![]() |
Citiraj:
A ovih 12 000 DPI nek stoji i gleda. |
Samo par riječi o prvom dojmu Ankera 8200dpi. Poprilično nepoznata marka kod nas (bar tako mislim).Specifikacije neću pisat to se lako nađe na netu. Amo reć spada u kategoriju većih miševa tako da ga ne bi preporučio osobama koje imaju manju šaku. Prije njega sam imao mx518 koji je više manje iste veličine tako da prijelaz na ovaj miš uopće nije problem.
Ima gumiranu grip podlogu za palac a bočne puce su jako dobro smještene. Gornja površina miša je mat plastika koja ne klizi. Mogu se kreirat dva profila. Dpi scale je po 200 sa 4 različita dpia koji se jednostavno mjenjaju tipkom i k tome imaš i mala led svjetla koja ti prikazaju koji dpi trenutno koristiš. Software je jako jednostavan za korištenje. Ovisno o želji osobe postoji mogućnost promjene težine sa 8 malih utega. Miš preko amazona.de dođe 30 eur, što je izvrsna cijena. Definitivno best buy. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
ima li neki mis bolji od g700 da ne moram na punjac svaki dan?
razocaran totalno sa g700 sam reparirao stari g9 i vratio se njemu..mis i pol |
Citiraj:
Si probao deathadder? |
preciznost nista novo iskreno, g9 mi je nekako precizniji kada mi treba preciznost creepova u doti ili hon-u. sa g700 cesto znam fulati za par mm, a to mi je dosta vazno. sada netko moze spomenuti DPI i usporedbe, ali koristim istu podlogu 4D steel već godinama i to je moj osjecaj.
upravo razmisljam dati u bubanj ovaj g700 i uzeti neki drugi mis. samo ovaj put ide prvo test negdje, jer me ovaj mis razocarao za gaming totalno. prvo sam sve svodio na to da se samo moram naviknuti na mis, da ce biti bolji pogotovo sto imam veliku ruku a g700 je veci mis. ali na kraju, g9 mi je jednostavno bolji. |
Citiraj:
Čak do te mjere da mi je muka pogoditi onaj X za zatvoriti tab u browseru - vidim da mi bježi kursor od miša (imam 1440p monitor al opet nije tak sitno). OK, g700 ima drugi senzor i gaming miš je ali ne znam dal je u rangu deathaddera. A DA mi je A1. Malo se ofucao, ona dva side klicka nikad nisu ni radila kak treba ali preciznost je na vrhuncu. S tim da prije nisam koristio nikakvu podlogu na stolu a sam imam onu steelseries platnenu (koju sam kupio zbog MX al nije pomoglo) |
Citiraj:
Prešao s G9 na G602 i apsolutno sam oduševljen. Nisam bio siguran kako će mi ležati obzirom na oblik i veličinu, no privikavanje je trajalo tek par minuta. Po specifikacijama, baterije traju JAKO dugo, pa baci pogled. |
Je li koristio netko Fireglider Optical? Cijena mi je primamljiva, a oblik miša uvijek bio odličan. Samo nigdje ne mogu pronaći ništa ozbiljno o preformansama tog optičkog senzora. Koji je uopće senzor unutra?
|
Citiraj:
|
Ma izbjegavajte Fireglidere ako mozete, evo neki dan podigao treci primjerak u godini dana s reklamacije, te novije verzije imaju tu mrtvu pletenu zicu koja na momente i pod odredenim kutem gubi vezu i mis se ili usporeno krece ili skroz smrzne, ne dogada se cesto ali je vrlo iritirajuce. Opcenito kvaliteta izrade im je 0, ali ajde 2 god gare su to pa svakih nekoliko mjeseci odem po novi mis :)
|
Citiraj:
Dok Sam recimo tvoju situaciju imao sa coolermaster storm sentinel advance misem. 3 x reklamacija |
Citiraj:
tnx. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Hvala svima. :) Edit: Ok. Tražio sam jeftinije miševe sa poznatim Avago senzorima koji se koriste i u miševima više klase. Na kraju se izbor sveo na dva komada u rangu od 200-300 kuna. Laserski: Sharkoon Drakonia, sa Avago 9500. I optički: Storm Recon sa Avago 3090. Pošto sam kupovao bratu poslao sam njega da sam odabere između ta dva, po obliku. Vratio se zadovoljan sa zelenom Drakoniom. Nije mu se svidio Recon zbog ambidextrous oblika, a ne smetaju mu inače laseri kao meni. Paa, eto, ako netko traga za mišem nek pogleda ta dva. Mislim da 250kn vrijede, toliko su koštali u Linksu u utorak. :) |
A ja jos uvijek ganjam mis...sada sam ocajan pa razmisljam da samo na stari G5 rev2 stavim nove nozice (makar su i ove original jos ok jer sam mis koristio samo na podlozi pa se nisu istrosile).
