![]() |
Iskreno, mislio sam da je stanje dosta bolje što se tiče Xioamia i kamere, Mi5 bi trebao biti dobar, ali cijenom već zalazi u ostale flagshipove - pričam o kupovini od operatera ili domaćeg shopa gdje želim garanciju koju mogu lokalno ostvariti, a ne slati i slično. :)
|
Citiraj:
Masa ljudi zapravo nema razloga mijenjati ROM, a opet ga mijenjaju čim stigne. Ja sam ga promijenio jer sam MISLIO (i pročitao) da je to potrebno a ispalo je da nije. Osobno mi je MIUI 7 bio bolji od 8 , a sad se više ne mogu ni sjetiti zašto sam u međuvremenu bio i na Dev romu :) Tak da... malo mi je bezveze bacati mob na neke dev romove i onda mu nabrajati mane. Meni je na stable romu kamera baš dobra na redmi 3 pro. Čak i noćna me ponekad ugodno iznenadi. Aparat ima dobru kameru za cjenovni razred u kojem se nalazi !! Citiraj:
Možeš pojasniti šta si htio reći ? Stanje sa xiaomijem i kamerom nije loše jer imaju solidne kamere za cjenovni rang u kojem se nalaze. Za Mi5 već treba kod nas izdvojiti oko 3000 kn, ali to je i dalje pola od cijene flagshipova "A" brandova koji se kod nas mogu kupiti. Ako se uvezu i na njih plate davanja te se osiguraju dijelovi i servis jednostavno ne mogu koštati kao u Kini, jer trgovac naime mora i zaraditi nešto. |
tocno tako... s razlogom postoji ona "don't fix it if it ain't broken!" ;)
kao sto rekoh, kamera me ugodno iznenadila za razliku od mobova koje sam koristio prije ovog, (a HTC se smatra kao malo boljim brandom kakti) i takodjer, kao i tebe, iznenadila me kvaliteta fotke u pitch black situaciji. |
jel probao netko ovo napraviti? ne bi si bas htio zeznut mob :)
https://www.google.hr/search?q=2+sim...PhwtABKnS2M%3A mislim, na samom dizajnu je napravljeno tako da bi moglo raditi... Sent from my MI MAX using Tapatalk |
hm, tehnicki izvedivo, al kolko ja vidim na slici, chip je kompletno odvojen od plastike, nije samo izrezana sim kartica... jer drugacije neces uspjet nagurat unutra sigurno. a kak to izvest a da se ne osteti chip... ne znam.
|
imam jedno 10 mrtvih sim kartica doma idem vjezbat :)
Sent from my MI MAX using Tapatalk |
sretno ;)
|
Ima na MIUI forumu više tutoriala, ovi indijci to masovno rade na Note 3.
Vidio sam jednoga kako je grijao fenom i odlijepio čip s kartice. S time da treba paziti da sve skupa ne bude predebelo, unutra još nekako uđe, ali što ako ne bude išlo van? :) |
islo bude van jer sam ja bio stavio svoju karticu dok je bila 1mm prevelika i nije stala u okvir... najnormalnije je izasla van, pa sam onda odrezao taj 1 mm plastike da je bilo taman ;) a chip je tanji od plastike ;)
|
malo sam se zezao, radi to, ali nekako tesko udje tak da dok ne budem nabavio 128gb ili 64gb karticu, necu stavljati u mobitel. treba jos dodatno stanjiti karticu...
Citiraj:
Bojim se da ćeš ga ili morat slat na servis, ili vraćat u kinu....meni je servis recimo bio u češkoj, pa je možda bolje nego u tvom slučaju...javi šta si napravio...:kafa: |
Citiraj:
teoretski bi se mogla posmirglat plastika, al treba bit jaaako oprezan da se ne ostete cipovi na sd micro kartici :) fin posao ;) ja sam uzeo samsung evo+ 64 GB, kartica u mobu skoro brza koliko i interna memorija , oko 78.18 MB/s read, 22,61MB/s write :) vjerojatno cu ih uzet jos za action camove |
Citiraj:
|
onda si miran jos neko vrijeme, osim ako ne snimas video s mobom cijelo vrijeme :D bas sam gledao na moru... 60 sekundi videa u 720p je oko 60 MB :)
|
I što daje cca 6 MB/s, a to mora moći zapisati i obična class 10.
Zar nije da za ove brže UHS treba i poseban kontroler i da su kontakti malo deugačiji što je pitanje da li mob te klase podržava. |
Xiaomi će 27.09. pustiti u prodaju Mi 5S. Specke su prilično impresivne
http://playfuldroid.com/xiaomi-mi-5s...soc-confirmed/ |
meni je ovo jednostavno over the top... pa cudo ce imat vise rama nego moj netbook :D
|
finger sensor ce bit zanimljiv, stavljaju najnoviju tehnologiju..
