![]() |
U području slabig signala si?
|
nisam imam cijelo vrijeme H ali s usporedbom od tele2 H sporije radi .... imam dual sim
|
Ja sam dva puta bio na Tomato po 6 mjeseci. Oba puta sam prelazio na VIP. Ista mreza,puno bolji internet. Ili sam pogodio los period,ili VIP baca VIP korisnike u prvi plan pa tek onda Tomato. Stari je na Zestokoj pretplati Tomato pa ima losiji internet od mene.
|
Ja sam isto presao sa vipa na tomato, osjeti se razlika u netu.
Bonbon ima najbolji net od jeftinijih operatera |
Mozete malo detaljnije objasnit taj "lošiji" internet u odnosu na recimo VIP? Ja sam konkretno prije imao T2 i to je bilo jako lose, pogotovo izvan većih gradova, presao na Tomato i za sad sve ok, tj puno bolje od T2.
|
Losiji = sporiji. Nema se sta tu objasnjavat. Speedtest pokazuje slicno mozda malo manje a kad surfas sve se vuce u odnosu na VIP. A ista mreza. Za ostalo ne mogu komentirat
|
meni na spedtestu tomato u fulu mjeri 2-3 mbita dok tele2 u fulu ide do 5-6. Naravno ping je bolji kod tomata ali u radu s aplikacijama i internet, tele2 brže radi. Kad sam imao bonbon spedtest je drmao 19 mbita u fulu.
http://www.pohrani.com/f/2A/Jq/4a3xQ...1405060002.png Doduše to s bonbonom je bilo na 820 sad imam 730 DS ali to nema veze. |
Bok,
Moze li netko biti tako dobar pa da mi posalje screen shotove apn postavki za tomato interplet. Ovo kaj nalazim po netu bas i nema smisla i ne radi. Abjuzam zestoku tarifu. :) Thx! |
Zar nema na Tomato stranici automatske postavke koji si sam posaljes.Znam da je to nekada bilo, izaberes model telefona i postavis svoj broj i sam sebi posljes.
|
Nema za galaxy s6.
Ako se ne varam trebalo bi samo pod APN i Name upisati tomato i to je to. Na žalost ne radi. :( Bio sam GLUP pa nisam sa starog telefona uzeo APN podatke. :) |
Stavi S4 ili neki noviji model Samsunga.Ja sam sebi za Cubot P9 poslao od Samsunga S4 i radilo je bez problema.
|
Da, to bi trebalo raditi. A možda nije samo APN u pitanju, ako ne radi,
nazovi ih sa drugog broja i reci da ti govore stavku po stavku pod internet postavkama, apn, port... |
@raul..jesam. Ne radi.
@ivan..ne mogu do njih. Agenti trenutno tralalalala :D |
Ja sam na brutalnoj tarifi, taman koliko mi treba. Imam dual sim i signal mi je svugdje boji nego na drugoj simpi, i internet je na tomatu brži i to po selendrama. Neusporedivo bolji od bivšeg Tele2.
|
Citiraj:
|
Nisam na tvoj post mislio,nego moje općeniti iskustvo, net mi je svugdje brži na tomatu nego simpi
|
Citiraj:
Točne postavke imaš tu Da li si možda zamjenio SIM karticu ili si jednostavno izrezao? Obično bi sam povlačio APN postavke iz SIM-ma. Testirao sam S6 i tutnuo sam sve razne SIM-ove. Radi sve automatski. |
Rezao sam je. Podesio sam po cetvrti put apn i sada dela.
|
Jel na kraju krajeva Tomato bolji od T-mobile? Ako koristim samo bonove. :) Ili da pravim izlet u Bašku!? :D
|
Signal je vjerojatno jednako kvalitetan kod oba operatera, no tomato je jeftiniji s opcijama ZICER (250min/500sms/1000MB) za 29kn i nova BRUTALNA 1500min/1500sms/2000MB za 39kn. Naravno uspostava poziva je 29lipa pa ovisi što najviše trošiš to odabereš.
|
Pozdrav svima! Malo prije sam imao namjeru preći na tomato sa tele2 jer sam skenirao mreže kod roditelja daleko u zabiti gdje je do jučer bio samo edge.....trenutno ima 3g vip. Žena mi reče zašto tomato kad on ima lošiji signal i radi preko tmobile mreže. Da li je to točno?
|
Tomato radi preko VIP mreže....sad nabijaj na nos to ženi do kraja života da je u krivu :D
|
Da li se isplati uzeti vip umjesto tomato? Skuplji je za 10ak kn za praktično istu tarifu.....vezano za priče o onim prioritetima u mreži....pretplatnik, bonaš, vidtualna mreža dva itd.....ako je to uopće točno?
|
Ne budes ni primjetio razliku.
|
Iskreno, ne bi se složio. Sa vipa sam prešao na tomato (pretplata u oba slucaja), tamo gdje sam imao slab signal - sada ga nema. Po mom iskustvu, imam vip (sad tomato) privatni i ht službeni i cini mi se da ht ima najbolju pokrivenost. Dosta putujem po zabitima, pa imam iskustva.
|
Probat cu tomato za pocetak....
|
Citiraj:
|
I ja cu sad 7brojeva prebacit iz ht u tomato.ht je postao preskup
|
Koja je sad najbolja opcija za internet i razgovor kod tomata?
Imam prejaku za 50 kn mjesečno, jel ima šta povoljnije a da se dobije isto ili više? |
Brutalna +500 za 39kn 1500min/1500sms/2000MB i zicer za 29kn 250min/500sms/1000MB
+ naknada za uspostavu poziva 29 lp |
39kn je za nove korisnike, 49 kuna je za stare
|
Do kraja mjeseca se stigneš prebacit na drugu mrežu i vratit na tomato ;)
|
Citiraj:
Prebacivanje broja izmedu mreza je moguce svaka 3 mjeseca. Bar je tako bilo prije. Ako ode na drugu mrezu tamo mora 3mj biti :) |
Bilo ;)
|
Jel ista brzina 1500 mb kod brutalne tarife? Il se spusta nakon 1000mb?
I dali se gubi pravo na promociju ako nemas 55kn svakih 30 dana? |
Da. Ne. Da, ako nemaš 39 kuna na računu.
|
Citiraj:
Kad da novu karticu ubacim, pretpostavljam u pon. šta nisu mogli samo broj prebaciti-istu karticu ostaviti? |
Da.
Ne. |
Je li netko možda jučer kupovao elektronski bon preko web shopa? Inače se novac odmah skida s računa (plaćeno karticom) i ispiše se kod bona, ali ovaj put je ostalo da je obrada u tijeku, a novac je uredno skinut s računa.
I još sam danas dobio račun na mail s privatnog maila, ali s vipove domene :) |
Ja sam jučer tako kupovao u popodnevnim satima.
Sve je prošlo kao i inače. Odmah sam dobio kod, a račun je stigao koji sat kasnije. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:18. |