![]() |
Prejadan potez Googla. Iako su meni osobno ugrađene Bing (Nokia) mape puno bolje tako da ove nisam niti probao koristit na svom mobitelu.
|
Citiraj:
|
Google je ipak popustio glede Google Maps-a na WP8
http://thenextweb.com/insider/2013/0...source=Twitter |
Loše vijesti...
Nokia Lumia 620, Mediamarkt.de prednarudžba 270 € - 1998kn :wtf2: Najvjerojatnije dolazi u veljači... |
o mamu im. pa to će biti prebrutalne cijene. :(
|
Pa ni HTC 8s nije jeftin sam po sebi. Kod nas košta oko 2500 kuna ako ga ne uzimaš na pretplatu.
|
evo ga u mene za koji dan pa ćemo vidjeti hands-on da li će idući privatni mob biti neki top model androida ili wp8.
|
Meni se taj 620 baš i ne sviđa, bezvezni bezel koji ima previše praznog mjesta dolje, plastičnjača, plus sumljam da će bit u više od dvije boje dostupan kod nas i to se majstora još mora dobro čekat.
To što ima prednju kameru i NFC u mom životu ništa ne znači, tako da bi ja u svakom slučaju 8S>620, jedini mu je plus što je Nokia pa ima nešto bolju softversku podršku od HTC-a. |
I još jedna Nokia glupost, vidi se kako se žele probiti na tržišta koja su prije zanemarivali...
U Kini je Lumia 620, 320 $ - 1920kn ali s mobitelim dobiš još jednu Nokia original bateriju i Nokia Bluetooth slušalicu... A vi Europljani ko vas j*be! :hitthewal: |
Jedini razlog zašto bi možda radije uzeo 620 je 8GB memorije. Meni na 8S najviše smeta upravo tih 4GB prostora. No zato izgleda pet puta bolje od Nokije.
|
Lumia košta koliko i 8S s time da je 8S brandiran (logo+bloatware), ali otključan za sve mreže.
|
jel tko radio na 920ki? jel baš awesome-awesome?
|
ja sam radio na 920 nekih 10-ak minuta, i to žutoj. Baš je awesome. :)
zaljubljen sam u taj uređaj. |
thnx... sviđa mi se mofo 180g težine, muško mobitelo :)
|
Citiraj:
Daj mi pojasni ovo vezano da je 8s brandiran. Kod koga je to brandiran i natovaren glupostima? |
Citiraj:
|
Nema nikakvih gluposti od HTC-a, tj. ima onih njihovih ekskluzivnih aplikacija isto kak ima i Nokia svoje no i od jednih i od drugih je to sve izbrisivo, i od raznih operatera aplikacije se mogu naći na marketu tako da su i one izbrisive, nisam još čuo za bloatware na WP-u, pretpostavljam da Microsoft neda.
Zna biti jedino logo operatera te lock na njega, al to je već do proizvođaća i njihovih odluka, npr. Lumia 710 u našem T-Mobileu nije niti zaključana niti ima logo dok na njemačkom tržištu ima oboje. |
U konkretnom slučaju, 'brandiran' je malo pregruba riječ, ali kod nas nema adekvatnog prijevoda za talijansku riječ serigrafato. Mob je 'brandiran' od strane TIM-a (Telecom Italia Mobile tj. tal. pandan našem T-Mobileu). Vjerovajući raznim forumima, znači da na kućištu i pri paljenju ima logo TIM-a i vjerojatno nešto njihovog bloatwarea (droidi imaju 3-4 aplikacije vezane za providera). Obzirom da se radi o WP8 za kojeg stvarno nisam stručnjak, ne znam točno kojeg. Možda ga ni nema, ako je vjerovati dokyju. Glavno je da idu sve kartice u njega.
