PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   Edigital.hr / Extreme Digital (informacije i iskustva) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=244023)

chief_wolfinjo 03.08.2013. 11:07

sad će doći ne brini :)

poštar je malo u gužvi.

FRipper 03.08.2013. 21:43

dosao ili ne?

Alfa_R 03.08.2013. 21:47

Pogodi? :-P

Smarty 03.08.2013. 23:11

A sta mislis? Moje drugo ime je jelen :D

chief_wolfinjo 05.08.2013. 10:21

nisam iznenađen :D sutra ih zovi i :fuming: :CoolRamb:

FRipper 05.08.2013. 10:49

Pa doce mu sutra,ako su uopce poslali...ako nisu onda stvarno sramota :/

Smarty 06.08.2013. 10:19

Necete virovat isto kao ni ja al evo stigla ploca i proc.
Proc je moj stari a ploca je nova (iako kutija izgleda kao da je prosla 2 sv. rat :D)
Stavili su izjavu da ako se ploca pokvari da vracaju novac.

Pita san postara za postarinu i reka je da je paket preuzet u petak i da je u subotu bia u njih (nisan razumija jel u ST ili Zg) al uglavnom nigdi nije bilo navedeno da se dostavi u subotu (to je kao 50% skuplja postarina jer je neradni dan)

Uglavnom javim se kad sve slozim..... Napokon tenkici u full, jedva cekan :P

Mala nadopuna: nisu mi poslali racune i garanciju, sad cu ih opet morat zivkat, pociman sumljat da su zaljubljeni u mene :D

I na ploci zadnji PciEx se malo klima al nema veze njega ni nekoristim. bice postarima fali baluna pa se igraj paketima

Alfa_R 06.08.2013. 10:42

Citiraj:

Autor Smarty (Post 2440108)
I na ploci zadnji PciEx se malo klima al nema veze njega ni nekoristim. bice postarima fali baluna pa se igraj paketima

To zadnje napiši njima sa fotkama i čekaj odgovor. AKo kažu da je sve u redu ako radi ok. Da ne bi poslje bilo garancija odbijena radi oštećenja.

Godfather0501 06.08.2013. 10:42

Citiraj:

Autor Smarty (Post 2440108)
Necete virovat isto kao ni ja al evo stigla ploca i proc.
Proc je moj stari a ploca je nova (iako kutija izgleda kao da je prosla 2 sv. rat :D)
Stavili su izjavu da ako se ploca pokvari da vracaju novac.

Pita san postara za postarinu i reka je da je paket preuzet u petak i da je u subotu bia u njih (nisan razumija jel u ST ili Zg) al uglavnom nigdi nije bilo navedeno da se dostavi u subotu (to je kao 50% skuplja postarina jer je neradni dan)

Uglavnom javim se kad sve slozim..... Napokon tenkici u full, jedva cekan :P

Mala nadopuna: nisu mi poslali racune i garanciju, sad cu ih opet morat zivkat, pociman sumljat da su zaljubljeni u mene :D

Smarty ti si legenda,prvo kad palim komp gledam sta ima novog kod tebe hehehe.

Smarty 06.08.2013. 12:49

Evo jos novosti, komp slozen za sad radi i instalira se service drek 1.

Uglavnom moran na posal tako da cu daljnje proucavanje ostavit za veceras.

@Alfa_R: vec san ih zva i priopcija stanje.

I jos jedna mala nadopuna koju san tek kasnije uspija vidit kad san slaga komp a to je da je back plate (onaj mali lim od ploce sta ide na kuciste) neodgovara :D
Ima jedan rupu za jedan konektor viska (sta nije neki problem) i razmak izmedju Vga i Dvi na ploci je jedno 3 do 4mm uzi nego na plocici tako da pretpostavljam da je od neke druge ploce.
U svakom slucaju mali rezime pociman sumljat da ploca nije 100% nova olitiga da nisan prvi korisnik jer nije bilo ni naljepnice preko SATA konektora (na prijasnjoj je bila).

Veceras pogledan Biose koji su.
Toliko od mene sad zurim na posal.

Alfa_R 06.08.2013. 12:59

A mogao si uzeti novce...
Škola za drugi put, ne izlaziti muljatorima u susret.