Bio sam 100% siguran da cu uzeti G500S i onda taj problem s pistanjem misa me dotukao. Koji Razer je ok, a da nije bezicni? Iskreno, ostao bi na Logitechu no ne znam koji novi Logitech, a da nije bezicni je ok? Imam losa iskustva s MX Revolution i od onda izbjegavam sve bezicne miseve. Jednostavno osjetim lag i to je to... Naveo sam u drugoj temi G700S i pricali smo o G602, ali ipak bi radije koristio neki sa zicom (ne svida mi se ideja koristenja G700s s onim USB-om...imam feeling da bi se to za vrijeme rada moglo izvlaciti van i sl. i ne zelim to uopce isprobavati). Sada gledam Razer, Roccat, Steelseries pa cak i CM te Corsair. Ne mjenjam cesti glodavce pa sam skeptican kada su u pitanju ti neki novi igraci sto se tice proizvidnje miseva te bi se radi toga drzao provjerenog Logitecha ili mozda Razera (makar s njima imam losa iskustva oko tipkovnica). Najveci problem je sto nisam u mogucnosti prije kupovine isprobati mis. Damn. |
Meni je sto se oblika tice imperator bio fantastican. Jedan od najudobnijih miseva koje sam imao, ali da je taj 4G sranje, je.
Mozes uzet deathadder, ali onaj stariji. |
Pa što ne uzmeš G400? Ja ti ništa drugo naslijepo ne bi preporučio.
|
Kao što je Nybelung rekao G400,ili možda Sharkoon Fireglider ili bilo koja od 500+ kopija tog miša :D :D
|
Steelseries Sensei
ili Razer DeathAdder |
G400 ne bi uzimao, iskreno isao bi opet na laser, a ne na opticke miseve.
Isto tako pre malo ima DPS-a da bi mi se uopce isplatilo s G5 rev2 preci na njega, radi malo DPS-a vise mi se ne isplati mjenjati. Mozda G400s no ni to mi nije bas neki izbor. Onda bi bolje uzimao G700s ili pokusao naci ok G500S jer nisu sigirno svi defektni, a opet G500S je daleko bolji mis od starog G400. U biti, na kraju sam suzio neku potragu na ovo: Logitech G502 Proteus Core Corsair Vengeance® M65 - tu je problem jer ne znam kakave Corsair radi miseve te kakva im je plastika i grip Logitech G700S Razer Taipan Onaj Sharkoon Fireglider mi izgleda uzasno, bez uvrede...mis stvarno izgleda lose i ne odaje neki dojam kvalitete te ga svakako zaobilazim (mozda nisam u pravu, ali meni se osobno ne svida nikako no hvala na preporuci). Sto se tice cijene, pomaknio sam granicu jer za 500 kn se ocito nista ok ne moze uzeti (naravno) pa sam zato i naveo ova tri misa. Ne znam jedino koji Razer bi bio ok? Nisam bas njihov fan, ali ok ako imaju neki dobar i pristupacan laserski mis koji ujedno dobro lezi u kombinaciji s vecim sapama. :lol2: Hvala svima na preporuci, ali eto suzio sam malo izbor pa sta kazete na tu trojku? Kazem, nejidealniji mi je bio G500S no naletio sam na seriju s greskom pa jedino da njega nadem no onoga koji je ok posto je mis odlican, a opet poprilicno je povoljan. |
Ništa od navedenoga ne bi kupio naslijepo. Pogledaj kako čudno izgledaju oblikom naspram tvog miša, a skupi su ko svetog Petra kajgana.