Ukoliko želite, mogu im poslati mail da pitam detalje, ali ne očekujte odgovor brzo. |
Koga briga za to što je brandiran u Italiji :D
Glavno je da kod nas nije brandiran. A niti je nakrcan apovima vezanim za providera. Citiraj:
Pa on ga je proizveo, normalno da njegov logo stoji na samom uređaju i da imaš njegov logo pri pokretanju uređaja te pokoju službenu aplikaciju. Za mene ''brandiran'' mob znači kao kad si ranije uzeo uređaj u T-u ili Vip-u pa imao njihovu verziju softvera s njihovim logom, ikonama i izbornicima te je na samom uređaju pisalo T-mobile ili Vodafone. Vezano za HTC 8S kod nas nema govora o tome. |
w8 je definitivno zabavan i uzbudljiv os... ios me ne zanima, naravno radio sam na njemu ono silom prilika kod ekipe di nekaj zapne, android guram cijelo vrijeme, ali mi se ovo iskreno jako sviđa.
sucker sam za te male eye candye koji čine (imho) veliku razliku u svakodnevnom korištenju, sitnice na koje su pazili i koje su meni privlačne su čini se endless jer na svakom koraku te neka nova stvar razveseli. nisam još ušao u dublje korištenje i za sada samo browsam po njemu onak turistički. fluidnost i stabilnost za uređaj od 2500kn u slobodnoj prodaji je za android na žalost daleki sajns fikšn, baterija je nakon cijelog dana maltretiranja i drkanja po njemu pala sa nekih 80% na 60%, exchange i generalno mejlanje je odlično riješeno, spajanje na komp i lijepa organiziranost foldera (ringtones, video, music...) i usb-stick like iskustvo ću uvijek više cijeniti nego neke tamo softvere koji će misliti umjesto mene (makar ima i ta opcija naravno), odlična stvar su aktivni tajlovi koji se aktiviraju prema veličini ikone što je stvarno osjetno bolje rješenje nego add - widget ili add - shortcut pa onda to nije šortkat nego viđet pa ajde natrag pa naprijed... uglavno sam 8s je super sklepan, izrazito brz i fluidan i zapravo me čini veselim :D velim na stranu sad ovi limiti sa int. memorijom eventualno ram-om i sl... ovo je više neko mišljenje od w8 nego o uređaju. |
Dam se kladit da će se tebi ovaj app jako svidit :D
http://www.windowsphone.com/en-us/st...c-00237de2db9e Imaš i free verziju ali ona ima ograničenja. WP8 se meni osobno najviše svidio zbog jednostavnosti korištenja. Po meni je najveća mana OS-a to kaj ne možeš instalirat aplikacije na karticu već samo na integriranu memoriju uređaja :suicide: A još kad uređaj dobiš za 299 kn onda nema ni veselju kraja :D BTW Daj mi reci jel i tebi lomi SMS na 70 znakova? Jer meni govno prelomi SMS bez obzira koristio dijakritiku ili ne. Čak i kad maknem HR tipkovnicu, pa čak i ako promijenim regiju sa CRO na recimo UK i dalje serenda. |
da, jednostavnost mu je bez premca kao i logika korištenja... u pol minute sam skužio di šta, back, options, home - odlično.
kužim ovo za internu memoriju, ali oke ne brine me to previše jer ako prijeđem i privatno na wp8 onda će to biti neki flagship model (vjerovatno 920)... makar ću uvijek prije dati prednost internoj memoriji za app-ove nego sd kartici pošto na mobitel ne gledam kao na prijenosni disk, a performanse su i do 10ak puta bolje. evo sad sam malo i voice command probao i bogami je ufatio jako puno na tiho izgovorenim komandama jer me sram pričat mobitelu solo u sobi :D sad sam probao sms i ako misliš da li na drugu prelazi nakon 70 znakova - da. makar mi je to isto prilično nebitno pošto mi je vacap 99% txt komunikacije sa svijetom. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
OK u ugovoru stoji da će se poruke rezat na 70 znakova ako se koristi dijakritika, ali za koga vraga to rade i kad se ne koristi :suicide: |
pa razloga za prodaju tak i tak imaš, pa ne vidim zakaj ne bi pazario 620ku :D :D :D
nećeš ništa postić u vip-u imho... eventualno imaju oni neku kvotu dana da vratiš uređaj ako nisi zadovoljan i zamijeniš za neki drugi. primjera radi ja sam dignuo xperiu p na ics i krepala funkcionalnost auto connecta na pioneer bt radio, zvao tamo reko šta i kako... joooooj pa to ste vi sami apdejtali, reko da preko apdejta koji je prošao vaše ruke i pun net kako to sve ne radi i zakaj ste puštali taj apdejt, pa simo-tamo i na kraju nazvao onaj plaćeni support i čovjeku sve bilo jasno, fino pospikali i o rootanju i drugim romovima, ali zbog gubitka garancije me uputio na agram servis za downgrade ako ništa drugo. tamo isto super ljubazni ljudi rekli da nema frke sve ide u garantni rok, možemo se dogovoriti da ujutro ostavim mob i poslije posla ga pokupim i bla bla izašao apdejt novi i sve radi :) uglavnom samo ćeš se iživcirati i otić doma sa 70 znakovnim sms-om i dalje... ili eventualno drugim mobom :) |
Ma 8S mi se više sviđa od 620-ice, velim jedina stvar koja mi je bolja kod Nokije je kaj ima 8GB memorije. Ajd i Nokia Maps/Drive :D Al za uzvrat ima slabiju bateriju.