Ocitava kroz aluminij, staklo, metal.. https://youtu.be/FtKKZyYbZtw from my x500 on TT |
Pretpostavljam da će onda i cijena biti u rangu brand name flagshipova. Moja prognoza je min. 700€.
|
Citiraj:
Sent from my Redmi 3S |
Na Mi4 sa MIUI 8 se vratio na 7.... Nekako se vise grijao, bila losija baterija te sam dizajn mi je bolji na 7
Sent from my x600 using Tapatalk |
Citiraj:
uglavnom par puta sam kasnije spojio i odspojio punjac s mobitela dok nije krenulo punjenje ispraznili su skroz bateriju ili su ga zaboravili iskljuciti ili nezz sto bilo uglavnom kad se napunio normalno je upalio skino sam zadnji miui 8 stable i sve radi koliko sam mogao isprobati. jedino sto am primjetio da mi nece na tastaturi iskljuciti one sugestije, moram pogledati dal to moram gdje drugde iskljuciti usproredit cu s mojim redmi pro3 btw ovaj mi5 mi dosao za 2 tjedna od narudbe singapurskom postom, a mi4c sto sam narucio jos uvijek stoji zadrzali ga na carini poslao sam im racun i uplatu sad cekam koliko ce me oderati. jucer sam dhl-om narucio redmi 3 note pro za kolegu jer je ostao bez mobitela i hitno ga treba, bas me zanima dali ce doci do petka, jedino sam zabrljal krivo sam narucio zadnju masku za redmi 3 pro sam narucio, a ne za redmi note 3 pro, dobro da je prodavac primjetio pa mi poslao mail s upitom dali sam krivo uzeo ili moze tako slati :)) |
Izasa je za Mi4c 8.0.5.0 jel ga netko proba? Na tjednom romu 6.9.15/19 pise da su makli AnalyticsCore.apk pa jel zna netko jeli maknut i na 8.0.5.0?
|
koji je najbolji rom za mi4c? jel ima global stable rom ili samo eu rom??
|
Citiraj:
Ja na svom mi4c drzim beta eu rom, svaki petak novi update i sve radi super. |
Oznaka c ne znaci China, iako jest izdan za kinesko trziste.
C oznacava "colors" (jer je izdan u 4 boje) i za "USB type-C" (kao njihov prvi uredjaj sa navedenim portom). Tkao bar kazu izvori iz kompanije. |
jel zna netko kad bi trebao izaći nasljednik od Redmi 3s?
|
da li netko zna kako povecati broj redova na MiUI launcheru? google now launcher radi to automatski kada se smanji DPI
Ima svakakvih modova po internetu pa probaj naći. Traži "miui launcher custom grid size". Ima još 2 Xposed modula koja to mijenjaju, ali mislim da su oba paid.
Sent from my Redmi 3S |
smanjio sam dpi sa 480 na 325, sad je to posao :)
Citiraj:
nasao, never mind Sent from my MI MAX using Tapatalk |
Imaš jedan module, zove se xMIUI. Među ostalim jako korisnim stvarima, imaš postavke za launcher. Možeš mijenjati sve i svašta, ali ima caka. Moraš platiti licencu $3.08 inače ti se sve postavke u modulu resetiraju na rebootu. Jedini razlog zašto ga ne koristim.
Sent from my Redmi 3S |
Evo brat zamolio da pitam, treba mu mala pomoc. Dakle, zakljucao mu se redmi note 3 pro, fingerprint ne prepoznaje otisak, mobitel ne prepoznaje password, tako da mu se nakon nekoliko pokusaja mob zakljuca na 2 sata. Sto uciniti?
|
Citiraj:
@bous
Čini mi se da je netko imao takav problem, ali više nisam siguran je li to bilo na ovoj temi ili nekoj drugoj. Odvrti nekoliko stranica unatrag. |
Citiraj:
Sam od sebe ili kao rezutat necega? Sad me malo frka, mislim da cu maknuti zakljucavanje skroz.. |
Koliko se sjećam, i navedeni je imao problem sa FR-om. Čovjek se zaigrao pa mu je blokirao mobitel.
Radije koristiti klasično zaključavanje patternom ili PIN-om nego FR-om. |
Citiraj:
Redmi 3S korisnici, ima tko problema sa 3G? Ako stavim 3G only, tu i tamo će biti ok i hvatati 3G/H/H+, ali većinom će zaglaviti na 2G i onda moram prebaciti na 4G. Znam da nije do operatera pa pitam. Sent from my Redmi 3S |
Uz Mi 5S na eventu koji se organizira 27.09., mogao bi biti predstavljen Mi 5S+ (veća verzija Mi 5S) kao i Mi Note 2 - 5,7", SD 821, 8/256, Nougat
http://www.xiaomitoday.com/xiaomi-mi...pecs-leaked-2/ |
Citiraj:
Citiraj:
Inace i dalje je mob zakljucan, jos nije nasao rjesenje problema. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:46. |