![]() |
Ima tko iskustva sa montažnim garažama?
Ovako nešto tražim... koji su minusi u odnosu na klasičnu gradnju i koliko bi me došlo ovako nešto u Hr.? Ovo sa slike iz Bosne je oko 6100 KM, samo pitanje da li mogu napraviti isporuku do mene.... https://s33.postimg.cc/7u25j8xrj/gara_a_bosna.jpg Vidim da ne trebam građevinsku dozovu za garažu do 50 m2, ali trebam glavni projekt... zna mi netko objasniti? |
Netko da ima iskustva sa mixomat tuševima, špinama,....? Bauhaus daje 5g garancije
|
ma samo grohe... mogu imat 1g garancije što se mene tiče, to sranje je neuništivo.
imam ih 10g skupa sa tušem i rade ko na dan kad sam ih kupio + neoperl silikonski perlator i tu stvar si riješio maltene for life. |
Citiraj:
jednostavno mi se ne isplati riskirat s divljim proizvođačima, kad za malo vise dobis mercedesa u svijetu špina, hansgrohea http://www.hansgrohe.hr/articledetai...aa2ad83eff9&q= http://www.hansgrohe.hr/articledetai...aa2ad83eff9&q= http://www.hansgrohe.hr/articledetai...aa2ad83eff9&q= |
imam njihovo crijevo do tuš glave ovo elijensko već godinama i stvarno je opako dobro, ali sve pipe su baš grohe.
ne znam kak hansgrohe radi, ali sjećam se da kad sam uzimao ovu svoju seriju posebnost im je bio integrirani mali spremnik sa teflonskim uljem/masti unutar pipe koji se otpušta u klizni mehanizam ručke tokom životnog vijeka kako bi uvijek imao feeling kao da su nove i eto 10g kasnije to mogu potvrditi... sa vrhom malog prsta možeš operirati sa mješalicom. |
Nick praskaton, nije bas mala razlika u cijeni.
Trebat ce mi onaj viseci tus, a nekako mi se ne daje 2500kn za to koliko je hansgrohe croma https://www.bauhaus.hr/hidromasazni-...mat-texel.html Privlaci me ovih 5g garancije, a sigurno je kvalitete lošije. Al ako je to uredna garancija, a ne neka skrivena, da mi odradi 5g, ja zadovoljan. Jer ce mi lakse bit onda upast u trosak nego sad kad mi je komplet stan. Zato pitam jel neko koristija sta njihovo. S tim da mi ovo masažno ne treba. Ovo sam bezveze link stavija |
ma bjež sotime... 200 funkcija i elemenata za cijenu poštene pipe, a i tu garanciju moš okačit mačku o rep jer šta - krepa i onda skidat, razbijat, nosit, bit bez tuša, čekat reklamaciju.
ne isplati se na nekim stvarima štediti, a po meni generalno ti jednosmjerni stupovi su totalno bezveze. |
Ovo sta je kolega nick p. uzea je to sta bi ja htio. Al mi je 2500+kn za to puno previse. A ovaj mixomat na takav đir je 5 puta jeftiniji. I ja bi volija uzet sta valja, ali...
Jel ima jos koji brand da je solidan al ipak jeftiniji od grohe? |
pipe odnosno mješalice vode su dobre od slovenaca i srpske. sad točno neznam kak se zovu, ali su vrlo dobre, a nisu toliko skupe.
|
ma gledao sam i ja te u bauhauzsa i s tim masaznim glupostima, al na kraju se sve svede da 99% vremena koristis obican tus odozgo ili slusalicu, dobar prijatelj ima respektabilnu firmu za tus kabine, odnosno po mjeri, stakla, brtvele i sl. i kaze da većina poslova sto radi s fizickim osobama, u kucama, je da ljudi odluce bacit kinesku tus kabinu za hidromasaznim sranjima, i mlaznicama i odluce stavit kabinu od stakla i obican tus grohe/hansgrohe, kod svih tih kineskih odnosno jeftinih masaznim kabina/tuseva najveci problem su plasticni navoji, koji će uredno puknut nakon godina koristenja i koje ne mos dvaput odvidat i zavidat, redovito se pocme gulit sjajni premaz i začepe se mlaznice od kamenca, dok kod grohea/hansgrohea su gumeni pa im mos samo stisnit da ocistis od kamenca...
