PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   F1 sezona 2023 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=311463)

Nikky 08.05.2022. 21:24

Za zaboravljive, uskoro starta ...

mamutarka 08.05.2022. 21:34

jadan lekler sa ovim sainzom :D

Pupo 08.05.2022. 21:37

Ajmo Botaraa!!

Edit: pocelo plakanje

rendula 08.05.2022. 21:55

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3599458)
jadan lekler sa ovim sainzom :D

Katastrofa :/

Rekao sam na kraju zadnje trke, i dalje mislim da je red bull vec daleko bolji od ferrarija, nece tu biti puno borbi. Nadam se da sam u krivu.

1v@n 08.05.2022. 21:57

F1 sezona 2022

Ferrari prebrzo troši gume, ali Perez im se i dalje ne može približiti.

Magnussen je novi Fisichella. Kontrolira taj vlakić skoro cijelu utrku. Najbolji dio utrke se odvija u dijelu koji ni nema šanse doći do bodova.

Ajmo, pljusak sad

A može i SC

rendula 08.05.2022. 22:53

Znaci Sainz sada i restart uspio usrati..

A Hamilton bas ima peh :)

Pupo 08.05.2022. 23:17

Steta za Botaru :( Malo je falilo.

goran1985 08.05.2022. 23:19

Max bez ijedne greške.

mamutarka 08.05.2022. 23:21

robot da, svaka čast

šteta za ferrari, fali iskustvo, a sainz je nadrkan stalno, il se meni čini

Exomaniac 09.05.2022. 00:02

Ferrari mora hitno doći s nekim novim dijelovima jer ovako neće to dobro završit. Perez je vjerojatno od onog momenta kad je izgubio 7 sekundi u jednom krugu imao neke mušice s bolidom i svejedno je skoro stigao Sainza nakon što ih je SC stisnuo.

Da RB nije imao one kvarove, lagano bi bili prvi i to u oba poretka. Šteta za Bottasa, izveo je klasičnog Bottasa na stazi gubljenjem one dvije pozicije bezveze :D

Max nakon prošle sezone još bolje vozi, lik je očito skroz neopterećen željom za prvenstvo, ima iskustvo žestokih borbi prošle sezone i sad lagano krstari stazom. Trenutno možda i najbolji vozač na gridu s ovim bolidom

FerrZG 09.05.2022. 01:07

Za dva tjedna u Barceloni ce svi prakticki doc s velikim upgrade paketima.

Ferrari nije skoro pa nista upgradeao od testa u Barceloni, osim par preinaka na straznjem krilu za high/low downforce konfiguracije staza.
Aston Martin bi trebao doc s prakticki novim bolidom. Nakon Barcelone cemo puno bolju sliku imati tko je gdje :beer:

1v@n 09.05.2022. 08:59

Martin Brundle rastura i u Miamiju :lol2:

Malo povijesti

Jedna friška

I jučerašnji show...

Ima toga još na kanalu...

Stvarno treba zabraniti selebritije na gridu.

GoGzS 09.05.2022. 09:54

Bottasa mi za ovo nije ni zao... umjesto da im nabije na nos sto su mu dali nogu u guzicu, lik isfura classy Bottasa, prelose. Ocekivao sam vise kaosa i bar jedan red flag, a do incidenta sa Norrisom bilo cak i dosta dosadna utrka. Leclerc i Max stvarno u kategoriji za sebe, bit ce tu jos svega ove sezone :D

mamutarka 09.05.2022. 10:34

ne bih ja njih u isti koš, iako sam fan perarija, mislim da je max klasa za sebe, tek onda dalje ekipa

perez imao isti bolid pa nije mogao ništa sainzu, tak da je do vozača izgleda bilo

GoGzS 09.05.2022. 10:46

Po izjavama RB-a, zbog problema se nekim senzorom je na kraju ipak izgubio nekih 30ak konja, tako da ni na friskom mediumu nije uspio dobit Sainza. Sto se tice zrelosti, slazem se, Max vise ne radi glupe greske kakvu je Leclerc napravio u Imoli, al da je brz, stvarno je.

