![]() |
Onda si vjerojatno pogresno napravio port forward
Protocol Port Range Translate To ... Trigger Protocol Trigger Port TCP 6881 - 6889 6881 - 6889 - - tako je kod mene i radi normalno. Ako tracker koji koristis ima drugacije portove onda promjenis brojeve i trebalo bi raditi. |
Citiraj:
TCP 6881 - 6889 6881 - 6889 , xxx , xxxx ali svejedno nije green ikona u torrentu niti emule nema high id EDIT: maknuo sam oba firewalla, smanjio port u utorrentu na broj ispod 10,000, ali svejedno je i dalje u torrentu ikona u status traci crvena... (inače, bila je zelena samo kada sam prvi put pokrenuo torrent i nakon toga nikad više) |
Citiraj:
znači, isključiti firewall, maknuti kvačice ili obrisati utorrent ako je tamo? |
Citiraj:
EDIT: Metronet ne zatvara nikakve portove. Rade sve aplikacije normalno. |
Citiraj:
probat ću neki drugi EDIT: tek sam sad pravilno stavio port forward, desni dio treba biti any i prazan prostor i nakon toga sve radi normalno TCP moj port - moj port moj port ANY prazno http://pce.hostili.com/images/Untitledjm7a.jpg |
sta je s metronetom, vise ne nude uslugu metro2fast za privatne korisnike ???
samo dualplay i tripleplay |
Do daljnjega spajaju samo carnet korisnike i one koji su prije potpisali ugovor.
|
Heh, a evo metronet ponudio Dual i TriplePlay. Ofkorz dostupno samo u par kvartova u ZG di je uvedena optika od Vodatela... brzine 2/2, 5/5, 10/10, 25/25.
Ponuda TV kanala u osnovnom paketu je losija od MaxTV-a... nista posebno... Usluga je dostupna isključivo na području grada Zagreba u sljedećim kvartovima : * POS Špansko * Malešnica * Vrbani * Borovje * Siget * Vrbik * Prečko * Rudeš * HOTO naselje A za nas obicne korisnike nista ne planiraju, niti smanjenje cijena niti povecanje brzina, a od kako su poceli sa davanjem internet usluga nama malim korisnicima nisu mjenjali ni jedno ni drugo :( |
to je ionako ono sto su dobili od vodatela...
|
Bit ce nekih novosti i za nas metro2fast korisnike. Vjerojatno povecanje brzine a mozda i nize cijene.
|
Nemoj se nadati...
|
Evo i kod mene počeli kopat za optiku,točnije za metronet i još neke providere,tip mi je rekel da je i za t com...Izgleda da ču se i ja sa žice na optiku odselit
|
Jeli se itko prenacivao s 2 na 4 mbita ili obratno i kakva je procedura. Dvoumio sam se nakon što sam poništio stari zahtjev(za metrocarnet) i predao novi za metro2fast i ostalo mi je 4mbita. Mislim jel se može na primjer poslije prebacit, ne vidim da se igdje spominje naplata prijenosa...
|
Iako je optika dostupna samo u odredenim kvartovima u zg,ljepo je znati da se negdje moze dobiti optika 25 sa 25.Jos da imaju 100 sa 100 bila bi jos veca ludnica.U sloveniji vec imaju 1000/1000 doduse isto kak i tu samo u odredenim kvartovima.
|
dali zna netko, kako funkcionira tel preko metrocarneta, dal je to nes ko voip?
jer frend kaze(u spanskom je inace) da kad stavi max UL da nemre normalno pricat na tel pa mora ogranicit na 10ak KB/s manje od max(to mu u sluzbi za korisnike rekli da napravi)... ima onu 4mbit/512kbit vezu... |
Citiraj:
Kvalitetna usluga, nema što...:Machineg: |
Spojen sam, mislim da slika govori sve 2mbs-a. Preporod, sve radi kako spada, ne puca veza ping je super malen u odnosu na T lopove, a download :D
http://www.speedtest.net/result/371562715.png Evo mene opet, pitam dali itko ima problema s varijaciom brzina trenutno je http://www.speedtest.net/result/373172885.png Upload je uvijek 425 +/- 2, ali download skoči ovako visoko pa nekad padne na 800kb/s-a. Susjed mi isto ima i njemu je uvijek 2150-2200, a meni skače skroz. |
Znaci imas 2Mbit a download ti ide oko 350-400kb/s? Kad normalno skidas, ne mislim na speedtest?
Imam 4Mbit i brzina mi uvjek na speedtestu ispadne oko 4200kbit za downlaod, ali dok skidam sa neta onda je to oko 420kb/s http://www.speedtest.net/result/373219757.png |
Tako nešto, samo to traje dosta kratko i samo sam primjetio da se ubrzo nakon toga veza prekine tj restarta se. Ali nekad je dugo oko 1Mb tako da ono, neznam kaj se dešava. Odem u sam ruter i tamo odma vidim brzinu, isto ispadne i na speedtestu.
|
Ovak, jedno brzopotezno. Može neka preporuka rutera/modem poput tog slavnog Thomsona ST780i WL koji Metronet isporučuje. Frend već čeka novi 4 dana i pizdi već lagano, a preko vikenda ga sigurno neće dobiti, pa je odlučio kupit ako se može, pošto bez njega nemože telefonirat ergo niti ići na internet. Preporučio bi ja njemu bilo koji, ali neznam kod Metroneta, oni imaju onu neku štelu s telefonskim linijama preko rutera/modema koju nisam vidio nigdje osim kod njih. Iz rutera/modema idu dve linije, dva različita telefonska broja koje on ima, nema splitera, tak da neznam na kojem principu to funkcionira akšuli kod njih.
|
Mislim da je nabava dotičnog "najbolje" riješenje. Nadam se da će moj potrajat, jer ukoliko ne imat ću jednog za rezervu sa strane...
|
Da, ali nema ga nigdje za kupit kupit u trgovini :S
|
Evo ljudi da bumpam, pošto je situaciju sljedeća i stvarno bi trebao vašu pomoć.