Nadam se da su ti pismeno javili da je klimav port ok.
Ja bi im vratio ploču zbog nedostatka ti, nema odgovarajuća svojstva za koja je namijenjena - ugradnji u kućište.

Smarty 07.08.2013. 12:16

Jao debila za boga miloga, evo poslali mi racun i garanciju al samo od ploce..... a di je od proca?? pitaj boga.

Ozbiljno pociman mislit da me bare gore, nikako da me se rijese pas otac mater.....

Alfa da je baba musko zvala bi se dusko :D evo za sad radi sve ok, bios je 1.7 pa neznam bas jel ploca dolazi sa tin bioson, al nema veze, radi i WOT pici na full detalje to je bitno.

A nista iden ih opet zvat stacu.....

virty 07.08.2013. 12:33

Ova pari da citam neki roman, molim chapter 2 :)

Alfa_R 07.08.2013. 14:30

Što nemaš račun od proca od prvi put?

panoramix 07.08.2013. 18:07

Ovo je k'o da čitam Smoju... :)

Smarty 07.08.2013. 21:00

A racune neman jer san in sve posla na garanciju. Hebiga ja virujen u posten svit :P

Prica od danas, nakon jedno 6 pokusaja (u razdoblju od 12:00 do 15:00 nisan bia uporan ko inace) uspijen uspostavit poziv i razgovor tece ovako oprilike.
(mrvicu cu skratit razgovor jer se ni nesican 100% detalja, to je bilo jutros)

Radnik: extrem digital izvolite
Ja: dobar dan, jel mogu dobit tog i tog (necu o imenima)
Radnik: samo sec
Taj i taj: dobar dan izvolite
Ja: o imenjace, nas dva nikako da se rastanemo, recite mi jel ovo neka skrivena kamera ili?
Taj i taj: recite u cemu je sad problem?
Ja: poslali ste mi racun i garanciju od ploce a od procesora ste zaboravili
Taj i taj: samo sec pricekajte kontaktirat cu osobu koja je zaduzena za pakiranje (slanje il sta vec)
Ja: ako vam nije problem jel mozete pozurit jer neman vise kn na mobu
Taj i taj: nema problema nazvat cu ja vas cin ga pitan da necekate na liniji
Ja: ok, hvala vam ljepa. pozdrav

Kao sta mozete i pretpostavit nista od poziva :D (taj poziv je bia danas u 3:07)

Sad da ja vas pitan, jel itko od vas bia u njih u firmi osobno?
Jer pari mi se da ili rade ko na kolodvoru ili in je pamcenje ko u ribice :D

crocro25 07.08.2013. 21:09

Jucer narucio DSLR D3200 Nikon Kit po najnizoj cijeni u HR, nigdje drugdje nema KIT paketa ispod 3600kn, oni daju za 3200kn i jos placas pouzecem. Danas u 17h je dostavljeno, znaci jucer u 12h narucio, danas u 17h dostavljeno i placeno pouzecem. KIT je i vise nego odlican, cak sam dobio vise stvari nego kad sam kupovao Canon KIT 550D u KSU Company u ZG koji su sluzbeni Canon zastupnik.

Odlicna dostava, komunikacija i vise nego vrhunska cijena od strane Edigitala.

EDIT: Ja sam narucio iskljucivo jer je pisalo 'na skladistu, dostupno' i odmah sam nazvao da provjerim, narucio i eto drugi dan do 17h dostavljeno, besplatna overseas postarina.

domis 07.08.2013. 21:14

bio kod njih nekoliko puta, uvijek ima ljudi i obicno se ceka po 15 min da kupis nesto. Telefoni stalno zvone, dok oni rjesavaju fizicki prisutne kupce. Najveci problem kod njih je losa organizacija i izrazito spor softver. Al kao sto rekoh, zatrpani su zahtjevima na sve strane. Uostalom, meni stize mob u petak preko njih (samo da nebude servis u agram/mobis :D). Ipak to nije neka kvazi trgovina ko svima dobro poznat hardveraj :)

jurbAs 07.08.2013. 22:38

sad na kraju jel trgovina ok ili ima hrpa problema? :D

B0ss 07.08.2013. 22:58

ovisi kako pogodiš :D

hrvatska1991 07.08.2013. 23:03

Citiraj:

Autor jurbAs (Post 2440863)
sad na kraju jel trgovina ok ili ima hrpa problema? :D

Ja sam kupio slusalice, dosle su mi drugi dan, tako da zasada sve pet.