EDIT:

https://www.youtube.com/watch?v=0mdwvJ10d3Y

Ovaj trenutak mi je bio dobar... lik izgubi 4 sekunde na ravnici a engineer kaze "you dropped back, you lost the tow" :D

Gigi1 09.05.2022. 10:49

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3599506)
ne bih ja njih u isti koš, iako sam fan perarija, mislim da je max klasa za sebe, tek onda dalje ekipa

perez imao isti bolid pa nije mogao ništa sainzu, tak da je do vozača izgleda bilo

perecu je na pocetku(tam negdje oko 10-og kruga) crknuo neki senzor pa su izgubili 20kW snage.

inace ova pobjeda maxa je i ogrominm dijelom zasluga Rb, napravili su domacu zadacu na FP-evima sa testiranjem medium i hard guma(iako je max propustio fp2), dok su u ferkanu bili nonšalantni i samo rokali sa soft gumama,odbilo im se o glavu jer je carli spalio medium u prvih 10 krugova i tocno kad je trebao max ga je napao, rb mu je sve servirao na pladnju(ovdje ne umanjum koliko je max dobro i hldane glave odovzio na hardu, pogotovno nakon SC+preticanje sainza na startu).

Lewis 09.05.2022. 10:52

Slasam Binotta na post race pricama i kaze da se nada da ce RBu ponestat love (s obizorom na Budget-cap) pa nece moci donosit tolko puno nadogradnji a oni (Ferrari) jos nisu skoro nista upgrejdali do par sitnica pa ono kaze optimisticno je razocaran s ovom utrkom ali nada se da ce njihove buduce nadogradnje funkcionirat.

I bolje im je jer sa ovakvim Top speedom na ravnom RB ce ih namazat na svim stazama di je DRS malo duza ravnica.

begi 11.05.2022. 22:57

Evo malo mojih utisaka o početku sezone. Kao navijač RB, najveću konkurenciju sam očekivao od Mercedesa. Srećom izgleda da se nisu snašli i da je već kasno da se uključe u borbu za titulu. Mislim da su u proteklom periodu bili jaki zbog goriva, a ovo sa bio dodacima im ne odgovara. Pošto je RB dosad uvjek bio jači u drugoj polovini sezone, a računajući na "šlampavost" Ferarija, računam da će uskoro preuzeti vodstvo. Inače pohvale za vozače Ferarija i naravno RB.

zgmmax 11.05.2022. 23:05

Ferrari do sada nije donjeo nikakav upgrade i zbog toga ih još nebi otpisao.
Sainz mi se čini kao da je pod pritiskom jer vozi za njih i nije se snašao još

rendula 15.05.2022. 15:51

https://www.youtube.com/watch?v=svRUQpzG8_A

Monaco historic race day, stari f1 bolidi.

mamutarka 15.05.2022. 16:05

Citiraj:

Autor rendula (Post 3600683)
https://www.youtube.com/watch?v=svRUQpzG8_A

Monaco historic race day, stari f1 bolidi.

https://streamable.com/y9ftwc lekler

Exomaniac 15.05.2022. 22:46

On utrku u Monaku neće završit niti iduću nedjelju, 110%, lik je proklet na toj stazi

mamutarka 15.05.2022. 23:12

iduću nedjelju je španjolska pa onda monaco

zgmmax 16.05.2022. 16:12

Na slici se može vidjeti kako su mu pukli diskovi i zbog toga je završio u zidu

GoGzS 20.05.2022. 15:05

Jeste vidjeli Aston Martin? Nije vise pink mercedes, sad je zeleni RB :D

Exomaniac 20.05.2022. 16:10

Al ovaj put su FIA-i priložili dokumente sa su radili na takvom dizajnu još u 12. mjesecu prošle godine tako da nije sad da je Inspektor Seb detaljno proučio Red Bull

Exomaniac 21.05.2022. 16:23

Slabo je to Aston kopirao Red Bull, morat će još malo proučiti bolid :D

Lewis 22.05.2022. 10:10

Citiraj:

Autor Exomaniac (Post 3601587)
Al ovaj put su FIA-i priložili dokumente sa su radili na takvom dizajnu još u 12. mjesecu prošle godine tako da nije sad da je Inspektor Seb detaljno proučio Red Bull

S tim da dotor Markec tvrdi da je neko od prebjega (7 ljudi je oslo iz RB u AM) kopirao dokumente jos tada, valjda je ponio na USB sticku nacrte :).

mamutarka 22.05.2022. 15:06

https://www.grandprix247.com/wp-cont...-magnussen.jpg

rendula 22.05.2022. 15:14

Sainz... opet em koma start, em sad izleti. Nece dugo trajati on u Ferrariju, nije ni kao vodonosa dobar.