uglavnom, sebi sam sredjivao stan jedan, počeo oko nove godine u cigli, pa evo skoreo gotovo, kad zavrsim , budem stavio slike u fazama i troskovnik btw. grohe i hansgrohe su dvije razlicite firme, od kojih bi rekao da je hans nesto bolji |
Ovako slicno ce izgledat moj. Ovo je od kolegice sa drugog foruma. Znaci klizna 70+70 (ili nesto slicno)
A sta se tice masazne, napisao sam da me to ne zanima. A bas zato mi je zao dat 2500+kn za cromu da nebi mora sam sebe tuširat kako se tuširam vec 35g Pa nije valjda da nema nadglavni tuš do 1500kn, a da iole valja https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...88e656edfe.jpg |
ima, samo sto ćeš za 5-10 godina proklinjat sto si bio cicija da se isprsiš za hansa :D
hebo te bauhaus, odi do feroterm ili keraterm, pogledat tamo ponudu |
Ako ja imam u đepu 1500kn za nesto i nemam vise, zasto sam ja cicija? Osobno bih radije bio ja kakav jesam nego nekog kog nema para nazivat cicijom
Ja se ne rugam nikad nikome. To nije lipo. Mozes povridit tu osobu. Mene nisi, al nekog mozda hoces Sram te bilo 🤨 |
Feroterm voxort, ali obavezno zamjeni slusalicu za (hans)grohe.
Ne znam koja je razlika u ruzi izmedju grohea i ovog al u slusalici je nebo i zemlja. Voxort ima 5 god gare |
Citiraj:
onda dok je šarafio moje onako sav sretan - jel vidiš ovaj navoj, vidiš kak to klizi, gle kak fino mogu raditi s time... ko malo dete sretan :D |
Pa ja sam jedno vrijeme radio vodu s majstorom. Jebo tuseve, to je pizdarija promijenit. Ali kad ugrade ljudi najlošiju ugradbenu wc skoljku, a Grohe neznatno skuplji, e to je sranje. Podžbukno samo kvaliteta, a na pločice šrafaj što ti srcu drago. Apropro no name tuš setova i mjesalica, ne davati 1500 kuna, kad je Ferotehna iz Peveca max 900. Uslikam kasnije svoju. ;)
Nemoj kupovati što nećeš koristiti. Stari ima tuš set s tom gore kao "kišom", koju nikad ne pali. :D Za relativno malo novca nađeš povoljan Grohe set i za tuš i za umivaonik, samo nećeš imati kišu. :D |
Ugradbeni vodokotlic ide taj spomenuti i to mi je bitnije od tuša
|
ja sam uzeo mislim 2. seriju od početne (ubij me kako se zvala), 1100-1200 kada, 700-800 lavabo i 500 tuš sa armaturom (mislim da sam ga nedavno vidio za 300 u bauhausu)... nije najjeftinije na svijetu, ali stvarno ni kune mi nije žao.
jedino sam velim u startu investirao još u neoperl silikonske perlatore (50ak kn kom) jer su ovi grohe bili kruti i pred koju godinu zamijenio crijevo za tuš sa hansgrohe (160kn). toči vozi, sve ko prvog dana. |
Citiraj:
Meni je majstor rekao geberit, navodno bolji od grohea. Iako mislim da su oba top da nema greske ni sa jednim. I jebo tus bez ruze (kise kak neki zovu) to je najjaca stvar ikad. |
e banda
da se nadovezem imam i ja hans grohe pipe i to cirkulacijske jer imam pumpu koja cirkulira vodu, pa kad otvoris odmah je topla tu . košta ali .. isplati se tuš isto tako .. hansgrohe . zakon imam i z baumaxa neki šit od tuša od soma kuna ... pun kamenca za 2tj .. pa opet ajmo u ocat a hansgrohe čist šlaufi ista spika.. pa sam mjenjao za naravno .. hansgrohe.. sad je tu mir ali .. zašto pišem.. napavio zajeb klizna staklena vrata .. i zajeb .. nisu imali na lageru stakla sa premazom protiv kamenca, trebalo čekat x vremena uzeo obično.. i naravno zajeb kako fix it to ? .. ima kaj za kupit da namažem, a da ne trgam van i mjenjam ? tu i tamo naletim na reklame tipa nano premazi ovo ono.. al ništa za kupit .. helpajte |
Ima neki tip na fejsu zvonko krišto pa pitaj njega. On ima nesto za cistit ako ti je to od pomoci sta.
|
onaj što dila sve za pijesan i slično..
več smo mu mušterija ali htio bi to trajnije riješit, a ne da mi žena pogine u tušu kad to treba sanirat |
Pa upišeš u google premaz za tuš kabine. Ima brdo toga. Jesi to gleda?
|
Ja bas cekam od aquaestila cijeli taj set za premaz, kosta oko 250 kn u petrokovu.
|
Citiraj:
ima brdo toga, a ja nemam brdo para pa da onda ovdje javim da ovo ne vrijedi a tamo 10-ti pokusaj vrijedi Zato i pitam, jel ? Učit na tuđem iskustvu, jer životna škola košta. |
Vidim svi hvale Grohe (i HansGrohe) ovdje ali me bas zanima s cime ste usporedili tj. kolko su vam trajale Grohe da ih toliko hvalite :)?
