![]() |
i sto ce vam max 232, zasto se ne koristi firmware sa ddwrt forum-a i cini mi se client mode neradi..imamo li na kraju full usb2.0 ili ne.. zasto taj nas firmware kasni naspram repozitorija?
|
Citiraj:
|
@vr5h0
Pokušao sam kompajlirat sa openwrt build environmentom al mi svaki put kad boota image javlja error "no init". Ima neka opcija u menuconfigu koju još nisam skontao... Ako imaš kakve smjernice bio bih ti zahvalan... (možemo na pivo kad dodjem u os). |
evo stavio ddwrt i radi odlično. 3g usb modem proradio iz prve :)
|
Koji? Kako?
|
mislim da je huawei k3565
samo u wan postavkama stavis pod: connection type: 3g/umts dial string: *99# APN (od tvog isp-a) meni je: data.vip.hr ako imas carnet, tada moras upisati i user name i password. možda za neke novije stickove nema driver... |
Radi li ikome wireless client mode? Na drugi wifi ap.?
da li je rijesen drugi core da neradi u leru? dediciran za voip. |
Evo ZTE MF100 mi ne radi, neće da se spoji iako se detektira...
|
Citiraj:
|
je client mod radi..thnx.
kako konfigurirati vsftpd 3.0 sa non root userom? ima li tko primjer file. a da mu šljaka? kako lan4 prebaciti u wlan mod? |
Super radi openwrt sa Optimom dsl + tv (nakon peripetija što ubih router nehotice, dobro da je usb-serial bio pri ruci ali naravno zeznuh rx na štampi...).
Preporuka ne radite flashanja usput uz uz drugi posao. Velika hvala ekipi koja je upgonila temu i koji su dali doprinos u njoj. :care: |
Iz dugotrajnog sx763 debricking-a sam došao direktno u web sučelje OpenWrt.
Budući da sam isprobavao sve kombinacije datoteka koje sam tu našao i sve su na kraju bile u mapi tftpd servera kad je ruter nešto kratko povukao i "oživio", neplanirano sam u sučelju OpenWrt r31118, svn8330, kernel 3.2.12 U administration kartici sam unio user i password, te odabrao ssh access lan Smijem li ili nesmijem ili moram sad prvo učitati onaj fixsecondary image? |
Citiraj:
ako da, samo slijedi upute iz prvog posta. |
Ekipo, mene će izluditi ovaj siemens :)
Nažalost, adsl još uvijek ne radi niti u dd-wrt niti u openwrt, ali danas sam 3. put flashao router na origigi annexa fw i nije mi htio proraditi adsl dok nisam učitao moj stari spremljeni active_config file za optimu. :wtf2: Nešto je definitivno smrdano u onom runtime imageu za vraćanje natrag na tvorničke postavke. On je taj koji ukenja boardid (grepam unutar filea onaj sx76x-danube). A to što mi ne radi adsl u openwrt i ddwrt je očito stvar nekog configa, environmenta i tako nečega. Pitanje je samo kako dobiti vanilla flashani dd-wrt? Kao što sam imao prvi put kad mi je jedno popodne čak i radio adsl na njemu. Slao sam PM i delboyu ali ne zna niti on zašto adsl ne bi radio. Ima tko ovdje kakvu ideju? |
Citiraj:
Citiraj:
Preko t-com infrastrukture na optimu trebaš Annex B. |
Citiraj:
S o0bzirom na neplanirani ulazak u ovo područje, a i prethodne peripetije, sad držim sx-a uključenog dok sebi ne razjasnim daljnji postupak. Negdje sam tu vidio temu po kojoj ispada da i dalje treba fixsecondary, a nigdje se ne sjećam da je onaj prvi (modificirani) popravljen/zamijenjen. Neznam po čemu mogu vidjeti (po kojim podacima kod sebe), što mi se instaliralo i hoće li se što zaribati ako učitam fixsecondary i nastavim po tutorijalu. |
spojio sam kabel u lan4/wlan, definirao staticku ip adresu,(mac adresa na tom wlan-u je 00:00:00:00:00) ,ali svejedno mi se torrent rusi. radi li ikome torrent stabilno?da li sam jos nesto trebao "odraditi" kad sam spajao kabel u njegov LAN port?
transmission mi je VRLO nestabilan, moze li mi netko poslati svoju conf file-u da je zakacim kod sebe...ne izdrzi jedan dan na SX763. transmission mi radi 2 minute i krah,,u logovima nista..samo nestane.. |
Citiraj:
Samo da budem 100% siguran, kada ubacujem dd-wrt moram: A. Ubaciti secondary loader (secondary_boot.img) iz koraka 1 tutoriala B. Pomoću secondary loadera iz koraka A ubaciti prvi image (uImage.bin) iz dijela za dd-wrt C. Iz dd-wrt web GUI-a [Administration->Firmware] ubaciti drugi image (gigaset_sx763-webflash-firmware.bin) iz dijela za dd-wrt D. Samo uštekam 3G stick ili treba još nešto instalirati? Hvala |
Citiraj:
|
Spremanje starog fw preko serijskog porta?
Frend nabavio jedan extra djevičanski SX763, nalemio je gore konektor, spojeno na usb2serial adapter. Kako sad prije prčkanja s dd-wrt spremiti stari fw i konfiguraciju?