Lol, ispostavlja se da Verstappen sam sebi otvori pa zatvori DRS jer vise puta lupi po gumbu? :D

Leclerc, bas peh.. bila bi cista uvjerljiva pobjeda, i onda ga posere ovako.

mamutarka 22.05.2022. 15:44

ehhhh koja šteta za leklerka

Exomaniac 22.05.2022. 16:17

Fakat nepotrebno puštanje Maxa, tak rana utrka, a 6 bodova razlike u odnosu na Pereza samo. Kao onda sa Schumacherom

rendula 22.05.2022. 16:19

Mercedes izgleda puno bolje, i odlicna voznja i russella i hamiltona.

Elven 22.05.2022. 17:01

Svaka cast Mercu, pa i Hamiltonu sto nije odustao.

Ali ovo uvlacenje u supak Sir Lewisa od strane Tota, nakon svake utrke, je sad vec degutantno.... bas ruzno za slusat

Sent from my SM-G996B using Tapatalk

FerrZG 22.05.2022. 18:17

Citiraj:

Autor Elven (Post 3601859)
Svaka cast Mercu, pa i Hamiltonu sto nije odustao.

Ali ovo uvlacenje u supak Sir Lewisa od strane Tota, nakon svake utrke, je sad vec degutantno.... bas ruzno za slusat

Sent from my SM-G996B using Tapatalk

Svaka cas Mercedesu jer mu nije dopustio da odutane. Vec je u 3. krugu na radiu kmecao kako je bolje da sacuvaju motor i odustanu jer nema smisla nastavit ovu utrku :fiju:

Nesto slicno kao u Njemackoj 2019. kada je nakon nekoliko izlijetanja i spinova javio na radio: "Retire the car", da bi na kraju osvojio 2 boda.
Danas je osvojio njih 10. Bitno da mu je mantra koju konstantno ponavlja: "I never give up" :care::roller:

Lewis 22.05.2022. 18:26

A Max nije kmecao? Max se ponasao kao "Laki je malo nervozan" modu pola utrke :).

Leclerc bi ovo dobio sa 25-30 sec prednosti tako da bas steta.

Merc je uspuo rjesit poskakivanje pa su sad sigurni no3 sa opcijom da napreduju. Iznenadilo me kako je Ham slistio i Sainza fino nakon zadnjeg stopa. Steta sto su imali "water leak" zasluzili su 3 i 4.

Ali Ricciardo mi totalno nije jasan, kakav njemu treba bolid da pocne vozit bar za bodove :(.

FerrZG 22.05.2022. 19:36

Kmecao je i Max poprilicno, ali vise na svog trkaceg inzenjera koji mu je svako malo govorio da DRS radi kad nije radio i obratno. I da stisce gumb za DRS vise puta, pa je onda znao upalit i odmah ugasit DRS.. pa onda samo jednom nakon pasica... bas ih je bilo smijesno za slusat :goood:

Sainz je imao ostecenje poda za koje Ferrari procijenjuje da ga je kostalo oko sekunde po krugu, nakon one ekskurzije po sljunku, zato (+ svjezije gume) ga je Ham relativno lako slistio.