Smarty 07.08.2013. 23:06

Ima bit da je sve 5 ako sve radi, ako imas reklamaciju il ti treba nesto vise od njih (nesto vise od doc platit i uzet robu) onda su eto vidis po mom slucaju, ludnica :D
Ako ti je dosadno u zivotu onda su prava poslastica :D

domis 08.08.2013. 00:31

ma reklamiral rutera kod njih i isto su tako zavlacili, al na kraju stigao novi ruter kojeg sam prodal jer sam kupil novog dok sam ovog odnio reklamirat :D
Ali inace, mislim da njima nit ne govore sve siz centrale, a opet bolje lazna nada nego obicno "neznam"

Smarty 08.08.2013. 11:39

Evo stiga mi racun i garancija od proca, a backplate-u ni traga ni glasa.

Alfa_R 08.08.2013. 11:43

zovi ih opet :P

Godfather0501 08.08.2013. 12:02

Citiraj:

Autor Smarty (Post 2441013)

Pa znaš kako to ide kod nas,pošalji ljudima ciglu franck kave,flašu pića nekog i napolitanke pa možda dobiš i backplate,šta ti sve moramo reć?! :D

Rade0n 08.08.2013. 12:11

Citiraj:

Autor Smarty (Post 2441013)

Nisam nigdje pročitao u tvojim postovima da si ih ti tražio novi backplate, samo račun.

Anyway, najbolje bi bilo da ti poriješavaš s njima sve šta imaš i šta želiš i onda napišeš rezime svega u jednom postu, ovako se iskustva s ovom trgovinom svode na tvoje postove u kojima ih zivkaš 100 puta na dan.

Smarty 08.08.2013. 13:06

A uglavnom san sve reka, nisan ni mislija vise pisat jer se sve vrti manje vise oko istoga.
Backplate san odma trazija kad san ih zva za racun samo nisan to napisa i reka san mu da kad dojde postar sa racunaom da cu mu dat njihov backplate koji meni nepase na sta mi je on odgovorija da nema potrebe.

Da san sve u jednom postu napisa nebiste dozivilii taj dozivljaj njihove brzine i korektnosti :D

Uglavnom sve san manje vise reka, samo mi fali taj backplate.
Da cu kupovat vise ista u njih necu, jer da mi je netko reka daj 200kn vise i nece bit svega ovoga platija bi bez razmisljanja. Jer kad vidis radi 200kn koliko san vremena, zivaca i telefona izgubija jednostavno nije vrijedno.

Pa ko voli nek izvoli, usluzni jesu to neman pogovora. Sta mi je ploca riknila nekrivim extreme digital jer to nije do njih, al iz krivim na njihovu organiztaciju i nekorektnost jer hebemu mater kad nesto kazes onda to valja i odrzat jer i ja san kupac iako nisan fizickiu tu.
Sta mislis kad on meni kaze nazvat cu vas za koji tren sta ja radin? Stojin kraj telefona ili iden jogirat il sta vec? Sad zamisli da si fizicki tamo i cekas 4 sata ko pizda u ducanu jer ti je ovi reka samo tren :D

jurbAs 08.08.2013. 17:31

dodi kod mene u konzum pa ces vidit koliko cekas na blagajni. uvijek je na blagajni najstarija i najsporija zena da poludis :). Tako da...
Mislim da je glavni problem EXDig sto nemaju vise zaposlenih.. Posla preko glave i jednostavno sve nestizu i ljudi su zaborave te nazvat jer im ceka u redu 20 ljudi... nista cudno.

geronimo_2 08.08.2013. 18:44

hm, meni na sajtu od edižital stoji da je narudzba za onu GTX460 potvrdena odnosno pise :

Stanje narudžbe: Potvrđen

, sta to znaci sad :stoopid:, da cekaju uplatu ili :D? jer nikakv meil nije dosao ko zadnji put kad su se zvukli da je bila greska :D.