Nabavio sam isti taj modem, ali od T-Coma, e sad dakle pretpostavljate trebaju mi postavke za Metronet, da li imaju oni custom neki svoj firmware ili su to samo postavke u pitanju? Tnx Ajde domy javi se :D |
ne moze kupiti i staviti novi router, mora imati metronetov da bi mu radilo (telefon npr). I nije metronet jedini s tim, iskon i amis isto tako imaju...
|
MetroCARNet i torrenti
Ljetos mi blokirali account na carnetu na mjesec dana zbog skidanja sa torrenata (gamestorrents) pod napomenom "krsenje autorskih prava"...pa me zanima na koji nacim izbjeci tu kontrolu? Da li je dovoljno upisati proxy server u internet browser...ili?
|
Kad sam preso na metronet dobio sam router linksys spa2102, sad neznam jel tako kod svih ali ja nemogu uc nikako u njega, tek kad nazovem metronet oni udu i namjeste sve sta treba. Jel tako svima ili samo meni??
|
Citiraj:
|
ja koristim javne trackere sa forsiranom enkripcijom i nikad me nisu isključili...
|
na jarunu mi skresali brzinu za duplo! 600kbit preko speedtesta već 3 dana,a 2 mbit plaćam...jel još nekome skresana brzina? prijavio službi...
jedva čekam da istekne ugovor (sad za mj dana),nikad više na metronet...veza stalno,stalno puca,dnevno 2-3 puta resetiram router,a i skupi su ko vrag...optima itd čak i tcom su ih prešišali u ponudi,povoljnijoj. |
dečki metronet vam je pred bankrotom
|
Ja imao problema s vezom i pucanjem dok nisam promjenio žicu do rutera, od tada, nikakvih problema, niti pucanja nemam. A tu kod mene, sumnjam da itko može ponudit bolju ponudu...
http://www.speedtest.net/result/443803858.png |
Citiraj:
|
Kod njih sam dosta dugo i sa stabilnoscu sam zadovoljan, neznam da router uopce postoji.
Prozivio par "globalnih rusenja sustava" kako oni to zovu :) ko da drze pola Europe, a ne par tisuca konekcija lol. Međutim, sa uslugom NISAM! Ne je*u nas ni 5%, a povecanje brzine mozemo samo sanjati, IPTV netreba niti spominjati :( banana totalna za pučanstvo van Zg-a. Na upit o povecanju brzine mulac iz SZK-a mi rece da bakrene parnice na kojima smo mi podrzavaju samo 2mbita :) bas nemam srece jer od komsije koji je na t-scomu podrzavaju :( Bi`ce red ici nazad na t-com:hitthewal: |
Kod mene totalno ista situacija, sto se tice stabilnosti ni najmanju zamjerku nemam u god dana mozda 2 put da mi je pukla veza ali brzina uzas i ne misle nista dizati tako da cu biti prisiljen nazad na t-com.
|
ja san na metrocarnetu i iman ovu 4Mbps brzinu i tu mi odrzavaju stalno meni dovoljno i zadovoljan sam... ne triba mi brze a evo gleda san da in je izasla nova ponuda od 5Mbps....
|
Pogresno si vidio. 5Mpbs je samo za optiku.
MetroCarnet, Metro2Fast i Metro4Office ostaju na 2 i 4Mbps i nece se dizat brzine. |
Citiraj:
Jeftinjak ... 99kn ako se nevaram. Ja imam 2mbps - flat fixni - flat net za 200kn, a i pozivi na mobilne mreze mi se cini da je bagatela. Što se toga tice ja sam zadovoljan, cijenom pogotovo. U t-comu sam za slabiju ponudu placao duplo vise. Ali posto je t-com digao brzine mogli su i ovi nasi :nono: Jos bi zadovoljniji bio sa 4mbps - flat fixni - flat net za 200kn:D Ovako, ako se stanje nepromjeni, morati cu nadoplatiti 4mbps. |
jel ce doc taj metronet sa optikom u dubravu ikad?
|
Ja sam isto na Metronetu, i zvao sam neki dan SZK i pitao ih da li će biti kakvih novih ponuda za nas kojima nije dostupna njihova optika.
Odgovor je bio da će sigurno biti, iz razloga što ove godine hrpi ljudi istječe dvogodišnji ugovor, među njima i meni u 7. mjesecu. Znači možemo uskoro očekivati nešto novo, a sad da li će biti kvalitetno to ćemo vidjeti. Ako ne, onda na drugog operatera :-) Trenutačno mi je prvi favorit Iskon Trio super umjesto kombinacije Metronet2Fast i Bnet kabelska, al naravno u 7mj. ću vidjeti šta će biti najbolje, a povoljno. |
A ja zvao i rekli mi da nemaju nikakvih najava za mjenjanje brzina ni cijena. Bili su među prvima sa cijenom i brzinom a sad su zadnji i nikako da se probude
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:34. |