je druga stvar. Znači da memorija nemože raditi na tolikom taktu.
Moraš joj dati više voltaže/opustiti latencije za veći takt. |
Citiraj:
|
Reci koju točno memoriju imaš i na kojim postavkama ju želiš voziti?
|
Citiraj:
Naziv modula Kingmax KLDD48F-A8KI5 Tip memorije DDR2 SDRAM Brzina modula DDR2-800 (400 MHz) Širina modula (bit) 64 bit Eto, ako ti ovo nesto znaci..sve preko 800 MHz bi bilo ok? |
Prosjek s tom memorijom je 950MH, u zadnje vrijeme vidim da s lakoćom potežu
i na 1000MHz, na nekih 2.2v, pri CL5, neka ti to bude orijentir. |
Citiraj:
|
Pozdrav! Imam 6750 na 3.6, mem mi je na 900 sve radi stabilno ali tia bi jos malo provat dignit pa da vas pitam koliko mimaticna moze izdrzat fsb-a s obzirom da mi je sada na 1800 (450x4), rekli su mi mnogi da moze 2000 bez problema ali nebi tia da joj je to neka krajnja granica da nebi s vremenom crklo sta pa me zanima ako neko ima istu maticnu nek mi odgovori. pogledajte u moj komp za komponente. Za sada mi je proc na 1.41 mem na 2.02 i north south na + 0.1. Hvala unaprid
|
Ploča s lakoćom može izdržati preko 500MHz+ (2000MHz+),
pitanje je samo hoće li ti procesor moći toliko potegnuti. |
Citiraj:
|
Tužno, ali ne idu svi na 4GHz tako lako kako se čini. Neki potrefe lošiji primjerak pa im ne ide preko 3.8GHz ;)
Probaj, pa javi što će tvoj reći :) BTW, za tih 500MHz ćeš morati dizati vMCH i vFSB, ako već nisi. |
Citiraj:
|
ok kupio freezer 7 pro
i krenuo OCati nemos da si bog isus podesim FSB na 400 voltazu proca stavim na manual - 1.33-34V sve ostale voltaze ne diram znaci samo sam digao FSB i stavio voltazu proca da je 1.33/34 (EIST, C1 i jos ono jedno sam iskljucio) sejvam, izadjem iz biosa i komp se ugasi upali ugasi upali ugasi napokon se upali i ostane upaljen, odmah udjem u BIOS i vidim da je FSB vracen na default od 333MHz (voltaza je ostala na vrijednosti koju sam zadao) nakon toga sam probao smanjivati FSB (cak ni na 350MHz nije htjelo raditi), povecavati voltaze proca (sve do 1.45) i memorije nista nije upalilo onda sam pokusao staviti FSB na 400MHz i staviti automatsku regulaciju voltaze odmah je upalilo, komp se restartao izprve, usao sam u BIOS i vidim da proc radi na 3.2GHz , ali je zato voltaza na 1.476V (i mislim da je memorije bila na 2.08V) i jedino tako hoce zadrzi OC, kad ja stavim voltazu od 1.48 ne pali odustao sam od OCanja i proc radi na defaultnoj vrijednosti posto mi je 1.476V previse (glupo mi je drzati ga na tolikoj voltazi posto komp radi 10h dnevno i znam da se E6750 OCa i sa undervoltanjem) maticna je P35-DS3P , zadnja revizija biosa - F9 napajanje Chieftec 550W doista me fascinira to sa bezuspjesnim OCanjem kad je sve na default vrijednostima komp radi bez problema (uz rijetke probleme sa paljenjem kompa kad se jednostavno nece upali iz prve nego restarta par puta - no to mi se u zadnje vrijeme skoro ni ne dogadja) evo citam po raznim forumima da ljudi imaju slicne probleme sa svojim p35-ds3 plocama jednostavno cim promijene FSB na manual dolazi do restartanja nitko ne zna zasto, neki imaju srece pa im sve radi bez problema ako ugase neke gluposti po BIOSu (parallel, serial, halt on errors, itd) dok drugima ne radi nikako (ukljucujuci mene) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:11. |