Mercedes izgleda znatno bolje od ekipa iza sebe, ali u odnosu na Ferrari je to bilo mozda 2 desetinke u kvalama bolje nego do sada, a u utrci je Leclerc na 20 krugova starom softu jednako brz kao Russel na skoro novom mediumu.. tako da nisu jos ni blizu toliko kompetitivni koliko Toto fantazira Hamiltonu na radio nakon utrke :fiju:

Lewis 22.05.2022. 19:48

Citiraj:

Autor FerrZG (Post 3601883)
Kmecao je i Max poprilicno, ali vise na svog trkaceg inzenjera koji mu je svako malo govorio da DRS radi kad nije radio i obratno. I da stisce gumb za DRS vise puta, pa je onda znao upalit i odmah ugasit DRS.. pa onda samo jednom nakon pasica... bas ih je bilo smijesno za slusat :goood:

Max je doslovno srao protiv ekipe kako nisu u stnaju napravit jedan "obicni" DRS da radi kako treba (nekoliko timova je imalo problema s time ove godine tak da ocito nije to bas tak jednostavno kako MAX misli) pa nemojmo umanjivati njegovo kmecanje uvelicavatitii HAMovo.
Svi (ili bar vecina) su oni placip...e kad nije po njihovom i kad neide sve glatko (nemislim na one koji nemaju nikakvih sansi za pobjede, njima postane svejendo nakon nekog vremena ali ovi koji sa sansama za pobjedama postanu takvi u zaru borbe :)). Nije to MAXu prvo kukanje ove godine tak da ono....

Ali RB mi se ponio bas jadno prema Perezu, Perez je imao ziher pobjedu kad je Leclerc odustao i nevidim zasto mu nisu mogli dozvolit tu pobjedu, nije napravio nikakvu gresku u utrci (MAX jeste sa onim izletanjem) nego su ga otjerali u BOX treci put a kao bio je na 1 stop pa na dva pa sad na kraju na tri :). Team orders na jako vec u 6 utrci sezone a razlika u bodovima nije bila ni blizu kriticne tj. da su mu dozvoili Perez bi bio svega 11 bodova (ili 12 bez najbrzeg kruga) iza MAXa a ovako je 25. Perez nikad u ovih 12-13 godina kolko vozi nije usao u sezonu ovako dobro i sad ga srezu odma na prvoj cetvrtini sezone :(.

FerrZG 22.05.2022. 19:58

Da, mogli su ih pustit da se utrkuju do kraja.. iako mislim da bi ga Max uzeo na stazi, vidjeli smo na primjeru Bottasa i jos nekolicine vozaca da je 3 stop strategija danas bila dosta brza u odnosu na 2 stop.
Pitali su Cmarka nakon utrke zasto je samo Max imao probleme s DRS-m, a Checko ne.. veli da je samo Max imao upgrade dijelove na bolidu(s namjerom da znacajno ustede na tezini, 5kg) i da zbog toga nije sve funkcioniralo kak spada.

Dakle da je Perez ostao na 2 stopa Max bi ga napadao sa par desetinki brzim(upgradeanim) bolidom i dosta svjezijim gumama + Perez ne bi mogao braniti na noz posto su vozaci istog tima i Max je znatno bolji vozac od njega... tesko da bi uspio zadrzati poziciju i bez tih supackih timskih odredbi.

Poanta Hamovog kmecanja je bila u licemjerju, kako stalno istice "I never give up", a nisam jos nijednog sampiona cuo da na radio nagovara svoju momcad da odustanu s autom koji ima i vise nego realne sanse za bodove, a njemu to nije prvi put :fiju:

Lewis 22.05.2022. 20:07

Citiraj:

Autor FerrZG (Post 3601886)
Dakle da je Perez ostao na 2 stopa Max bi ga napadao sa par desetinki brzim(upgradeanim) bolidom i dosta svjezijim gumama + Perez ne bi mogao braniti na noz posto su vozaci istog tima i Max je znatno bolji vozac od njega... tesko da bi uspio zadrzati poziciju i bez tih supackih timskih odredbi.

Nazalost ovo nikad necemo saznati ali bilo bi mi draze da su to tako odradili, da ga je Max stigo u DRS zonu (ako je vec tolko brzi) i da su ga onda maknuli, ovako je bas bilo supacki prema Perezu koji si sad im za mislit ŠBBKBB......

Nego sta milite oce Leclerc napokon uspjeti zavrsit Monaco iduci vikend :) :)?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:05.