Sinac 08.08.2013. 21:10

Citiraj:

Autor geronimo_2 (Post 2441219)
hm, meni na sajtu od edižital stoji da je narudzba za onu GTX460 potvrdena odnosno pise :

Stanje narudžbe: Potvrđen

, sta to znaci sad :stoopid:, da cekaju uplatu ili :D? jer nikakv meil nije dosao ko zadnji put kad su se zvukli da je bila greska :D.

Eto, i meni stoji status POTVRĐEN :D pa i mene zanima kako to rješavaju...

Gilbert5 08.08.2013. 21:19

Pa stoji "potvrđen" od trenutka kada napravite narudžbu. Ne znaci to ništa, pisalo je tako meni na 4, pa sam dobio shipak. :)

geronimo_2 08.08.2013. 21:25

Citiraj:

Autor Gilbert5 (Post 2441276)
Pa stoji "potvrđen" od trenutka kada napravite narudžbu. Ne znaci to ništa, pisalo je tako meni na 4, pa sam dobio shipak. :)

he he, a cudno mi da se jos nisu oglasili. ja narudzbu napravio jos prosli tjedan.

BTW se oni ovo sale ili :stoopid::

http://www.edigital.hr/Video_kartice...ca-p33213.html

ne kuzim kakve su to fore zadnje vrijeme. zar uistinu ima ljudi koji ce popusit foru i uzet 670tku umjesto za isto toliko love 770tku :stoopid::stoopid::stoopid:???

:chears:

Forace 09.08.2013. 02:07

Mislim da do takvih "nelogičnosti" dolazi zbog automatizacije. Odnekud se ta roba pojavila po toj cijeni i to se prikazalo u ponudi. Isto ko i one fore kad fali par nula na kraju. Sumljam da itko slaže u tim webshopovima cjenike osim par našij webshopova koji paze na ponudu.

Ak vidiš da u ponudi fali puno artikala jasno ti je da su ručno slagani i kontrolirani.

Ako vidiš slične ili iste diskove po različitim cijenama, raznoliku ponudu itd. očito je u igri automatizacija.

snorky_vk 09.08.2013. 15:11

Citiraj:

Autor Forace (Post 2441381)

Ako vidiš slične ili iste diskove po različitim cijenama, raznoliku ponudu itd. očito je u igri automatizacija.

ne mora biti. mogu komponenete biti od različitih dobavljača pa time i s različitim cijenama....

domis 10.08.2013. 00:20

1.8. naručio (morali sa eu skladista furati a ja na bio na moru)
7.8. ih dobio na tel, rekli da stize do njih 8.8. i da je u petak kod mene doma
9.8. dobio mail da je stigao mob u poslovnicu i da odaberem vrijeme dostave, a kako sam se vracal s puta, dogovorio da preuzmem mob kod njih jer mi je usput i u 19:30 dođem, izvadi mob iz kutije, napise račun i u nekih 5 min je bilo sve gotovo

tako da, makar su zeznuli s terminom, sve je ispalo super :)
ps. nikad više android za osobnu upotrebu, samo za preprodat :D

G1g10 11.08.2013. 00:59

Kakvi su sa reklamacijom?
Hvala.

hedgehog 11.08.2013. 01:09

Citiraj:

Autor G1g10 (Post 2442174)
Kakvi su sa reklamacijom?
Hvala.

Zadnjih 800 postova je vjerojatno o njima i koliko su užasni sa reklamacijama i garancijama..pa ili trolaš ili ne želiš pročitat 3 posta iznad svojeg?

G1g10 11.08.2013. 01:33

Citiraj:

Autor hedgehog (Post 2442176)
Zadnjih 800 postova je vjerojatno o njima i koliko su užasni sa reklamacijama i garancijama..pa ili trolaš ili ne želiš pročitat 3 posta iznad svojeg?

Čemu odmah ljutnja, čital sam prijašnje postove, i vidim da ima puno problema oko naručivanja i dostupnosti robe.

FRipper 11.08.2013. 09:01

Čitaj samo postove od Smarty-a :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:56.