DPI slobodno ignoriraj, on nema nikakve veze sa preciznošću miša. Preko 4000 je skoro neiskoristivo na single monitor setupima, na 30" monitoru preko 2500 DPI ja ne mogu kontrolirati ni u windowsima a kamoli u igri. Novi Logitechovi laseri nisu defektni, sve na njima radi onako kako bi trebalo. Nepreciznost na većini podloga, off-center pozicija senzora, akceleracija i loš kabel su im projektirane karakteristike. Ako ti smetaju odustani od njih, jer možeš ih 100 puta slati na reklamaciju i uvijek će ti isti doći. G400S je najsličniji oblikom, i kvalitetom, staroj G i MX seriji. To je jedini miš kojeg se trenutno može ovako, na slijepo, preporučiti nekome tko je volio MX518 i njegove blizance. Vidim da si stavio G5 na prodaju kao potpuno ispravan. Pa zašto ga onda mijenjaš? Ako ideš u promjenu odličnog miša samo da dobiješ veći DPI, gadno ćeš se zeznuti. |
Ebay miševi
Googlao i googlao, no ništa konkretno nisam pronašao vezano za ebay gaming miševe, eventualno i ako bi negdje nešto pročitao, bio bi dobar komentar, ali i dalje nedovoljno da te natjera na potez kupovine :D
Uglavnom, vidim da mnoštvo ljudi i po njuškalu prodaje miševe sa ebaya za masne pare, odnosno puno iznad stvarne cijene sa ebaya, čak sam vidio i da neki naši computer shopovi drže one miševe (i tipkovnice) Aula, koje sam viđao samo na ebayu za fine novce, a u njima ih prodaju za daleko više također kao i ovi sa oglasnika. Eto moje pitanje je, je li ih itko uživo vidio, koristio ili čuo išta o njima, ali bez onih tipičnih skeptičnih nagađanja tipa: "ma joj obični kinez, što će ti on kad imaš kod nas ovaj i onaj za 200-1000 kuna, a odličan je", jer nećemo se lagati, većina ovoga što koristimo, a dobrano plaćamo, stiže, bilo kako bilo, iz Kine. Znači miševi poput ovih: http://www.ebay.com/itm/3200-DPI-7-B...item258d2a9e3b http://www.ebay.com/itm/3200-DPI-7-B...item1e88ef9f57 http://www.ebay.com/itm/VP-X7-6D-But...item27dc2ff3a9 http://www.ebay.com/itm/Aula-Befire-...item43c35c529d http://www.ebay.com/itm/HOT-2000DPI-...item51b171c18e Nabacah par prvih koji mi se vizualno svide, čisto za primjer.:) |
Za te pare ne bi uopce gledao ni recenzije ni komentare.
Uzmes jedan, probas i vidis sam. Imao sam miseve od 500 kuna koji su bili takvo razocaranje da sam skoro plakao za novcima a i neke za ispod 200 kuna koji su me odusevili. |
To sam i ja mislio, probati pa viditi, neću previše izgubiti, jer iovako naši najeftiniji obični miševi po trgovinama koštaju otprilike ovoliko. Eto čisto sam mislio možda ima nekoga tko zna iz prve ruke koji je dobar. A ovako po opisu miševa, ne znam ni koji bi mogao biti dobar, pošto nikad osim najeftinijih do 100injak kuna nisam ni koristio.
|
Imaš i kod nas Kineza u svim oblicima i bojama.
Npr. MS Wave (45kn) i MS X3ME (85kn), imaju čak i važeća jamstva. Groovy. :D |
Ja osobno bi uzeo jedan od ova prva dva. Imao sam mis sa slicnim desnim gripom za i bio je jako udoban.
Ovaj zadnji je neka kopija rat misa i ako nije kvalitetno napravljen mogao bi biti skripavo sranje. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Koliko sam skuzio, G500S bi najvise oblikom odgovarao ovome G5 rev2? Sto se tice podloga, koristim Razer Control, odlicna podloga za moje potrebe. Hmmm...sta ne valja s kablom na G500S? Sada gledam i vidim da je opleten kao moj na G5 i na izgled se cini ok. G500S je jeftin mis, cca 450 kn u ADM-u pa bi isao bolje na njega nego na G400S (ako vec uzimam tu seriju). Ili bi mozda bilo najbolje cekati G502 Proteus Core? Gadno je ovako na slijepo kupovati glodavca, ali sta je tu je....nemam drugog izbora, a opet ne pada mi na pamet putovati pun kufer km samo da isprobam mis (to mi je cca 200 kn+ trosak i ne dolazi u obzir). Zao mi je sto nitko na temi nema Corsair Vengeance® M65, cini mi se odlican mis, cijenom stvarno pristupacan, ali nisam nikada imao Corsair periferiju pa ne znam kakva im je plastika, grip itd. Sto se tice Razera, tu sam veliki skeptipk radi losih iskustva s njihovim tipkovnicama, ali za miseve ne mogu nista reci posto ih nisam koristio. @ sinke.ZG Nemoj me krivo shvatit, to je samo moje misljenje za taj Sharkoon i onda bi radije ostao na G5 rev2 koji je meni osobno daleko bolji mis od Sharkoona. |
Imao sam Vengeance M65 bijele boje neko vrijeme. Mislim oko 4-5 mjeseci. Ne treba te zabrinjavati kvaliteta jer je od svih ovih skupljih miševa ovi alu corsairovi su stvarno robusni i kvalitetni. Isprobao sam hrpu miševa logi, roccat, razer itd pa mogu direkno usporediti i meni je ovaj corsair među boljima.