Ja imam (tj. imao sam do prosle godine) 7 komada pipa Grohe (1 kuhinja, i po 3 u obje kupaone). Kuhinjska je ona sto se izvlaci van, ta se pokidala nakon 4.5 godine (ovaj dio sto se izvalici je plastican i samo kromiran i jedan dan je voda "propisala" na rucki prema gore i okupala me :), napukla rucka. To su mi zamjenili sa nekom drugom (nisu imali vise isti model EuroWing 33888) koji srecom pashe na moju bazu, nije bas ista ali pashe i slican je dizajn pa hajde. Nakon 6 godina su mi na 2 komada modelima iz serije Grohe Chiara (jedan umivaonik i 2 kade) pipama na kadi otpale plastikice koje su bile ukrasne za one oznake toplo/hladno. To sam onda trazi o mjesec dana dok nisam uspio iz servisa dobiti nove (nisu mi naplatili premda je prosla garancija od 5 godina, odlica support, svaka cast na tome). Ne utjece na rad pipe nego samo estetiku. Poslali su mi 3 kom pa sad imam i jedan rezervni. Nakon nekih 6.5 godina na kadi pipa koja ima dugme za tush je polako pocelo zaglavljivati to dugme i nije se vracalo pa je voda stalno curila i na tush i na pipu kad se otvori (zamjenili smo taj prekidac i feder ispod njega koji nije dobro vracao jer je komadic napuko/odlomio se - kako ? neznam ni ja ni serviser :)). Obje pipe na umivaonicima su mi bile na izvlacenje (poput kuhinjske samo male za umivaonik ali se glava izvlacila). Perlatori na tim pipama su jako sitnih resetki pa zbog kamenca moram skidati perlatore svakih 2-3 mjeseca i lagano ih onda u kuhinjskom octu ocisititi preko noci (to super djeluje za kamenac a nije jako kao neka sredstva). I kako to skidam perlator se sarafi u plasticnu rucku/navoj na glavu i svkim skidanje navoj je sve slabiji i slabiji jer zavrces metal u plastiku, nemoram ni reci da nakon 3-4 godine toga je pocelo podlijevati oko tih djelova pa sam stavljao i deblje gumice i svasta pokusavao. Nije uspjelo i nakon 10 godina sam ih bacio obje i prosle godine kupio neke Slovenske (Blitz) koje imaju 6 godina garancije i 3x su jeftinije od tih Grohe koje saa placao po 1600 kn/komad (redovna cijena je bila 1850) 2006 godine. Za kadu sam platio 2300/kom (sa 15% popusta), kuhinjska je bila oko 2000kn. E sad ako ove Slovenske (Blitz) budu trajale 6 godina a kostale su 600kn/kom to bi mi u biti bilo kao da mi Grohe traje 20 godina sto se tice cijene (a nisu mi trajale toliko, i ovo sto sam izdurao 10 godina s ovima na umivaonicima je bilo zrelo za otpis nakon 7-8 ali sam ih "trpio" jos neko vrijeme :)). Ove na kadi jos rade dobro (s tim da sma na jednoj kako rekoh mjenjao dugme za aktivaciju tusha ) ali oba crijeva od tusa sam mjenjao, ok to je gumeno/silikonsko pa samtram da je potrosni materijal a i u servisu su mi rekli da je to super sto sam ih mjenjao nakon 9 godina jer obicno trjau 5-6 prije nego puknu :)). One glave tusheva (imam 4 koma) 3 rade dobor jedan s epoceo zaglavljivati zadnjih godinu dana pa sma ga prebacio na tush kabinu koju slabije koristim. Znaci suma sumarum za sad jos 3 rade OK (od 7 - jedna na kadi i dvije u tush kabinama) tako da neznam sta bi reko, ja nebi tako svesrdno preporucivao samo Hans(Grohe) i nista drugo s obzirom na cijenu koju covjek ocito nezeli/nemoze trenutno platitit (2500 kn). Po meni jesu one nesto kvalitetne i sve to stoji ali ne cini mi se da su toliko bolje kolko vise kostaju. P.S. jos treba uzeti u obzir tvrdocu vode/pritisak u cijevima i kamenac jer nije svagdje u HR isto ali eto to je mojih 20 lipa iz iskustva/prve ruke :). I sorry na duzem postu. |
koliko ja znam slovenske, srpske, turske i ine su iste kao i kineske.