Al većih zamjerki na 8S nemam. Zasad sam zadovoljan. |
uf a baterija... mislim sam taj menađment baterije mi se čini van pameti kad vidim koliko to sporo umire.
naravno treba proć malo više vremena korištenja, ali lajkam to mnogo. da skužio sam da ništa od navigacije na ovome out-of-the-box, tako da je tu (velim opet za privatne svrhe kao potpuna zamjena za android) nokia u prednosti. ma dobro što smo zadovoljni sa uređajem, koji je stvarno solidan, ja sam zadovoljan sa os-om i to poprilično. |
Ne znam o kakvom lomljenju poruka vi pričate, kod mene toga nema.
Evo poslo sam bezveze sms od 220 znakova i stavio screenshot da se vidi da je poslan u komadu. http://www.pohrani.com/t/2E/J6/1Fl0L...1301090003.jpg |
mislim da nisi shvatio o čemu pričamo... koliko je limit znakova jedne poruke unas? ;)
|
Citiraj:
Citiraj:
http://s9.postimage.org/x94bq4hy3/wp...30109_0001.jpg |
Aha, znači ne vrijedi ti ono da ima 160 znakova ako nema naših slova? Čudno jer kod mene opet normalno to radi.
http://www.pohrani.com/t/u/Xn/1rezck...1301100001.jpg Naša tipkovnica je uključena i ove regionalne postavke: http://www.pohrani.com/t/1E/hw/1X4ND...1301100002.jpg Citiraj:
|
pokusaj poruku napisati sa svim malim slovima ili velikim i javi saznanja. :)
|
WTF? Baš se igram malo s tim, ispišem englesku abecedu malim slovima, stavim jedno 50ak točaka i krenem velika slova, promatram mjerač i vidim da neka velika slova stavljaju to ograničenje, npr. B, A, E, O, H, I, Z... Dok se neka od tih velikih slova ne stave mjeri normalno do 160. :stoopid:
|
Doky jesi li digao ss na pohrani sa moba ili preko kompa? :)
|
Preko kompa, mislim da baš i ne funkcionira prek moba tj. di god dođeš do browse opcije dalje se moš *ebat.
|
I mislio sam. Upravo sam skužio da ne možeš drito sa moba dignut fortku i to mi ide na jetru. Sad moram ili dić fotku na skydrive pa linkat na forum, ili napravit recimo flickr acc + instalirat flickr app da bi mogao dić fotku.
Pa dobro jesu li oni zdravi? :suicide: |
Microsoft... :care:
Jedan u moru bisera, recimo prva verzija WP7 nije imala copy-paste, aj zabrij tek to... |
Citiraj:
|
A ovo što Wolv traži nema ni dan danas tak da :)
|
Citiraj:
Pa imal sam sve to na Symbian S60v5 :p Al ajd naviknut ću se na to da ne mogu s moba dić fotku na web bez posebnog appa. |
Citiraj:
Dropbox imam na iPodu touch, pa sve slike automatski baca gore. Nije rješenje bez linkanja tih fotki na forume i sl., ali bar dio posla odradi automatski. Vjerojatno i na WP8 ta mogućnost postoji u Dropboxu. Btw, jel uopće postoji Dropbox za WP8? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:47. |