Koji softver mi treba, ima kakav link na upute što i kako? Htjeli bi to backupirati da se može sve vratiti natrag kako je bilo uključivo i onu env particiju koaj je mene zeznula na mojem. |
kako ekstraktirati ddwrt image od siemensa..
Extracting gigaset_sx763-webflash-firmware.bin to gigaset ... Error: filesystem not extracted properly. firmware image format not compatible? |
Citiraj:
kako si ga ekstrakto? muci me to stko ext3 fs mounta kao ext2 zbog charseta, pa ili bi promijenio mount opciju ili bi mu stavio ext4 drivere. |
Citiraj:
samo što još treba enable-ati USB [Services->USB]. Probao sam ZTE K3565-Z (kao i ti) i radi OK za data.vip.hr. Ne radi za CARNet - pretpostavljam da je problem u enkripciji lozinke jer se svugdje stavlja CHAP, a VIP traži PAP. Zna li netko gdje se to može promijeniti? Probao sam i ZTE K3765-Z, ali ne radi - router se stalno ruši. |
ADSL annex A ipak radi na ovom mojem :-)
Ali...uvijek ima neko ali... veza puca svako malo, router prijavljuje čudne brzine spajanja u status-->wan (5mbit up/5mbit down!??) i svako malo je adsl down. Iako se to ne poklapa sa ispisom sa optima korisničkih stranica, router prijavljuje pucanje veze puno češće. E, da, i treba mu jaaaako puno vremena da se spoji, čak i 10-ak minuta, ona otvorim jednu stranicu u browseru i opet nema linka pa čekaj pola sata, pa dođe i tako stalno. Jučer sam flashao jednog od frenda (njegov je made by sagem, a moj je gigaset) i ista priča i s tim. Kod mene koma, dok kod njega na t-comu adsl radi dobro. Znači, routeru se u kombinaciji dd-wrt + annex A + linija kod mene nešto ne sviđa :-) Ok, ja sam 3 km do centrale, ali na 4 Mbita je veza stabilna s 2 druga routera, a i sa siemensom s flashanim annex a fw-om iz threada o otključavanju. Još ću ga probati odnijeti kod nekoga tko ima kraću/bolju paricu pa da vidimo onda. Ono što me zanima, a nisam nigdje našao u dd-wrt, može li se negdje vidjeti/postaviti kako da se se spaja, na adsl ili adsl2+? |
moze u openwrt u konzoli, za ddwrt mislim da ne
npr: uci set network.adsl.annex=a uci commit moguce vrijednosti su: b b2 b2p a at1 alite admt a2 a2p l m m2 m2p |
Citiraj:
kolko ja kontam ti se spajas na optimu preko t-com infrastrukture ? jel tako ? kod mene je ista situacija ali ne znam zasto si stavio annex a ? kod mne je na annex b i jedino sto imam od tih simptoma to je da cekam po 10 min ponekad da mi se spoji na net nakon nekog reboota . pucanje veze i ovo ostalo nikad dosad sve uredno radi i uredno pokazuje brzinu . online mi je vec nekih 10tak dana . samo sam stavio da mi oko 5 ujutro napravi force recconect i to je to . isto imam siemensa sx763 sa ddwrtom . |
Evo novi dd wrt firmware i sa njim mi radi ZTE MF100 modem:
Download |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Code:
03.06.2012. 08:44:22 03.06.2012. 08:53:23 555.43 kB |
Mislim ovaj ruter ubaciti sa 3g modemom u ono nepropusno kučište za mikrotik routerboard-ove. Ima dimenzija 27x27cm(160KN+pdv) i 38x38cm(300KN+pdv). Dimenzije sx763 su 21x15cm. Da li će se pregrijavati u ovim kučištima?
|
Stavi samo ploču bez plastike unutra, i bilo bi dobro nabaviti neki mali hladnjak i zaljepiti ga sa onom termalnom pastom šta se stvrdne na cpu od sx, jer se dosta grije.
|
Naravno staviti bez plastike, a razmišljam staviti pasivni hladnjak na cpu-u i na chipset jer mi se čini da se i on dosta grije
|
Citiraj:
|
I što kad se secondary bootloader ne loada? S prvim sx763 sam fino izveo sve i vrti normalno dd-wrt, drugi je "zamro".
|
Pozdrav.
Da li se negdje moze skinut originalni primary bootloader za sx763 ili da li neko moze skinut s svog routera i poslat mi na mail.Probao sam sve ali mi neradi wlan.Na dva sam routera isprobavajuci obrisao primary bootloadere. Pod sve mislim openwrt,sx762 bootloadere,znaci treba mi bas koji je dosao s routerom. Hvala unaprijed. |
primary bootloader ti neće pomoći.
nikakav bootloader nema veze s wlanom (barem ja tak mislim) |
Ne radi mi wlan ni kad vratim t-comov orginal firmware,a i probao sam dd-wrt s originalnim primary bootloaderom pa je radio.
Kad sam obrisao orginal primary booloader ne radi mi ni s jednom ni s drugom. |
ja ipak mislim da tu nije problem u bootloaderu nego u arteep.bin ali o tome će morati netko iskusniji.
|
kada se instlira rtorrent, i starta, nako 30sec se srusi na DDWRT-u..imate li takva iskustva,moze li netko probati?
Hvala.. |
Moja isprika ipak radi s originalnim firmwareom.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:48. |