ja sam kupovao prije 4 godine njemačke i talijanske u pevecu sa 5 g gare i za sada rade besprijekorno, a bile su možda 150 ili 200 kn skuplje od slovenskih. |
Citiraj:
|
Citiraj:
SA ovime i ja imao problem, trenutno moje pipe stare 11g Rastavio, sastavio 2 dana dobro i pak curi na 2 strane, i onda skuzio sistem Jače pustit vodu i puknut po tom gumbu da prebaci.. i onda dobro zabrtvi, kad smanjis pritisak vrati se na pipu. A kad sam rastavio, unutra sam imao kamenca i on je radio taj problem.. pa ovom metodom jači pritisak i opali po gumbu očito očisti tu sitnu naslagu kamenca .. jer prije smo "pazili" kako prebacujemo, lagano voda.. pritisni pa pojačaj Oš biti kulturan i nježan, ali ne i sa ovime :D A u kuhinji imam LIDL pipu što se izvlači van, i bas je dobra 300-400kn i radi svoj posao jedno 5 godina ima sad več |
Grohe pipa na kadi, evo već devetnaesta godina. I što je najbolje, pošpricaš ju sredstvom za čiščenje, izgleda ko nova. Na umivaoniku promijenio za to vrijeme jedno 5 pipa. Dok nisam prek neke kombinacije povoljno nabavio brutalno skupi umivaonik i pipu. Dakle ta pipa, nije grohe, ne znam ni kak se zove je čudo. Jebeno bešumna i ko što gore netko spominje, laganim potezom prsta upravljaš njom.
Jeftine pipe moraš pazit i kakvim sredstvom za čiščenje ju čistiš, jer ako je iole jače, pojede onaj krom na njoj. Sa grohe i ovom na umivaoniku nemam takvih problema. Pošpricaj čim god, obriši i ko nova. |
e lewise moj kad kupuješ neku ekstravaganzu, tak ti i treba :D
u kuhinji imam brijem neku talijansku mješalicu, ubij me za ime, nisam doma ovih dana, ali znam da je bila 500ak kn kad sam uzimao grohe i ta isto radi ko prvog dana, a sjećam je se dobro pošto sam kupio zidnu pa mi je majstor reko de brate di ćemo dodatno silovat taj napaćeni zid, zamijeni to za samostojeći model i onda mi je čiko u bauhausu preporučio baš tu. |
Citiraj:
slovenske i srpske su miljama kvalitetnije nego kineske. ono što treba izbjegavati su kineske, i poljske.... |
kad smo već kod tuseva, evo malo preview, bas mi danas bio majstor stavljao spine i galanteriju, jos nije sve gotovo, fali kabina, bojler, radijator i par sitinica, kao i vrata i kuhinju jos cekam, kad bude gotovo, okacim slike,
sto se tice wc-a, ssve spine i tusevi su hansgrohe, skoljka Laufen, vodokotlic geberit, tus kada i kabina aquastil, umivaonik Nord, bojler ariston velis 80, ogledalo neko talijansko iz Bauhausa (1800 kn) https://thumb.ibb.co/cpuc9p/IMG_5604.jpg https://thumb.ibb.co/mXJFvU/IMG_5607.jpg https://thumb.ibb.co/njthaU/IMG_5610.jpg https://thumb.ibb.co/bCw2aU/IMG_5612.jpg https://thumb.ibb.co/nQYhaU/IMG_5613.jpg https://thumb.ibb.co/d5RDh9/IMG_5614.jpg https://thumb.ibb.co/hi2m29/IMG_5616.jpg |
Kul al imam pitanjce, nisu li te plocice za pod preskliske?
|
Dobre su... meni se svidaju no zbog visine stropa u tu kadu i onako se ulazi ili izlazi sam puzajuci :D tak da nema bojazni od proklizavanja.
No jedna zamjerka, jel taj nosac za tariguz pokretan da se moze premjestiti sa druge strane ili fixiran bas tamo na pod ? Mos misliti kak ce tariguz ostat suh nakon necijeg kupanja ali neka... bude se owner zapitao kad posegne za mokrom rolom tariguza :D |
ide to na drugu stranu nakon prvog kupanja :D
|
Citiraj:
a i ide mi na zivce ta uvriježena logika da uvijek panično se kupuje matirane pločice na balkone i wc-e, a koliko u praksi puta setas s mokrim nogama bos i s 5 litara vode po podu... Citiraj:
|
Citiraj:
To je jedan dio price od vode nakon tusiranja, drugi dio je vlaga koja ostane nakon tusiranja. Moram priznat da mi je lijepse ovako ali ja osobno ne bi stavljao sjajne plocice na pod, jesu bar gres? |
Da ne ulazim sad u tehnikalije, kupaona super izgleda. Jedino mi ti ugradbeni kotlići nemaju smisla u ovoj izbedbi kad nisu u zidu, al to je sad cjepidlačenje.
|
Citiraj:
meni se cini da je kvadrat bio nekih 250-260 kn, gledo sam i talijanski marazzi, slicne, imaju ljepse teksture, u vecoj rezoluciji i sl. ali zbog cijene, marazzi je samo za odlikaše :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:56. |