E sad da ti napišem što mi nije odgovaralo. Imam dosta veliku šaku pa mi je trebalo malo navike na miš i dao sam mu neko vrijeme ali ova strana gdje ti dođe mali prst mi je bila nekako preniska. Bijeli ima glossy plastiku pa se vrlo brzo zaprlja posebno ako ti se znoje ruke imalo (meni to nije igralo ulogu ali dok mi netko drugi koristi miša s takvim problemom morao sam ga malo očistiti). Glossy plastika je samo gornji dio sa strane je hrapavija plastika i imaš odličan grip. Ova sniper tipka mi je malo neprirodno postavljena za neko brzo klikanje na nju ali nisam je skoro ni koristio pa ti ne mogu reć kako bi tebi pasala. Softvare nije nešto posebno ali radi odlično dok naštimaš sve kako ti paše. Za sada mi ipak roccatov software ostaje najbolji po tom pitanju. Na kraju sam ga zamjenuo za Vengeance M95 i tu je završila moja potraga za mišem na jedno duže vrijeme osim ako iziđe nešto predobro da bi bilo istinito :D Za M95 nemam ni jedne riječi mane. Da još da napomenem od svih miševa koje sam do sad isprobao ovi corsairi imaju najugodniji kotačić za korištenje. Ako te bude još što interesiralo za dotični ili neke druge modele samo pitaj :chears: |
@win32
Krivo smo se razumjeli. Ako je tebi 500kn jeftino onda ga naruči naslijepo. :beer: |
Citiraj:
Variraju dosta u kvaliteti, neki su stvarno epic i dobro građeni i.e. dark Magic scorpion 3.2k dpi i čak laserski Rhorse sa promjenjivim DPI i softwareom za makroe (na kineskom:lol2:) |
Dosao mi je jucer G500S i naravno da je dosao model koji pisti ko' sam vrag. :lol2:
Vratio sam ga odmah nazad u ADM i sada cekam drugi. Inace mis mi savrseno odgovara pod rukom i nema sanse da idem na neki drugi model....ako treba mjenjat cu ga sve dok ne naleti neki ok. LOL Znam da ce mnogi reci kako se to pisanje lako rijesi silikonom, ali nema sanse da 500 kn novi mis odmah rastavljam i da sibam silikon po kondenzatorima ili po cemu vec. Mis je gotovo isti kao G5 rev2, ali po meni jos bolje lezi ispod ruke. Scroll je bolji na G5, kao i polozaj DPI tipki. Tehnikalije su na stranu G500S, laga nema (o cemu se pricalo), plastika je odlicna... Sada samo cekam onaj koji ne pisti. :kafa: Ako mi dode opet "pistac", da se obratim Logitech supportu posto to nije normalno (do sada mi niti jedan njihov mis nije "pistao") i stvarno ubija u mozak (posebno mene jer stvarno cujem svaku glupost)? |
Dosao zamjenski mis i on pisti. OMG
Sta, da nadoplatim za G700S tj. je li to moguce uopce u ADM-u? Sada sam vec malo lud, pogotovo jer mi mis super odgovara ruci. |
nazoves ih i pitas :)
|
Ma pitam tek da znam na sta da se pripremim. :)
|
I G700(S) zuji. Neki primjerci zuje manje, neki više. Ali svi proizvode lagani buzz/pištanje, pogotovo dok pomičeš miša. Ja to ne čujem sve dok ne naslonim uho na njega, ali ako si ti čuo G500S dok je bio na stolu onda mislim da nema smisla da više kupuješ i vraćaš Logitech G miševe, svi imaju iste/slične komponente unutra. Ili to preboli ili kupi rabljenoga pa ga "modiraj".
|
Zujanje? Nemojte me plasiti, prije tjedan dana sam uzeo g700s i za sad sam prezadovoljan. Nisam iskreno skuzio nikakvo zujanje, a poznajuci sebe sad cu kao budala osluskivati da li isto kod mene uopce postoji :D
|
Ja također posjedujem G700s od lani i nikakvo zujanje ne izlazi iz njega, na svu sreću :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:15. |