![]() |
skuplji jesu, ali pokrivaju sve živo i takav support (ako imate živaca proći szk kroz koji poziv) nećete dobiti kod drugih operatera... pogotovo ako ste van zagreba.
ne znam da li ste upoznati sa kadrovskim promjenama u t-comu unazad neko kraće doba, ali to je sve rezultat više-manje supporta (vjerujem da nije sve na salesu :D). @morbid... preko mediatrixa stvar funkcionira - dok funkcionira, nije baš super stabilno rješenje. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Svaki puta nakon mog poziva ponuđena mi je veća brzina na što sam rekao WTF, ako mi ne možete dati ni normalnu, kako ćete mi uspostaviti veću brzinu?? Nakon već 12 poziva vidio sam da je vrag odnio šalu, i onda sam nastupio odmah grubo, rekao da ne želim ništa čekati, želim upload kakav je bio i želim to odmah i ne želim nikakvo resetiranje veze, nove profile, i vraćanje na tvorničke postavke. Također sam još jednom odbio prelazak na višu brzinu s gnušanjem. Tip je šutio 10 ak sekundi, otpuhnuo i rekao da će mi se netko javiti kroz par sati. Sutradan ujutro zove kolegica da testiram i voila, 4.25/0.55 tuče ko blesavo. Protumačite ovo kako god hoćete, al ja mislim da se tu pokušava natući neka norma i ekstra profit uskraćivanjem normalne brzine da bi se netko ''slučajno'' odlučio za veću brzinu... |
Imao sam probleme na optimi koje nisu znali rijesiti, ali su mi nudili povecanje brzine. :-)
|
joj sto sam popiii danas
netko mi tu rekao da kad se neprikazuje broj na telefonu, nazovi njih da ti to poprave dupe moje ti moras podnjet zahtjev za prikaz broja, ko neki rob, i jos k tome supci usrani to naplacuju 10kn svaki mjesec znaci ti njima das 120 kuna godisnje za nesto sto bi trebao imati po defaultu picka im materina |
a kog vraga si onda još na t-comu? :D
|
kad nema alternative jbg
|
kako ne? imaš vip, t-optima i t-iskon :D:D
|
Citiraj:
Druga stvar, naravno da se prikaz broja naplaćuje ili ne naplaćuje zavisno o tarifi za telefon koju imaš ugovorenu. U super60 tarifi se prikaz broja doplaćuje posebno, a u super150 je uključen u tarifu. Tako je bilo i prije dok su bile halo tarife, pa i prije njih. Ništa novo, samo tvoje neznanje. To što ti misliš da bi to trebao imati po defaultu, nema veze sa činjenicom da je to dodatna opcija u slučaju da koristiš OSNOVNU uslugu, tj tarifu za telefon ;) |
Citiraj:
Imaju doduše i nove informatizirane digitalne centrale di je to automatski uključeno, ali di smo mi od toga...a i tad će to biti skupo, jer najprije treba isključiti, pa onda još i ponovo uključiti |
da prostis nije istina
dok se telefon nije prebacivao na ovaj router mod nismo u racunu nikad dobivali dodatne neke fjake i broj se vidio |
Hmm.. Ja se sjecam vremena prije voipa, ims-a, kako hoces, i ako se sjecam dobro, ta stavka (prikaz pozivatelja) se dodatno naplacivala. Ne znam naziv tarife koji je bio, ali vjerujem neki difoltni.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Plaćam sam telefon već 16g i dobro znam što je i kada bilo uključeno u cijenu, a što se nadoplaćivalo. Citiraj:
Uopće si neću dati truda linkati ti ht web gdje sve to lijepo piše.... Citiraj:
Čitati pozornije drugi put, molit ću..... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
"Normalna" stvar da je clip aktivan i besplatan kod normalnih tržišta i operatera,
na Balkanu prilika za dodatno guljenje, ajde pitaj / opiši situaciju nekog u DE ili USA pa će ti se smijati :) Za žuntu evo malo ponude cijena u DE: http://www.telekom.de/privatkunden/t...c-CzFVhkpedA== http://www.telekom.de/privatkunden/i...ernet-flatrate |
Citiraj:
OSNOVNI paket za voice usluge je bio halo60, sad se zove super60, isdn je usluga više, nestandardna, koja se i plaćala više nego obični telefon od 60kn mjesečno i logično je da to onda nije OSNOVNA usluga. Ili ti trebam nacrtati da ne pitaš isto još pokoji put? Imho, bilo je tragikomično gledati moj račun za telefon (halo150), koji je bio par kn ispod 100kn, sa uključenih 2.5x više minuta, prikazom broja, konferencijskom vezom, itd., u usporedbi sa računom od staraca koji su plaćali halo60+prikaz broja 10ak kuna manje.... Na to poentiram cijelo vrijeme, prikaz broja je nadoplata SAMO u osnovnoj voice tarifi, već dugi niz godina. @nikky - to je skuplje nego kod nas, uzeo si totalno krivi primjer totalno oprečan tvojoj rečenici iznad o guljenju na balkanu.... |
Citiraj:
30 eura za telefon i 16mbit ADSL flat je skupo? Ja platim više od toga za lošiju uslugu, ovdje je čak i "Kinderschutz-Software" dodatna usluga, a čini mi se da ni "wlan to go" kod nas nije uključen u cijenu. iako, slažem se, trebao je uzet Rumunjsku za primjer jer su im plaće sličnije našima, a usluga 5 puta jeftinija |
Citiraj:
Ako baš hoćeš ekvivalentnu brzinu interneta - tamo gdje je dostupan vdsl - 27€ je u h1 mreži 20/2mbit net i telefon. A nije baš da je i cijela njemačka pokrivena savršenim internetom, obzirom na količinu ruralnih sredina gdje je i kod njih dostupan net samo sa minimalnim brzinama (imam masu rodbine po njemačkoj, pa pričam to što oni meni kažu, ako lažu oni, lažem ja). Opet si bezrazložno, a s još manje tehnikalija i konkretnih podataka sarkastičan, da ti bar konstruktivna rasprava ide kao i sarkazam, bio bi gušt raspravljati, ovako, smiješno.... |
Citiraj:
241kn Max2L paket 103kn 20/0.75 brzina 15kn/mjesec kinderšuce ... |
Citiraj:
A većina operatera nudi mail-to-fax uslugu, pa potrebe za zastarjelim načinima komunikacije (faks je isto što i dial-up modem) ima sve manje. |
Citiraj:
Zadnji momemt je bilo neko pismo pristiglo običnom poštom prije 10ak dana od T-coma u kojem piše da ako ne prijeđemo, u drugoj polovii 2014-e, će nam prestati isporučivati uslugu? Smiju li oni to i mogu ili samo lažu i plaše da se dobrovoljno prijeđe na IMS? |
Citiraj:
|
U dogledno vrijeme nece vise biti analogije. Morat cemo svi kad tad na ims... jbg...taka nam je sudba...
|
ISDN nije analogija. ;) U Njemačkoj (našem vječnom uzoru) je on jako razgranat (preko 20 milijuna linija!), a i jeftin. I onda nama ovdje šilje foru da ne valja.
Mene zanima zakonski dio. Ako sam ja ugovorio uslugu i redovno je plaćam pa ne mogu oni meni isporuku samo tako ukinuti, moju opremu pretvoriti u predpotopnu kramu koja je neiskoristiva za išta samo zato jer oni na toj usluzi više nemaju nuklearnu zaradu. Doduše znam kakvu državu imamo, možda im je dopušteno da isljučuju kako im se sprdne... |
Zato i je kvaka jel imaš ili nemaš važeći ugovor / ugovornu obavezu,
jer ako je važeći mislim da ne smiju ukinuti uslugu, trebalo bi provjeriti "sitna slova" ugovora. Di je potkovani pravnik kad ga čoek treba ? :) |
Djaba sva prava ako se hakom i tekom dogovore oko ovog. S takvima se ipak nemozes bosti :)
|
Citiraj:
Isto tako su se zaklinjali da će 2005/06 cijela 'rvacka biti pokrivena adsl-om, pa je ispala friška figa. |
Citiraj:
|
Na jednoj lokaciji gdje je bila ISDN centrala i cca 30 brojeva su napravili apsolutni nered nakon prelaska na novo. Ništa nije radilo kako treba tjednima i kad se u dopisu spomenila moguća tužba onda su se udostojili napraviti.
|
Citiraj:
Problem je što se neće moći potpisati novi ugovor bez prelaska na IMS. |
Ja sam već na "revoluciji" od neki dan. Strava uglavnom, više mi ništa ne pamti primljene pozive (što je radio ISDN telefon jer mi analogna centrala ne prosljeđuje caller ID), više nemam ni besplatnih pišljivih 60 minuta, više nemam nikakve linije kad nema struje. Revolucionarno :D Ajde, par kuna je doduše jeftinije...
|
Ako ti telefon ne pamti brojeve, onda ili nemas ukljucen Caller ID, ili ti nisu dobre postavke na centrali. Kad su mene prebacili na IMS isto sam ostao bez caller id-a, pa su mi to na centrali sredili u roku od odmah.
|
Nije do njih. Ja imam instaliranu vlastitu telefonsku centralu za kuću i ured koja je nešto starijeg datuma i koja ne prosljeđuje caller ID na lokalne telefone. Od uvijek sam imao spojen ISDN telefon na NT koji bi pamtio propuštene pozive i ISDN karticu koja bi preko Moonyja činila isto dok je računalo upaljeno. Sad ništa od toga...za prijelazno razdoblje instalirao 2 telefona "prije" centrale koji sad pamte pozive, ali naravno ako se netko javi u kući oni o tom nemaju pojma pa je svaki poziv "propušten" :D. Moram pod hitno nabavit novu centralu :).
|
Citiraj:
HT (i drugi operateri) imaju mogućnost dati IP->ISDN adaptere, ali HT to iz nekoga razloga izbjegava (vjerojatno radi cijene tih adaptera). A može li dati ISDN, može bez ikakve sumnje, daju Mediatrix sa dva ISDN sučelja koji uplink dobiva preko ADSL modema. |
Ne znam jel itko primjetio, ali po službenoj uputi te konja ne treba vaditi splitter. Samo treba tel. nagurati u ruter.
:D |
like...duuuh....
pa vec par mjeseci (ako ne i puno duže) dežurna mrežarska ekipa s foruma preporučuje direktno spajanje modema u zid |
HT VoIP
Pozdrav svima.
Iako sam gotovo službeno dobio odgovor da je to nemoguće, ja ipak vjerujem u Vas da imate rješenje za to. Radi se o slijedećem: Skoro prisilno sam sa HT ISDN-a prešao na VoIP. Vezano uz ISDN napomenuo bih da sam imao više ISDN telefona, a jedan od moćnijih je Siemens Gigaset DX800A all in one (fiksna, isdn, voip) kojeg sad kao i ostale vjerojatno mogu baciti. Pretpostavio sam da ću bez problema taj telefon koristiti i dalje, ali sam se prevario. Telefon više ne prepoznaje priključak niti kao fiksnu, isdn ili voip liniju. Uspio sam uspostaviti Nonoh voip konekciju kao dodatni sip account ali samo u odlaznim pozivima. HT voip nisam uspio konfiguracijom na telefonu staviti u funkciju. Jasno je zašto se ne želim odreći Nonoh voipa jer me isti košta 10€ za koju cijenu sa pola svijeta razgovaram 4 mjeseca zabadav i još cca 3-4 mjeseca u sklopu onih 10€. Moje pitanje je: kako upogoniti ovaj Gigaset DX800A sa ruterom Thomson TG782i ili Siemens SX763? Zahvaljujem na savjetima. |
Dobro bemu miša, jel se radi o Siemens Gigaset DX900A ili DX800A (mada nije bitno) ?
Upute / manual služi da bi se čitalo > https://www.gigaset.com/fileadmin/le...7619_en_GB.pdf http://i58.tinypic.com/13yqdq9.jpg Nađi ovaj "cable 6" ili ga sam napravi, ako se ne varam, "igraju" srednja dva pina (4 i 5). Takav gotovi kabel std. dolazi i sa SX763. Na ovaj način ćeš iskoristiti tel. kao i do sada samo ćeš izgubiti dio funkcionalnosti koje ISDN podržava a POTS ne. Trebaš napraviti: - nađi / napravi spomenuti kabel - jedan kraj (RJ11) spajaš u Phone1 na routeru a drugi u Gigaset tel. kao na slici - u postavkama tel. trebaš promijeniti tip konekcije sa "ISDN and VoIP" na "Fixed line and VoIP", pri tome će ti resetirati dotadašnje tel. postavke, vidi str. 144 - spoji mrežnim kabelom Lan2 routera na Lan1 telefona - Nonoh voip konekciju si trebao (ili već jesi) definirati da radi preko interneta - trebaš provjeriti / postaviti fiksnu lokalnu ip adresu telefona (npr. IP=192.168.1.250, Subnet=255.255.255.0, Gateway=192.168.1.1 - slijedi (nisam siguran jeli nužno) otvaranje porta(ova) sa PortForward funkcijom u routeru za Nanoh VoIp a prema telefonu (IP=192.168.1.250) - nakon toga provjera postavki u tel. bi trebalo proraditi dolazni i odlazni pozivi preko Nanoh - a Za žuntu > manuals Eto, čas posla :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:06. |